Известие

Collapse
No announcement yet.

за ДДС-то...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Задните седалки се заменят с КАРГО-БОКС и колата става товарна с 1+1 места, което по ЗДДС е все едно караш "баничарка", образно казано разбира се и се възстановява ДДС естествено е задължително да бъде на фирма, но това мисля е най-малкия проблем
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
      Първоначално публикувано от lazy
      ДДС не се тегли, а само се приспада - ако имаш от какво
      сигурен ли си че не се тегли
      ДДС се приспада ако имаш дължим данък ДДС(от продажби с ДДС) и се тегли , ако нямъш дължим данък за периода , а имаш само покупки с ДДС(или ДДС за покупки-надвишава ДДС за продажби). Разбира се трябва да си регистриран по ЗДДС, както и покупките ти да са от лица регистрирани по ЗДДС.
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от netsurfer
        Първоначално публикувано от търтей
        еми момчета кво да ви кажа
        за това некои счетоводители взимат два пъти повече от други - щото знаят некои фатки
        пък на куку ако му се обяснява да казва
        един приятел си писа ауди а6 3.0 тди седан на фирмата и му мина разход
        Може ако фирмата е транспортна и това се напише транспортно средство -иначе за разход на служебна кола -когато деиноста не е свързана с транспорт се плаща даже и 10% (ако не греша) и върху разходите по колата. (консумативи)
        Малко по различно става ако си е взел Аудито на лизинг - и пак зависи от това дали лизинга е финансоф лизинг или оперативен лизинг(отчитането е различно)
        Само за ДДС-то Куко каза още как
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
          Задните седалки се заменят с КАРГО-БОКС и колата става товарна с 1+1 места, което по ЗДДС е все едно караш "баничарка", образно казано разбира се и се възстановява ДДС естествено е задължително да бъде на фирма, но това мисля е най-малкия проблем
          Ми нямам фирма и не съм регистриран по ЗДДС като частно лице. И за да се възстанови ДДС на фирма, означава да и разкажат играта от проверки . Щото фирма за да си връща ДДС / за 1 год примерно / означава, че работи на загуба или се кредитира по някакъв начин. Нали знаете, че в БГ дедесар е мръсна дума... И ако искам колата ми да е с нормална задна седалка ? Май ще си купя старата 156-ца.
          147 1.6 TS

Comment

И ако искам колата ми да е с нормална задна седалка ?
            абе не е баш така ама нейсе
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

В момента виждам куките от прозореца в офиса - на 100м от Околовръстното са. И стоят така от няколко седмици / вкл. и в големите студове, идваше ми да ходя да им занеса по едно чайче / и спират поголовно за проверки. И само чакат да им цъфна с талон 1+1, да погледнат чисто нова Алфа и да се почне "Да, да ... Алфа и баничарка ... Кой сега ше се наведе да му прайм акт ..."
              147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от netsurfer
                един приятел си писа ауди а6 3.0 тди седан на фирмата и му мина разход
                Да, тука имаше нещо за фирми с транспортна дейност, ама не съм запознат точно, НО ако е нужно ще проверя веднага

Моля Kuku за последно изказване : значи аз нямам фирма и не знам кой какво ще ми възстанови ? Освен това за 1+1 кво сега -ше махам задната седалка ли ? Или само за пред КАТ ? И после като ме спре някой полицай и види, че съм със задна седалка, а в талона пише 1+1 ? Ше правим акт тогава или кво ? И ако съм фирма как ще си взема ДДС-то ? Кой в тая държава е изтеглил нещо без да му скъсат гъза от проверки ? ДДС не се тегли, а само се приспада - ако имаш от какво. Аз нямам.
                Значи, вариантите са два:
                -да смениш седалките с карго само за пред КАТ и после да върнеш седалките;
                -да караш колата с каргото, за да нямаш проблеми, но да си затъмниш например задните стъкла и то да не се вижда;
                Единствено ти решаваш и ако желаеш, поемаш риска да караш "товарен автомобил" със задна седалка - според мен си струва няколкото хиляди спестени лева, но все пак всеки го решава за себе си
                Ако си фирма, за да получиш сумата по ДДС за възстановяване, трябва да е изминал период от минимум три месеца от датата на придобиване на стоката, преди да подадеш искане за възстановяване, след което следва ревизия и чак тогава, ако издържиш ревизията следва усвояването на сухите пари
                Затова масова практика е ДДС-то да се приспада от задълженията на фирмите, вместо да им идват ревизии, които могат да им струват в пъти повече глоби
                "lazy", ако ти не си фирма, то всяка една такава, регистрирана по ДДС, ще се съгласи да ти направи услугата да регистрира колата на свое име, за да използва разхода и ще ти възстанови парите за ДДС-то на ръка, тъй като те след това ще си ги приспаднат от задълженията
                Най-просто казано, системи има много, де и пари да имаше....

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                Ти като ги пишеш теЗи постове сигурно си се напушил, иначе не виждам Защо ще пишеш такива тапотии

Как може да се сравнява JTDM 156, с 1.6 , 147 БенЗин

ДиЗела варви 2 пати повече и харчи 2 пати по малко

Все едно някои да каже, че сте си купи Ц200 нова пред S-klass на две години
                Амиии, не, не съм се напушил, защото по принцип не пуша, много е скАпо :P
                Мога да сравнявам JTDM с каквото си поискам, при положение, че всеки има различни нужди, вкусове, разбирания, дори капризи освен това, за малко повече пари в магазина със сигурност няма да си купиш 1.6 бензин, а доста по-добра
                Но виж, примера, който си ми дал, е доста неуместен, ЗАЩОТО между C-класа и S-класа разликата е доста по-голяма, отколкото между 147 и 156 както и парите са два-три пъти повече
                Все тая, това си е мое мнение, аз бих си купил нова кола, ти - не, всеки си знае за него
                sigpic

Comment

Само да вметна, че и сотаджийските фирми могат да си купуват без ДДС коли.
                  98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

аз предлагам някой админ. или мод. да вземе и да раздели тая тема на още 1-2 теми, това за ДДС-то и регистрациите не е лоша тема за това да продължаваме да си дикутираме по нея ама в нейна собствена тема.
                    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

"lazy", ако ти не си фирма, то всяка една такава, регистрирана по ДДС, ще се съгласи да ти направи услугата да регистрира колата на свое име, за да използва разхода и ще ти възстанови парите за ДДС-то на ръка, тъй като те след това ще си ги приспаднат от задълженията
                      Ако беше така лесно както го описваш, много хора щяха да се възползват. Пример - инвалидните коли. Факт е, че не се прави. Като обясних на моя счетоводител / той взима доста пари / казуса, коментара му беше "Избий си го от главата ". И последно - не е нужно да съм добър счетоводител, за да знам, че ДДС е един от основните пълнители на бездънната държавна хазна. Не е толкова лесно държавата да ти го връща обратно
                      P.S. Ти на твойта кола върнал ли си си ДДС-то ?
                      147 1.6 TS

Comment

Ама , вие продалжавате в БГ да се чудите кои как кого да иЗмами или да иЗлаже . Чета и не мога да повярвам

Искате ли да се оправите долу или си е наи гот по старому
                        Като толкова ви харесват иЗмамите що ви е ЕС, я вЗемете да иЗберете Маргините За министар председател и преЗидент, и я подкараите като в Албаниа или в Ирак. Караш си крадени коли, продаваите си дрога, и си пиратсваите на воля.........не мога да раЗбера За какво напирате да влиЗате в ЕС..........там само проблеми, трудно се краде и се мами

.

Comment

Ама , вие продалжавате в БГ да се чудите кои как кого да иЗмами или да иЗлаже
                          аз да те питам - знаеш ли разликата между tax avoidance и tax evasion
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ама , вие продалжавате в БГ да се чудите кои как кого да иЗмами или да иЗлаже . Чета и не мога да повярвам

Искате ли да се оправите долу или си е наи гот по старому
                            Като толкова ви харесват иЗмамите що ви е ЕС, я вЗемете да иЗберете Маргините За министар председател и преЗидент, и я подкараите като в Албаниа или в Ирак. Караш си крадени коли, продаваите си дрога, и си пиратсваите на воля.........не мога да раЗбера За какво напирате да влиЗате в ЕС..........там само проблеми, трудно се краде и се мами
                            интересно ти за къв се имаш ?
                            "пази боже сляпо да прогледне" е казал един, дето сигурно не го знаеш и кой е ...

пфу
                            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

156 M-JET, виж сега, ние сме "добри момчета". Като от филма . Така както си го написал, някой ще го приеме лично и ще те нахрани ...
                              147 1.6 TS

Comment

Ако беше така лесно както го описваш, много хора щяха да се възползват. Пример - инвалидните коли. Факт е, че не се прави. Като обясних на моя счетоводител / той взима доста пари / казуса, коментара му беше "Избий си го от главата ". И последно - не е нужно да съм добър счетоводител, за да знам, че ДДС е един от основните пълнители на бездънната държавна хазна. Не е толкова лесно държавата да ти го връща обратно
                                P.S. Ти на твойта кола върнал ли си си ДДС-то ?
                                Факт е, че масата от хората купуващи си нови коли не знаят, а ако знаят нямат смелост да рискуват и да правят магарии
                                Други хора не го правят, защото тази трансформация се доплаща и отнема време, и предполагам според някои не си струва, други нямат близки с фирми по ДДС на които да се доверят, трети имат фирма, но не по ДДС (както е при мен) и т.н... вариациите са много и според зависи, няма еднозначен отговор
                                И както вече казах, не е лесно да усвоиш ДДС, правят ти ревизия преди това и точно подари тази причина не се практикува, а се приспада от задължението на фирмата
                                Ако има желаещи нека ми се обадят, аз ще ги свържа с фирми които биха регистрирали кола на свое име, стига да имат нужда от разход и разбира се "налични" пари в касата за да могат да си "купят" колата, за да използват разходите (гуми, гориво, застраховки, резервни части, ремонти, командировъчни....) и амортизациите
                                Сами разбирате, че това са много пари, като ги сметнеш за една година, например
                                Освен това е прекалено сложно да го обяснявам в интернет с по две изречения НО може и се прави - факт са всички фирмени автомобили с реклами, които със сигурност сте виждали из центъра на София (Пунто, Ибиза, Корса, Фабия, 206, Ц2, Клио и т.н.), как мислите, че са регистирани

"156 m-jet", ти каде видя измама или нещо незаконно :P
                                sigpic

Comment

Working...
                                X