Известие

Collapse
No announcement yet.

за ДДС-то...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 156 m-jet
    Ама , вие продалжавате в БГ да се чудите кои как кого да иЗмами или да иЗлаже . Чета и не мога да повярвам

Искате ли да се оправите долу или си е наи гот по старому
    Като толкова ви харесват иЗмамите що ви е ЕС, я вЗемете да иЗберете Маргините За министар председател и преЗидент, и я подкараите като в Албаниа или в Ирак. Караш си крадени коли, продаваите си дрога, и си пиратсваите на воля.........не мога да раЗбера За какво напирате да влиЗате в ЕС..........там само проблеми, трудно се краде и се мами

.
    Ами това се прави навсякъде в белите страни - няма нищо незаконно и не е измама - нарича се "Оптимизиране на отчитането за данъчни цели" точно там е разликата между добрите счетоводители и финансисти и не толкова добрите. Може да питаш някого в Германия за различните начини на отчитане - даже и в много големи мащаби когато касае холдингови структури на големи компании - "Оптимизиране на паричните потоци" , "Изграждане на холдингова структура с цел данъчно оптимизиране" Като пример мога да ти дам огромни немски корпорации с регистрирани фирми в Холандия - знаеш ли защо - защото така е почти като офшорка - Холандски щридически лица извършващи основната си сейност извън страната заплащат корпоративен данък 5%, а ако дейноста е в страната 25% - и като прибавиш и факта че Холандия е държавата с най-много споразумения за избягване на "Двойното данъчно облагане" - Воала!!!
    Когато нещо е разрешено и законно защо да не се възползваш от него - в повечето случаи то се оставя така за да се стимулира дадена дейност или поне да се даде възможност за някакви изгоди - не само за ползвателя , а и за държавата. Държавата ще спечели повече ако спестения ресурс в този случай се инвестира от фирмата или лицето отколкото ако влезе като данък и се разпредели от държавата(държавата е по неефективния инвеститор)
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Аве за кво беше темата къде я закарахте Вие сичките сте изтрещели тотално
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

ако може само да ви насоча малко
        някой да му е направило впечатление, че при рекламиране за продажба на нови автомобили които са 1+1, 6+1 и нагоре пише
        с право на ползване на данъчен кредит
        което е тънката линия която Кики изпуска тук,
        не че е неприложимо, но усложнява нещата още повече

Comment

!

Първоначално публикувано от голямата риба
          ако може само да ви насоча малко
          някой да му е направило впечатление, че при рекламиране за продажба на нови автомобили които са 1+1, 6+1 и нагоре пише
          с право на ползване на данъчен кредит
          което е тънката линия която Кики изпуска тук,
          не че е неприложимо, но усложнява нещата още повече
          Кики нищо не изпуска, и за разлика от 95% от пишещите глупости тук, е изчерпал всички възможни случаи - а именно 1+1, или 6+1 за "нормални фирми"
          и всички останали - за фирми с предмет на дейност "извършване на транспортни услуги", чиито приходи над определен процент идват от транспортна дейност ИИИ са регистрирани по ЗДДС!
          на такава фирма може и на CLK 230 Compressor да му земеш ДДСто и то все още да не е с регистрация "лекотоварен"
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Костов, Костов

дори и фирмата да ти е транспортна можеш да ползваш за колата само данъчен кредит

това означава, че когато решиш да я продадеш дори и това да е на цената от 1 лев, трябва да възстановиш на държавата ДДС-то, което е приспаднато и то в пълен размер (за това е и данъчен кредит)

другият вариант е да бракуваш колата, но пък вече нямаш право да регистираш възстановени автомобили които са бракувани

и третият вариант е автомобила да си е вечно твой

Comment

Костов, Костов

дори и фирмата да ти е транспортна можеш да ползваш за колата само данъчен кредит

това означава, че когато решиш да я продадеш дори и това да е на цената от 1 лев, трябва да възстановиш на държавата ДДС-то, което е приспаднато и то в пълен размер (за това е и данъчен кредит)

другият вариант е да бракуваш колата, но пък вече нямаш право да регистираш възстановени автомобили които са бракувани

и третият вариант е автомобила да си е вечно твой
              кръстееев, кръстев ....
              "само за данъчен кредит" - ами фирмите, които имат реална дейност, нямат нужда от ревизии за да си "вземат" ДДС-то , те си го приспадат текущо, и това "само" е точно цялото ДДС на фактурната стойност на автомобила

когато решиш да я продаваш, нормално е да дължиш ДДС-то, те и вносителите на автомобили ти пишат на ф-рата цялото ДДС, което са платили на границата, дори то да не е 20% от продажната стойност (аз имам такава ф-ра от Киро Злия - където ДДСто е над 40% от общата ст-ст на ф-рата)
              но ти си си го "приспаднал" преди години, и това е малък проблем. освен това може да пуснеш протоколи за преоценка на дълготрайни активи, с което да им намалиш облагаемата стойност, да им отчисляваш амортизации и прочие и прочие....

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                Искате ли да се оправите долу...........
                .........не мога да раЗбера За какво напирате да влиЗате в ЕС..........там само проблеми, трудно се краде и се мами
                Много неща явно не са ти ясни...
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Re: !

Първоначално публикувано от valjo
                  Кики нищо не изпуска, и за разлика от 95% от пишещите глупости тук, е изчерпал всички възможни случаи - а именно 1+1, или 6+1 за "нормални фирми"
                  Последна "глупост" от мен - темата беше "стара 156 или нова 147 на същата цена". Отговорът е, че няма нова 147 на същата цена за средно статистически купувач, защото случаите , посочени от Kuku са супер, свръх, мега и не знам си там кво изключения. И поради тази причина не може да ми покажете и 5 човека без собствени фирми, които карат собствени нови коли /без баничарки, ванове и джипове/ с 20% по-евтини. Факт.
                  147 1.6 TS

Comment

@lazy
                    е не е масов случай, прав си, просто е възможно, ако ти се занимава
                    и е пълно с "ако" и "ако" и "ако"

тая тема май трябва да иде на форумите на taxadmin.government.bg

Comment

Гориво

И моето мнение е, че единственото което си заслужава е минаването за разход т.е. приспадането на ДДС в случея покриващи чл.64 ал.2 от ЗДДС./Търтея го цитира по горе/

П.С. и да не забравяме ,че на държавата и е по лесно да запорора кола на юрид. лице при ревизии особено с последните промени....Абе хората са го измислили И темата не е за тука може да я заключите
                      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

....че когато решиш да я продадеш дори и това да е на цената от 1 лев, трябва да възстановиш на държавата ДДС-то, което е приспаднато и то в пълен размер (за това е и данъчен кредит)....
                        Какъв е проблема, нали купувача плаща ДДС за стоката и ти го възстановяваш на държавата, а той придобива правото за ползване на данъчен кредит, АКО е фирма регистрирана по ЗДДС, ако е частно лице - проблема си е негов
                        И сега сигурно ще ми кажете, че при продажбата колата вече не струва толкова, колкото при покупката - да, има овехтяване, НО има и достатъчно разходи по нея, които са намалили с някой лев облагаемата печалба и съответно се спести от данъците
                        Казах вече веднъж, че не е толкова елементарно и не е за писане по интернет, затова смятам да прекратим дискусията
                        Някой ако иска, да ми се бади, да се видим, да си плати консултацията от>до и ще му бъде обяснено точно и ясно всичко

Първоначално публикувано от lazy
                        Последна "глупост" от мен - темата беше "стара 156 или нова 147 на същата цена". Отговорът е, че няма нова 147 на същата цена за средно статистически купувач, защото случаите , посочени от Kuku са супер, свръх, мега и не знам си там кво изключения. И поради тази причина не може да ми покажете и 5 човека без собствени фирми, които карат собствени нови коли /без баничарки, ванове и джипове/ с 20% по-евтини. Факт.
                        Базова 147 1.6 струва точно колкото тази 156 и аз пак бих избрал новата 147 с две години гаранция, не за друго, а за да живея и да карам спокойно поне в тези две години - съгласете се, че спокойствието на човека няма цена
                        sigpic

Comment

Костов пак повтарям защото ти явно не схващаш

дори и автомобил да ти е основно средство за производство и фирмата да е транспортна
                          можеш да си приспадаш ДДС което си получил като данъчен кредит при покупката на автомобила

НО при продажбата му дължиш на държавата това ДДС, и пак повтарям затова и е ДАНЪЧЕН КРЕДИТ

това важи дори и ако автомобила е напълно обезценен
                          можеш да не го платиш само в случите които ти казах, а именно или автомобилът вечно да се води на фирмата или да се бракува

П.П. ако откриеш топлата вода(начин да не се връща данъчния кредит) има една фирма, която ти е добре известна и съм сигурне, че ще ти платят солидна сума само за финасовия съвет

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                            Базова 147 1.6 струва точно колкото тази 156 и аз пак бих избрал новата 147 с две години гаранция, не за друго, а за да живея и да карам спокойно поне в тези две години - съгласете се, че спокойствието на човека няма цена
                            Спокойствие ? Че кво ще и стане на 156-та ? Ще се разпадне в движение ?
                            Гаранция ? В БГ ? Петко е имал някакви случки май с официален вносител ... И какво покрива тази гаранция - ако за 2 години мина 100 000км и я разтропам отвсякъде по тия дупки, ще ми признаят ли ремонта на предницата като гаранционен ? Нека някой, който кара гаранционна кола да ми даде пример какво на него му е безплатно, а аз плащам за същото . Интересно ми е
                            147 1.6 TS

Comment

В АутоИталия, казват че не ми покриват нищо по окачването след 50 000км...НО това никъде не го пише в гаранционната книжка...тоест отива се на съд или се почва с бой
                              sigpic
                              Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                              " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                              "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

П.П. ако откриеш топлата вода(начин да не се връща данъчния кредит) има една фирма, която ти е добре известна и съм сигурне, че ще ти платят солидна сума само за финасовия съвет
                                E то е ясно че все някой трябва да го плати. начисляваш го не тези които купуват колата от теб-те ти го плащат и съответно го внасяш.
                                Може и никои да не го внесе, ама там влизаш в сферата на измамите - не оставяш никакви активи в фирмата (юридическо лице задъ;жителни - иначе ще духаш супата) продаваш транспортните средства и прехвърляш фирмата на "манго" от факултето като му даваш някой лев за един поспис (аз съм против това разбира се ) даже онзи ден се възмутих като разбрах че Ивайло Дражев (които се интересува от футбол знае кой е) прехвърлил една фирма на една старица в старчески дом и сега горката женица дължи 500 000 ДДС
                                Плащайте си данъците и ако закона ви позволява избягвайте ги само по законен начин без да ощетявате никой
                                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                                X