Първоначално публикувано от RAT
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За глобите придружени със снимки..
Collapse
X
-
А не в развитите страни не бързат...В германия всеки ден катострофи зверски заради бързане и скорости, в австрия пак така, в полша, гърция, турция..да продължавам ли? Разлика е само в ГЛОБИТЕ не и в МАНТАЛИТЕТА.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеА не в развитите страни не бързат...В германия всеки ден катострофи зверски заради бързане и скорости, в австрия пак така, в полша, гърция, турция..да продължавам ли? Разлика е само в ГЛОБИТЕ не и в МАНТАЛИТЕТА.
Няма нищо общо с манталитет и народопсихология.
Ние не страдаме от байганьовщина, а от Алеко-Константинщина. Няма как да растат деца със самочувствие, на които от малки се втълпява, че ние на балканите сме някакви мляскащи, мръсни и псуващи говеда.
Скоро бях в Брюксел еми там карат още по тъпанарски, и спират на пешеходните пътеки, защото, ако ги набарат, че не спират не ми се мисли какво става..........
Comment
-
Именно, въпрос на глоби и репресия. Какво съм виновен аз,че наща система е калпава, ако знам че глобите са по сурови и аз ще внимавам...Сега просто се възползваме от дупките и..кой нормален не би го правил?Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеЕ ... ко казахме сега, цаката с точките е да отидем да си ги възстановимКак и да е ... ще се видим в кат
Ефектът е, че за последните 6 години нямам нито едно спиране за нарушение, нито повиквателни да ми прожектират фимчета, нищо. Говоря си свободно по телефона, но на спикърфон, слагам редовно колана, съобразавам се с местата, където може да има патрули в засада и гледам да не превишавам с повече от 10-20 км/ч разрешената скорост...е такива нещаСкучна работа, ама пък не не закачат кукичките така
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение...“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Някой получавал ли е честитки от друг град, различен от този на местоживеенето му?Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеАз мога да ти кажа една друга цака, дето я прилагам от известно време във Варна, а и навсякъде, където пътувам - старая се просто маскимално да спазвам закона
Ефектът е, че за последните 6 години нямам нито едно спиране за нарушение, нито повиквателни да ми прожектират фимчета, нищо. Говоря си свободно по телефона, но на спикърфон, слагам редовно колана, съобразавам се с местата, където може да има патрули в засада и гледам да не превишавам с повече от 10-20 км/ч разрешената скорост...е такива нещаСкучна работа, ама пък не не закачат кукичките така
Е правил съм нарушения, но освен превишенията на скоростта (с 10 - 20 км/ч и то само извън града), другите не са били умишлени - например минаване на жълто или влизане в задръстено кръстовище. Като ме спрат и ме видят, че съм изряден ме пускат бързо, даже един път ми спестиха един акт, щото бях с пуснати халогени (ама пътя беше лош и си ги бях пуснал да виждам добре дупките, с което се и оправдах
). Сега, ако изкарам още 2 месеца без актове ще ида и ще си взема оранжев талон. BTW, trustworthy, ако има пълни 6 години без глоби и не си го е взел да иде да си го вземе, става бързо, а може да ти спести отнети точки (еднократно ама пак е нещо)
П.С. Не искам да внасям излишен морализъм и да соча някои с пръст, ама все пак не е толкова лошо да се кара малко по-дисциплинирано. Ако пробват малко хора да покарат така, дори и на половината опитали да им хареса, пак ще е по-добре от сегаВсе пак това дето го караме, тежи тон и отгоре, не е колело
Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщениеНякой получавал ли е честитки от друг град, различен от този на местоживеенето му?Last edited by Sm0k; d.m.y г., 19:29.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Искам да кажа, че това за жълтия талон не е еднократно.Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi
Comment
-
Това за честитките от другите градове е наистина хубав въпрос.
Sm0k ме подсети за тая простотия с халогените, за която и мен са ме глобявали. Не съм се ровил много много по темата ама за мен няма логика..Верно ,че са помощни светлини и не трябва да се ползват освен при посочените в правилника ситуации...ама каква е логиката?Кому пречат? Хиляди пъти повече пречат ксеновите фарове...Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Comment
-
Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Какво да се фукам. Все съм на нокти като си отварям пощенската кутия, че не знам каква изненада ме дебне вътре. С тези камери на всякъде не знаеш от къде ще изкокне зайчето пък уж съм примерен....Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
Comment