Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво образование имате?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Висше икономическо в комбинация с зодията ми /Телец/ нещата стават сложни
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Много е важно обучението да не пречи на образованието
      sigpic

Comment

Или както казваха - 'образованието допълва интелигентността, но не я замества'
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Я сам мъгистар по информатикъ

Образованието не е определящо за правописа... или беше обратното?!?

П.С. И стига се пънете да пишете правилно в темата. Останалите са достатъчно показателни
          Last edited by wwweb; d.m.y г., 14:55.

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
            "Средно до умерено", както казват синоптиците.
            Или преобладаващо

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Или както казваха - 'образованието допълва интелигентността, но не я замества'
              Винаги съм вярвала и впоследствие съм се убедила, че образованието и интелекта не са правопропорционални.
              И от житейския си опит съм се убедила, че да имаш висше образование, това по никакъв начин не те правип по-умен или по интелигентен от човек със средно(основно и т.н)
              Познавам десетки слабоумници, които името не могат да си напишат и житейския им кръгозор се свежда до телевизия Планета(+ салата и ракия) , а имат висше образование и кво от това питам аз ?
              А също познавам и страшно много хора със средно образование, чиито интелект засенчва с дебела сянка възпитаниците на 10 университета взети заедно.
              За мен категорично висшето образование не е критерий за интелект или ум изобщо.
              Не искам да изпадам в подробности, но в практическия ми и житейски опит не веднъж съм се натъквала на висшисти информатици, чиито познания са малко повече от на майка ми, а същевременно познавам компютърни гении, които не са помирисвали университет и слабо се съмнявам да го направят някога, за какво им е ?
              Заради първите отдавна се срамувам от дипломата си и това, че имам 2 висши образования не ме прави по-умна от някои с половин "нисше".Да ме извиняват ВУЗ-овете, но това което го изказвам като становище се базира на факти.
              Интелекта човек или го има ,или го няма, да съгласна съм че за интелигентния човек образованието е допълнение.
              Но нито един университет не може да те направи smart, ако не го носиш по рождение.
              Last edited by milenamr; d.m.y г., 18:50.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
              Втора национална среща на 155

Comment

Баш право го речи!

Горе-долу така и аз ги виждам нещата и подкрепям написаното.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Целият форум излезна магистри. Да се чуди човек, защо модераторите имат толкова много работа

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                    Много е важно обучението да не пречи на образованието
                    Гиги беше писал преди време: "Не позволих образованието да ми попречи на ..." , ама не се сещам как завършваше цитата.
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Добре де, колеги, анкетата е за образованието, което имате. Никой не пита колко ви е коефициента на интелЕгентност... Точно по резултатите може да се потвърди написаното от milenamr по-горе.
                      Пък и не виждам какво толкова се засягате - аз се имам за достатъчно умен/интелигентен, едва ли се дължи на инженерното ми образование; все пак съм на мнение, че висшето образование 'развива' в определена насока мозъка (нямам предвид псевдо-студенти, а това, че в най-общия случай трябва да си достигнал дадено ниво на знания/умения за да вземеш изпит или да получиш диплома).
                      Дано съм се изразил правилно, напоследък никой не ме разбира
                      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                      x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                        Добре де, колеги, анкетата е за образованието, което имате. Никой не пита колко ви е коефициента на интелЕгентност... Точно по резултатите може да се потвърди написаното от milenamr по-горе.
                        Пък и не виждам какво толкова се засягате - аз се имам за достатъчно умен/интелигентен, едва ли се дължи на инженерното ми образование; все пак съм на мнение, че висшето образование 'развива' в определена насока мозъка (нямам предвид псевдо-студенти, а това, че в най-общия случай трябва да си достигнал дадено ниво на знания/умения за да вземеш изпит или да получиш диплома).
                        Дано съм се изразил правилно, напоследък никой не ме разбира
                        Абсолютно правилно се изрази, общо взето тия с висше са по-умни от тия със средно, изобщо няма спор. Що не спорите дали тия със средно са по-умни от тия с основно? Смях! Миленчето и тя, нямало значение ама тя била с 2 висши. Айде сега няма нужда.

пп Нарочно наблегнах на "общо взето", да не изкочат сега разни частни случаи, които на всички са ни ясни.
                        Last edited by code; d.m.y г., 16:59.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Абсолютно правилно се изрази, общо взето тия с висше са по-умни от тия със средно, изобщо няма спор. Що не спорите дали тия със средно са по-умни от тия с основно? Смях! Миленчето и тя, нямало значение ама тя била с 2 висши. Айде сега няма нужда.

пп Нарочно наблегнах на "общо взето", да не изкочат сега разни частни случаи, които на всички са ни ясни.
                          "Общо взето" може да си поспорим като в темата за ползата от предпазния колан...
                          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                          x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Миленчето и тя, нямало значение ама тя била с 2 висши. Айде сега няма нужда.
                            И на мен ми убоде очото това

Аз си признавам - станах магистър само заради тапията и титлата. Всеизвестен факт е, че в университетите нищо не се научава. Изкарах го само от обща култура. Развивах дейност мнооого преди да го запиша
                            Цялата система на преподаване е сбъркана от главата до петите, особено в компютърните науки.

А... да не забравя - и аз имам две висши, че по-горе само с едното се похвалих хаха Ма, няма значение
                            Last edited by wwweb; d.m.y г., 17:25.

Comment

Наистина образованието е едно, а интелектуалните възможности друго.Може някой да има и 10 висши да е говедо, а друг без образование да е много по умен.
                              Като цяло практиката показва, че умният и интелигентен човек се стреми да посигне и някаква степен на обраование, така че е нормално да има висше такЪво.И винаги е точно заради тапията, защото тя дава определени привилегии и въцчожводни.По тази причина се завършва Харвард например в наши дни.Но не всеки завършил Харвард ще стане Айнщайн, който пък не го е завършил.
                              Като цяло целта на висшето образование не е да те научи на занаят а най-вече да може да мислиш.
                              Но и много кретени се стремят да го имат и го постигат, това е било винаги, да не мислим, че света е започнал и ще свърши с нас.
                              Но мисленето е дадено на тези, които могат- и с и без образование, който си е чукундур, ще си остане такъв и 5 висши.Я се сетете, колко и какви академици имаше по времето на другарите, а и в наши дни това продължава?!
                              Е извода е, че по делата и думите ще ги познаете, ако имате тези критерии, ако ги нямате ще си мислите например колко умно говори някой невежа и ще му се водите по акъла.Това се наблюдава по изборно време например.
                              Поговорката -"прост народ, слаба държава е вярна".Никой не е казал-народ с висше образование, много силна държава.
                              Наздраве, че стана много нравоучиетлно
                              Last edited by fred; d.m.y г., 17:45.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Радиацията и висшето образование не прощават .
                                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                                X