Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво образование имате?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Проблемът е изцяло в образователната ни система. Завършил съм УНСС и мога да ви кажа че беше пълно със студенти, които не посещаваха лекции а идваха само за изпити или пращаха някой друг да им взема изпитите. Отделно имам познати, които завършиха лесотехночески университет и след това се записаха някакъв си колеж и станаха магистри по икономика за 1 година. Ами кажете ми при всички тези прецеденти как можем да очакваме че образованието ни има покритие. Отдело пък и голяма част от преподавателите в университетите не са достатъчно квалифицирани.
    Като каза УНСС, се сетих за една случка с брат ми(той завърши 2000г.).Та ми разправя, че на лекции и упражнения не е стъпвал и даже и на изпити най-редовно са се явявали други вместо него, а той пък ходил да им взима математиките,понеже по математика е доста добър.
    Та веднъж решил да иде все пак на някакъв изпит и писал там квото писал и преподавателя му казал -колега повече от 5 не мога да ви пиша, а брат ми и на 3 би си ударил задника в тавана от радост (особено като идея си нямал за какво точно е изпита) и си подал студентската книжка.Тогава преподавателя погледнал книжката, погледнал протокола и с голяма доза очудване му казал-ама колега вие нямате такъв изпит във вашата специалност, за какво се явявате изобщо?И брат ми му казал- пъ знам ли , де а знам , пишете там .И онзи му написал в книжката по някакъква неизвестна дисциплина Мн.добър 5 .И така си изкара и цялото следване, така си и завърши магистратурата. Е, коментара ще си го спестя този път
    Не случайно още 1994 на УНСС му викаха Фирма за висше образование, а тогава най-вече УНСС беше с такъв имидж.И се пръкнаха негови филиали в Монтана, ЛОм ,и в някои села може би и за тях път бе известно, че магаре да застане на входа, магаре ще приемат.И за да не се чувстват обидени възпитаниците на УНСС, ще допълня, че след 94 г. това лека полека взе да важи и за останалите ВУЗ-ове, за съжаление.Естествено изключения винаги има, както за самите университети, така и за техните възпитаници.
    Който си има съвест, си я ползва във всяко едно направление.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от mario_twinspark Покажи съобщение
      Айде сега да си признаем кои сме учениците.Аз идната учебна година ще съм абитурент и ще ме изритват от ЕГ-то Ако всичко мине по план на изпращането ще се изтипосам с някоя олд скуул Алфа (любимите ми) от рода на Трента Тре (33) , 75 или 90
      Хехе, градски, я раздуй какво се случва в любимата Езикова? С какъв език си там?
      И за да не е спам - аз съм с висше юридическо образование от СУ.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Най-трудното от цялото висше образование е ......приема. След това всичко е въпрос на поне малко желание, за да постигнеш това, за което си там. Вече много упоритите не успяват.Пък приема си е хазарт и всичко може да се очаква. Тоест висшето образование не може да бъде критерии за даденостите на човека.
        Е, по този начин не искам да подценя моето висше образование. Завършил съм счетоводство в СА "Д.А. Ценов" - Свищов.

p.s. струва ми се, че темата е малко по-интересна от Алфисти-Алфаджии(
        sigpic
        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
          Е, по този начин не искам да подценя моето висше образование. Завършил съм счетоводство в СА "Д.А. Ценов" - Свищов.

p.s. струва ми се, че темата е малко по-интересна от Алфисти-Алфаджии(
          Поздравления
          Стопанска академия "Д.А.Ценов" в Свищов е може би едно от малкото висши учебни заведения за които никога до сега лоша дума не съм чула.И ми е направило впечатление, че водещи фирми и холдинги търсят икономически специалисти точно от там.Дано поне този ВУЗ си е запазил нивото.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
            Поздравления
            Стопанска академия "Д.А.Ценов" в Свищов е може би едно от малкото висши учебни заведения за които никога до сега лоша дума не съм чула.И ми е направило впечатление, че водещи фирми и холдинги търсят икономически специалисти точно от там.Дано поне този ВУЗ си е запазил нивото.
            По принцип УНСС си остава най-реномираният икономически институт. Там преподават най-добрите специалисти по икономика в България. Друг е въпросът, че между 20 000 студенти, които средно учат там има и много псевдо единици, които са дошли само да си вземат дипломата или да видят що за град е София. Искам все пак да отбележа че от там излизат и много добре подготвени специалисти. Всичко е въпрос на лично отношение към образованието. Ако имаш амбиция да научиш нещо ще го научиш, ако не ще си останеш дипломиран но не и квалифициран.
            А случката с твоят брат ми звучи като виц и ми се струва че е доста поукрасена и преиначена. Прецеденти и корупция в УНСС имаше, ама чак пък такова изглупяване от страна на преподавател не ми се вярва.
            Last edited by pavlin; d.m.y г., 04:05.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Прецеденти и корупция в УНСС имаше, ама чак пък такова изглупяване от страна на преподавател не ми се вярва.
              Имаше....?! че то сега е актуална. Човече гледай повече Бареков сутрин Всъщност при тебе вечер...
              Истината е както казваш, кой за каквото дошъл, я на разходка, я да похарчи некой татин лев, току виж пък дошъл да научи нещо. Може да разгорещя малко страстите, но не виждам с какво УНСС си остава най-реномираният вуз, имайки впредвид в колко скандала се забърква вече.
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                Имаше....?! че то сега е актуална. Човече гледай повече Бареков сутрин Всъщност при тебе вечер...
                Истината е както казваш, кой за каквото дошъл, я на разходка, я да похарчи некой татин лев, току виж пък дошъл да научи нещо. Може да разгорещя малко страстите, но не виждам с какво УНСС си остава най-реномираният вуз, имайки впредвид в колко скандала се забърква вече.
                Ами там преподават светилата по икономика на България. Сегашният шеф на БНБ и той беше там. Бивши и настоящи министри по икономика и финанси и т.н.

Comment

Аз се мъча да изтикам НБУ-София
                  Alfa 156 1,6 TS ex
                  Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                  Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

...и аз Медицинска Академия - София Още 2 годинки
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                    X