Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• аз се отказах от кюмура и минах само на бензинови
    проект за следващата е турбо бензин Импрезка
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

• Като изброявате състезанията за дизели защо пропускате надбягванията с ТРАКТОРИ,те май са повече от тези за коли на дизел? ХаХаХа
      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
        Като изброявате състезанията за дизели защо пропускате надбягванията с ТРАКТОРИ,те май са повече от тези за коли на дизел? ХаХаХа
        А сенокосачките къде ги слагаш

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
        аз се отказах от кюмура и минах само на бензинови
        проект за следващата е турбо бензин Импрезка
        Знам аз че разбираш от мАтори :
        Last edited by fred; d.m.y г., 21:43.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Кой каза , че дизелите не вървяли , аааа ... http://vbox7.com/play:db37cb80

Comment

• Дизел??? .. Ногу трака...
            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
              Дизел??? .. Ногу трака...
              Е с тези вариатори наще се 1 не тракат ... работят си като чисто нови дизели

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                Дизел??? .. Ногу трака...
                E трака... Аз обичам като минавам с колата да ме чуват и да им прекъсвам кафето на хората
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  E трака... Аз обичам като минавам с колата да ме чуват и да им прекъсвам кафето на хората
                  Батенце тебе комари хапят ли те
                  Volvo S80 2.0 T5 180hp
                  Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                  Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

• Това че дизелите са по бавни дори и с турбо ми е пределно ясно,но темата в началото беше кои са по бързи новите или старите алфи -ето дори и следвашия на моя двигател 2,0 тс -150кс 0-100-9,3сек ,а моя го дават 155кс-8,6сек ,разликата според мен е доста голяма

Comment

• не се връзваи , малко се позабавлявахме и по заяждахме се малко , всеки си има различни убеждения за това се правят и хиляди видове коли
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

• Бензинът е по-бърз на пистата и между светофарите, дизелът - на пътя.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Разбира се, че дизеловите мотори са най-бързи. Затова те доминерат във всички моторни спортове. Например Формула 1 , WRC шампионат, Top Fuel, Moto GP и всякакви други.

Направо не мога да се начудя колко много глупости са изписани по тая тема, идеята за създаването на дизелов двигател обаче на повечето тук май не е ясна.....

Дизеловият мотор е всякакъв друг, но не и бърз
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Истината е , че дизелови Алфи си вземат хора , които вече са си напатили с бензин (главно TS 16V) или не искат да си изпатят Това може да се види в доста теми из форума , като например :
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=21152
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38078
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37394
                            и още много други .
                            Предимствата на дизела са , че харчи по-малко гориво и може да се "чип-не" (за антифеновете на газ и метан) . Родилките са сравнително малко , въпреки че 2.4 JTD има склонност да хвърля турбини

V6 двигателите не присъстват в сравнението заради акциза и големия разход , но ако това не бъде от значение , ще задраскаме 2.4 JTD с големия молив при сравнението "2.4 JTD vs 2.5 V6 " То дори 2.5 не е турбо , нали се сравняват турбо мотори попринцип .

А за новите автомобили - "1.8 TBi vs 1.9 JTDm" - да видим тогава

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Айде сега да не намесваме и състезанията...
                            Какво тогава ще кажете за култовото състезание 24 часа на Льо Ман, където се състезават всички но за титлата се борят две марки Ауди TDI и Пежо HDI...
                            Това си е състезание за издръжливост , понякога издръжливост и бързина са несравними Много ясно , че бензинките като родят и дизелите ще спечелят хаха
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

• знчи имаше един мерцедес 86 говина 300Д
                              беше на 1300000 км
                              бавен но движеше и трудно палеше - по 30 минути въртене
                              да във този спорт дизела бие - бавно но славно
                              Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

• Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                                Истината е , че дизелови Алфи си вземат хора , които вече са си напатили с бензин :
                                И тогава разбират, що е на здрава глава - бинт ?

Comment

Working...
                                X