Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
    Е да де-излизат от завода едно 123d и Audi S3 (ти повлече пример с ТСИ 2 кила ВАГ-овете, а и наще напоследък се поизлагат ) и ти кажи каво става с d-то?
    айде сравни ги де

2.0 TSI - 200 коня << сбъркал съм , извинявай, 260 е

Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
    П.С. Не намесвай разхода, в темата се дискутира основно динамиката при 2-та типа агрегати!
    разхода го споменах като приятен бонус

а ... и сравни цените между s3 и 123d
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

• Чакай сега колега - никой не споменаваше преди това за разход и себестойност на агрегата. Просто дадох много прост пример на 2 близко ориентирани и като епоха коли от който се видя че в чисто динамичен план при макс. равни условия (не забравяй че нафтата по рождение си има 2 голями +: висока степен на сгъстяване и високо налягане на впръскване на горивото в цилиндрите-оттам до голяма степен по-голяма ефективност и горивна икономичност) бензина винаги ще е отпред! Нали се сещаш защо ТСИ-тата по 200 к.с. качени на Г5 или Октавия РС изостават на старт от 123-то - не е защото агрегата е по-слаб!!!

П.С. Мразя ВАГ и всичко що не е 'талянско

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Мани ги тея мексикански кашони . Тва го мъчиш ,риташ и под 6 секунди не пада да го е . Требва да му се наливат оше $ да може да дръпка бързите ЖТД-та.
        Чух че Ескалейда имал проблеми със сцеплението Има ли нещо такова или 430-440к.с не са достатъчни да му завъртят гумите (впрочем качвал ли си я на дино или все още няма толкова голям дино стенд )...А Ц категория имаш ли??.. На 2 000 оборота на 5та с колко км си И какъв разход дава..... Защото тука във форума 146ца на Ацко88 1.6 той сам е писал че давашe 25л/100км. и предполагам щеше да върви наравно с ескалейда ти

По темата:

Славата на дизеловите бегачки дойде откакто в Бг масова навлязоха комънрейлите и ПД-тата...Остаряха...дойдоха на едни прилични цени в Бг с множко коне за Бг стандарта и лесни процедури по чипосване и станаха многооо бързи...От там вече дори аз си признавам че се започва да се мисли за "бърза нафта"...>ЗАщото са наистина достъпни като първоначална инвестиция и ако човек уцели добра кола със сигурност хем ще му е гот, хем ще му е икономично...

Иначе всеки ден слушам звука на моята 2.0 и вече 2г. и половина не мога да и се нарадвам...Само това му липсва на дизела Аааа и ако пушеше по-малкооо
        Last edited by VFTI; d.m.y г., 23:18.
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
          реалността е че .. според мен де .. дизела явно е по по джоба на българина ... иначе на всеки му се карат еволюшъни и гта-та
          Абе по джоба , повечето карат с крадена нафта и не знаят какво им продават , я от трактор я от камион .

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
          Чух че Ескалейда имал проблеми със сцеплението Има ли нещо такова или 430-440к.с не са достатъчни да му завъртят гумите
          Ами като е почти 3 тона
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
            Абе по джоба , повечето карат с крадена нафта и не знаят какво им продават , я от трактор я от камион .
            И отделно дали не е "кръщавана"...шшш и без тва е модерно хванете и пуснете една анкета Бензин,Дизел,Газ или Метан... с повече от един отговор и да е публична...да видим кви ще са резултатите

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
              По темата:

От там вече дори аз си признавам че се започва да се мисли за "бърза нафта"...>ЗАщото са наистина достъпни като първоначална инвестиция и ако човек уцели добра кола със сигурност хем ще му е гот, хем ще му е икономично...

Иначе всеки ден слушам звука на моята 2.0 и вече 2г. и половина не мога да и се нарадвам...Само това му липсва на дизела Аааа и ако пушеше по-малкооо
              И аз си мисля същото попринцип и съм решил че следващата ми каруца ще е 156 2.4 жтд а може би и нещо по сериозно според зависи кво ми се случи в живота следващите 2-3 годинки ....
              ОТ както сложих спортния филтър още повече не мога да се накефя на звука ... може да не върви много ама поне ръмжи като AMG

Comment

• Първоначално публикувано от k_valkanov Покажи съобщение
                И отделно дали не е "кръщавана"...шшш и без тва е модерно хванете и пуснете една анкета Бензин,Дизел,Газ или Метан... с повече от един отговор и да е публична...да видим кви ще са резултатите
                Брааат тя си е кръстена още между Нефтохим-а или къфто е там и банзиностанцията . После и на бензиностанцията е кръстена и накрая и този от камиона (трактора) и той я прекръства .
                Е тя стана светена от толкова прекръстване таа нафта бре

Бил съм и пом. управител на бензиностанция знам какво е ... ама не е за разправяне .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                  Tук си прав. Айде изкарайте някое JTD какво и да е то срещу една турбо бензин .

Ники нали се сещаш че се напиням с на Юли Делтата редовно
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
                    "Приятелю", качвал съм се на доста коли,дори съм ги карал и не съм очарован..например от 1.6 на алфа останах с лошо впечатление от вървежа,бензинова тойота селика 144 коня върви по-малко от мойта,която е само 115 коня.. така че смятам че карам бърза кола за в града...защото дори 2.0 ТС не са спортни ами са просто най-бързичките нормални двг
                    Ами като си силно убеден, че си бърз ти предлагам да сложим ключове за ключове. Твоята свръх бегачка срещу моя хладилник.
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                      Чух че Ескалейда имал проблеми със сцеплението Има ли нещо такова или 430-440к.с не са достатъчни да му завъртят гумите (впрочем качвал ли си я на дино или все още няма толкова голям дино стенд )...А Ц категория имаш ли??.. На 2 000 оборота на 5та с колко км си И какъв разход дава..... Защото тука във форума 146ца на Ацко88 1.6 той сам е писал че давашe 25л/100км. и предполагам щеше да върви наравно с ескалейда ти
                      Ами да ти кажа честно след процедурите в " Екстриим Тунинг" и лично на бате ви Бобо , Ескалейда постигна разход като малолитражка , на магистралата постигнах завидните 12.9 по борд комп, но на круиз контрола застопорена на 130 км/ч. Мога да заявя смело , че вероятно Бобо е единствения в БГ за сега който може да махне ограничителя на скороста на такъв тип ДВГ, което е свързано с промяна на софтуера,и естествено се позасилиха конете. А в "Проспиид" не стана да я замеря (беше ми любопитно) ,но разликата е чуствителна при тази кубатура.Та хубавото е , че може да е икономична ,но ето какво става с разхода когато се понастъпи, става жадна
                      На 3900 оборота е с 209 км/ч - автомат е.

[/QUOTE]

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение

Ами като е почти 3 тона
                      3.6 тона даде на кантара в митницата
                      Attached Files
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 01:44.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                        Ами като си силно убеден, че си бърз ти предлагам да сложим ключове за ключове. Твоята свръх бегачка срещу моя хладилник.
                        кара ти се май икономичен мазутник аванта
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          кара ти се май икономичен мазутник аванта
                          Директно отива на пазара. С парите от нея другата 33-ка ще стане по-бърза от всяко ЖТД
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                            Директно отива на пазара. С парите от нея другата 33-ка ще стане по-бърза от всяко ЖТД

Comment

• аз не мога да разбра кво против имате против дизелите

Вървът си за параметрите които им дават
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
                                аз не мога да разбра кво против имате против дизелите

Вървът си за параметрите които им дават
                                Ами най малкото е ,че есента когато се позахлади и паднат мъгли ,тоест влагата във въздуха се увеличи, като излизам с колата най-вече сутрин, и се влея в трафика, половината автомобили са дизели, но стари и чипнати, отделящи такива сажди във въздуха защото още не са вдигнали температура, ме хващат асматични пристъпи. Аман от пушаци, такъв автомобил отделящ толкова вредни емисии по никакъв повод не може да се движи в цивилизована държава. А че вървят, колко да вървят? Да си вървят , но да не пушат. Та лично аз това имам против дизелите, за камиони стават, добре, че не пущат повече от 5 тонни в града. Нямам нищо против новите дизели с филтрите за твърди частици - отзад си миришат на парфюм.
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 01:21.

Comment

Working...
                                X