Известие

Collapse
No announcement yet.

Не на криенето на катаджии в храстите!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ти на кой свят живееш , гоненето на пътните полицаи за взимане на пари ще се случи като им станат по 1500 евро заплатите , тоест няма да е скоро .
    Пробвай ти да живееш с 300-400 лв заплата
    Ко викаш за нормалните страни .

Comment

Аз не мога да разбера какво са ви виновни тези полицаи, сякаш всичко друго ни е на ред ,та остана само тях да оправим.........
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Е как какво са виновни . Хората искат да ги няма на пътя , да си карат с 200 , да изпреварват неправилно и така . Ако пък ги има , да има 1 км преди тях святкаща табела дето да уведомява рацерите за присъствието им

Comment

Първоначално публикувано от Wolfy Покажи съобщение
          Би имало голям ефект!

За 5 години зад волана имам един-единствен фиш - за неправилно изпреварване!
          Ся остава да кажеш че за 5 години това ти е единственото нарушение на пътя и във никакъв случай не си направил поне още 43 да речем....??????
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Wolfy
            Би имало голям ефект!

За 5 години зад волана имам един-единствен фиш - за неправилно изпреварване!
            Не си правил други нарушения или само за това са те санкционирали?

На ден правим поне по 5-6 нарушения докато шофираме.Дребни,едри все наруешения. Има ли безгрешни тук?
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy Покажи съобщение
              Ако наистина ги подгонят за корупция и изпукът отзат 200-300 крадливи келеша с палки = ще спрат да крадат.
              Пак няма да спрат да крадат,просто вече няма да даваш 20 лева,а повече според зависи нарушението а и ще си измислят нови схеми за прибиране.
              А другото за заплатите им да станат по 1500 евро пак ще крадат,както е казал шопът:"Бензина и по 5 стотинки да стане я пак че си крадем."
              alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Именно! НЯМА безгрешни и точно за това ние имаме задължения както и права...Господата полицаи също имат такива задължения и права, ДА НЕ са скрити в храстите е тяхно задължение.. какво има да говорим повече... да се крият аз ще обжалвам и ще съборя акта и няма да ми е гузно че сум карал със 120 на ограничение 90... както милиционера няма да е гузен че се е каширал в храстите.. няма да започвам с вапроса за самоуважението на полицаите и респекта който трябва да излъчват..е сори ама каширани в храстите не правят нито едно от двете..
                Истина е, че има каде каде по-значителни въпроси, но това не означава, че неможе да си разискваме този. Най-малко за да се предпази някой колега от полицай превишаващ правата си.
                Поздрави
                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

полицай зад храстите не ми е застрашавал живота никога, докато разни състезатели го правят постоянно.

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                    Е как какво са виновни . Хората искат да ги няма на пътя , да си карат с 200 , да изпреварват неправилно и така . Ако пък ги има , да има 1 км преди тях святкаща табела дето да уведомява рацерите за присъствието им
                    Хаха! Пак не си разбрал - ИСКАМЕ ги на пътя, именно за да не се кара с 200!!! Не в канавките и храстите! И, да - в този един км ще си по-спокоен, нали? Между другото доста добре се справяш с извърането на чуждото мнение - евала! А иначе - ЗА или ПРОТИВ - дайте да си спретнем едно предаване на "СБЛЪСЪК"- точно за там сме - спорим, спорим три рунда, накрая едните печелят с малко, но никога двете страни не постиат консенсус. И от двете страни има верни и грешни размисли... Целта е да се постигне нещо, задовояващо всички!

Ако се направи един експеримент - в продължение на един месец по опасен участък от натоварен първокласен път (примерно ограничение 70 на това място и изпреварването е забранено) дебне патрулка, която се вижда от всички. На другия месец - същата патрулка, но скрита в храстите. Прави се един анализ на броя нарушения, ПТП-тата и парите от глоби (и рушвети). Обръщам се към всички, пишещи в темата - моля, споделете предположенията си за резултатите, колеги! Но отговорете честно, абстрахирайки се от досегашния спор... За да няма излишни коментари - автомобилите, както и хората, които ги управляват са приблизително едни и същи всеки месец, може да се приемат за еднакви! Също така се приема, че водачите са зле с краткотрайната памет и не си спомнят за патрулката от вчерашния ден!

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ
                    Ся остава да кажеш че за 5 години това ти е единственото нарушение на пътя и във никакъв случай не си направил поне още 43 да речем....??????
                    Правя да! Както казва един колега по-горе - по 5-6 на ден, съзнателно или не. Ако има полицаи, които да виждам - ще намаля нарушенията до 1-2, защото никой не е безгрешен...

Първоначално публикувано от aav
                    полицай зад храстите не ми е застрашавал живота никога, докато разни състезатели го правят постоянно.
                    А да ти е помогнал? Точно толкова, колкото и пешеходец на тротоара! Чиста проба бездействие и рушвет, пък който му се издръвчи - АКТ-че!

А на всички, които след тази тема ме мислят за рейсър-идиот, каращ с 200 и изпреварващ неправилно по 5 пъти дневно - не сте прави, господа! С това криене по храстите за 5 години да са ми взели книжката вече, понеже не плащам без да ми се даде документ за това! Ако ви дам някоя от колите си за седмица и направите смесен разход, по-нисък от моя - подарявам ви колата, с която сте го направили!
                    Last edited by Wolfy; d.m.y г., 01:42.
                    Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                    Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                    Thank you, VFTI, thank you!

Comment

колега, полицаите винаги ми помагат!
                      принципа е каквото повикало, такова отговорило.

Кара си ресърчето и тъкмо да го хванат, някой му присветва или вижда куките, кротва се за 7 секунди, като мижитурка се крие зад някой. За какво ми е да е се е наврял в миши гъз за 7 секунди. Искам да го хванат и глобите да са растящи. А как ще го хващат полицаите не е моя работа, ако искат да се крият, ако искат не.

Comment

За идиотщината по пътищата са виновни колкото малоумниците, толкова и морализаторстващите като аав.

Работата на полицията е да работи така, че да не се правят нарушения, или поне такива, които застрашават живота на участниците в движението, а не да чака да стане нарушението и тогава да санкционира. Не е постижение полицаят да се скрие в храстите и да глобява или да прибира рушвети след като някой е нарушил, постижение е да стои на пътя, да се вижда и да не допуска да стават нарушения.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Wolfy i Koolio , Пак фантазирате нещо . За да действа превантивната функция на пътният полицай в България , трябва всички пътища в държавата да се минират през 10 км с полицейски постове.(така да , щото действа , ако не сте ходили до Бъргас тва лято отидете , м/у Стара Загора и Карнобат има сигурно към 15 поста и всички карат бавно )

Само дето това е НЕВЪЗМОЖНО да се направи в по-голям мащаб , И всичките полицейски коли в Бг да излязат на пътя пак няма да стигнат.

Comment

свинкито е прав
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

@koolio
                              Да бе да , ела ме ритни.
                              Виновни ти били хората четящи морал и спазващи правилата. Знаеш ли как ми се иска и в България да има глоби от сорта на тези в Гърция и като те лепнат веднъж знаеш ли как ще се замислиш дали да повториш.
                              Аз като съм карал в Гр. нашите момчета с големите и лъскави коли знаеш ли колко примерно карат ?
                              И после какво става в момента в който минеш границата.
                              Я да те изплющят в България 200 лева за ГСМ, 700 лева глоба за каране без колан или 1500 за неспазване на знак стоп пък ще видим дали ще се замислиш следващият път.
                              За каране с превишена скорост ИЗОБЩО не говоря.
                              И като те ковнат само веднъж за подобно нещо следващият път ама хич даже няма да ти пука дали КАТ са се скрили в храстите или са изтъпанени по средата на пътя. Ами просто ще спазваш правилата.

Я да видим колко от хората тук който плюят по КАТ имат в колата си радар детектор ? И за чии чеп им е притрябвал? Пазите се са не би КАТ да ви спрат с превишена скорост ли ?

На мен ми дреме на шакпката дали КАТ ще са зад дърво , храст , кофа за боклук ( може и в кофата) , може и в шахта или канавка да се крият - ВСЕ МИ Е ТАЯ. ВАЖНОТО Е ДА СЕКАТ всички кретени на пътя.
                              Няма прошка , няма жалост. СЕЧ.

Глоби и наказания в Гърция за най-чести нарушения по пътищата

Справка за глоби и наказания при нарушаване на правилника за движение по пътищата в Гърция.

За несъобразяване със сигнали на пътен полицай се налага 150 евро глоба и отнемане на книжката за 20 дни.
                              За неправомерно паркиране – 40 евро глоба.
                              За нарушаване на забранителни знаци – 200 евро и отнемане на книжката за 10-20 дни.
                              За нарушаване на знак СТОП – 700 евро.
                              За минаване на червено – 700 евро и отнемане на книжката за 20-60 дни.
                              За неправомерно използване на мобилен телефон по време не шофиране – 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
                              За извършване на опасни маневри – 700 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
                              За шофиране с превишена скорост – глоба 40 евро, ако скоростта е с до 20 км/час по-висока от допустимата и глоба 100 евро, ако е над 20 км/час. При шофиране на магистрала със скорост над 150 км/час глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 60 дни.
                              При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро.
                              При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни.
                              Шофиране без книжка струва на нарушителя 200 евро.
                              За шофиране без колан глобата е 350 евро, а книжката се отнема за 10 дни.
                              За шофиране в нетрезво състояние глобите и наказанията са съобразно концентрацията на алкохол в кръвта или съответно: 0,50 g/l до 0,80 g/l – 200 евро глоба, при 0,80 g/l до 1,10 g/l – 700 евро глоба и отнемане на книжката за 90 дни, при над 1,10 g/l глобата е 1 200 евро, книжката се отнема за 180 дни, а затворът е най-малко 2 месеца.
                              Освен споменатите глоби и наказания, нарушителите получават и съответен брой наказателни точки, като при 25 наказателни точки се отнема шофьорската книжка, а при 15 се получава предупреждение. Ако книжката се отнема за пръв път, то продължителността ще бъде най-малко за 6 месеца. Ако това обаче става за втори път в рамките на 5 години, минималният срок на отнемане на шофьорската книжка става една година. За да бъде получена книжката отново, е необходимо шофьорът да премине отново през курс на обучение (практично и теоретично) равен на 50% от часовете на кандидат-шофьорите, като акцент се поставя на правилата, заради нарушаването на които книжката на шофьора е била отнета. За млади шофьори, нарушили правилника, които нямат навършени три години от датата на издаване на книжката им, към наказателните точки за всяко нарушение се добавят още 3.
                              Last edited by pr_00f; d.m.y г., 10:05.
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Даа, сегашната система с храстите е чудесна! Затова се оплаквате от рейсъри наляво и надясно! Да седят на най-опасните места поне - има как! Като тази смъртоносна отсечка до морето - виждате, че има как! И да ги редуват пак е нещо! Има места, където 50% от времето има патрулка и това гарантира спазването на правилата в 90% от случаите. Просто защото се знае, че има пост там!

Замислете се бе хора - защо се крият?
                                Разберете ме - не се оплаквам, че се крият като талибани в пещери - това както не ми е навредило, така не ми е и помогнало! Просто мнението ми е, че така няма голяма полза от тях.

За глобите в Гърция - съгласен съм, но да се направи едно процентно изравняване спрямо заплатите там и тук. Ако там дадена глоба е 15% от заплатата, и тук да е така. Иначе от това ще забогатеят само КАТ-аджиите, ако ме разбирате...

А скъпите БГ возила карат примерно там, защото знаят, че няма да им се размине с подкуп. И ако трябва да се говори кое е по-лошо - криенето или взимането на рушвет, определено няма спор, че рушветите са номер едно проблем, докато криенето е доста зад тях. Всичко е толкова навързано и пак се стига до заплатите. Ако съм полицай и имам две деца и жена, как да ги издържам с по-малко от 500лв? Щях да се крия в канавките и да чакам поредната двайсетачка, засилила се към мен
                                Last edited by Wolfy; d.m.y г., 10:25.
                                Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                                Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                                Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Working...
                                X