Известие

Collapse
No announcement yet.

Не на криенето на катаджии в храстите!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
    Всеки преценява скороста с която да е безопасен най вече за себе си и след това за околните.
    Aми дай тогава да продават АК-47 свободно, пък аз да преценявам за себе си кого да гръмна, а?

Защото законите са заради това - да има някакъв ред и да важат за всички. Ако всеки си преценява какво му е изгодно... е, има такова положение - анархия му се казва.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
      Aми дай тогава да продават АК-47 свободно, пък аз да преценявам за себе си кого да гръмна, а?
      Ми то ся е същото - взел си кола дето вдига 220(производителя въпреки че е бил наясно с ограниченията, е позволил тая скорост), ти преценяваш за себе си колко да вдигаш......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Абсолютно си прав!
        Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
        ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Защото законите са заради това - да има някакъв ред и да важат за всички. Ако всеки си преценява какво му е изгодно... е, има такова положение - анархия му се казва.
          Стига глупости.. Ножове у вас имаш предполагам , да са ти искали разрешително при покупката им? Примера ти е адски нелеп.

Законите са закони за да има ред и да важат за всички казваш. Добре криенето в храстите на полицайте не е ли погазване на закона и на наредбите?
          Range Rover Vogue 4.4
          Rexton 270 cdi
          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Именно, мисля няма какво повече да говорим.
            Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
            ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Ми то ся е същото - взел си кола дето вдига 220(производителя въпреки че е бил наясно с ограниченията, е позволил тая скорост), ти преценяваш за себе си колко да вдигаш......
              те всичките са строени за германия, там няма ограничения
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                те всичките са строени за германия, там няма ограничения
                Имат - 130 на магистрала - отделен е въпроса че много рядко можеш да видиш някой да кара под това ограничение......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Здравейте пак! Някой по-напред в първите страници спомена за превантивния ефект... Само, че наобратно. Всъщност много по-добре е когато се крият, така действат много по-превантивно. Веднага давам два прости примера: 1. Движите се по извънградски път (огр. 90 км/ч) със скорост 120 км/ч (30 км/ч над позволената) виждате отдалече полицая (който не е скрил), намаляте и покрай него сте с 90 км/ч, после като се подмине, айде пак газ до ламарината, дрифт, пилене на гуми и т.н... Сега ситуация 2: Карате пак по стандартен извънградски път със скорост от 120 км/ч, никъде не виждате полицай, продължавате да карате опасно и изведнъх хоп!... Иззад храста изскача полицаи със стопка палка. Нарушителя е хванат! В най-добрия случай рушвет - една стотачка, в по-лошия книжката за 3 месеца плюс глобата. Да речем, че се разминем с почерпка, като преминем полицая обаче не ускоряваме, а продължаваме да се движим така ( с 90 км/ч) , защото не се знае зад кой храст ще изскочи следващия... Ето защо аз смятам, че криенете има много по-добър превантивен ефект. И точно затова хората не са съгласни с него, защото няма да виждат полицая отдалеч и да вземат мерки да се правят примерни, покрай него, ами така полицая ще ги изненада и ще ги хване. Както беше обобщено от някой колега по-нагоре - Ако си спазвате правилата, няма от какво да се страхувата, или да го мислите дали се крият или не... Това със светците също е глупаво. Естествено, че може да се кара по правилата, няма никакъв проблем. Ще взема специално за тези хора, да си снимам едно клипче как карам из София (от единия до другия край примерно) без да наруша правилата никъде. И един друг съвет, пак към тях - гледаите малко по-далеч от носа си! Това, че вие не можете нещо, не значи, че и другите хора не го могат.

Поздрави на всички колеги!

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                    Стига глупости.. Ножове у вас имаш предполагам , да са ти искали разрешително при покупката им? Примера ти е адски нелеп.
                    Точно това с ножовете ми беше вторият приготвен пример.
                    Ти досега, колко души си заклал с кухненски нож? Николко?
                    Предполагам, няма и да заколиш, само че още утре с колата можеш да убиеш някого, 'щото си "преценил", че е безопасно да се кара със 150км/ч.

Аман от преценяващи убийци по пътищата!

---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 20:53 ----------

Хубаво го гледайте ТОЗИ КЛИП със звук, и после пак ми разправяйте за преценки!
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Колеги, това че не споделяме мнението, че полицаите са си добре в храстите, не означава, че сме хладнокръвни убийци и едва ли не караме с 200 извън населено място и със 120 в града! А рейсърът след като остави 20лв продължава смело напред до следващия храст, зад който какво - няма да има нищо...

Случка от миналата седмица:

Тунел. Ограничение 80. Возя се при приятел - той каара с около 80. Покрай нас минава бял румънски SLK, поне 50км/ч отгоре... На изхода на тунела един скрит отстрани полицай излиза и го спира... Ние усмихнати го подминаваме... Усмивките ни угаснаха в момента, в който вече по магистралата нямаше ограничения, по-ниски от 130. Движехме се със 120, пичът ни отмина като спрели. Скрилият се полицай вече е похарчил паричките и всичко е забравено... А този с Мерц-а явно беше страшно притеснен от катаджиите в храстите и гледаше да кара така, че да не го види никой... С 90... над ограничението...
                      Last edited by Wolfy; d.m.y г., 21:26.
                      Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                      Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                      Thank you, VFTI, thank you!

Comment

• Точно това с ножовете ми беше вторият приготвен пример.
                        Ти досега, колко души си заклал с кухненски нож? Николко?
                        Предполагам, няма и да заколиш, само че още утре с колата можеш да убиеш някого, 'щото си "преценил", че е безопасно да се кара със 150км/ч.

Аман от преценяващи убийци по пътищата
                        Пак не си разбрал. НО наистина шанса да се случи нещо докато шофирам е по голям от шанса да заколя или застрелям някой. Въпреки,че ако нпкой влезе в къщата ми не бих се замислил.

Стига това с "убиийци по пътищата" . Моля те обясни ми разликата в това дали ще размажа някой с 120 или със 190? И в двата случая мисля, че резултата е ясен. По твойта логика всеки притежаващ кола е потенциален убиец? Разлика между потенциален убиец и убиец правиш ли? По логиката ти всички трябва да бъдем арестувани за подготовка на убийство.

Разводнихме темата много. Да се върнем на нея. Скритият полицай дали не е такъв "преценяващ убиец". Скрил се е зад храста, карам си аз със 140 примерно, скача изведнъж, стряска ме,и за да не блъсна него или някой в насрещоното нацепвам се в някое дърво и пуквам. Той е преценил,че може да е там и да е скрит ама на, аз съм се стреснал и е станала белята. Само не ми скачай с номера за реакцията, защото ако е животно ще мина през него. Или пък ако е човек..платното не е за пешеходци, още повече извън града...

Цяла вечер може да си даваме МАЛОУМНИ примери, защото и мойте са такива.
                        Щом в закона е ясно регламентирано как и къде могат да застават, да го правят,а не да заобикалят. Щом органите който се грижат за спазването на закона не го правят как гражданите да ги спазват? Ти полицай каращи и ползващи колани виждал ли си?
                        Last edited by tanatos; d.m.y г., 21:23.
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Имат - 130 на магистрала - отделен е въпроса че много рядко можеш да видиш някой да кара под това ограничение......
                          имаш аутобани без ограничения все още
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                            имаш аутобани без ограничения все още
                            Може и да има - някой.....някъде....влизал съм наскоро от 3 различни места в Германия, на границата им все едни и същи табели с указания за ограниченията виждам, а като карам из тия аутобани никаде не виждам че точно на тоя може на юруш....ся може и да има някой, за това не споря......

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Може и да има - някой.....някъде....влизал съм наскоро от 3 различни места в Германия, на границата им все едни и същи табели с указания за ограниченията виждам, а като карам из тия аутобани никаде не виждам че точно на тоя може на юруш....ся може и да има някой, за това не споря......
                              има има
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                                Пак не си разбрал. НО наистина шанса да се случи нещо докато шофирам е по голям от шанса да заколя или застрелям някой. Въпреки,че ако нпкой влезе в къщата ми не бих се замислил.

Стига това с "убиийци по пътищата" . Моля те обясни ми разликата в това дали ще размажа някой с 120 или със 190? И в двата случая мисля, че резултата е ясен. По твойта логика всеки притежаващ кола е потенциален убиец? Разлика между потенциален убиец и убиец правиш ли? По логиката ти всички трябва да бъдем арестувани за подготовка на убийство.

Разводнихме темата много. Да се върнем на нея. Скритият полицай дали не е такъв "преценяващ убиец". Скрил се е зад храста, карам си аз със 140 примерно, скача изведнъж, стряска ме,и за да не блъсна него или някой в насрещоното нацепвам се в някое дърво и пуквам. Той е преценил,че може да е там и да е скрит ама на, аз съм се стреснал и е станала белята. Само не ми скачай с номера за реакцията, защото ако е животно ще мина през него. Или пък ако е човек..платното не е за пешеходци, още повече извън града...

Цяла вечер може да си даваме МАЛОУМНИ примери, защото и мойте са такива.
                                Щом в закона е ясно регламентирано как и къде могат да застават, да го правят,а не да заобикалят. Щом органите който се грижат за спазването на закона не го правят как гражданите да ги спазват? Ти полицай каращи и ползващи колани виждал ли си?
                                Има значение дали караш със 120км/ч. или 190км/ч. и именно въпросът е в реакцията.
                                Защото 70км/ч. повече са 20м/сек. Ако нещо (бабичка, помияр, скрит катаджия) изскочи на 40 метра от теб докато караш със 120км/ч., ще имаш 2 секунди повече време за реакция, които ще ти липсват, ако караш със 190км/ч. Съответно ще реагираш и няма да убиваш никого. Това важи в още по-голяма степен, ако се кара, спазвайки ограниченията. Много ли е сложно?

Тези неща са от една хубава наука, викат й физика. И ако от катаджията има спасение срещу 20лв., от законите на физиката не можеш да избягаш - белята веднъж става. Толкова ли е трудно да го проумееете?!

С последната част от поста ти, за закона и спазването му от самите полицаи, съм напълно съгласен. Не спазват регламентите. Ама това до голяма степен е породено от факта, че си склонен да му бутнеш 20лв., вместо да си сложиш колана, мисля че вече нееднократно си го заявявал.
                                Ами докато има такива като теб, никога няма да се оправят нещата. Вие ще си им бутате рушветите, а те ще се крият по трънките, за да си ги просят. Това е.
                                Омагьосан кръг.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                                X