Известие

Collapse
No announcement yet.

Хибриди, електромобили, алтернативни горива - дискусия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
    Стояне Свинкс
    Както написах и по рано изявлението е на Тойота при пускане на модела. И до уточних, че сега може и да виждат светлина в тунела, но да не се окаже нощният влак
    Просто трябва да се чете повече.

Иначе старата лисица, много добре е прочел написаното от мен, че става на въпрос за приус-а, не за всички модели на компанията.
    Много ясно че това ще напишат , ти какво искаш да напишат , че се печели много добре от хибрида ли , или че благодарение на хибрида продават половин милион коли .Както си тръбят че не се печелило и докато другите се усетят какво е хибрид японците са вече не 2 а 500 000 гърди напред и продължават да увеличават темпото

малко статистика за юли 2009, в общи линиии продажбите на всичко са по малки от тези в същият период на миналата година , и о изненада само хибридите единствени са увеличили продажбите си с 20 % спрямо 2008 и то въпреки кризата

явно наистина трябвало да се чете повече

http://hybridcars.einnews.com/article.php?nid=125
    Last edited by SFINKS; d.m.y г., 16:03.

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
      Стояне Свинкс
      Както написах и по рано изявлението е на Тойота при пускане на модела. И до уточних, че сега може и да виждат светлина в тунела, но да не се окаже нощният влак
      Просто трябва да се чете повече.

Иначе старата лисица, много добре е прочел написаното от мен, че става на въпрос за приус-а, не за всички модели на компанията.
      маркетинг, пр........
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Кой ще посочи някакви макар и косвени доказатлства, че хибридите се продават под себестойност? Мен лично това дълбоко ме съмнява.
        Иначе съм убеден, че бъдещето е в алтрнативните двигатели. И то по-скоро, отколкото всички очакваме. Мисля, че до 1 най-много 15 години бензиновите и дизеловите автомобили ще са колкото двутактовите в момента.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от navis Покажи съобщение
          Истината е електромобилите:
          Предимства
          1) Ел. Двигателите са достатъчно познати и се ползват с огромен успех.
          2) Алгоритмите им за управление са известни, и дефакто се ползват от много време насам
          3) Голям въртящ момент, и над 90% КПД
          4) Малко въртящи се части

Недостаъци:
          1) Слабо ефективни батерии
          2) Големи токове и напрежения

Макар, 4е Тесла моторс изкараха 4 местна лимузина с пробег 400км, със скорост 160км/ч, и бърз речаржд на батериите за 40мин.

А и в момента една българска фирма произвежда ел.двг. преднзаначени предимно за вгражадне в коли. Пазара им е USA, но всеки може да си поръча. Двигателите са до 80kW, и са проектирани с максимални обороти около 5000, за да са съвместими с автомобилните двигатели. Махаш ДВГ-то и слагаш ел. мотор
          Коя е тази бг фирма?
          Lexus IS200

Comment

Случайно попаднах на тях.

http://kostov-motors.com/tractionmot...ineofevmotors/
            145 1.6 boxer 96g ex
            BMW E60 2.5i 2008

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Кой ще посочи някакви макар и косвени доказатлства, че хибридите се продават под себестойност? Мен лично това дълбоко ме съмнява.
              Иначе съм убеден, че бъдещето е в алтрнативните двигатели. И то по-скоро, отколкото всички очакваме. Мисля, че до 1 най-много 15 години бензиновите и дизеловите автомобили ще са колкото двутактовите в момента.
              Ми няма нужда от нови разработки за двигатели
              тези са си ок, просто горивата няма да са от петрол

И колеги, мислете сериозно
              електричеството не е екологично чисто гориво.
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз не анам защо с водородния двигател правят такъв проблем...... Опасно било да се съхранява водорода .... ами тогава може да се зарежда вода , а от нея вече да се вади водород в нужните количества ( помня че в училище правихме опит като пуснеш във водата два кабела и подаваш ток излизат балончета .... водород ) , А при изгаряне водорода образува май пак вода нали ?!?
                Аз съм сигурен че може да се измисли всичко ...... Но първия измислил най вероятно ще е мъртъв ......
                Не знам дали сте чували за Тесла... Който е чувал за него и неговата история ще ме разбере какво искам да кажа!
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение

що реши че електричеството не е чисто гориво , по чисто от тва не може и да бъде . Добиването му е нечисто . Да почнат да го добиват от водород и ще стане чисто

Тесла ако не му бяха отрязали финансите сега щяхме да сме 20 години напред ...

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение

Вместо да се пъхат какви ли не чудеса в колите, не е ли по-лесно, безопасно и екологично да ги напъхат в ел. централите?
                    Ако има читава технология да изкараш енергия на база водородно изгаряне, кое е по-смислено, да правиш самоходни бомби или водородни централи?
                    Същото е със слънчевата енергия, водната, вятърната и сие... не е екологично ако караш на тецове или ядрена енергия.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                      що реши че електричеството не е чисто гориво , по чисто от тва не може и да бъде . Добиването му е нечисто . Да почнат да го добиват от водород и ще стане чисто

Тесла ако не му бяха отрязали финансите сега щяхме да сме 20 години напред ...
                      А водорода от къде ще го вземем?
                      Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Поне 200 българи карат колите си със старо олио и са изключително доволни от това, пише в. "24 часа" в днешния си брой.

За гориво на дизели, които не са комън-рейл, те използват стара мазнина от ресторантски фритюрници.

"Оставям две големи бутилки в ресторанта, те ги пълнят със старото си олио, плащам литъра по 30 стотинки и карам. За филтър използвам крачол от стари дънки, но сега съм си взел електрически, за да става по-бързо. Нито се качва разходът, нито пада мощността. Само отзад мирише на казанлъшки понички", разказва Венцислав Великов, един от 200-те българи, които се движат със стара мазнина.

"Обикалям България с 30 лева, а като закъсам, влизам в някой хипермаркет и купувам ново олио, пак е по-евтино - литърът е 1,20, и събирам погледите на паркинга, като го наливам в резервоара", добавя той.

Продължението тук:
                        http://news.data.bg/2/bulgaria/68611...BB%D0%B8%D0%BE
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

вече почнахте глупости да говорите

ядрено гориво >>>>> при достатъчно добра изолация имаш чиста енергия за безброй години напред, можеш да си произвеждаш и питейна вода и т.н.

сегашните двигатели са адски неефективни

за да произведеш водорд ти трябва ток, т.е. ток не можеш да произвеждаш от водород, проста логика
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Ядрената енергия само изглежда чиста , знаеш ли какъв период на полуразпад има отработеното гориво . Голям . Трупат го в едни временни подземия и то си тиктака там още хиляди години все така опасно. В света още не е измислен метод за унищожаването или рециклирането му . Също така няма нито едно място по света котео да има разрешително, за нарича се - final depository , тоест място където е разрешено да се съхранява отработеното гориво неограничено дълго време .

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                              Ядрената енергия само изглежда чиста , знаеш ли какъв период на полуразпад има отработеното гориво . Голям . Трупат го в едни временни подземия и то си тиктака там още хиляди години все така опасно. В света още не е измислен метод за унищожаването или рециклирането му . Също така няма нито едно място по света котео да има разрешително, за нарича се - final depository , тоест място където е разрешено да се съхранява отработеното гориво неограничено дълго време .
                              имаме достатъчно място да го складираме докато измислят начин да го изхвърлят в безкрайния депресиращ простор на космоса
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                                имаме достатъчно място да го складираме докато измислят начин да го изхвърлят в безкрайния депресиращ простор на космоса
                                Начин има отдавна само дето е неописуемо, умопомрачително и безумно скъпо.
                                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                                X