Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход при другите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колега, не че нещо ама:

http://www.spritmonitor.de/en/overvi...=73&power_e=76

http://www.spritmonitor.de/en/overvi...10&power_e=115

защо не направите един тест със 156цата и фокуса. в 3 сутринта от младост до люлин и обратно карате заедно, без да се ръчкате. пълните отново резервоара и смятате разликата в разхода.

или пък от софия до пловдив, на отиване карайте със 120км/ч, навръщане със 160км/ч.
    по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Според мен ще бъде нещо такова-
      градско-фокус 1,6~10л---156 2,0~12л
      извънгр- фокус 1,6~7-8л---156 2,0~7-8л
      Единствено само градско ще направи около 2л по-малко
      А ми говореше че с неговия разход щял да си избие парите за колата
      От Добрич съм
      Дори в spritmfnitor-среден разход за всички фокуси бензин-8,37л и за всички 156-9,82л плюс това се сещате че най слабата 156 е 120кс а най слабия фокус е 75кс
      Last edited by plamen petkov; d.m.y г., 11:18.

Comment

Форд фокус го разбрахме че е голямо дърво само гори и изобщо не върви.
        Дай някой друг производител/модел да развенчаем, че започва да става скучно.
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

До колкото знам Астрата е същата и като вървеж и като разход

Comment

Малко цифри !
            заводски разходи-
            ford focus 1.6-5.4/6.8/9.1 L
            opel astra 1.6-5.9/7.1/10.5 L
            vw golf 4 1.6-5.9/7.6/10.5 L

alfa 156 2.0тс-6.6/8.5/11.7 L

Дори и при заводските разходи не може да надхвърли 2,5л и то само при единия автомобил а при другите разликата е само около литър ,а това са автомобили които се купуват заради икономичноста им

Comment

Норми за разход на гориво -
              http://www.bgstuff.net/content/view/1199/539/

Comment

Среден разход според SPRITMONITOR.DE
                156 1.6- 9.19 L
                156 1.8- 9.33 L
                156 2.0- 9.58 L
                GOLF 1.6- 8.22 L
                GOLF 1.8- 9.16 L
                PASSAT 1.6- 8.92 L
                PASSAT 1.8T- 9.49 L
                ASTRA 1.6- 7.72 L
                ASTRA 1.8- 8.01 L
                VECTRA 1.6- 7.82 L
                VECTRA 1.8- 8.09 L
                VECTRA 2.0- 8.59 L
                FOCUS 1.6- 7.72 L
                FOCUS 1.8- 8.82 L
                FOCUS 2.0- 8.72 L
                MONDEO 1.8- 8.55 L
                MONDEO 2.0- 8.79 L
                LANOS 1.4- 8.05 L
                NUBIRA 1.6- 8.14 L
                MAREA 1.6- 7.98 L
                MAREA 1.8- 8.57 L
                A4 1.6- 8.34 L
                A4 1.8- 9.04 L
                BMW 316I- 8.44 L
                BMW 318I- 8.43 L
                BMW 320I-9.31 L

Comment

Колега някои от параметрите дадени от германското сайтче са напълно грешни, даже повечето, занижени са и то доста!
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Поиграх си да ги изкарам за да се коментират ,трябва да се оттърсим от тези мисли че Алфа харчи с по 5-6 л повече от другите ,само сравнението ще го докаже ,дайте и вашите разходи

Comment

алфа 156, 00', турбодизел 1.9, градско 6-6.6 литра на 100км.
                      п.п. 17 джанти, 215/45/17 гуми
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                        Поиграх си да ги изкарам за да се коментират ,трябва да се оттърсим от тези мисли че Алфа харчи с по 5-6 л повече от другите ,само сравнението ще го докаже ,дайте и вашите разходи
                        колега, тия "мисли", че Алфа харчи 5-6 л повече от другите са несериозни. Който ти го е казал това или е невеж, или се е заял с теб, знаейки че ще се разпалиш и ще го вземеш присърце. Да предположим, че този човек един единствен (пък дори и 5 да са), а ти вече си правиш изводи, че целия свят мисли като него.

доста алфи в действителност харчат повече от други коли, от съответния клас, ама примерно с полови-един литър. има и такива, от които алфите са по-икономични и то пак в такива граници.

колега, не искам да те засегна, но май си тръгнал на война с вятърни мелници.
                        по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Пак не ми стана ясно за чии чеп трябва да си сравнявам кочината с други кочини , че и трябва да доказвам някому който не познавам нещо си което него не го касае ама грам...
                          Или пък да се отърсвам от мисли които изобщо не съм имал.
                          Пълна загуба на време и търкане на клавиатурата напразно.
                          Last edited by pr_00f; d.m.y г., 08:27.
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

То и за мен е пълна глупост за тези 5-6л обаче поне за 70% от хората е вярно ,лошото е че в България никой не вярва на фактите и цифрите вярва се само на слухове ,митове и легенди ,а това че се боря с вятърни мелници е вярно много е трудно да не кажа невъзможно е да накараш човек да си махне капаците от очите /като кон с капаци/ и да види че зад тези митове е истината ,но ще се радвам ако поне един се замисли върху тези неща

Comment

И за какъв дедов ти е притрябвало да отваряш очите на непросветените и неграмотините ?

И един глупав въпрос ако може?

Значи сега разбрахме, че целокупното население на България е сбирщина от глупави и видиотени коне с капаци вярващо на митове и легенди и, че твоята основна цел в живота е като като един Прометей понесъл огъня да им осветиш пътя и да ги открехнеш къде е далаверата един вид ако ме разбирате моля ви се.

Да приемем че хората които са регистрирани тук и четат този форум са един вид просветени и прогледнали след като са избрали страхотната марка Алфа Ромео.

И сега въпроса е ...

Защо светлият месия не ходи да убеждава заблудените нещастници ( по другите форуми ), които са се прецакали много яко след като не са си купили Алфа , ами седи и повтаря едно и също нещо на просветлените ( ама ние си го знаем - знаем колко рядко се чупят и колко малко горят, знаем колко са практични , динамични и какъв красив дизайн имат, всичко си знаем).

Та защо е въпроса?

Шах и мат с пешката уважаеми господа офицери.
                              Почва да става много досадна цялата работа.

Comment

Браво pr_00f и с радост ще отговоря на твоя въпрос -Идеята ми дойде от там че много пъти съм срещал извадки в чуждите форуми от форума на алфа и винаги в тези извадки ставаше въпрос колко сме недоволни от нашите алфи следователно форума се чете и от много други хора и си казват -Леле какъв боклук е тази алфа ,Според мен ние имаме не малка вина алфа да не е с добро име И реших /макар и сам/ да се опитам да да повдигна /от калта/ името Алфа естествено с факти и доказателства но се вижда че има хора на които това не им допада .А защо не знам .

Comment

Working...
                                X