Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход при другите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

koolio, софия
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

До колкото знам бмв 320 харчи с около 1л повече от алфа 156 2,0 но при тях разликата е около 100 кг и 2 цилиндъра ,ланча капа е същата работа само че килограмите са повече и с един цилиндър по малко от бмв-то

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
        Нисан алмера 1,4-90кс извънградско-7л с климатик-8л
        Колега, според мен е нормлано 1 малолитражка да гори г/д колкото наще 2.0 извънградско при условие, за да развие 130 км/ч на магистралата ще е с доста оборота над наще на същата скорост. Но като цяло според мен ако някой търси икономичност да си слага газ или пък дай да ходим да протестираме да ни намалят бензина. Като цяло 2-3 литра на 100 са си почти нищо, като гледам разликите варират така. А недей им обръща за това колега, и аз съм се наслушал на супер мега нечупливите НЕМСКИ КОЛИ и еб*** трошляшките италиянки. Всеки има право на избор, но тук в България доста хора изобщо не се интересуват от дадена марка и отиват в 1 местен сервиз и питат ае бате кажи сега кфо да си купя, и следователно се отвръща VW или BMW па може и АЛДИ.
        Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 20:50.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Просто явно хората се спират само на това за което са чували ама била супер икономична ,хич не са разваля ,частите и ги има във всичко за 1 лв ,но пък ми прави впечетление че никой от медиите не тръгва да опровергава тези митове и хората се набутват ,като си търсех кола ми предложиха лагуна 1,8 била харчела 5,5л бензин

Comment

Просто явно хората се спират само на това за което са чували ама била супер икономична ,хич не са разваля ,частите и ги има във всичко за 1 лв ,но пък ми прави впечетление че никой от медиите не тръгва да опровергава тези митове и хората се набутват ,като си търсех кола ми предложиха лагуна 1,8 била харчела 5,5л бензин
            Ако не превишаваш 100 км/ч може и толкова да даде.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Да може и ако някой бута ,разхода на тази лагуна 1,8 е поти като на моята 156 2,0 ,сигурен съм и в това че големите коли като бмв 5 ,мерцедес Е както и алфа цената им пада заради това че хората ги мислят за разточителни коли ,а такива като голф 4 са по скъпи от тях до къде стигнахме за 3-4л по малко купуваме сравнение с мерцедеса по скъпи боклуци

Comment

Аз имам следните наблюдения:

Фиат Браво 1.8 16V GT 113hp - 10,5-11/100 градско, 7,5-8/100 извънградско
                Фиат Пунто 1.8 16V HGT 131hp - 8,5-9/100 градско, извънградско около 7/100 и около 8-8,5/100 при поддържане на скорост 180км/ч
                Фиат Браво 2.0 20V HGT 147hp - 14-15/100 градско
                sigpic
                Имам си количка,Жълта и добричка!
                Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
                - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Да може и ако някой бута ,разхода на тази лагуна 1,8 е поти като на моята 156 2,0 ,сигурен съм и в това че големите коли като бмв 5 ,мерцедес Е както и алфа цената им пада заради това че хората ги мислят за разточителни коли ,а такива като голф 4 са по скъпи от тях до къде стигнахме за 3-4л по малко купуваме сравнение с мерцедеса по скъпи боклуци
                  Ами недей да си сигурен. Този двигател на Рено е доста икономичен и харчи с поне литър по-малко от аналогични 1.8.
                  А големите коли от класа на БМВ 5 са по-скъпи за поддръжка и това не е мит. Едно е гумите ти да са 14-ки и да струват 4х100 = 400, друго е да са 16-ки и да струват 4х200 = 800.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Въхххх,
                    Ако сам можеш да разбереш какво си написал - шапка ще ти сваля.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Много добре знам какво съм написъл само трябва ти да знаеш как да го разбереш

Comment

ти знаеш сигурно , но никой друг не разбира това което си написъл ...

Comment

ЕЕЕ събрахти са много знаещите знам че не съм ви изгоден много, аиде пак ще оплескате темата

Comment

ЕЕЕ събрахти са
                            спамъри уа
                            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Просто няма да им обръщам внимание

Comment

вижте какво намерих във форума на BMW...

Ето какав отговор получих на един мой меил относно разликите между 316 и 318
                                !!! като предварително се извинявам за латиницата, но не ми се преписва цялото писмо !!!
                                Absoliuten, neobosnovan i TYP mit e, 4e malkite dvigateli gorqt malko!
                                Zna4i, za da gori malko edin dvigatel, toi trqbva da e syobrazen s tegloto na avtomobila. V protiven slu4ai toi se natovarva pove4e, raboti na po-visoki oboroti (za da ima dostaty4na mo6tnost i vytrq6t moment, za da dviji kolata) - sledstvie: gori POVE4E i se iznosva MNOGO POVE4E!
                                Primer: BMW 318i sys 115k.s. - da re4em 4e se dviji6 s okolo 70km/h i ti trqbvat PRIMERNO okolo 50k.s. i 75Nm. Tova 6te stane na 5ta predavka, da re4em s 2000U/min. Sy6toto kupe BMW, samo 4e ve4e s dvigatel 316i 98 ili 102k.s., dvije6to se po sy6tiq mar6rut, v sy6tite pytni usloviq, za da ima sy6tata mo6tnost 50k.s. i 75Nm (poneje kupeto teji pak tolkova), trqbva da se dviji na 4ta predavka, ve4e s 2600U. TOVA SA SAMO IZMISLENI PRIMERI!!! No realnata situaciq e shodna.....

Taka 4e - nai-slabiqt dvigatel, predlagan za edno kupe (nezavisimo kakva e kolata) nikoga ne e nai-podhodq6t otkym rentabilnost i razhod. Vinagi takyv se qvqva vtoriqt i/ili tretiqt dvigatel v predlaganata gama - v slu4aq syotvetno 318i i 320i. Da ne govorim, 4e zakupuvaiki kola 2ra ryka, na neznaini KM, systoqnie i poddryjka, RISKYT malyk i slab dvigatel da e IZDUHAN e v pyti po-golqm ot tozi za golqm dvigatel. Za6toto golemiqt lesno dostavq na voda4a jelanata mo6tnost i tova ne go zatormozqva tolkova. A nali se se6ta6, 4e onq v Germaniq ili Italiq ne q e jalil taq kola, vse edno se e ven4al za neq, poneje ne mu puka - 6te q dade na nqkoi v BG da se radva...

ZATOVA moqt syvet e da se orientira6 kym BMW 318i, ako edinstveniqt ti dovod v polza na 316i e ikonomiqta na gorivo (za6toto pri ednakva eksploataciq takava NQMA, da ne govorim, 4e 1,6i sa po-problemni).

Comment

Working...
                                X