Известие

Collapse
No announcement yet.

Черна хроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Не съм убеден въобще, че някой им обяснява на курсовете какво се прави, ако попаднеш в аквапланинг. Най-вероятно се е паникьосал и е натиснал спирачките.
    Жалко за нелепо отишлият си живот.

На някои им обясняват.
    Митак, със 180 да те спаси ESP или нещо подобно- няма начин. Те системите сработват,ама...
    Спасила го е случайността.
    Last edited by stelt; d.m.y г., 20:41.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      Няма как да променим младите.....кат се върна назад....и аз съм бил съшият.....Господ да ги пази....няма нищо по лошо от това, да си отиде човек на тия години......
      Изобщо не ми се коментира...и престанете да давате акъл...ако беше еди кво си.....няма ка да се върне....
      Тук ще се съглася с теб. Бог да прости момчето, в такива случаи само това се казва, другото е грехота.
      Особено като се сетя, че на 18 години първата ми работа като взех сам колата, беше да вдигна 180, само че на другия изход на Плевен - към Русе. И то с Рено 19 с всесезонни гуми, без въздушни възглавници. Кой ме е пазил и аз не знам. Затова не хвърлям камък.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Да почива в Мир
        155 осем хиляди клапана 16 вериги
        0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

• За птп,най-голямата предпоставка е некадърното шофиране ,след това лошите пътища.Всичко друго е али-бали-портокали.Когато участниците в движението имат нормално поведение на пътя и пътищата са хубави,шанса за птп е = на почти 0.В Холандия за по миналата година има само две тежки катастрофи.Едно от най-важните неща които се учат на курсовете е да съобразиш скороста с пътната обстановка.Ако спазваш това много важно правило,шанса ти да се отрепеш също е почти 0.Стига сме обинявали всеки друг но не и себеси за това което ни се е случило.Ако някой се е надънил в дерек,явно че не дерека е полетял към него.Някой път не си виновен ти,ами някой те е засякъл.Но пак е човек е виновен,не ония със шлифера.Може също да излезеш от пътя,поради липса на осева линия.Често срещано явление в бг.Особенно нощно време,желателно е да имаш много добри фарове,ако нямаш просто караш по бавно.Но няма какво да се лъжеме при нас се кара абуригентската и това е целия проблем.
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
            За птп,най-голямата предпоставка е некадърното шофиране ,след това лошите пътища.Всичко друго е али-бали-портокали.Когато участниците в движението имат нормално поведение на пътя и пътищата са хубави,шанса за птп е = на почти 0.В Холандия за по миналата година има само две тежки катастрофи.Едно от най-важните неща които се учат на курсовете е да съобразиш скороста с пътната обстановка.Ако спазваш това много важно правило,шанса ти да се отрепеш също е почти 0.Стига сме обинявали всеки друг но не и себеси за това което ни се е случило.Ако някой се е надънил в дерек,явно че не дерека е полетял към него.Някой път не си виновен ти,ами някой те е засякъл.Но пак е човек е виновен,не ония със шлифера.Може също да излезеш от пътя,поради липса на осева линия.Често срещано явление в бг.Особенно нощно време,желателно е да имаш много добри фарове,ако нямаш просто караш по бавно.Но няма какво да се лъжеме при нас се кара абуригентската и това е целия проблем.
            Обаче най-често ПТП-тата са причинени не от лоши пътни условия, ат човешка глупост. Ще ти дам пример: Живея в София, Люлин, в 8-ми микрорайон. Вчера се прибирам, а на булеварда между 8-ми и 9-ти микрорайон има зверска катастрофа между мотор и кола. Уж според закона колата е отнела предимство на мотора движещ се срещу нея, като прави ляв завой. Да, ама не. След удара колата (Голф 5 или 6, демек сравнително нова кола) беше без предница в буквален смисъл. Тия на мотора, били са 2-ма са мъртви, еддиният е на няколко части, мотора на безброй части. Ти ми кажи, как се кара в квартал с мотор с над 100 км/ч между блоковете? А можеше да блъснат и дете тия олигофрени с мотора. А точно по тия улици за лош късмет асфалта е добър, няма дупки. То ако имаше, нямаше да карат с такава скорост. Та въобще като цяло, катастрофите стават от човешка глупост, не толкова от лоши пътни условия, те също са предпоставка, но човешката глупост е по-голяма.
            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Не мисля, че шофьора се води виновен, при положение, че беше ясно - скороста на мотора е била над 120-30км. До колкото знам момчето управлявало мотора е починало на място, а спътника му е в болница. Улицата от адашите надолу е всичко, но не и хубава(мотора се е движил към адашите дефакто), улицата е неравна, тясна, (защото винаги има наспрели коли), май и легнал полицай имаше, хора пресичат, просто е проява на пълна глупост да караш по този начин там. Няма да коментирам, че момчето е било на 20години, не знам подробности и т.н., но както беше споменал някой по-горе, това си е дете, родителите и възпитанието имат много важна роля !!!
              ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• След 89-та година българина са разпусна яката.И започна да си показва много сериозно рогата,ами не само рогата а и копитата.По Бай-Тошово време нямаше такива изцепки.Щото знаеш какво те чака.Още на път към милицията в джипката та запукват на шамари.От там та съдат по бързата процедура и айдее отиваш да чукаш камъни в следващите 20-т години на някоя кариера.За да се оправат нещата трябва да се върне комунизма в целият му автентичен вид.

Comment

• Преди 89-та не можеше току така 20 годишен келеш да се сдобие с кола или мотор. А и за да изкараш книжка се чакаше бая или трябваха връзки да се уредиш в курс. А и обучението и изпитът си бяха доста по-реални от днeшните. Нямаше ги и филмите за супермени на които да подражаваш.
                  Та така - причините са комплексни.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Тва на пистата Монца ли е.И ако ESP или VDC-то беше отказало и беше нацелил някой в насрещното кой щеше да е виновен че си карал със 180...в завой..
                    Не се пали толкоз, първо нито ESP нито VDC може да откаже а и е невъзможно да нацеля никой в насрещното щото насрещното движение е разделено с двойна мантинела куку си ти Митак но аз съм съгласен с тебе че най-добре е да пътувам с влак когато бързам но какво ще стане ако някой самолет падне и потроши влака а?

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Преди 89-та не можеше току така 20 годишен келеш да се сдобие с кола или мотор. А и за да изкараш книжка се чакаше бая или трябваха връзки да се уредиш в курс. А и обучението и изпитът си бяха доста по-реални от днeшните. Нямаше ги и филмите за супермени на които да подражаваш.
                    Та така - причините са комплексни.
                    да бе а я си спомни как се купуваха ония нефелни Simson дето бяха толкова скапани че маса хора се потрошиха с тях - винаги и всичко си е било едно и също и единственият предпазител от голямата глупост е един тотално непознат орган, който се намира не знам защо но точно в най-слабото място на всеки човек ...

Comment

• Първоначално публикувано от Boondock Saint Покажи съобщение
                      да бе а я си спомни как се купуваха ония нефелни Simson дето бяха толкова скапани че маса хора се потрошиха с тях - винаги и всичко си е било едно и също и единственият предпазител от голямата глупост е един тотално непознат орган, който се намира не знам защо но точно в най-слабото място на всеки човек ...
                      Мда - и мотопед Верховина. Момите припадаха, като врътнеш едно кръгче пред Магурата

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Boondock Saint Покажи съобщение
                        Не се пали толкоз, първо нито ESP нито VDC може да откаже а и е невъзможно да нацеля никой в насрещното щото насрещното движение е разделено с двойна мантинела куку си ти Митак но аз съм съгласен с тебе че най-добре е да пътувам с влак когато бързам но какво ще стане ако някой самолет падне и потроши влака а?

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Никакви системи не могат да ви спасят, колкото и перфектно да са работили. Запали си свещичка, че сте имали дни. Не знам дали си виждал как прелита двутонен автомобил през мантинели и разделителен остров. Аз съм виждал. Нагледал съм се и на други работи, дето да не ви дава Господ да ги виждате. За това носовете по-надолу и не се мислете за безсмъртни. И най-скъпите коли се размазват като всички останали. Дори и железата да "оцелеят", "куклата" вътре сдава Богу дух.
                        И някога имаше човек с какво да се размаже. Вярно обучението беше значително по-сериозно.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Някога можело да е имало с какво да се размажеш и пребиеш,ама имаше и смъртни присъди и т.н. и т.н. И като видиш джибката на Милицията пълниш памперса.Върви в Техеран и са прави на бабаит.Заравят те до главата,ходжата ти пее на килима и не може да те спаси нито ESP нито VDC.

Comment

• На някои хора май не са им ясни елементарни физични закони и не могат да разберат, че когато тежестта на колата не може да преодолее пласта вода за да стъпи на асфалта, колата става неуправляема с тези средства за управление които има за движение по суша - системите ще действат и ще прехвърлят усилия, но гумите ще се въртят или не върху водата.
                            По голямо значение има вида и качеството на гумата, защото тя пори и изхвърля вода, но това количество зависи от времето за тази работа, което пък зависи от скоростта и не на последно място тежестта.
                            Когато скоростта е голяма и пласта вода е висок, няма време да се отведе водата и колата започва да се плъзга като скутер.
                            Всичко това може да се случи дори при разстояние 1мм.вода, между гумите и асфалта.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              На някои хора май не са им ясни елементарни физични закони и не могат да разберат, че когато тежестта на колата не може да преодолее пласта вода за да стъпи на асфалта, колата става неуправляема с тези средства за управление които има за движение по суша - системите ще действат и ще прехвърлят усилия, но гумите ще се въртят или не върху водата.
                              По голямо значение има вида и качеството на гумата, защото тя пори и изхвърля вода, но това количество зависи от времето за тази работа, което пък зависи от скоростта и не на последно място тежестта.
                              Когато скоростта е голяма и пласта вода е висок, няма време да се отведе водата и колата започва да се плъзга като скутер.
                              Всичко това може да се случи дори при разстояние 1мм.вода, между гумите и асфалта.
                              Което ми напомня за диагоналните поточета по АМ Тракия в участъка м/у Вакарел и отклонението за Церово/Велинград, заради които толкова народ се претрепа и още на са оправили дренажа и канавките...
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Годината е 2015та... пари за ремонти няма, новоизградените пътища се скапват бързо, табелки с портрета на Павлова 90км/ч закачливо напомнят за окаяното състояние на пътната мрежа. Хората гледат лошо, тузареят и раздават газ с колите около 98ма година, карат с галошите последен сезон дот 2003. Общия профил на българския шофьор е гадно копеле, което не спазва особено правилата за движение, присветва ти да се разкараш и те засича, ако не го направиш.

Ние пак си гласуваме за същите манафи с надеждата нещо да се промени, но нещо все ми подсказва че това няма как да стане, ако самите българи не се променим. Дали някой има интерес или не да го направим - незнам, но със сигурност му харесва така и хич не бърза.

Не го казвам за да обидя някой, изказвам скромно мнение наблюдавайки пътната ни картина и броя на ежедневно загиналите по брутален начин...

Comment

Working...
                                X