Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ прави хайка за колани на задната седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    А коя точно норма възлага пъдарски задължения на шофьорите? И тва дето го написах - относно как точно ще следи по пътя без да си отклонява вниманието някой ще го обясни ли?
    1) Носенето на колан е задължително
    2) капитан/отговорник е шофьора
    3) застрахователните компании го изискват именно защото е животоспасяващ.
    Не коментирам, дали ще доведе до корупция, дали е направено с цел корупция. Дори и така да е- задължителното поставяне на колан е страхотна инициатива.
    Относно казуса с разкопчаване по време на път:
    Вярно ще е проблем именно тук има смисъл да се глоби и пътника.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Ми то и с малоумните ограничения е същото, ама тва е друга тема ...
      Не е друга. Същата е. Много е трудно, да не кажа невъзможно, да караш хората да спазват видимо малоумен закон.

---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      Е де. Не си глупав. Изискват го за да плащат по-малко.

Изобщо им е през шмайзера за твоя живот.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Мдам

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Ми ще глобят дедовия си. Това пречи. Нямам шоф книжка (и да имам не могат да ми я пипнат) - не ми взимат точки и парите от глобата ще ги дам на куково лято.
        Много кофти се получава така.
        Дорде целият един форум си говорим -
        за или против слагането на коланите на задните седалки, ти с гръм и трясък дойде и каза, че шофираш без книжка.

По повод на това, което каза, колегата, че водачът се разсейва, когато наблюдава за това дали пътниците на задната седалка са сложили коланите си бих казал,
        че е напълно прав.

В неделя пътувах с няколко спирания от една дестинация, на задната седалка возих момиче,
        за което често се обръщах да видя дали се е закопчала и да я питам "Ти сложи ли си колана?"

Факт че при няколко потегляния, за да продължим по пътя си, тя не си беше сложила колана дали нарочно
        или просто беше забравила, какво съм я съветвал.

Comment

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
          1) Носенето на колан е задължително
          2) капитан/отговорник е шофьора
          Не коментирам, дали ще доведе до корупция, дали е направено с цел корупция. Дори и така да е- задължителното поставяне на колан е страхотна инициатива.
          Относно казуса с разкопчаване по време на път:
          Вярно ще е проблем именно тук има смисъл да се глоби и пътника.
          Ама колега, тука говорим за шофиране и возене, не за отбор ягодка и отбор черешка . Кви капитани и отговорници?!? Шофьорът е отговорен за спазването на правилника от НЕГОВА страна, не може да бъде отговорен за спазването му от страна на някой друг. Ми то така да глобяват шофьорите в градския транспорт за нередовните пътници - трябва още като ги видят на спирката да прочетат в очите им, че няма да продупчат билет и да не ги пуснат.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Ми ще глобят дедовия си. Това пречи. Нямам шоф книжка (и да имам не могат да ми я пипнат) - не ми взимат точки и парите от глобата ще ги дам на куково лято.

Само че пропускате основен момент. Ако има хора на задната седалка значи сте поне трима в колата. В такъв случай за каквото и да ви спрат кат може да го духа.
            Подробности срещу много бира и на живо.
            Визираш това, че сте трима, което евентуално е повече от броя на катаджиите и че сте повече свидетели ли? Ама ония понякога са 3-4 и повече ако решат да ти направят сечено винаги могат!
            Lexus IS200

Comment

• .
              Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 00:17. Основание: лиготия

Comment

• Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                Поне тук псевдо бунтарите не могат да излязат с тъпото оправдание "ми въпрос на личен избор"
                Не само колани ми и каски трябва да им се заповядат на пътниците!
                Още малко и клетки да си завариме за по-безопастно? Я стига пълни глупости са това...
                Да не сме на някои рали шампонат чак и каски да се заповядат...

B&B Racing | bb-racingteam.com
                Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                  Тука си в грешка. Може цял ден да отделиш и нищо нередно няма да намериш в моята кола например
                  Не бъди толкова сигурен!Все ще намеря нещо.Ако не в колата,поне в тебе!Нямаш си представа за какво става въпрос!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
                    Днес карах 3-ма колеги до работата. Потеглям аз и им казвам всички да си закопчаят коланите. Тия отзад се изсмяха и не си ги закопчаха. Предупредих ги още веднъж, но те си помислиха , че се бъзикам. Като натепах спирачките тия двамата отзад захапаха предните седалки. Спрях, пуснах аварийните и им казах, или закопчавате коланите или слизате. Докато се обърна назад и двамата се бяха опасали. Спокойно тръгнах и до работата беше гробна тишина....
                    Ама бая грубичко си постъпил
                    И после и гробна тишина
                    Ти направо си ги уплашил хората, ама така и трябва лека полека трябва да свикваме...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
                      Много кофти се получава така.
                      Дорде целият един форум си говорим -
                      за или против слагането на коланите на задните седалки, ти с гръм и трясък дойде и каза, че шофираш без книжка.
                      Ти кой беше?
                      Дотук разбрах, че не четеш внимателно и не мислиш върху прочетеното.
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от Ma7e4k0 Покажи съобщение
                        Още малко и клетки да си завариме за по-безопастно? Я стига пълни глупости са това...
                        Да не сме на някои рали шампонат чак и каски да се заповядат...
                        Хайде вземи книжка и пак ще си говорим, а като порастеш и започнеш да разбираш кога човек е ироничен или саркастичен, тогаз се обаждай!

Comment

Ама колега, тука говорим за шофиране и возене, не за отбор ягодка и отбор черешка . .
                          Хихи добре убо звучи смешно.
                          Обясни ми моля моя казус тогава. Защо глобяват лунапарка ако заварят пъник без колна на влакчето? Дори и сам да го е свалил.

Comment

Ама колега, тука говорим за шофиране и возене, не за отбор ягодка и отбор черешка . Кви капитани и отговорници?!? Шофьорът е отговорен за спазването на правилника от НЕГОВА страна, не може да бъде отговорен за спазването му от страна на някой друг. Ми то така да глобяват шофьорите в градския транспорт за нередовните пътници - трябва още като ги видят на спирката да прочетат в очите им, че няма да продупчат билет и да не ги пуснат.
                            Да, шофьора е отговорен за спазването на правилника, а правилника е всички в колата да са с колани!Сравнението ти с градския трянспорт е меко казано смешно, нередовните пътници къде са упоменати в закона за движение по пътищата?!?
                            Не мога да разбера, защо трябва да се спори за тия проклети колани? Все едно са ви надупили пред отряд негроци с големи ........ намерния

Comment

• @Old Fox: Сравнението е доста неуместно. Лунапаркът е търговско предприятие, там си плащаш билета, а срещу това лунапаркът поема определени задължения, включително за безопасността ти. А какви договорни задължения поемам аз към някой, който се качва в колата?
                              @MrX: Не виждам някъде да съм казал, че съм против коланите, даже мисля, че казах точно обратното. Против съм да нося отговорност за чужди действия.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Мдаа явно тук се разминаваме. Аз се чуствам отговорен за всички които возя. Смятам, че всеки шофьор трябва да отговаря за пътниците и при нужда тази отговорност да му бъде вменявана.

Comment

Working...
                                X