Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко струват колите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е кви глупости по точно? Алфа-та е по-чуплива, по-пипкава, не можеш да ходиш за компотите и чувалите с нея, за тва хората си признават Опел и Голф. Който не се влияе от горните показатели си взима Алфа и не му дреме какво говорят хората.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Колега по какво разбра че алфата е по чуплива по приказките на някои разбирачи или от собсвен опит ,ето според италиянския DAT колко процента са без проблеми?
      156 2,0-98-25,8%
      BMW 320i-26.1%
      ASTRA 1.6--17.6%
      AVENSIS 2.0-20.2%
      golf 4 1.6--21.7%
      passat 1.8--25.1%

Точно за такива приказки говоря в които няма грам истина но хората си ги говорят на изуст !Ние сме хората които трябва да обърнем хорското мислене иначе ще се пускат още безброй теми в които ще се пита ами защо алфа са толкова ефтини !

Comment

За съжаление от собствен опит колиега. Мани ги тия проучвания, там да ти скърца пепелника или да ти изгори крушката е проблем. Карай стар Опел, карай старо Vw, карай стара Алфа и ще видиш кое как се чупи.

И кво ти пука в крайна сметка кой какво говори аз продължавам да не разбирам?
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Нали се сещаш че не можеш да сравниш голф 2 с голф 4 ,2-та е в пъти по здрава от една 4-ка ,такива приказки автоматично карат хората да не копуват алфа а да се насочват към /супер здравите немски коли/ забележи че като се говори за алфа се казва всичко лошо от разхода до здравината замисли се възможно ли е в една марка всичко да е лошо а при другите всичко е желязно ,всичко е само приказки без покритие но хората се хващат и от там се формира цената на даден автомобил

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
            Нали се сещаш че не можеш да сравниш голф 2 с голф 4 ,2-та е в пъти по здрава от една 4-ка ,такива приказки автоматично карат хората да не копуват алфа а да се насочват към /супер здравите немски коли/ забележи че като се говори за алфа се казва всичко лошо от разхода до здравината замисли се възможно ли е в една марка всичко да е лошо а при другите всичко е желязно ,всичко е само приказки без покритие но хората се хващат и от там се формира цената на даден автомобил
            Аз се опитвам да ти кажа, че са приказки СЪС покритие. Голф 4 не е супер здрава и нечуплива кола, ама е по-нечуплива и качествно направена от Алфа-та. За мен обаче до тук и свършват предимствата и затова съм избрал Алфа. 90% от българите искат да се возят евтино и без пари и затова избират немските марки. Не знам защо си приел мисията да убедиш всички, че Алфите не са чупливи, като все пак ние ги караме и поддържаме. Все едно да ни убедиш, че опелите са красиви или тойотите не са скучни и бездушни. Всеки знае, че Алфа-та се чупи повече, но има какво друго да ти предложи. Аз откакто карам Алфа посещавам сервиз на всеки 2-3 месеца. Благодарение на това колата ме вози супер, не ме е предала и съм минал 25000км с нея. Доставя ми по-голямо удоволствие от предишната кола за сметка на по-честа поддръжка.
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Колега извинявай но чак сега видях че си с 146 при тях нещата са по различни отколкото 156 ето за 146
              146 1,6- 98-15%
              146 1,6-99-17%
              за сравнение
              Focus 1.6-99-19.1%
              civic 1.6-99-21.5%
              merc A160-25.1%
              golf 1.6-99-22.3%

Сега разбирам защо мислиш така

Comment

Еми, а дано, вие с 156-ците сте по-нечупливи, ама не тая големи надежди. Проблемът идва от там, че в БГ колите се експлоатират по съвсем различен начин. Пак ти казвам, хвани твоята 156-ца и един Голф 4 1.6 и иди 5 пъти до село, натовари чувалите и колците или мини 100 пъти по Иван Асен и се качи 50 пъти по бордюрите. Просто Алфи-те са по-нежни, ако мога така да се изразя. На българина му дай танк и ще е най-доволен.
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                  Аз се опитвам да ти кажа, че са приказки СЪС покритие. Голф 4 не е супер здрава и нечуплива кола, ама е по-нечуплива и качествно направена от Алфа-та. За мен обаче до тук и свършват предимствата и затова съм избрал Алфа. 90% от българите искат да се возят евтино и без пари и затова избират немските марки. Не знам защо си приел мисията да убедиш всички, че Алфите не са чупливи, като все пак ние ги караме и поддържаме. Все едно да ни убедиш, че опелите са красиви или тойотите не са скучни и бездушни. Всеки знае, че Алфа-та се чупи повече, но има какво друго да ти предложи. Аз откакто карам Алфа посещавам сервиз на всеки 2-3 месеца. Благодарение на това колата ме вози супер, не ме е предала и съм минал 25000км с нея. Доставя ми по-голямо удоволствие от предишната кола за сметка на по-честа поддръжка.
                  Колега, аз карам и поддържам Алфа и то вече на доста почетна възраст и ще ти кажа, че не е така. Разбира се, ако говорим за съпоставими модели. Всичко опира до това на какъв екземпляр ще попаднеш и как ще го поддържаш. Няма да дърпам дявола за опашката и да казвам кога какво съм правил, но имам наблюдения и върху други коли и ще ти кажа, че моята кола не влиза по-често в сервиз от другите.
                  Още повече, че повечето собственици на "здрави немски коли" ми се смеят за какви неща влизам в сервиз - за тропащи водачи на спирачките например. И това, че "средният" голфаджия ще смени съединителя чак като откаже съвсем, а "средният" алфист - още като усети признаци, че не е наред, не значи, че голфа се чупи по-малко.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ок, може и да не съм прав, но личните ми впечатления потвърждават неписаното правило. Може и да го има момента, че поради по-пипкавата поддръжка е по-трудно да намериш читава Алфа.
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

И голфа като мине 100 пъти нищо няма да му стане даже може и да стане по здрав ,няма такива коли и мерцедес да пуснеш и той ще се развали ,това е че голфа сме го издигнали в култ а всъщност дори и AUTO BILD казват че е некачествен ,още малко и голфа станал като танк ама гори като скутер а частите му можеш да ги вземеш от всичко за 1 лев ,недейте така бе хора !

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                        И голфа като мине 100 пъти нищо няма да му стане даже може и да стане по здрав ,няма такива коли и мерцедес да пуснеш и той ще се развали ,това е че голфа сме го издигнали в култ а всъщност дори и AUTO BILD казват че е некачествен ,още малко и голфа станал като танк ама гори като скутер а частите му можеш да ги вземеш от всичко за 1 лев ,недейте така бе хора !
                        Аз в Аутобилд лоша дума за Голф не съм прочел
                        Напротив, в 90% от случаите печели разните им там сравнения ще рече човек че е извънземна кола
                        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Голфа се чупи, всичко се чупи, не давам крайни мнения, просто има поянтия "повече", "по-малко", "по-често", "по-рядко", които варират според 100 неща и като хванеш една генерална извадка се вижда, че хората не си измислят. Понеже обичате статистиките ето два много хубави сайта:
                          http://www.reliabilityindex.co.uk/ma...type=relindex#
                          http://www.anusedcar.com/

С остаряването Алфи-те изостават много, за 145/146 да не говорим, ако трябваше да се водя по тези статистики, трябва да ме вкарат в затвора, че съм си взел колата.
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

И аз останах учуден че си плюят хубавото голфче в това списание като тестват италиянка я заравят в земята ,това което се приказва за немските коли са митове и легенди ,алфа не само че не е под "великите "vw.Ford.opel а даже е над тях алфа се конкурира с БМВ а не с тези мижитурки

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                              http://www.reliabilityindex.co.uk/ma...type=relindex#
                              Според това Фиат е доста по Релайабъл кар от Алфа Ромео
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                                Според това Фиат е доста по Релайабъл кар от Алфа Ромео
                                Еми ето, не вярвайте какво говорят хората, това са само легенди. Междудругото Фиат Панда е една от най-здравите нови коли. А и тези статистики са за коли след средата на 90-те. Фиат-овете не са лоши коли. Опростени Алфи.
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X