Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко струват колите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

нещо не разбрах темата
    демек мойто пунто пазарната му цена е около 3000 лева

това значи ли че то струва толкова ???
    дори и със 5000 лева тунинг под капака
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Темата започна на принципа, че кола, модел, година, струва еди колко си, което е базова цена, наистина определяща като цяло, после попремина и на спора:
      нов-стар внос, Германия - Италия, нови коли-стари коли и тн-тоест нашите си темиВсеки си каза думата агейн.
      Иначе наистниа цената е субективна и зависи от това, какво би дало обществото, като цяло, а не отделни индивиди за дадена стока.
      Last edited by fred; d.m.y г., 20:07.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
        от RPWWD
        156 не е кола за каране до дупка, ще те разори

Е колега какво ще кажеш че един голф може да се кара до дупка ?стига бе хора алфите са за това а другите са за работа
        Алфа Ромео е кола, която си иска нужното отношение и с течение на годините поддръжката и става финансово и псипологическо бреме. Фолксваген също вече не е онази "здрава" машина, която беше Голф 2 и е всичко друго, но не и евтина за поддръжка кола.
        Кола която се кара "до дупка", и накрая я връщаш за скрап само защото е изгнила е Опел! Не че ще си купя Опел, но е факт че тези коли са адски дуракоустойчиви и евтини за поддръжка в български условия, идеалният вариант са за 10+ годишна кола и неслучайно са най-масовата марка в БГ.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ми аз понеже съм явно небългарин и донякъде дуракоустойчив си карам алфата, пък който желае да си кара опел или кавото там иска-лошо няма, наздраве
          /психологически проблем имам като видя идиоти да изправарват от крайно дясно до крайно ляво и т.н / нищо против опела, виж проитив другото имам, ама и да имам файда няма..
          Last edited by fred; d.m.y г., 09:11.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Изобщо не съм чел темата! Само заглавието. Всяка кола според мен струва: точно толкова за колкото може да се продаде в даден момент.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Спирам да чета тази тема, защото всеки както спомена един колега започна да споделя какво го мъчи.
              Ще кажа: това което ви изпращат като цена е базова, и е на принципа средно изчислено спроред сайта. Както и при новите коли: с колкото повече екстри има, цената се качва, но има и ниска базова цена.
              Така е и при нашите сладурчета, неможеш да сравняваш базова 98год. с някакъв плюш. обикновено оборудване, стоковите джанти тип телефонна шайба, с други мн по. Има разлика, и тя не е в главата ми . Всеки сам си оценява колата, но на хубавото неможеш да кажеш грозно, факта си е факт, и всичко онова под капака, джанти, гуми, кожи, озвочителни системи, окачвания са пари, които покачват цената на една кола. Който твърди обратното просто не иска да погледне истината в очите.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Ае ква е цалта на тая тема освен реклама на некъф тъп сайт?
                Щото една стока струва толкова, колкото някой е готов да плати за нея.
                Така пише в учебниците

От това, че в момента се предлагат само алфи по 5к лв, не следва, че 156 стреуват толкова. Просто кенефите дето се предлагат са такива.

Що не направим справка на цени на реално сключени сделки и да видим обородуване и прочее и тогава да говорим?
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  Що не направим справка на цени на реално сключени сделки и да видим обородуване и прочее и тогава да говорим?
                  Ами то такова статистическо проучване най-лесно може да се направи тук във форума,кой за колко,през коя година и така....
                  Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    В Италия не ги обслужват и ги карат ей така, а в Германия пък по цял ден лежат отдолу...
                    Като пример-моята дойду с лепенките за технически прегледа на стъклото, на еърбеците, на смяна на масло и т.н, от Милано, та стига с тия обобщения, както и тук има мърлячи, така и в Италия има разбира се, но там според мен са по малко мърлячи от българите, факта е че държавата им изглежда много по добре от нашата
                    И аз съм на това мнение!!!
                    Стига с това всеобщо мнение, че Италиянците са мърлячи...ми да повечето може да са ама не всички...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Ае ква е цалта на тая тема освен реклама на некъф тъп сайт?
                      Щото една стока струва толкова, колкото някой е готов да плати за нея.
                      Така пише в учебниците

От това, че в момента се предлагат само алфи по 5к лв, не следва, че 156 стреуват толкова. Просто кенефите дето се предлагат са такива.

Ти пък с тези реклама направо се ....... На ясно си каква е целта на задачата

Comment

По темата.

Добрите автомобили си държат цените навсякъде по света. В мобиле, както и в други подобни български сайтове за търговия на автомобили, 80% от обявите са на автокъщи и търговци. До тук на разумните хора вече им е ясно защо цените на автомобилите там са 2 пъти по ниски от реалните им такива. Ако в мобиле видите Alfa (например) за 4 000 лв. то в Италия тая същата Alfa ще е най-вероятно 4 000 ама Евро... защо ли?! Ами интересен въпрос на който по-умните българи знаят отговора... а останалите които не го знаят най-вероятно не знаят и каква е разликата между магазините "Всичко за 1 лев" и "Dolce and Gabanna".

Офтопик.

Радват ме няколкото мнения на колеги, от които добре личи, че не всички българи са неизлечимо заблудени, а има и такива които си дават сметка за това какви коли се внасят в БГ и защо са им такива цените. Евала на тези колеги!
                        BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy Покажи съобщение
                          Ти пък с тези реклама направо се ....... На ясно си каква е целта на задачата
                          аз съм късоглед пея в хора и нищо не отбирам
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                            По темата.

Добрите автомобили си държат цените навсякъде по света. В мобиле, както и в други подобни български сайтове за търговия на автомобили, 80% от обявите са на автокъщи и търговци. До тук на разумните хора вече им е ясно защо цените на автомобилите там са 2 пъти по ниски от реалните им такива. Ако в мобиле видите Alfa (например) за 4 000 лв. то в Италия тая същата Alfa ще е най-вероятно 4 000 ама Евро... защо ли?! Ами интересен въпрос на който по-умните българи знаят отговора... а останалите които не го знаят най-вероятно не знаят и каква е разликата между магазините "Всичко за 1 лев" и "Dolce and Gabanna".

Офтопик.

Радват ме няколкото мнения на колеги, от които добре личи, че не всички българи са неизлечимо заблудени, а има и такива които си дават сметка за това какви коли се внасят в БГ и защо са им такива цените. Евала на тези колеги!
                            Ето ти един сайт www.secondamano.it провери колко струват 11 годишни 156-ци, ако още има такива и не са всичките на Горубляне или в Дупница
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              Ето ти един сайт www.secondamano.it провери колко струват 11 годишни 156-ци, ако още има такива и не са всичките на Горубляне или в Дупница
                              от този сайт колега, излиза че моята от подписа ми може да се намери там на цени от 2500-3000 евра
                              само можем леко да си представим що за боклук има тука по пазарите на цени 3500-4000 лева, като сметнем само че един 20-22 годишен Голф 2 е по 1500 лева
                              аз все имам някаква надежда че българина ще започне малко по малка да уважава повече тази италианска марка и от повишеното търсене на 156-цата леко може и да се вдигнат цените, а това че има много оферти в БГ на цени от около 4000 лв, ами то има и много хора които са на зор и фи4нансовата криза им се е отразила по-дълбоко и са готови на половин цена от реалната да си дадат возилото само и само да глътнат някоя финансова инжекция

Comment

Това че 156 е с ниска цена има 2 причини вкарват боклуци и другата по важна е че българина признава само немските коли ,имам списания автооказион 2004г 156 е на цената на пасат а голфа е с 1000-2000 лв по евтин за 2-3 год нещата се обръщат според мен причината може да се търси в мисленето на българина ,ако искаме нещата да си дойдат на мястото трябва да се говори повече за тази марка защото съм се наслушал на глупости които карат хората да отбягват алфа

Comment

Working...
                                X