Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си представим следното:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    За евала е, ама той си каза ако може да върне лентата какво ще направи......
    защото е видял едната страна ами ако беше избягал....

И мен това ме вълнуваше, но ти ме изпревари с въпроса. И ако ще е така поставен въпроса защо да не го усложним още малко. Представете си, че момчето/момичето, което сте оставили да лежи там след месец-два му е предстояла сватба и е очаквал/а дете или пък ако вече има дете. А вие слушате всяка вечер за този случай по новините и как полицията не може да открие извършителя. Колко дълго ще изкарате с каменно изражение и колко време ще ви издържи психиката? Ами ако психиката ви се окаже достатъчно здрава...вие все пак сте напълно нормални хора, а не хладнокръвни убийци, колко време мислите, че ще издържите на това което ви чопли отвътре?
    съмнявам се след всичко това да не му се прище да си беше казал
    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от life style Покажи съобщение
      издърпвам го извън пътя, паля и си заминавам !
      Честно казано това е най добре, пък Бог ще ни съди-говоря, за случая, който предполага ферариста
      Last edited by fred; d.m.y г., 21:26.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Хм, според мен koolio го е казал най-точно: все пак става дума за човешки живот, другото са ала-бализми; бих се обадил - 'от съображения за сигурност всички обаждания се записват' - истината е по-вероятно (не казвам задължително) да излезе наяве, т.е. да ме оправдаят, пък и Бог ще ни съди , както каза fred....иначе със сигурност спането ще е трудно или дори невъзможно. Факторът паника и изобщо промяната на поведението в критични ситуации обаче си го има и затова отговорът не може да е сигурен 100%.
        Иначе ферариста ми напомни как обикновено давам пример за мисълта, че нещо, което не се купува с пари се купува с много пари: запитайте се дали и за колко пари бихте екзекутирали лично някой осъден на смърт (хипотетично, разбира се)?! За колко? 10 лв? 1000 лв? 10000 лв? или може би 5256754 лв.. (да предположим, че толкова са достатъчни да 'оправят живота' на всичките ви роднини до девето коляно 3 поколения напред)? Или...
        Е, в крайна сметка всичко си има цена, но изтъркания и вечно актуален въпрос е за цената на човешкия живот...
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

Айде и аз ще изкажа едно мнение...
          Та както казваше моя инструктор, "шофьорлъка е страшна работа, с единия крак си в гроба, с другия в затвора"
          Аз лично ако съм невинен бих останал каквото и да става, но ако е по моя вина директно бих си вързал въжето, няма да чакам да ме съди който и да било.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Абе Ферарист, признавай си, знаем ги тия с "на един приятел се случи"
            А иначе как ще реагира човек в такава ситуация - никой не знае докато не се случи ...
            146 1.6 TS '00
            156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
              Абе Ферарист, признавай си, знаем ги тия с "на един приятел се случи"
              ....
              Гениално брат! Знаеш с какво да си правип майтап!

P.S.: Извинявам се на модераторите за излишниа коментар, но не се сдържах. Някои хора просто не мислят преди да пуснат малоумните си коментари!
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Точно както я описа Ферариста,тази ситуация съм я преживял.За щастие аз бях до шофьора на който му се случи и човека не беше умрял а понатъртен.Бутнахме го на пешеходна пътека а отсреща имаше коли които ни заслепяваха.Та неговата реакция беше да си продължи пътя, и ако не бях за да му каже да спре тъй като прецених трезво нещата и оцених че човека не е толко зле,той нямаше да спре.(Случи се на оживена улица,но не чак толко за да не може да се скриеш)
                Та искам да ви кажа че почти никой не знае как ще реагира,според случката и обстоятелствата.Дори и аз да бях шофьора в онази случка също не знам как щях да постъпя.Но е интересно е да се вземат обстоятелства като свидетели,сам ли си в колата,защото съм почти сигурен че повечето ще ударим някой и ще го подминем.Пък после кой ще го гложди и кой не това си е до човека.
                Най добре хич да не се случват такива неща.
                146 JTD-2000г.
                Punto 1.2

Comment

Първо да кажа, че съжалявам за случилото се - такива неща могат да обърнат живота на човек. Надявам се, че приятелят на ФЕРАРИСТ-а, ще се оправи и това няма да му повлияе по-нататък.

Колкото до това, какво бих направил аз - мисля, че ще се обадя където трябва и ще остана, независимо дали съм виновен или невинен. Поне така си мисля сега, фактора паника няма как да го предвидя, както и предполагаемата психическа травма от това, да отнемеш човешки живот.

За мен, бягането от местопроишествие не е вариант при никакви обстоятелства. Направиш ли го, вече си виновен със сигурност пред съда, независимо от обстоятелствата, при които се е случил инцидента.
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6
                  Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    Mи така както го казваш, пък както мислят повечето ще избегаме...и по най барзия начин в гаража...а от там на сетне поръчка на стъкло, боя и всичко останало...Абе дано не се случва, ама за мен е по добре да се опиташ от колко да 100 % да останеш без книжка за цял живот...
                    На теб книжката ли ти е проблема???
                    .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

това малко като план за сценарий на "знам какво направи миналото лято 3". Иначе у нас със съдебната ни система в затвора няма да влезеш дори и да си виновен така че не си заслужава да си навличаш проблеми с бягане
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Непредсказуемо е наистина, но аз за пореден път казвам, че бих спрял. Като се замисля наскоро една котка ми изкочи в последниа момент пред колата и спрях да видя какво става въпреки, че 2-ма души (случайни минувачи) ми казаха, че е избягала и не съм я докоснал дори, та предполагам и за човек бих реагирал така. Това не е като да чукнеш някой на паркинга.
                        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                          На теб книжката ли ти е проблема???
                          Айде стига вече сте се правили всички тука на светци...Много добре знаем, че всеки гледа себе си първо И какво ще стане ми кажи като спреш ааа!!! Ще вземеш да го съживиш ли или какво...На извънградски път не е нормално да се разкарват хора по пътя не мислиш ли ???
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Айде стига вече сте се правили всички тука на светци...Много добре знаем, че всеки гледа себе си първо И какво ще стане ми кажи като спреш ааа!!! Ще вземеш да го съживиш ли или какво...На извънградски път не е нормално да се разкарват хора по пътя не мислиш ли ???
                            Изобщо да вземат другите да не ги пускат по пътя като излезеш с алфата (щото нямат работа там)
                            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                            x145 1.6 boxer

Comment

е току що показа на всички колко пари струваш
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Не съдете толкова повърхностно, колко струвал, само от тези редове!
                                Jivko7777 има смелостта да каже това, което много други само си мислят, но ги е страх от такава реакция, каквато изкарахте вие.

Наистина думите му звучат силно и отвратително, но по-скоро защото не се е изказал подробно какво има предвид.

Хора на пътя имат място, но имат точно определено такова!
                                Защото на мен ми се е случвало да се моля да не отнеса пияницата, който се влачи по средата на платното в завоя а аз почти излитам от пътя... случавало ми се е да виждам какви ли не самоубийци и честно казано съм се надявал просто някой невинен шофьор да не ги отнесе и после лежи, ами да им се случи нещо, което да ги убие в страни от пътя...

Вие си мислите, че не може да ви се случи?
                                Че сте готови да лежите и плащате заради чуждата глупост?
                                Че сте готови да си съсипете и унищожите семейство, приятелства, живот, защото някой малоумник е искал да умира?

Да, ако аз ударя човек, независимо виновен ли съм или не, дали съм го убил на място или не, ще остана и ще извикам линейка (една от причините да имам постоянно фотоапарат в мен) и ще си понеса последствията...
                                Честно казано не искам и да познавам човек, който ще избяга, дори да е невинен, но всеки сам преценява за себе си. Още повече, че дори да си напълно невинен, тук може да те изкарат най-големия убиец и може би наистина не си заслужава...

За съжаление такова е положението тук. Виновните бягат и остават ненаказани, невинните остават и биват... после в медийте разпъват на кръст някой, който е блъснал човек на магистралата например, защото нямат с какво да си запълнят програмата и страниците и всички го сочат с пръст, но никой не се сеща какво е правил оня на това място...

Много лесно се манипулират хората...
                                Най-вече защото никой не иска да погледне със собствените си очи, да послуша собствената си съвест и да каже това, което наистина мисли.
                                Lancia Kappa 2.4JTD
                                Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Working...
                                X