Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво е нужно, за да бъдем щастливи...?:)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Парадокс е, когато си смачкан от съдбата, да дадеш най-доброто от себе си.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

delete
      Last edited by viki; d.m.y г., 16:34.
      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Понеже Вики винаги хвърля интересни приказки та реших и аз да попиша защото имаме добри български...но преди това по темата:
        ...от бая време страдам от дископатия в тежка форма и винаги казвам на хората , с които си общувам по скайп, че от 2 седмици спя на земята и пак не бива- и така всеки ден-теа 2 седмици са вече повече от 4 месеца мъка и нерви, с болката свикнах...та - оня ден накрая се навих да ми вкарат стероиди директно в болния диск с надеждата да се вдигна за 5-6 месеца макс...доктора изрично ме предупреди да не се заблуждавам от изчезването на симтомите (болката и сковаността) и да лежа поне седмица на твърдо? ...вчера прекарах целия ден навън, днеска цел ден карах а жената вика-N долара инжекция и с твойта твърда глава след два дена пак си блокирал...Абе трай да те обичам ма чумо-ти ли лежа на пода схваната та се косиш или инжекцията ти се виде скъпа...Та щастието е относително относително..!
        Не съм съгласен обаче, че самосъжалението ,депресиите и тн., са нещо негативно. Некъде четох, че "подсъзнателната нужда от страдание е генетично заложена и е основен двигател за преодоляване на шок..." ..както и да е това са писаници, които обаче аз съм изживял много пъти и съм склонен да ги приема за 100% сигура и е интересен механизъм-като изразходва мозъка всичките негативи-кортизол, адреналин и пр. принципа на обратната връзка задейства невротрансмитерите, онеа захващат допамина и ендорфините и айдеее-здравей живот...с две думи за да станеш трее първо да паднеш...
        Дедо например на 86 години си замина и беше изкривен от болести като претоварена IFA, един ден си дърдориме и му викам - слушй , старец , аз ако съм на твоето дередже се метам от балкона! -Деде, като доъдеш на мойта , че те е страх да заспиш, че може утре да не се събудиш-колкото повече живея по не ми се мре...

ДЯВОЛ И СВИНАР
        Веднъж дяволът искал да изхитри свинаря, да го прати някъде и да му вземе свинете. Отишъл при него и го заприказвал:
        - Добър ден, свинарко, от къде си?
        - Накъдето гледат на свинете опашките, оттам съм.
        - Вчера минах поктай вас.
        - Случило ти се път -- минал си.
        - Майка ти родила.
        - Цялото село знае за това.
        - Родила две деца.
        - Господ, кога дава, не пита.
        - Едното умряло.
        - Бог дал, бог взел.
        - Умряло и другото.
        - Брат по брата, отишли и двата.
        - Баща ти закла вола.
        - Смърт без помен не бива.
        - Закла и другия.
        - Два смъртника, два помена.
        - На тебе остави главата.
        - Главен човек, глава яде.
        - Кучката я изяде.
        - Лоша спастра, зла щета.
        - Баща ти я уби.
        - Какво търсила, това намерила.
        - Хвърли я на сметта.
        - Тя все там си лежеше…
        Дяволът като видял, че не може да надхитри свинаря, пукнал се от мъка и умрял.
        ЕЛИН ПЕЛИН
        блаженни са низшите духом...

Comment

delete
          Last edited by viki; d.m.y г., 16:34.
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

delete
            Last edited by viki; d.m.y г., 16:35.

Comment

ПРИКАЗКА ЗА МЕЧТИТЕ

както разказва една древна легенда, някога в прекрасните гори на Ливан се родили три кедрови дръвчета. Всеизвестно е, че кедрите растат много, много бавно, тъй че нашите три дървета прекарали цели векове в размисли за живота и смъртта, за природата и човечеството.

Те видели, как на земята на Ливан пристигнали пратениците на цар Соломон и как после в битки с асирийците тази същата земя се обляла в кръв. Срещнали се лице в лице със заклетите врагове Йезавел и пророк Илия. Пред погледите им била измислена азбуката. Дивели се, гледайки как покрай тях минават кервани, натоварени с чудни тъкани.

И в един прекрасен ден кедрите решили да поговорят за бъдещето.

-След всичко, на което станах свидетел - казал първият,- аз бих искал да се превърна в трон, на който да седне най-могъщият цар на Земята.

-Моето желание е да стана частица от нещо, което завинаги да преобрази Злото в Добро- обадил се вторият.

-Колкото до мен - проговорил третият,- аз бих желал всеки път, когато хората погледнат към мен, да си спомнят за Бога.

Изминали години, години. И ето че най-сетне в гората пристигнали дървосекачи. Те отсекли кедрите и ги нарязали с триони на дървен материал.

Всеки кедър си имал своето съкровено желание, но реалността никога не пита за какво мечтаем.

Първият кедър станал на обор, а от отпадъците му направили ясла.

От второто дърво сглобили груба дървена маса, която продали на един търговец на мебели.

Гредите от третия кедър така и не успели да продадат. Нарязали ги на дъски и ги прибрали на склад в един голям град.

Горестно заоплаквали съдбата си трите кедъра: “Нашата дървесина беше толкова хубава! Но така и никой не й намери достойно приложение…”

Времето минавало. И веднъж, в една звездна нощ съпружеска двойка, останала без подслон, влязла да пренощува в обора, построен от дървесината на първия кедър. Жената била в напреднала бременност. Същата тази нощ тя родила син и го положила в яслите върху мекото сено. И в този миг първият кедър разбрал, че мечтата му се сбъднала: той послужил да поеме най-великият Цар на Земята.

Няколко години по-късно, в скромен селски дом хора седели около масата, направена от дървесината на втория кедър. Преди да започнат да се хранят, един от тях произнесъл няколко думи над хляба и виното, поставени върху масата. И изведнъж вторият кедър разбрал, че точно в този момент той крепи върху себе си не само чаши с вино и блюдо с хляб, но и съюза между Човешкото и Божественото.

На следващия ден от две дъски на третия кедър сглобили кръст. След няколко часа довели окърваен човек и го заковали за кръста с гвоздеи. Третият кедър се ужасил от предопределението си и започнал да проклина своята жестока участ. Но не минали и три дни и той разбрал подготвената му съдба: човекът, висял на кръста, станал Факел на Света. Кръстът, сглобен от дървесината на третия кедър, се превърнал от оръдие на мъчението в символ на тържеството.

Така се осъществила ориста на трите ливански кедъра: както винаги става с мечтите - мечтата на всеки се сбъдва, но съвсем различно от това, което си е представял.
              .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

позволявам си да пусна снимка на една картина, която нарисувах преди време мислейки си за мъдростта и щастието...
                Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от mayhem Покажи съобщение
                  позволявам си да пусна снимка на една картина, която нарисувах преди време мислейки си за мъдростта и щастието...
                  Чудно !
                  Имаш ли други ?Ще се радвам да ги видя !

Comment

само тази - скоро не съм рисувал, а и имам 2 персииски котарака по 6 кила парчето и ако се метнат върху маслените бои жената ме прави бездомен веднага...
                    Attached Files

Comment

• Знам, че това клипче не е за тази тема, но е уникално като рисуване цък надявам се да го харесате.

Comment

• Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                        Знам, че това клипче не е за тази тема, но е уникално като рисуване цък надявам се да го харесате.
                        ще можеш ли да го "цък"-неш това клипче ако го има в ю-тубата, че ве-бокса е блокиран от местния интернет доставчик от "съображения за сигурност" и никога не мога да гледам нищо а и ако ме светнеш как се прави трика с цъкването направо чудо...шото аз от компутери не разбирвам-тоз ми е втори лаптоп-на първия му нанесох побой с тежки мозъчни травми и загина...

Comment

• mayhem, не знам дали случайно или целенасочено ти се е получило, но детайлизирането около човека в картината някак си много отива на смисъла й, покрай теб всички е ясно, нататък и преди това само в общи линии...

спи ми се и затова използвам беден речник, но картината определено ми харесва

трябва да си нащракам моите, ама нито са ми на лесно пък и ме е срам да ги показвам
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

• delete
                            Last edited by viki; d.m.y г., 16:39.

Comment

• Пеперудите и огъня

Три пеперуди, долитайки до горяща свещ, започнали да разсъждават за природата на огъня. Първата, приближавайки се до пламъка, се върнала и казала:
                              -Той свети.
                              Втората долетяла по-близо и, когато се върнала, казала:
                              -Той изгаря.
                              Третата, долитайки съвсем близо, влязла в него и не се върнала. Тя научила това, което искала да узнае, но вече не можела да го съобщи.

Получилият знание се лишава от възможността да говори за него, затова знаещият мълчи, а говорещият не знае.

Comment

• Хорхе Букай идва в България с нова книга

Comment

Working...
                                X