Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво е нужно, за да бъдем щастливи...?:)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

"Колко е нужно, за да бъдем щастливи?"
    Амииии, един и да е по-дащен...
    к'во пък толкоз... просто бях в джаза!

Comment

delete
      Last edited by viki; d.m.y г., 16:23.
      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

delete
        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
          Нещо за добро утро

".....Всъщност смятам,че винаги ,когато нямам големи проблеми,започвам да се чудя какво му липсва на едно или друго,за да бъде идеално.Като казвам това,разбирам,че е ужасно ,но не мога да го преодолея.
          - Обществото,в което живеем,ни дава ясни сигнали,че позицията ти е такава,каквато се очаква да бъде .
          - Защо?
          - Защото основната идея в постиндустриалното общество е да имаш,а не да бъдеш,както би казал Ерих Фром.И за да ни убедят в това,са ни обвързали с една аксиома,която не можем да избегме и затова я приемаме за нещо нормално.Това е фраза,която служи едновременно като движеща сила и като клопка.
          - Фраза ли?
          - Да,тя гласи:
          - Колко щастлив ще съм с онова ,което нямам
          А онова,което нямам,не е кола,нито къща,нито добра заплата,нито жена.Онова,което нямам,е онова –което -нямам,тоест,нещо невъзможно.
          Иначе казано,ако се сдобия с онова-което-нямам,няма да съм щастлив,защото ,като го получа (кола,къща,приятелка и т.н ) ,то престава да бъде онова-което-нямам,а според аксиомата,мога да бъда щастлив само ако притежавам онова-което-нямам.
          - Но от тази клопка няма спасение!
          - _Няма,ако не успееш да промениш аксиомата.
          - А можеш ли ?
          - Всички образователни модели и норми,могат да бъдат преразгледани,за да се потвърдят или коригират.Цената,която трябва да платим ,е ,ече ценностите,свързани с установения ред,ще се разместят.Ще се почувстваме объркани и ще изгубим посоката,докато не открием нов ред,отговарящ на новата ни действителност.Но когато го направим,ще бъдем възнаградени : ще оценим това,което имаме и ще се радваме на това,което сме..."

Много добре казано, но аз имам друг проблем - нямам нещо, към котео да се стремя, защото или ми изглежда твърде лесно (а така не е интересно ) или ми се струва невъзможно и безмислено
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

delete

Comment

Истински щастлив ще съм ако съпругата ми забременее отново.. В смисъл такъв - бих разменил и поиследния си лев за това...
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                Истински щастлив ще съм ако съпругата ми забременее отново..
                Пожелавам ти го от цялото си сърце,и вярвам ,че ще си имате ново бебенце скоро!

Comment

Koлежке Вики, напълни ми душата с тия хубави истории......
                  Alfa Romeo 146, boxer

Comment

.

от по горе написаното от колежката viki,разбирам че е силно чувствителна натура.аз понякога изпадам в подобни размисли за това да бъда или да не бъда,какво съм,защо съм,кое съм ...какво мога да бъда и какво успявам...!разочарованията ме карат да ровя във философията да търся обяснение на всичко което ми се случва,търся обяснения,търся оправдания,търся като наркоман наркотик.един приятел ми беше свел цялото житие и битие в следното:"живота е къс и осран като стълбичка на кокошарник"!моите разбирания за живота са ,че сме на този свят повече да страдаме от колкото да бъдем щастливи,никой не е в състояние да ме обори!имам всичко,и на върха е моето дете,но дори и сега немога да кажа че съм доволен и напълно щастлив.неудовлетворението от това което съм винаги ме е движило напред,поставям си цели,гоня ги,това в никакъв случай не са състояния на щастие.бих казал че е въпрос на оцеляване.в днешно време е трудно да бъдеш щастлив,щастието е привилегия!
                    нещо се отплеснах.

Comment

delete
                      Last edited by viki; d.m.y г., 16:24.

Comment

delete

Comment

И продължила да рита и да шляпа с часове на едно място,без да напредва нито със сантиметър.
                          Но скоро от това шляпане в каймака ,от биенето и ритането той станал на масло
                          Изненадана ,жабката скокнала ,плъзнала се по него и стигнала до ръба на съда.Така се върнала у дома,квакайки весело
                          Това мисля че го гледах във филма "Хвани ме ако можеш" с Л Ди каприо......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Не съм го гледала филма
                            Приказката е на Mamerto Menapace,-"Cuentos Rodados"

Comment

Пожелавам ти го от цялото си сърце,и вярвам ,че ще си имате ново бебенце скоро!
                              Благодаря Ти!!
                              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

delete

Comment

Working...
                                X