Известие

Collapse
No announcement yet.

Пробата зад волана - 0,00 процента

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
    Това е недупостимо! От мн неща може да покаже дрегера наличие на алкохол, дори от цигари, аре нема нужда. Когато правя секс сам ще си решавам да слагам ли кондом! Тук въпросът е същият.
    Изивнете но съм 105 кг, трудно ме хваща алкохола, позволявал съм си да карам на 4 бири, и ме спряха, духнах и 0.2 промила. Но найстина такива са изключения, трябваше да закарам човек до болницата спешно. Една бира е нищо, а и всеки си преценява сам може или не.
    Това да си винаги с 0.00 промила е като да не караш никога с почеве от 50км/ч, нито един км отгоре! А относно пиенето до 2 през ноща и карането сутрин. Случвало ми се е, по принцип в кръвта не се е разградил алкохола, но си напълно адекватен, и в кондикция да управлявам МПС. 7-8 часа след това са си напълно нормални за да мислиш и караш нормално по мое мнение.
    Иначе при мен същестува една психическа бариера, когато съм с колата да не се напивам, мога да пия едно две за компания, но нищо повече, а й найстина тези две питиета не ми влият, който иска да намери дрегер и пичка и да зповяда
    В грешна посока си с разсъжденията си, а ме е страх, че много народ е на твоята убийствена логика!
    Тоя секс дет го казваш на улицата ли го правиш, а около теб има ли вероятност да засексиш още няколко човека?!? Аналогията ти е меко казано неподходяща.
    Една бира е достатъчна и не всеки сам си преценява, особено когато се отнася за шофиране.
    Няма подобно нещо като пия и не ми влияе, не ти влияе на ходене, говорене, секса, който толккова изтъкваш, но получи ли се ситуацийка на пътя си пътник, точно заради грешната ти представа за влиянието на алкохола. И пази Боже, такъв невлиятелен като теб да не се спре в колата ми след като се е почерпил две заради компанията!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
      Ако не вярваш си вземи едно ментово бонбонче и после ходи да духнеш и ще видиш колко си "изпил"

@Доко: Трябва да е отворена. Неотворените са поредпоставка да се усъмнят, но ако е отворена директно гориш.
      Тука не става въпрос вярвам или не.. А какво правят хората в белите държави А в крайна сметка личното ми мнение е, че има хора способни да карат и с 1 промил алкохол в кръвта, без това да ги кара да натискат газта или да стават опасни за движението.
      Мисля, че промяната на сегашния закон е загуба на време и средства.
      Lexus IS200

Comment

Точно!
        Сегашния закон си е ОК и не е нужно да правим козметични промени и да харчим допълнителни средства. Достатъчно е органите, съблюдаващи спазването и изпълнението на закона да си вършат съвестно работата. Ако това стане и при въпросните о.5 промила допустима граница, катастрофите предизвикани следствие употребата на алкохол ще намалеят драстично.
        Друг е въпроса, че днес в един ежедневник прочетох за поредната глупост - ще внесат предложение, според което, ако има двама свидетели, че си се качил на колата и си шофирал след употребата на алкохол, те санкционират, дори и да не са те открили, за да ти вземат проба за алкохол. Доводите - в Германия е било така!!! Ма немците си нямат поговорка "Я не сакам мен да ми е добре, а сакам на Вуте да му е зле".
        Те това вече е лишено от абсолютно всякакъв смисъл. Не можем да осъдим такива изявени престъпници с две свидетелски показания и съд. процеси се точат с години, а пък ще вържем вяра на двама авери, дето са решили да ти направят мръсно, ей тъй, нищо че може да не си фен на алкохола...
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Да бе да ... то сега потърпевши не смеят да свидетелстват, представяш ли си бъзливеца да иде да си застане зад думите като те натопи

А какво ще се случи, ако намериш 2 ма контрасвидетели дето да кажат, че в същия момент примерно си бил ангажиран служебно и е нямало шанс да пиеш и да караш?
          И после подкараш клюкарите за лъжесвидетелство, материални и морални щети?
          Май наистина ни пробват акъла ... и си подготвят новите по-високи такси за хранилките.
          Честито, на печелившите честито.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

май доста хора тук си пийват и си карат, при това редовно ....

аз който се наливам като животно и тежа 95 кила не си позволявам да карам на повече от 1 бира, вие ми говорите за промили...
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Говорим за идиотии, не за промили.
              Не карам пил, ама грам пил.
              Но това не пречи да съм против нови и нови начини за стригане с кожата на стадото да се пробутват като мерки в негова полза... а то да рупа ли рупа.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ще си позволя да цитирам Милош Форман

... in my opinion, very pertinent now in the post-communist world, because people are confused, and the fact is that it's... you know, you have to really decide where you want to live: if you want to live in the jungle or in the zoo. Because if you want the beauty, if you want freedom, the jungle is... that's your world. But you're in danger there, you have to live with snakes, sharks, tigers, skunks, you know, mosquitoes, leeches. You want to be safe, you have to live in the zoo. You are protected. You know, if you are a lamb, the tiger will not attack you. You know, you'll get a little bit something to eat every day; that's fine. You have to work hard, but you live behind the bars, and what's wonderful - you live there behind the bars and you dream about the beauty of the jungle. Now what happened was that the bars opened, and everybody runs after the dream. And suddenly, well, yeah, it's beautiful - yes, I am free to go wherever I want, do whatever I want, but where do I want to go? Oh, my God, and here is a tiger and here's a snake. Oh, oh, and people have a tendency to, you know, back. And you will be surprised how many people prefer to live in the zoo; they are not ready to pay for the freedom; they think that freedom should be, you know, for free, even for granted, which never is, never is.
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Те и в няколко европейски държави за забравили явно физиката и химията, защото и там е 0,00...
                  Мда, но тамошните дрегерчета и куки не са като нашите, ако станат, няма проблеми.......

---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  Ще си позволя да цитирам Милош Форман
                  Теоретично е прав, но изборите на са само два.......иначе за тия два е прав.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Форман е много прав, може да е сгъстил краските, но основните идеи са тези двете.
                    Сивотата е смес от черно и бяло... черното е липса на цвят, а бялото смес от всички цветове.
                    Та, обществото трябва да направи избора за степента на сивота която да позволява шаренкото на членовете си, ако то отстъпи в тъмното подведено от обещания за сигурност, цветовете си отиват или ги изтриват и картинката почернява.
                    Е да... ама какво правим като общество просто няма?

Comment

тука не говором за подслушване и шпиониране

говорим за човешки животи, които могат да бъдат отнето ПО НАЙ-НЕЛЕПИЯ възможен начин, някой се натаралянкал или па решил , че видиш ли , той държи на алкохол....
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                        тука не говором за подслушване и шпиониране

говорим за човешки животи, които могат да бъдат отнето ПО НАЙ-НЕЛЕПИЯ възможен начин, някой се натаралянкал или па решил , че видиш ли , той държи на алкохол....
                        Я питай някой медик какво значи 0.5 промила и какъв екземпляр трябва да си за да се надрънкаш и да покажеш под 0.5 промила.
                        После се замисли дали си говорим за катаджийския рекет или за друго.
                        Пък накрая пак прочети горните ми мнения.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          Я питай някой медик какво значи 0.5 промила и какъв екземпляр трябва да си за да се надрънкаш и да покажеш под 0.5 промила.
                          После се замисли дали си говорим за катаджийския рекет или за друго.
                          Пък накрая пак прочети горните ми мнения.
                          вчера имах разговор точно на тая тема с приятел лекар

дори лекото замайване е достатъчно да те разсее някоя глупост и да убиеш някой

мислете за това като елиминиране на колкото се може повече рискове
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

достатъчно да те разсее някоя глупост и да убиеш някой
                            Тая работа е вярна и без алкохол.
                            Та дайте да оставим абсурдите 0,00 и да мислим реално.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

вчера имах разговор точно на тая тема с приятел лекар

дори лекото замайване е достатъчно да те разсее някоя глупост и да убиеш някой

мислете за това като елиминиране на колкото се може повече рискове
                              Смучеш доводи от пръстите... и сменяш доводите като носни кърпички.
                              Първо говориш за каране надрънкан, после за разсейване, накрая ще излезе нещо трето.
                              А начина ти на мислене е описан чудесно от Форман... прочети го внимателно

Не карам пил, та няма шанс да ме глобят за това... но има шанс със подобни мерки да ми загубят часове време и купчина нерви да тичам до болници за кръвни тестове щото пак са изгладнели рекетьорчетата.
                              И най-изнервящо е като гледам как някой се радва на това, че на Вуте ще му е зле.

Comment

Колега MrX първо не си разбрал нещо както трябва, то май всичко не си разбрал. Първо рядко си позволявам да пия, когато съм с колата, но както споменах ми се е случвало на 4 бири да карам някой към болница, дрегера отчете 0.2, чети моляте!!! След това това със секса не е изтъкване, а просто метафора, сравнение ако искаш го наречи, всеки сам решава да кара ли на бира-две както и да ползва ли кондом или не! Една една-две бири не ми влият по-никакъв начин, а и не всеки ден сядам бири да пия нали!? Просто казвам какво мисля и чети постовете докрай, за да няма неразбиране и погрешно тълкуване.
                                Да всеки сам си решава колко и как ще пие когато е с колата, най-добре е нищо, но една бира например няма да навреди на повечето. Както виждаш писал съм субективно за себе си. И напротив не влияе ама грам защото дори не го отчита тази една биричка.
                                На теб ако ти влияе, разбирам. Но повярвай, простак като мене да си пази толкова колата няма, но ти и не ме познаваш, нормално. За последните 5 години още нямам птп-а(пу против уруки), следователно разсъждавам още трезво . Аз и на улица не пия, има си места за тея работи. По твоята логика си пътник и ако изпиеш два аспирина заради главоболие. Надявам си сега си разбрал какво се опитвам да кажа.
                                Без лоши чувства!!

Я ти си можел да пишеш правилно
                                Last edited by търтей; d.m.y г., 18:25.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X