интересно ми е дали може да се пазарува в ибея в България и как?? Аз съм пазарувал в ибей но когато бях в испания имам и регистрация та дори и раитинг но сега дали ми трябжа нова регистрация с адрес в бг и с каква карта мога да извършвам плащанията могали в бг адреса но с испанска карта и дали наистина, ще ми дойде на адреса, защото секи знае какви сме в бг да не остане стоката за куриера и да каже, 4е се е изгубила нямам доверие тука и с право за съжаление... Благодарим предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане относно eBay..
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Zhivkov Покажи съобщениеинтересно ми е дали може да се пазарува в ибея в България и как?? Аз съм пазарувал в ибей но когато бях в испания имам и регистрация та дори и раитинг но сега дали ми трябжа нова регистрация с адрес в бг и с каква карта мога да извършвам плащанията могали в бг адреса но с испанска карта и дали наистина, ще ми дойде на адреса, защото секи знае какви сме в бг да не остане стоката за куриера и да каже, 4е се е изгубила нямам доверие тука и с право за съжаление... Благодарим предварително
Трябва обаче да регистрираш българска карта и адреса който е по карта и шипинг адреса да съвпадат. Иначе ще те погнат с едни проверки от пейпал за да докажеш, че това си ти и това е твоята карта. И големи разправии.
Трябва ти една международна дебитна или кредитна карта от българска банка. И да промениш адреса в ибей.
Аз до сега имам над 50 покупки. И само с 1 или 2 съм имал проблеми, но с дълги разправии или са идвали или са ми връщали парите. Общо взето за мен е надеждно.
Пейпал работи с българските банки, както и ибей и няма никакви грижиDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Няма никаква разлика, дали ще пазаруваш от Испания или от България - изискванията са едни и същи.
Адресите да съвпадат, картата да е с международно разплащане, регистрацията и и-мейла да са валидни и т.н.
За доставките до България се договаряш с продавача и може в цената да се включи застраховкаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение...
За доставките до България се договаряш с продавача и може в цената да се включи застраховкаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Е, не е точно така - много продавачи се навиват, нищо, че няма отбелязано.
Другия вариант е договорка за доставка с различен от ПейПал-адреса, например на близък човек в страната, от която се поръчва и той вече да го препрати към България.
Трети вариант е самоорганизиране на доставката с наша куриерска фирма, но там излиза доста скъпо.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАдресите да съвпадат, картата да е с международно разплащане, регистрацията и и-мейла да са валидни и т.н.Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеТрябва обаче да регистрираш българска карта и адреса който е по карта и шипинг адреса да съвпадат.
MasterCard с регистрация в България, както и PayPal също с регистрация в БГ, но съм поръчвал на адрес извън България и нещата пристигат без проблем. Така че, не е проблем адресът за доставката да е различен от тези по MasterCard и PayPal.
Единственото, което трябва да се направи е да смениш адреса за доставка в акаунта си в ebay.
Успех,156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Аз имах предвид, че адресите трябва да съвпадат с реалните адреси на човека, а не всички адреси да са еднакви.
Нищо не пречи да са еднакви, разбира се, но и няма проблем ако са различни.
По лична карта може да си регистриран в Бургас, а дебитната/кредитната карта да е регистрирана на постоянен адрес по местоживеене в Пловдив, но да поискаш доставката на стоките да става на адреса по месторабота в София.
Няма никакъв проблем, просто е важно да не стават грешки в Ибей и ПейПал, защото ще има да се чудиш къде се е загубила праткатаsigpic
Comment
-
Нещо не можем да се разберем
Аз пък имах предвид, че редовно изпращам на адреси на мои приятели, а не на моя реален и те си получават пратките, без значение дали са в Пловдив, София или Лондон156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Comment
-
Да де - адреса за доставка може да бъде различен от адреса в Ибей и адреса в ПейПал.
Някои продавачи не искат да изпращат стоки на адрес различен от адреса на картата, защото се страхуват от измами с чужда карта, но по принцип е напълно възможно и е въпрос на договаряне с продавачаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеДа де - адреса за доставка може да бъде различен от адреса в Ибей и адреса в ПейПал.
Някои продавачи не искат да изпращат стоки на адрес различен от адреса на картата, защото се страхуват от измами с чужда карта, но по принцип е напълно възможно и е въпрос на договаряне с продавача156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Comment
-
Когато плащаш чрез ПП през ибей на продавача излиза адреса който си въвел като дифолт шипинг адрес в профила си в ибей, какви адреси имаш в ПП акаунта няма значение, независимо че може да е линкнат акаунта към ибей(освен ако не е указано да се ползва ПП адреса)......така или иначе адреса излиза като unconfirmed, щото ПП няма как да го направят за БГ, но е много по добре, ако ПП акаунта е Verified......имам Англ регистрация, и нямам проблем да получавам в БГ с нея, макар че за БГ ползвам само БГ такава....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Поръчвам често от разни сайтове, както и Ebay и други, и няма никакви проблеми, правил съм поръчки за 1$, както и за 900$ и вс си е огън! Имал съм 7-8 пъти проблеми, но парите са били възтоновявани. Регистрацията от Испания трябва да е валидна, просто промени си адресите и в двата сайта и си готов.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеАз също пазарувам в ebay.
MasterCard с регистрация в България, както и PayPal също с регистрация в БГ, но съм поръчвал на адрес извън България и нещата пристигат без проблем. Така че, не е проблем адресът за доставката да е различен от тези по MasterCard и PayPal.
Единственото, което трябва да се направи е да смениш адреса за доставка в акаунта си в ebay.
Успех,Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАз имах предвид, че адресите трябва да съвпадат с реалните адреси на човека, а не всички адреси да са еднакви.Spin City!
Comment
Comment