Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане относно eBay..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане относно eBay..

интересно ми е дали може да се пазарува в ибея в България и как?? Аз съм пазарувал в ибей но когато бях в испания имам и регистрация та дори и раитинг но сега дали ми трябжа нова регистрация с адрес в бг и с каква карта мога да извършвам плащанията могали в бг адреса но с испанска карта и дали наистина, ще ми дойде на адреса, защото секи знае какви сме в бг да не остане стоката за куриера и да каже, 4е се е изгубила нямам доверие тука и с право за съжаление... Благодарим предварително
    Spin City!

Първоначално публикувано от Zhivkov Покажи съобщение
    интересно ми е дали може да се пазарува в ибея в България и как?? Аз съм пазарувал в ибей но когато бях в испания имам и регистрация та дори и раитинг но сега дали ми трябжа нова регистрация с адрес в бг и с каква карта мога да извършвам плащанията могали в бг адреса но с испанска карта и дали наистина, ще ми дойде на адреса, защото секи знае какви сме в бг да не остане стоката за куриера и да каже, 4е се е изгубила нямам доверие тука и с право за съжаление... Благодарим предварително
    Аз често пазарувам от там

Трябва обаче да регистрираш българска карта и адреса който е по карта и шипинг адреса да съвпадат. Иначе ще те погнат с едни проверки от пейпал за да докажеш, че това си ти и това е твоята карта. И големи разправии.

Трябва ти една международна дебитна или кредитна карта от българска банка. И да промениш адреса в ибей.

Аз до сега имам над 50 покупки. И само с 1 или 2 съм имал проблеми, но с дълги разправии или са идвали или са ми връщали парите. Общо взето за мен е надеждно.

Пейпал работи с българските банки, както и ибей и няма никакви грижи
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Няма никаква разлика, дали ще пазаруваш от Испания или от България - изискванията са едни и същи.
      Адресите да съвпадат, картата да е с международно разплащане, регистрацията и и-мейла да са валидни и т.н.
      За доставките до България се договаряш с продавача и може в цената да се включи застраховка
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        ...
        За доставките до България се договаряш с продавача и може в цената да се включи застраховка
        Само ако предварително не е упоменато, че има доставка до България. В повечето случай където няма и да питаш и да не питаш ти отказват.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Е, не е точно така - много продавачи се навиват, нищо, че няма отбелязано.
          Другия вариант е договорка за доставка с различен от ПейПал-адреса, например на близък човек в страната, от която се поръчва и той вече да го препрати към България.
          Трети вариант е самоорганизиране на доставката с наша куриерска фирма, но там излиза доста скъпо.
          sigpic

Comment

Адресите да съвпадат, картата да е с международно разплащане, регистрацията и и-мейла да са валидни и т.н.
            Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Трябва обаче да регистрираш българска карта и адреса който е по карта и шипинг адреса да съвпадат.
            Аз също пазарувам в ebay.
            MasterCard с регистрация в България, както и PayPal също с регистрация в БГ, но съм поръчвал на адрес извън България и нещата пристигат без проблем. Така че, не е проблем адресът за доставката да е различен от тези по MasterCard и PayPal.
            Единственото, което трябва да се направи е да смениш адреса за доставка в акаунта си в ebay.
            Успех,
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Аз имах предвид, че адресите трябва да съвпадат с реалните адреси на човека, а не всички адреси да са еднакви.
              Нищо не пречи да са еднакви, разбира се, но и няма проблем ако са различни.
              По лична карта може да си регистриран в Бургас, а дебитната/кредитната карта да е регистрирана на постоянен адрес по местоживеене в Пловдив, но да поискаш доставката на стоките да става на адреса по месторабота в София.
              Няма никакъв проблем, просто е важно да не стават грешки в Ибей и ПейПал, защото ще има да се чудиш къде се е загубила пратката
              sigpic

Comment

Нещо не можем да се разберем
                Аз пък имах предвид, че редовно изпращам на адреси на мои приятели, а не на моя реален и те си получават пратките, без значение дали са в Пловдив, София или Лондон

Comment

Арна работа е ибея, жив зян съм без него....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да де - адреса за доставка може да бъде различен от адреса в Ибей и адреса в ПейПал.
                    Някои продавачи не искат да изпращат стоки на адрес различен от адреса на картата, защото се страхуват от измами с чужда карта, но по принцип е напълно възможно и е въпрос на договаряне с продавача
                    sigpic

Comment

Да де - адреса за доставка може да бъде различен от адреса в Ибей и адреса в ПейПал.
                      Някои продавачи не искат да изпращат стоки на адрес различен от адреса на картата, защото се страхуват от измами с чужда карта, но по принцип е напълно възможно и е въпрос на договаряне с продавача
                      Разбрахме се

Comment

Когато плащаш чрез ПП през ибей на продавача излиза адреса който си въвел като дифолт шипинг адрес в профила си в ибей, какви адреси имаш в ПП акаунта няма значение, независимо че може да е линкнат акаунта към ибей(освен ако не е указано да се ползва ПП адреса)......така или иначе адреса излиза като unconfirmed, щото ПП няма как да го направят за БГ, но е много по добре, ако ПП акаунта е Verified......имам Англ регистрация, и нямам проблем да получавам в БГ с нея, макар че за БГ ползвам само БГ такава.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Поръчвам често от разни сайтове, както и Ebay и други, и няма никакви проблеми, правил съм поръчки за 1$, както и за 900$ и вс си е огън! Имал съм 7-8 пъти проблеми, но парите са били възтоновявани. Регистрацията от Испания трябва да е валидна, просто промени си адресите и в двата сайта и си готов.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                            Аз също пазарувам в ebay.
                            MasterCard с регистрация в България, както и PayPal също с регистрация в БГ, но съм поръчвал на адрес извън България и нещата пристигат без проблем. Така че, не е проблем адресът за доставката да е различен от тези по MasterCard и PayPal.
                            Единственото, което трябва да се направи е да смениш адреса за доставка в акаунта си в ebay.
                            Успех,
                            Аз имах предвид, че адресите трябва да съвпадат с реалните адреси на човека, а не всички адреси да са еднакви.
                            ето това ме интересуваше ина4е се разрахме
                            Spin City!

Comment

Не забравяй, ако има проблем да пишеш на продавача, даже може и предварително да се договорите, за да не стане изведнъж, че изпращаш стоки на различен адрес и следват разправии
                              sigpic

Comment

Working...
                              X