If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Исках да кажа само, че това, което си написал е абсолютно вярно, но важи с пълна сила за страни извън ЕС.
Турция, например!
В рамките на ЕС е абсолютно излишно
Исках да кажа само, че това, което си написал е абсолютно вярно, но важи с пълна сила за страни извън ЕС.
Турция, например!
В рамките на ЕС е абсолютно излишно
Май не е така. Давам ти пример. Преди няколко месеца ми щукна идеята да си купя нова кола. Само че искам да си я купя на мое има не на фирмата. Идеята ми беше да взема една Дачия Логан но от Румъния (цените там са малко по различни от цените в БГ). От там няма проблем да ми я продадат но тъй като съм чужденец могат да ми я фактурират без ДДС. Понеже съм си любопитко зададох въпроса на познати в митницата какво правим като цъфна на КПП Дунав Мост с новата си каручка . Спора се вихри и до днес
Да ти кажа честно, аз лично не се сещам, как се издава ДДС-фактура на физическо лице, в която обаче не е включен ДДС
А това, че си чужденец е още по-безсмислено - все едно да не ти начисляват ДДС в Пловдив, защото си от Русе
На дунав мост могат само и единствено да те поздравят за новата придобивка - изобщо не е тяхна работа да те питат как си купил колата
Пратката беше 5 кг, DHL я достави, за доставката няма да говоря, малко по - скъпо е от обикновените. И не за първи път минавам метър. А за 10 път явно. и винаги карам да ми пращат пратката с total value under 20$!
От САЩ е пратката, но съм поучавал ог Хонг Конк. Този доставчик е мн стабилен, до 5кг и изпитано и няма проблеми, иначе за по-големи пратки има, но стига да имаш точните роднини и това се оправя. Но се е случвало да използвам услугите им само веднъж. Дори не минава за митница пратката, а от офис на DHL си ги вземам!
Преди няколко месеца ми щукна идеята да си купя нова кола. Само че искам да си я купя на мое има не на фирмата. Идеята ми беше да взема една Дачия Логан но от Румъния (цените там са малко по различни от цените в БГ). От там няма проблем да ми я продадат но тъй като съм чужденец могат да ми я фактурират без ДДС. Понеже съм си любопитко зададох въпроса на познати в митницата какво правим като цъфна на КПП Дунав Мост с новата си каручка . Спора се вихри и до днес
Пратката беше 5 кг, DHL я достави, за доставката няма да говоря, малко по - скъпо е от обикновените. И не за първи път минавам метър. А за 10 път явно. и винаги карам да ми пращат пратката с total value under 20$!
От САЩ е пратката, но съм поучавал ог Хонг Конк. Този доставчик е мн стабилен, до 5кг и изпитано и няма проблеми, иначе за по-големи пратки има, но стига да имаш точните роднини и това се оправя. Но се е случвало да използвам услугите им само веднъж. Дори не минава за митница пратката, а от офис на DHL си ги вземам!
Ами ето, значи има причина нещата при теб да се случват така, но това не означава, че при всички ще се случват по този начин.
Освен това, в пощенска станция при митница, АКО митничарите решат, могат да ти направят пазарна оценка на пратката по която да си платиш всички налози, нищо, че ти я получаваш като подарък или пък продавача е декларирал само 20$
Друг е въпроса с по-скъпата доставка, която ти доставят пред вратата или в офис на куриера..... с това не съм особено запознат!
Първоначално публикувано от CBET
Kuku, обърни внимание че става въпрос за Румъния. Повярвай ми там доста неща са непонятни за нас, но това не означава, че са невъзможни .
То хубаво, ама тва не го измислят румънците...
Данъчно задълженото лице е фирма, а ти говориш за физическо лице
Аз не съм използвал услугите на роднините, само веднъж! Но казвам, че стоката се декларира с ниска стойност, DHL използвам за доставките, с други има проблеми понякога, с тях не до 5кг пратка с стойност под 20$! А за митница на DHL пратките минават като пристигнат в София, но явно нещата с тях стават бързо и не им правят проблеми на пратките, за да са доволни клиентите, така си го обяснявам, казвам над 10 пратки с тях до 5кг и е нямало проблеми никога!
Май не е така. Давам ти пример. Преди няколко месеца ми щукна идеята да си купя нова кола. Само че искам да си я купя на мое има не на фирмата. Идеята ми беше да взема една Дачия Логан но от Румъния (цените там са малко по различни от цените в БГ). От там няма проблем да ми я продадат но тъй като съм чужденец могат да ми я фактурират без ДДС. Понеже съм си любопитко зададох въпроса на познати в митницата какво правим като цъфна на КПП Дунав Мост с новата си каручка . Спора се вихри и до днес
Според мен, при положение, че си физическо лице, ще ти продадат колата с ДДС, понеже не си износител (от ЕС). Ако си фирма - тогава ти я продават без ддс, но си го плащаш в БГ. Е, при Дачия Логан, можеш просто да си купиш комби 7 местно и ползваш данъчен кредит.
Колеги трябва ми услуга от някой от София. Харесах си едни маратонки в ибей, но досега не съм пазарувал. Та, трябва ми човек дето има регистрация да ми ги поръча, казва ми какви пари да му приготвя и след това се разплащаме с него! Мерси предварително.
Абе хора много шибано го измислиха тоя закон, сега са променили максимума на стойността на пратката над който плащаш мито..Май е 15 долара или нещо от сорта, защото преди без проблеми получавах пратки с 30-40$ обявена стойност, а сега с една пратка 0,5кг 40$ обявена стойност: 20лв на DHL 15 лв да ти оправят документите, мито 15 лв. то филма е голям..А пък тея от митницата са заяждат не вярват че това е стойността, искаха ми разпечатка от paypal за транзакцията, та играха софтуери за манипулация, но я оттървах накрая..Ама не е работа, защото пък и митницата имала право ако стойността на пратката е привидно прекалено ниска да отваря и да изисква стойността и...
AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro
Искам да си поръчам телефон от Германия,но този закон за митницитр ме притеснева.Стойността на телефона е около 60$,колко ще ми излезе митото и голяма играчка ли е? Спешно е,моля помагайте.
Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече. Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Да ти кажа честно, аз лично не се сещам, как се издава ДДС-фактура на физическо лице, в която обаче не е включен ДДС
А това, че си чужденец е още по-безсмислено - все едно да не ти начисляват ДДС в Пловдив, защото си от Русе
На дунав мост могат само и единствено да те поздравят за новата придобивка - изобщо не е тяхна работа да те питат как си купил колата
Няма значение дали е физическо лице или фирма, щом колата напуска Румъния не подлежи на облагане с местен данък какъвто би било тяхното ДДС. Ако е начислен към продажната цена, следва да се възстанови след като колата е внесена в България. В България при регистрацията се дължи ДДС върху покупната стойност.
Не е точно така. На теб налагат ли ти се такива врътки, когато купуваш нещо от Оклахома, примерно?
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment