Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смъртна присъда - за или против!

Темата е събудена с коментар #120

Въпросът е ясен:

Вие сте за или против смъртната присъда и какви са вашите аргументи за избора ви?
    Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 20:26.
    BMW E39 528i

http://www.asiatorrents.com/details....58e88608444c7e

Ето едно мнение. Чудесен филм, само че за да го свалите е нужна регистрация. Направете си ако ви се занимава и го дръпнете. Един глас "против".
    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Oк режат ми гърлото на площада пред роднините и приятелите ми. И след година следствието в любимата ни държава е свикано на проверка по случея и се оказва, че в онази вечер просто съм се облекчавал на ъгъла на сградата до която са убили някой от малцинствата. И ест. убиеца е избягал и нали сме България трябва да има наказан за убииството на тур*ина аз го изяждам големия.

ОТКРИТО ПРОТИВ СМЪРТНА ПРИСЪДА.

Кое е по-гадно цял живот в клетка или коршум в главата.
      Last edited by търтей; d.m.y г., 22:12.
      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Аз съм против.
        Просто трябва да се спазват законте и да има присъди и сорови наказания, а не по 5-6г лишаване от свобода.
        Не знам в момента да има някой осъден на доживотна даже.
        --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
        sigpic

Comment

А защо не мислите за психопатите, които живеят да убиват и чакат някой да ги избави от живота ? Защо да живее някой, който си е признал и е доказано, че е извършил ужасно тежко престъпление ? Аз съм За.Естествено да не се отменя и доживотното.Просто има различен вид престъпления, които според мен заслужават съответното наказание.
          мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
            Просто има различен вид престъпления, които според мен заслужават съответното наказание.
            Много добре и правилно казано.
            BMW E39 528i

Comment

Още сте малки явно. Да гръмнеш някого е най-лесното. Само дето ползата е нулева. Наказанието ако няма възпитателна функция е безполезно.
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Твърдо против смъртното наказание!!! Не само , че няма възпитаващ ефект и ако е грешка е не поправима, но страха от смъртна присъда води до по-тежки престъпления.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                  ...Вие сте за или против смъртната присъда и какви са вашите аргументи за избора ви?...
                  Принципно съм "за", но за БГ съм категорично "против". Нека те попитам нещо:

1. Хванаха ли някой важен престъпник през последните 20 години? Аз не се сещам и ако не са, тогава кого ще убиваме?

2. Кой ще постановява присъдата? Тези, които пускат мега престъпниците на свобода ли? На кого ще я постановят тогава?

3. Има ли по-добър начин поредните министри, откраднали десетки милиони, да отклонят вниманието от себе си от този да наводнят медиите с информация за смъртната присъда на някой дребен престъпник, която услужливо е издадена точно в момента, в който са им разкрили далаверата?

4. Колко струва човешкия живот в България? Искаш ли да не струва и толкова? Смяташ ли, че българското правителство съвестно ще се грижи за твоята и моята сигурност?

5. Кое на тоя свят е "на 100% доказано"? Не е ли възможно нещо да се "докаже", а после да се окаже, че не било така? Примери искаш ли?

Справедливостта в едно общество не зависи от инструментите, които употребява властта, а зависи от морала на хората, които упражняват властта. Така че със или без смъртна присъда, липсата на морал си е липса на морал, демек ша са опра'им, ама някой друг път. Дотогава можеш само да си мечтаеш за справедливост, за възмездие, за защита на правата ти и т.н.
                  Last edited by Коки; d.m.y г., 00:11.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Против.
                    Търтея и блу1 добре го обясниха...
                    Иначе бих препоръчал на тези, които са 'за' да се позамислят по-дълбоко за причините и следствията от едно престъпление, коети би било наказвано по такъв начин. Успех, колеги!
                    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                    x145 1.6 boxer

Comment

Против .
                      Не е нужна смъртна присъда, а да променят законодателството като в щатите . Там като те съдят по няколко обвинения присъдите се излежават последователно и с натрупване могат да достигнат няколко стотин години, тук е сбъркана системата, лежиш най-дълго издадената присъда от съда ,която е съмнително справедлива.
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 22:37.

Comment

сблъсквали ли сте се с правосъдната система в България щото аз да и съм свидетел на много неща
                        видял съм бая работи не може да говорим въобще за квато и да е присъда докато го има този произвол...
                        това че лежах без никва вина...
                        да ви кажа тука има 8 или 9 точно човека с доживотна присъда в Пловдивскич затвор някой са си заслужили напълно но има и някой които не са примерно да пребиват и вашето дете и вие ще скочите да го защитавате и в суматохата някой да пострада и затова доживотна.......
                        ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ ТАЯ шИБАНА ДЪРЖАВА КВО ПРАВОСЪДИЕ ВЪОБщЕ ДА ИМАМЕ .......
                        alfa 164 t.s ex
                        tipo 2,0 16v turbo ex
                        opel astra amnesia ex
                        megane 2 ex
                        alfa 159 jtd ех
                        audi A6/S TQ 330+
                        audi a4 b5 1,8 TQ 500++
                        alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Да, така е-защо мислите, че ако няма справедливост, респективно ефикасни присъди, то смъртното наказание ще е панацея??
                          Ами сега има още по-тежко наказание, според мен, напълно справедливо-доживот, без право на обжалване!!?
                          Е я кажете кой виден престъпник, мутра или какъвто да е там е осъден на това наказание???
                          Никой, вярно е, има осъдени и то справедливо за делата си, довели до тая присъда, но сигурно има и хора, които не са извършили подобни престъпления, но по ред причини лежат в затвора за това.
                          Но, може и някога да бъдат оправдани, а смъртта няма да реши нищо, напротив, те ще бъдат убити, за сметка на простотията на обществото.
                          Казано е-не убивай
                          Също така-не съди, за да не бъдеш осъден, остави отмъщенито и прочее, демек четете и библията понякога, по лесно е да се чете Достоевски, Казандзакикис, Тургенев, Дж.Лондон и още стотина автори, според мен, ама друго е да гледаш сбълкъс с Андрей и Иван....
                          А можете и да изгледата филма "Двама мъже в града" с Ален Делон, Жан Габен, /участва и много младия тогава Депардыо с епизодична роля/, този филм е капката, след която Франция забранява смъртното наказание, това става след 1970 г.
                          С две думи-нищо ново под слънцето.
                          Чудно ми, как в България, където никой не знае какво е Лисабонски договор например, с лекота иска смърт за друг човек........
                          Last edited by fred; d.m.y г., 23:49.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Против, засега...
                            Много сме далеко от този момент, просто тук нямаме полиция, закони, прокуратура и т.н., пълна неразбория
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колеги, моля ви, пишете грамотно. Ако не друго, то сериозността на мнението ви се познава по начина ви на писане. Благодаря.
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X