Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Доживотната присъда предполага, че има шанс да се разбере истината!
    Екзекуцията обезмисля всичко!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Според що-годе нормалните хора доживотният затвор е по-голямо наказание - причинената им от друг смърт си е едно избавление.
      Това е валидно при по-интелигентните хора .
      Познавам един мангал -Йозо се казва ,който ми се хвалеше, че в затвора бил по-добре защото бил 85 кила, понеже го хранели по 3 пъти на ден и между храненето си почивал , а вън бил 60 и трябвало да работи .Същия тоя брат`чед работеше точно толкова колкото да изкара 10 лв+ шише ракия и кутия цигари и идваше отново като свършат но никога 2 дена един след друг.
      Въпросният Йозо нямаше никакви скрупули че е убил човек(един старец българин когото този беше пребил до смърт )
      а като се напиеше в къщи ги чукаше всички наред сестра си и майка си.. такива хора аз не мога да си обясня как получават 5 години за убийство и лежат 4 и отново са навън, вярвате ли че можете да го превъзпитате ?Аз лично не вярвам, че е възможно.... пък и да го храниш 50-60 години в панделата ако е до живот-защото е на 32 .....
      Last edited by dimo; d.m.y г., 00:20. Основание: допълнение
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Е уточни го тоя, че да го интегрираме!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Добре де, не е задължително доживотния затвор да е с лек режим и да има 3 хранения, че и да не се работи... Идеята с урановите мини беше добра (има и други 'неприятни' неща за вършене...)
          Предлагам да се абстрахираме от съдебната система в БГ, щото тогава доникъде няма да стигнем - или по-точно всички ще сме на едно мнение!
          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
          x145 1.6 boxer

Comment

• Абе уранови мини и прочее, в коя нормална държава го има това?Нека си направим система, подобна на тази в САЩ примерно, може да не е идеално, но ще е много по добре от разни други комунистически измишльотини.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              Абе уранови мини и прочее, в коя нормална държава го има това?Нека си направим система, подобна на тази в САЩ примерно, може да не е идеално, но ще е много по добре от разни други комунистически измишльотини.
              съгласен .
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Не съм съгласен просто, да се отнемат хора от обществото умишлено. Смъртта не е приемлива в никакви случаи. Приемайки, че убийството е приемливо, независимо като мярка срещу какво, вие на практика признавате, че убийството не е немислимо. От там нататък е въпрос на интерпретации в какви ситуации е разрешено да отнемеш чуждия живот. При жестоки убийства или 'щото не ни кефи, въпрос на гледна точка.

А винаги има шанс за превъзпитание, когато не става въпрос за крайно болен човек. Хората могат да станат полезни на обществото. Един хубав пример е Стенли Уилямс.
                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                  Не съм съгласен просто, да се отнемат хора от обществото умишлено. Смъртта не е приемлива в никакви случаи. Приемайки, че убийството е приемливо, независимо като мярка срещу какво, вие на практика признавате, че убийството не е немислимо. От там нататък е въпрос на интерпретации в какви ситуации е разрешено да отнемеш чуждия живот. При жестоки убийства или 'щото не ни кефи, въпрос на гледна точка.

А винаги има шанс за превъзпитание, когато не става въпрос за крайно болен човек. Хората могат да станат полезни на обществото. Един хубав пример е Стенли Уилямс.
                  Вземете си двамата с Търтея по един такъв и си го превъзпитавайте да видим какво ще направите - най-много да ви хване за гушата.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

• А така, каза ли ни го. Шибаняци, трябва да ни застреляш.
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

Не съм съгласен просто, да се отнемат хора от обществото умишлено. Смъртта не е приемлива в никакви случаи. Приемайки, че убийството е приемливо, независимо като мярка срещу какво, вие на практика признавате, че убийството не е немислимо. От там нататък е въпрос на интерпретации в какви ситуации е разрешено да отнемеш чуждия живот. При жестоки убийства или 'щото не ни кефи, въпрос на гледна точка.

Айде обясни ми на практика - как един изрод, човек загубил всякакви морални качества, неценящ живота на другите, извършвал садистични убийства на безпомощни деца, може да бъде обществено полезен? И с какво морално право близките на жертвите ще бъдат накарани да плащат данъци знаейки, че дори и една стотинка от тези данъци отива за издръжката на изрода?
                      П.С. Не съм от твърдите поддръжници на смъртното наказание, разбирам, че то е в голяма степен в противоречие с принципите на цивилизованото човещко общество, но тия въпроси, които поставих по-горе, ме спират да кажа, че съм категорично против.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Според що-годе нормалните хора доживотният затвор е по-голямо наказание - причинената им от друг смърт си е едно избавление.
                        Разбира се, че да си оклошарен доживот в непоносимо тежки условия е по-голямо наказание от куршум в главата. Но кокато каза колегата:

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                        Познавам един мангал -Йозо се казва ,който ми се хвалеше, че в затвора бил по-добре защото бил 85 кила, понеже го хранели по 3 пъти на ден и между храненето си почивал , а вън бил 60 и трябвало да работи.
                        Разходите по безплатния лагер с 3 ястия на ден дали не излизат от нашите джобове? Е аз наистина предпочитам да давам тия пари 60 години на деца в неравностойно положение, отколкото да гледам с тях изверг зад решетките... а той да ми се усмихва доволно доволно...

И отделно:

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                        Въпросният Йозо нямаше никакви скрупули че е убил човек(един старец българин когото този беше пребил до смърт ), а като се напиеше в къщи ги чукаше всички наред сестра си и майка си...
                        Явно на такива хора и в затвора им е добре, а и извън него далеч не им е по-скучно.

Не знам пичове... аз лично бих си спонсорирал държавата за закупуване на отрова и спринцовки, и да знам, че страховете на много хора ще изчезнат за миг... както изчезва и живота на въпросния индивид. А и наистина съм сигурен, че ще излезне по-евтино от доживотната му издръжка...

---------- Post added at 10:26 ---------- Previous post was at 10:21 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Вземете си двамата с Търтея по един такъв и си го превъзпитавайте да видим какво ще направите - най-много да ви хване за гушата.
                        Exactly
                        BMW E39 528i

Comment

• Добре де, този типаж, който описваш е на много болен човек. Айде ти ми кажи по кой морал по-точно избиваме болните и слабите? Германчето с малките мустачки не го ли отхвърлихме?
                          Превенцията е във всички нас, колеги. Виждам, много народ бяга от отговорност и твърди, че "това не е мой проблем". Ами наш проблем е, на всички нас. Като видиш нередност, като видиш родител да тормози детето си, сигнализирай за проблема. Помогни на слабия.
                          Last edited by Pinky; d.m.y г., 10:29.
                          Roosevelt

Comment

....
                            ....Като видиш нередност, като видиш родител да тормози детето си, сигнализирай за проблема. Помогни на слабия.
                            Така правя винаги.
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Добре де, този типаж, който описваш е на много болен човек. Айде ти ми кажи по кой морал по-точно избиваме болните и слабите? Германчето с малките мустачки не го ли отхвърлихме?
                              Превенцията е във всички нас, колеги. Виждам, много народ бяга от отговорност и твърди, че "това не е мой проблем". Ами наш проблем е, на всички нас. Като видиш нередност, като видиш родител да тормози детето си, сигнализирай за проблема. Помогни на слабия.
                              Не е лошо да направите разлика между болен и болен, защото единият е смирен от болестта човек, а другия убива други хора.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Добре де, този типаж, който описваш е на много болен човек. Айде ти ми кажи по кой морал по-точно избиваме болните и слабите? Германчето с малките мустачки не го ли отхвърлихме?
                                Тук мога да те оборя - за болен - възможно. За слаб - явно не е слаб, щом е заплаха за обществото. Ако е наистина болен, той следва да бъде освободен от наказателна отговорност и пратен да се лекува. И какво да правим сега?
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X