Против.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смъртна присъда - за или против!
Collapse
X
-
Категорично против!
Особено пък в държава,която се движи от предпоставки за корупция.Страшно ми става ,само като си помисля за какви злоупотреби ще става на въпрос.Имащите власт,ще се сдобият със законно право да убиват .Това ще се получи.
Не че и сега не се издават смъртни присъди масово(войни,епидемии и т.н)
п.п.
BoxerPower,
това,че искаш да те възприемаме като "психопат" "болен" и т.н щастлив ли те прави?Не ми отговаряй ако искаш,отговори на себе си
Аз лично,като срещна хора с подобно поведение,започвам да ги съжелявам ...“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Против!
- Първо, продължителния (по американски тертип) и доживотния затвор са много по-тежко наказание, от инжекцията или куршума.
- Второ, смъртното наказание е необратимо, което прави и най-перфектната съдебна система и съдебните и състави - клика убийци (може да сгрешат с 1 на 1000... но все ще са убийци).
- Трето, тежеста на санкцията и "възпитателния" и ефект са две различни неща които не винаги са в права пропорция, замислете се защо у нас липсва понятието - обществено полезен труд, което е масово срещано в по-развити в правораздавателно отношение държави.
- Четвърто, цялата тая пушилка около смъртната присъда е просто отклоняване на вниманието от болния проблем - престъпните основи на правораздавателната ни система... която и без нея не функционира в полза на обществото, а със нея ще е перфектна за разчистване на сметки.
- Пето и последно (че стана ферман) - има международни договорености и понятия като - права на човека, които изключват смъртната присъда от методологията на обществата наричащи се развити - не бъркайте изкривяването на тези неща у нас, с истинските им идеи.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
-
Аз лично не смятам, че може да има категорично мнение. Но...
За какво по-точно превъзпитание говорим, при положение, че си убил някой умишлено и хладнокръвно? Алтернативата на смъртната присъда каква е?
Доживотен затвор чрез парите на роднините на жертвата и всички нас. Сууупер.
Надяваме се да се превъзпита с каква цел? Да е възпитан в затвора ли? Или пък мислите да ги пускаме след време?И как по-точно смъртната присъда ще доведе до по-тежки престъпления? Някой ще убие някого и ще си каже, ееййй, аз го убих чиляка, дай да убия още двама-трима, така и така ще умирам. Той вече е убил, според мен няма кой знае какво значение дали го чака доживотен или смъртна присъда за последващите му действия.
Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеАз лично не смятам, че може да има категорично мнение. Но...
За какво по-точно превъзпитание говорим, при положение, че си убил някой умишлено и хладнокръвно? Алтернативата на смъртната присъда каква е?
Доживотен затвор чрез парите на роднините на жертвата и всички нас. Сууупер.
Надяваме се да се превъзпита с каква цел? Да е възпитан в затвора ли? Или пък мислите да ги пускаме след време?И как по-точно смъртната присъда ще доведе до по-тежки престъпления? Някой ще убие някого и ще си каже, ееййй, аз го убих чиляка, дай да убия още двама-трима, така и така ще умирам. Той вече е убил, според мен няма кой знае какво значение дали го чака доживотен или смъртна присъда за последващите му действия.
Или по скоро трябва да се въведат Крумовите закони!
Крадеш - решат ти ръката!
Убиваш - режат ти и 2-те(да няма с какво за по-нататък)
Изнасилваш - режати едната ръка, за да не пипа!
За всяко нещо може да се измисли решение и без смърт!
Вече си противореча с първия пост - твърдо "НЕ" за смъртно наказание,но твърдо "ЗА" Крумовите закони!
п.п. Гледайте филма "Смъртоносен противник" - там има нещо подобно,но в малко по-крайна фаза!Last edited by slav40; d.m.y г., 12:31.
Comment
-
Принципно съм ЗА , в случайте когато е неоспоримо дадено тежко престъпление.
Примерно да влезне някой с калашник в детска градина... дирекно да бъде обезкостен!
Но в общия случай , не мисля , че в България може да бъде раздадено обективно правосъдие т.е. за България не става това наказание.
Или ако става , ще избием много невинни , за да се научим, как аджеба да се действа....
Comment
-
Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщениеНа всеки си му е мил живота,колкото и да е луд! Па като знае ,че ще има "въжето на площада" ще се замисли дали да действа!
Вече си противореча с първия пост - твърдо "НЕ" за смъртно наказание,но твърдо "ЗА" Крумовите закони!ще е малко късно да се оправдаваш . Демокрацията има други механизми, не е нужно да се превръщаме в крепостни селяни .
Last edited by Доко; d.m.y г., 12:41.
Comment
-
То е ясно че има и неправилно обвинени, но това трябва да важи за всички! Този който е дал такова медицинско да го "маниполират" и него ... да видиш как ще се излекуваме от подобни измами! Защото всеки знае къде е "язвата", но всеки си мълчи,че лапа от баницата!
А "крепостния селянин" само първобитното отношение ще го промени!
едит : това не го разбрахно явно не само аз .... шъ ми опраиш ли поста?
Last edited by slav40; d.m.y г., 13:58.
Comment
-
Viki, Коки, fred и всички останали които до момента се изказвате против смъртната присъда, виждам, че леко изкривявате конкретния въпрос. Говорите за съдебната система в България, за това как никой не е наказан, за това как невинни хора могат и отнасят пешкира заради други. Прави сте и това което казвате е наистина така. В България няма абсолютно никаква справедливост и със сигурност ако има смъртна присъда в сегашните условият то тя ще е пагубна за много невинни хора. Това е проблем, който не скоро ами най-веротно никога няма да бъде решен... не само в нашата държава ами и в много други. Напълно разбирам всички които сте се изказали против смъртната присъда, но сте далеч от конкретния ми въпрос. Аз не питам дали ще е удачно да се въведе смъртна присъда при моментните обстоятелства в България, а дали сте "за" или "против" нея като цяло! Т.е. дали ако утре пред очите ви убият детето ви, ако има свидетели и всичко нужно за доказване на 100% вина ще простите на извършителя или ще искате да го гледате как умира в агония? Не с куршум в главата, а с бавно и мъчително отнемане на живота. Аз съм за смъртната присъда, но не с куршуми в главата или инжекцийки, а за бавна, изтезаваща и мъчителна смърт!
Колеги отговаряйте директно на въпроса, а не "то в България не знам си ко си... невинни в затвора... виновни на свобода... и поради тези причини съм против". Всички са против поради тия причини! Повтарям:
Аз не питам дали ще е удачно да се въведе смъртна присъда при моментните обстоятелства в България, а дали сте "за" или "против" нея като цяло! Т.е. дали ако утре пред очите ви убият детето ви, ако има свидетели и всичко нужно за доказване на 100% вина ще простите на извършителя или ще искате да го гледате как умира в агония?
Такива отговори търся!
А сега ще ви дам един личен пример за това как всеки от вас, вашите семейства и деца могат да бъдат убити още днес на улицата от хората към които сте толкова помилващо настроени. Нека след този пример видим дали ще сте толкова отворени и дали ще мислите, че сганта не трябва да се наказва със смърт!
Преди години когато бях ученик в 7-ми 8-ми клас (не помня точно), когато се прибирах от даскало, на улицата странен тип целия в татуировки ми препречва пътя, хваща ме супер силно за ръката, ръчка ме с другата си ръка в гръдния кош и започва да ми рецитира личния си живот. Казва, че току що излиза от затвора (за пореден път), че е рецидивист, че е бил в затвора защото с братва е отрязал ръката на някакъв човек и сега след като е вече навън никой не може да го спре дори да извърши убийство. Тоя гамен му трябваха пари и беше случил на златна кокошка защото него ден излизах за дрехи с парите които няколко месеца съм събирал от закуски + некой лев от нашите, та в джоба си имах към 50-60 лева с които се простих. Въпреки, че вече ми беше взел всичките пари, нещастника не беше щастлив. В очите му се виждаше, че не е с всичкия си и за това мъките ми не спряха до там. Не само, че не беше доволен от факта, че ме е обрал, но вътрешно му се искаше и да ме нарани по някакъв начин за да задоволи болното си съзнание. През цялото време държейки ме за ръка ме питаше дали искам да ми я счупи, защото е способен и с лекота ще го направи. Също така ръчкайки ме в гръдния кош ми повтаряше как може да ме убие там на улицата само с един удар без дори да му мигне окото. Питаше ме дали искам той да ме убие там на място и да не се прибера. Шибан*ка наистина не беше на себе си и определено беше във вихъра си за дето е на свобода. Каза ми, че ще ме убие на шиб*ната улица и дори не се притеснява, че ще отиде пак в затвора, защото му бил като втори дом. Още се чудя как на ония години не пророних нито една сълза по време на цялото нещо... явно страхът, че следващата минута ръката ми може да бъде счупена или може да лежа мъртъв на улицата не ми е позволил да мисля за нищо друго. И най-големия капак на всичко... през цялото време докато това нещо се случва до нас на улицата седи такси. Отпред бакшиша, а отзад некъф друг тип. И двамата гледат като насрани какво се случва. Физиономиите им бяха по-насрани и от моята, все едно те бяха на път да умрат. Та никой не излезе да му каже нещо на тоя психопат. Нито единия нито другия дори не помръднаха и само гледаха какво ще се случи. Гледаха как затворник обира ученик и продължава да се гаври с него, без да направят каквото и да било. В крайна сметка успях да го убедя, че ми се живее и че не искам да ми чупи ръцете или краката, че ще се преструвам, че все едно нищо не е станало само и само да ме пусне. След около 25 мин. тормоз гамена реши да ме остави. Насочи се към таксито, влезе отпред до шофьора, каза му нещо и тръгнаха. Вече знаех защо бакшиша и другия тип бяха толкова насрани. Въпросния рецидивист ги е подбрал и тях от някъде и най-вероятно знаеха, че не ги чака нищо хубаво. Не бях виждал толкова насрани големи мъже... да гледат как едно дете го отнася и никой да не направи нищо. До ден днешен родителите ми не знаят за случката... знаят само няколко мои приятели.
Ако днес попаднех на същия рецидивист, със сегашното си мислене, със сегашното си телосложение и с бокса който винаги е задния ми джоб, щях да направя всичко възможно да разпилея мозъка на това копеле по асвалта дори с цената на собствения си живот, само и само да съм сигурен, че утре моите деца няма да попаднат на него!
Не знам дали ако на някой от вас колеги хуманисти, му се случи подобно нещо, ако се случи на детето ви, дали пак ще сте толкова загрижени за подобен тип хора и дали ще сте толкова против смъртната присъда... дали ще сте толкова отворени ако утре се сблъската с човек който би ви лишил от живота просто защото така му е скимнало на момента...
Моето мнение е ясно: СМЪРТ ЗА ТЕЗИ ХОРА!
П.П. Viki... радвам се когато някой ме приема за психопат, защото в очите ми ще види способност дори да убия в екстремна ситуация. Щях да се радвам и ако двамата мъже в колата преди години бяха психопати като мен... защото щяха да направят нещо, а нямаше само да гледат насрано как едно дете може да бъде осакатено пред тях. Аз не мисля, че хората като мен са жалки...Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 13:26.BMW E39 528i
Comment
-
21. Слушали сте, че бе казано на древните: "не убивай; а който убие, виновен е пред съда".
22. Аз пък ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си без причина, виновен ще бъде пред съда, а който каже на брата си: "рака"*, виновен ще бъде пред синедриона*; а който пък каже: "безумнико", виновен ще бъде за геената огнена.
23. И тъй, ако принасяш дара си на жертвеника, и там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе,
24. остави дара си там пред жертвеника и иди първом се помири с брата си, и тогава дойди и принеси дара си.
25. Помирявай се с противника си скоро, докле си още на път с него към съдилището, за да не би някак противникът ти да те предаде на съдията, а съдията да те предаде на слугата и да бъдеш хвърлен в тъмница;
26. истина ти казвам: няма да излезеш оттам, докле не върнеш и последния кодрант*.
27. Слушали сте, че бе казано на древните: "не прелюбодействувай".
28. Аз пък ви казвам, че всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.
29. И ако дясното ти око те съблазнява, извади го и хвърли от себе си; защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в геената огнена.
30. И ако дясната ти ръка те съблазнява, отсечи я и я хвърли от себе си; защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в геената.
31. Казано бе също: "ако някой напусне жена си, нека й даде разводно писмо".
32. Аз пък ви казвам: който напусне жена си, не поради прелюбодеяние, той я прави да прелюбодействува; и който се ожени за напусната, той прелюбодействува.
33. Слушали сте още, че бе казано на древните: "клетва не престъпяй, а изпълнявай пред Господа клетвите си".
34. Аз пък ви казвам: да се не кълнете никак: ни в небето, защото е престол Божий;
35. ни в земята, защото е подножие на нозете Му; ни в Иерусалим, защото е град на великия Цар;
36. ни в главата си се кълни, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен.
37. Но думата ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, то е от лукавия.
38. Слушали сте, че бе казано: "око за око, и зъб за зъб".
39. Аз пък ви казвам: да се не противите на злото. Но, ако някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата.
40. И на тоя, който поиска да се съди с тебе и да ти вземе ризата, дай му и горната дреха.
41. И който те принуди да вървиш с него една миля, върви с него две.
42. Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти иска назаем.
43. Слушали сте, че бе казано: "обичай ближния си, и мрази врага си".
44. Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят,
45. за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни.
46. Защото, ако обикнете ония, които вас обичат, каква вам награда? Не правят ли същото и митарите?
47. И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не постъпват ли тъй и езичниците?
Мат 5:21-47Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщениеНа всеки си му е мил живота,колкото и да е луд! Па като знае ,че ще има "въжето на площада" ще се замисли дали да действа!
Вече си противореча с първия пост - твърдо "НЕ" за смъртно наказание,но твърдо "ЗА" Крумовите закони!
крадеш веднъж - затвор за няколко години
крадеш 2-ри път - режат ръка
крадеш 3-ти път - режат и втората
След като стигнеш до 3-ти път вече няма да можеш да крадеш.
Осакатиш човек - осакатяват и теб.
Нараниш дете - режат ръцете и затвор.
Блутство с дете - смърт!
Изнасилиш дете - смърт!
Изнасилиш по принцип - смърт!
Убийство по невнимание - доживот или смърт!
Убийство от всякакъв друг тип - смърт!
Мога да напиша присъди за всички други видове престъпления, но те няма да са смъртни.
---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:43 ----------
Колега търтей, аз не вярвам в религии и в прошка. Ако утре някой отнеме живота на детето ми, Господ няма да ми го върне. Господ няма да слезе и да накеже убиеца... няма да го спре да убие отново. Господ няма да върне живота и на последвалите жертви...
И по логиката на поста ти - Ако някой изнасили детето ти, дай му да изнасили и другото...Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 13:57.BMW E39 528i
Comment
-
Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщениеС теб колега имаме почти сходни виждания по въпроса. Аз също съм твърдо за Крумовите закони... но с леки изменения от сорта на:
крадеш веднъж - затвор за няколко години
крадеш 2-ри път - режат ръка
крадеш 3-ти път - режат и втората
След като стигнеш до 3-ти път вече няма да можеш да крадеш.
Осакатиш човек - осакатяват и теб.
Нараниш дете - режат ръцете и затвор.
Блутство с дете - смърт!
Изнасилиш дете - смърт!
Изнасилиш по принцип - смърт!
Убийство по невнимание - доживот или смърт!
Убийство от всякакъв друг тип - смърт!
Мога да напиша присъди за всички други видове престъпления, но те няма да са смъртни.
---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:43 ----------
Колега търтей, аз не вярвам в религии и в прошка. Ако утре някой отнеме живота на детето ми, Господ няма да ми го върне. Господ няма да слезе и да накеже убиеца... няма да го спре да убие отново. Господ няма да върне живота и на последвалите жертви...sigpic
Subaru Legacy 3.0 H6
Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
0888 511 533 - Бонев
Comment
Comment