Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ще си позволя да цитирам едни мой пост в друга тема

Невежеството е блаженство.

Ihr habt den Weg vom Wurme zum Menschen gemacht, und Vieles ist in euch noch Wurm. Einst wart ihr Affen, und auch jetzt ist der Mensch mehr Affe, als irgend ein Affe.
    Last edited by търтей; d.m.y г., 00:16.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      ЦЩе си позволя да цитирам едни мой пост в друга тема

Невежеството е блаженство.

Ihr habt den Weg vom Wurme zum Menschen gemacht, und Vieles ist in euch noch Wurm. Einst wart ihr Affen, und auch jetzt ist der Mensch mehr Affe, als irgend ein Affe.
      да го разкодирам ли!?
      Швейк и Ярослав Хачек!
      ама младите не четат
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        да го разкодирам ли!?
        Швейк и Ярослав Хачек!
        Не позна

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
          Аз твърдя същото като колегата и никога няма да твърдя нещо по-различно от това, че извергите трябва да се колят!...
          КОЙ да ги коли, колега, кой? Зададох ти този въпрос в пост №9 на тая тема и отговор не съм получил. Когато ми отговориш, тогава мнението ти ще звучи сериозно, иначе излизаш най-обикновен лаладжия.

Давам жокер: Въпросът "Кой?" е реторичен, не е нужно да ми отговаряш, а просто да се замислиш за следното:

ТИ смяташ, че убиецът изнасилвач е изверг. АЗ също смятам така. Само че това няма никакво значение. Значение има какво СЪДЪТ смята. И като си толкова отворен, ще споделиш ли отношението си към случая "Стависки"? Как съдът пусна убиеца на свобода? Защо смяташ, че няма да пусне и други? А след като пуска виновни, какво му пречи да осъжда невинни?
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Щото говоря 5 езика,ама все екзотични,ама говоря английски като индианец при положение,че са ми свободни ръцете.
            ама невежество и блаженство са подходящи за главите с фелдкурат Кац!
            Романа си го бива,ама младите не четат!
            Наздраве!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

...Ihr habt den Weg vom Wurme zum Menschen gemacht, und Vieles ist in euch noch Wurm. Einst wart ihr Affen, und auch jetzt ist der Mensch mehr Affe, als irgend ein Affe.
              Тоя пише на маймуница, няма ли модератори тука бе?
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Щото говоря 5 езика,ама все екзотични,ама говоря английски като индианец при положение,че са ми свободни ръцете.
                ама невежество и блаженство са подходящи за главите с фелдкурат Кац!
                Романа си го бива,ама младите не четат!
                Наздраве!
                Швейк е мъдра книга. Просто цитатът не е то там.

Comment

Дилемата е наистина голяма.

От една страна не може да се отнеме човешки живот, който е дарен от Някой.

От друга - който веднъж го е направил е потенционално опасен за обществото.

Според мен когато се прекрачат определени граници, не трябва да има компромиси.

Може би в развитите икономики и общества може да се проследи развитието на индивида. Но у нас е прекалено голям лукс в днешните времена да стане това.

Наистина е по-голямо наказание да си лишен от свобода, отколкото да си жив. Но и тук зависи от индивида.

Според мен - възможно най-бързо при доказана вина
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                    КОЙ да ги коли, колега, кой? Зададох ти този въпрос в пост №9 на тая тема и отговор не съм получил. Когато ми отговориш, тогава мнението ти ще звучи сериозно, иначе излизаш най-обикновен лаладжия.

Давам жокер: Въпросът "Кой?" е реторичен, не е нужно да ми отговаряш, а просто да се замислиш за следното:

ТИ смяташ, че убиецът изнасилвач е изверг. АЗ също смятам така. Само че това няма никакво значение. Значение има какво СЪДЪТ смята. И като си толкова отворен, ще споделиш ли отношението си към случая "Стависки"? Как съдът пусна убиеца на свобода? Защо смяташ, че няма да пусне и други? А след като пуска виновни, какво му пречи да осъжда невинни?
                    Абе щом го хванеш на местопрестъплението,какво ти пречи да му пръснеш черепа с лизгара.Направи го и после разсъждавай по темата.Направи го и после се изказвай!!

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Наистина е по-голямо наказание да си лишен от свобода, отколкото да си жив. Но и тук зависи от индивида.
                      Нали се сещаш ко ще му правят в затвора на нашия изнасилвач?

Comment

Нали се сещаш ко ще му правят в затвора на нашия изнасилвач?
                        Разбрах та - карай.
                        sigpic

Comment

Абе щом го хванеш на местопрестъплението,какво ти пречи да му пръснеш черепа с лизгара.Направи го и после разсъждавай по темата.Направи го и после се изказвай!!
                          Вие май живеете в някаква друга държава. В държавата в която аз живея се случва следното: мутра хваща джамбазин да му краде джипа, вади пищов и почва да го млати под моя прозорец. Аз и други съседи викаме полиция. Полицията идва и хваща джамбазина баш на местопрестъплението, със всичките му инструменти и т.н. Прибират го. Комшия полицай от друго РПУ отива след 2 дена да види кво става. Джамбазина пуснат - инструментите (улики, доказателства, оръдия на престъплението) ги няма. Няма опис, няма нищо! Та кой викаш нещо да прави на местопрестъплението?

Или може би имаш предвид нас, гражданите. Да, при комунизма (!) можеше да гръмнеш тоя, който ти влиза в къщата без да използва звънеца. Сега - не може. Сега трябва като влезе оня, ти както си станал сънен от леглото, някакси да прецениш колко му е силата и имаш право да отговориш със същата сила, ако те нападне. Ако не е въоръжен, и ти не можеш да използваш оръжие. А после в съда иди доказвай на кого каква му е силата. Ами ако не те нападне? Сигурно трябва да го поканиш на кафе да си поприказвате - май така излиза според законодателя. Иначе имаме страхотни закони.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                            Иначе имаме страхотни закони.
                            Ми като имаме страхотни управляващи.
                            А защо имаме такива май е ясно.

Все едно. Независимо от обстоятелствата не смятам, че смъртното наказание решава нещо. Един затвор от 345 години без право на замяна, например, е далеч по забавно.
                            Могат да те дълго и продължително. Може дори да не те а просто да те сложат в единочка 1х1х1 метра. Яко, а.

Като искате да сте жестоки, поне бъдете изобретателни.

ПП Кокии, с какво ще го гръмнеш при комунизма бе? От къде пищоФ? То сега не продават на всеки, та тогава.
                            Last edited by търтей; d.m.y г., 00:52.

Comment

А защо имаме такива май е ясно.

Все едно. Независимо от обстоятелствата не смятам, че смъртното наказание решава нещо. Един затвор от 345 години без право на замяна, например, е далеч по забавно.
                              Могат да те дълго и продължително. Може дори да не те а просто да те сложат в единочка 1х1х1 метра. Яко, а.

Като искате да сте жестоки, поне бъдете изобретателни.
                              Пак го изби на управляващите.
                              Преди няколко часа писа няма човек-няма проблеми, сега пък 345г. затвор.
                              sigpic

Comment

А защо имаме такива май е ясно...
                                На мен ми е ясно, но като гледам някои от спорещите не простират разсъжденията си чак толкова далече.

...Кокии, с какво ще го гръмнеш при комунизма бе? От къде пищоФ? То сега не продават на всеки, та тогава.
                                Това важеше при условие, че имаш разрешително. А разрешително освен огромният брой шапкари имаха и ловджиите. Все пак е повече от нищо. Пък и ако чифтето ти е заредено с патрони със сачми двойк-тройки е още по-забавно, щото кат му напълниш задника, не може да ги извади една седмица поне Тъпото е, че при шибания соц режим това беше уредено по-добре и по- по американски, отколкото сега!
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X