Известие

Collapse
No announcement yet.

От коя верига бензиностанции зареждате гориво и сте останали доволни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
    Брат ми е работил на омв и каза , че всеки месец и дват замерват и запечатват, влючително и газта.
    Те щото никак не им дават пари под масата на проверяващите да си мълчат

Точно големите вериги са най-много на сметка да омагьосват горивата и да ни баламосват както им скимне поради простата причина, че са най-посещавани И докато една малка бензиностанция се чуди как да привлича и запазва клиенти, то един лидер на пазара който има милиони клиенти му е буквално през х**, че някой от клиентите ще се усети и ще си тръгне... все пак на него ще му останат милиони заблудени от които да продължава да цока
    Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 15:40.
    BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
      Те щото никак не им дават пари под масата на проверяващите да си мълчат

Точно големите вериги са най-много на сметка да омагьосват горивата и да ни баламосват както им скимне поради простата причина, че са най-посещавани И докато една малка бензиностанция се чуди как да привлича и запазва клиенти, то един лидер на пазара който има милиони клиенти му е буквално през х**, че някой от клиентите ще се усети и ще си тръгне... все пак на него ще му останат милиони заблудени от които да продължава да цока
      Първо ще направя една поправка-веднъж годишно , а не месечно се прави калибрирането.Работил е няколко години и всеки път е присъствал.Една колонка дава + или - 50гр. на 20л.
      Омв е собственост на чужда компания, а бензиностанциите се дават на дилъри които внасят пет цифрена сума.Те получават процент от продаденото гориво, а не от печалбата и трябва да дадат от своя джоб рушвет и след това да продадат откраднатото гориво.За качеството знаят само тези които го сипват.Затова братми сипва само на омв.
      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Така днес докато бях в сервиза и докато оправях едно капризче на моята хубавица, до мен влезна един Мерцедес от типа на малките камиони до около 4 тона

Та той беше за смяна на масло+всички филтри...
        И тук идва интересното за 12 000км зареждане само на Лукойл нафта се получава ефекта който е на снимката...Просто нямам думи като собственика каза че резервоара е чистен миналото лято, въпреки че е нямало бог знае какви мръсотии вътре в него, та сега си е напълно чист...
        Та това е примера за нафта от Лукойл, айде давайте от други бензиностанции да видим какво слагаме на нашите хубавици, да видим по скоро с какво ги мъчим...
        Attached Files
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

На големи бензиност. зареждам, защото не знам по малка станц.на която да не те излъжат от първия път.И големите лъжат,но на средно третото зареждане ги хващаш,и после бягаш при друг.Колелото се върти живота си върви.Аванс трака,вода в резорвара,не ще да пали замръзнала нафта,цената се качва и търсиш оферта 5ст.надолу.
          Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Първо ще направя една поправка-веднъж годишно , а не месечно се прави калибрирането.Работил е няколко години и всеки път е присъствал.Една колонка дава + или - 50гр. на 20л.
            Омв е собственост на чужда компания, а бензиностанциите се дават на дилъри които внасят пет цифрена сума.Те получават процент от продаденото гориво, а не от печалбата и трябва да дадат от своя джоб рушвет и след това да продадат откраднатото гориво.За качеството знаят само тези които го сипват.Затова братми сипва само на омв.
            На ОМВ-Хасково отклонението е около 2л на 22л по колонка,всички мотористи в града се убедиха сами.Най-фрапиращия случай е,че отиваме с 20л метална туба от комунистическите и по показания на колонката тази туба побра 21.780л А95карера.И бензинджията започна да ни убеждава как се разширявали тези туби.На други ОМВ не сме правили такива експерименти.
            Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Така днес докато бях в сервиза...
              Колега имам една тема за горивен филтър в раздела на 145... там съм пуснал снимка на "нещото" което изтече от моят филтър когато го смених. Преди и аз бях абонат на Лукойл... бях!
              BMW E39 528i

Comment

Първоначално публикувано от yori Покажи съобщение
                На ОМВ-Хасково отклонението е около 2л на 22л по колонка,всички мотористи в града се убедиха сами.Най-фрапиращия случай е,че отиваме с 20л метална туба от комунистическите и по показания на колонката тази туба побра 21.780л А95карера.И бензинджията започна да ни убеждава как се разширявали тези туби.На други ОМВ не сме правили такива експерименти.

Там явно дереджето е друго.Моя случай е за ОМВ-Берковица.

Comment

Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                  Колега имам една тема за горивен филтър в раздела на 145... там съм пуснал снимка на "нещото" което изтече от моят филтър когато го смених. Преди и аз бях абонат на Лукойл... бях!
                  И сподели сега на коя си абонат? Защото в моя малък град това ми е алтернативата...естествено изключвам Омв и Петрол, които и тук го имаме...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Куриоз от днес, приятел ми звъни тази вечер и ми разправя как две от дюзите на бензиновата му колица са сдали багажа от качествено гориво, а той зарежда от ОМВ, уж не е франчайз. Останалото оставям на вас. Пича кара не повече от 800км на месец!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      И сподели сега на коя си абонат? Защото в моя малък град това ми е алтернативата...естествено изключвам Омв и Петрол, които и тук го имаме...
                      Ами точно в момента съм пешеходец и сипвам предимно банички с боза

Иначе след смяната на филтъра реших да си направя експеримент, който се състои в това да зареждам само от една верига и само един вид бензин до следващата смяна. По този начин при смяна на филтъра щях да разбера що за бензин минава през системата на автомобила ми. Плана ми не можа да се осъществи понеже месец по-късно продадох Alfa-та. Последно като се чух с момчето което я взе, той каза, че е решил да продължи моята стратегия, но не знам до де ще я докара Бензина с който реших да проведа експеримента беше A95 на Ромпетрол. Избрах тази компания понеже е сравнително нова на пазара и гони развитие. Разбира се за да стане това напълно необходимо е горивата които предлага да са супер за да може да привлече клиенти. Отделно до колкото съм запознат, горивата ги внасят от Румъния, а не както всички нашенци от Лукойл Бургас. Аз дори предложих ако има навити колеги от форума да доразвият идеята "нов горивен филтър + 15 000 км. + една верига бензиностанции + един вид гориво = резултат"... ама май трябваше да пусна отделна тема за цялото нещо, а не само да го споделя като коментар в моята такава...

---------- Post added at 09:00 ---------- Previous post was at 08:56 ----------

Там явно дереджето е друго.Моя случай е за ОМВ-Берковица.
                      Берковица Мерковица всичкото ОМВ е Ташунко Сапа
                      BMW E39 528i

Comment

• 13 000км зареждам само на ОМВ в банишора доволен съм от горивото до сега но онзи ден явнно беше много лошо направо колата се спъна бъкел не щеше да върви даже я карах на диагностика и там не откриха нищо и си го обяснявам само с лошия бензин вчера пак сипах там бензин и определено е по добре от предишния. на еко бензиностанция на ломско шосе преди караулката средната колонка лъже с 5+ литра нагоре проверено
                        sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                        Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

• Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                          Берковица Мерковица всичкото ОМВ е Ташунко Сапа
                          Аз съм на мнение , че в България качествени горива няма.

Comment

• Aбе и аз съм на това мнение, ама откакто сипвам V Power Racing от Shell-a на Цариградско, ако не друго, то поне проблеми нямам. Засега...
                            Като изключим финансовия проблем де - цената е 2.53лв. за литър.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6
                            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                              Аз съм на мнение , че в България качествени горива няма.
                              Те това е истината
                              BMW E39 528i

Comment

• За бензина не съм съгласен, особено тоя на Шел 100, който е внос, тоест не е от Нефтохима, за нафтата не знам, щото нафта ползвах единствено навремето за отопление, а сега и за това не я ползвам
                                Last edited by fred; d.m.y г., 19:47.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X