Известие

Collapse
No announcement yet.

От коя верига бензиностанции зареждате гориво и сте останали доволни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
    Брат ми е работил на омв и каза , че всеки месец и дват замерват и запечатват, влючително и газта.Това което пише на колонката е в резервоара.Големите вериги нямат сметка , но при по-малките не знае как е положението.
    Малко късно отговарям, но все пак като човек от "кухнята" да допълня.

Идват, мерят и настройват - факт. Друг е въпроса обаче, че колонките имат възможно допустимо отклонение, при което се сещаш, че колонката се настройва точно на границата и не се знае до следващата настройка колко ще се разцентрова и колко гориво ще спести да сипе в резервоарите на хората
    Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

• Аз сипвам газ на Еко, а бензин 100окт на Петрол(само на една и съща бензиностанция). На друго място като сложа бензин, независимо какъв, колата не върви както съм свикнал, явно си го харесва петролския(или добавките му).

Направете да може да се гласува с повече от един отговор.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• последната година и нещо зареждах само на екото, но в последно време зпочна да не върви както трябва... смених с еднаа малка бензиностанция и вървежа се оправи... явно си зависи от партидите гориво ...А за колонките вярно, че има допустими отклонения, но доста познати се оплакват напоследак от прекалено големи отклонения (говорим за 10%, дори в някой случаи повече)... толкова е контрола на големите бензиностанции иначе малките ги тормозят редовно...

Comment

• Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
          Идват, мерят и настройват - факт. Друг е въпроса обаче, че колонките имат възможно допустимо отклонение,
          Това, че имат отклонение е ясно. Въпросът е, дали нарочно се правят да отчитат повече. Очевидно при ОМВ не е така (и при всички големи вериги), защото аз сипвам газ предимно там и никога бутилката не е пълнена с повече от 0,5 л. разлика. Винаги е 30 л. -0,2/+0,5 Това, при положение, че сондата на бутилката ми също работи с някакво отклонение. 10% отклонение са цели 3 литра в моя случай.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Не четете какво съм ви написал. Има максимално допустимо отклонение и колонките се настройват нарочно точно на ръба на допустимото и не се знае колко още ще се отклони докато дойде време за новата настройка

А бутилката ти не дава отклонение, този обем, който неможеш да използваш е защитен клапан да не гръмне лятото като се нагрее от слънцето след препълване
            Last edited by Peak1; d.m.y г., 21:21.

Comment

• Колко % е максимално допустимото отклонение?

Comment

• Няколко стотин грама (200-300), но не помня на колко литра го засичаха (мисля при 20), а примерно при 500коли дневно смятай за калко спестено гориво говорим

Една газ колонка съм я засичал с литри отклонение. Бутилката ми събира 32л., с които минавам точно 240км в града. Бях изминал 190км, което значи, че трябваше да имам поне 5л. ако приемем, че повече съм я настъпвал колата и е дигнала разхода... ми колонката ми нахака 32.5л.

Имам един мой човек таксиджия и го предупредих да не слага там и той реши да я засече колко отклонение дава... излезна 4л отгоре на 100км, смятай хаха
                Естествено после я оправиха, ама колко хора са одрали...
                Last edited by Peak1; d.m.y г., 12:19.

Comment

• Горивото на бензиностанции Ромпетрол е най-качествено

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:32 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  Това, че имат отклонение е ясно. Въпросът е, дали нарочно се правят да отчитат повече. Очевидно при ОМВ не е така (и при всички големи вериги), защото аз сипвам газ предимно там и никога бутилката не е пълнена с повече от 0,5 л. разлика. Винаги е 30 л. -0,2/+0,5 Това, при положение, че сондата на бутилката ми също работи с някакво отклонение. 10% отклонение са цели 3 литра в моя случай.
                  допустимото отклонение е 20мл на 20литра гориво
                  alfa 156 1.8ts

Comment

• Първоначално публикувано от FILIP_MANEV Покажи съобщение
                    Горивото на бензиностанции Ромпетрол е най-качествено

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:32 ----------

допустимото отклонение е 20мл на 20литра гориво
                    И аз ,предпочитам да мина някой километър повече до тяхната бензиностанция но да заредя там. Много съм доволен от румънската нафта.
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Е аз незнам от бензина ли е от какво , ама изминах 140 извънградско и 130 км градско с 21 литра бензин от ЕКО 95 + , което се пада 7.7 смесен разход. Като давам газ на колата , градско редовно си я настъпвам на 1ва,2ра извънградско 120-140.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                        Колко % е максимално допустимото отклонение?
                        Максималното допустимо отклонение е +- 20 или 50 мл на 20л , при нас миналият месец правиха калибриране.
                        Last edited by hunter1989; d.m.y г., 21:12.

Comment

• Аз зареждам само на ОМВ или на лукойл. Имал съм неприатности с гориво от ЕКО (на старата ми кола нафтата замръзна), и сега те са в черния ми списък.
                          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                            Максималното допустимо отклонение е +- 20 или 50 мл на 20л , при нас миналият месец правиха калибриране.
                            Е тва е смешно малко отклонение. 1/1000 или 0,1% Колкото и да го настройват да показва макс, ако е в тия стойности, значи колонката показва абсолютно точно. Такива са и моите наблюдения.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              Е тва е смешно малко отклонение. 1/1000 или 0,1% Колкото и да го настройват да показва макс, ако е в тия стойности, значи колонката показва абсолютно точно. Такива са и моите наблюдения.
                              Не че искам да истъкна нещо , но при нас (ромпетрол с. Долни Богров ) колонките са точни. Ако има по голямо от допустимото отклонение , при проверка от метеорология веднага ще има доста солени санкции , може и затваряне на обекта ( ощетяване на клиент) . Лично на мен тираджия ми е казвал , че на Шел в резервоар който е 430л му сипват 460 , но не знам аз на Шел не зареждам. Но както и да е истината е че в България още не може да се достигне истинсият евростандарт за горива. Опитайте от различни безниностанции и от която сте най-доволни сипвайте от там и името не е всичко...

Comment

• Вчера заредих за 30 лв. на ЕКО на Константин Величков и на бензиномера стрелката му се вдигна все едно съм сипал за 10 лв на Лукойл. Специално в тая бензиностанция май има измама. Някой да има наблюдения за нея?
                                sigpic
                                Subaru Legacy 3.0 H6
                                Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                                0888 511 533 - Бонев

Comment

Working...
                                X