Известие

Collapse
No announcement yet.

От коя верига бензиностанции зареждате гориво и сте останали доволни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Всички бензиностанции обиколих и вече и аз не знам къде да зареждам. Всеки път ми се струва, че колата върви различно, къде по-малко, къде повече и вече съм се видял в чудо.
    Иначе зареждам само 100 октанов бензин, като последните ми два резервоара са от Shell на Цариградско шосе, Окръжна болница. Зареждам там сега, 'щото си събирам колекция Ferrari-та.
    Разлики в разхода не съм забелязал от различните горива или ако ги има са малки и съм склонен да ги отдам на различния трафик и това, колко съм/не съм тормозил колата, а не на качеството на горивата.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

На Петрол, днес на -17 градуса ЖТД-то не се замисли въобще!

Comment

Фирма ШЕЛ!!!!
        От четири служебни буса и четирите,вчера в големия студ,замръзнаха.Нямам думи просто!
        Готиното беше че и на шефа колата не запали!
        И тя с шелска нафта!
        ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
        ALFA 156 2.0 1999 - бивша
        ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Аз капвам на ШЕЛ , предимно 95 V - power или V power Racing, засега съм доволен , кофти е това с отстъпката , че е доста прецакване вземат ти 10 точки е ,аз от доста време зареждам там днес проверих и имах 330 точки някъде , което ще рече 33 зареждания с отстъпка и тфа е , то е далавера ако пълниш 40-50-60 литра ,ама аз като си карам количката градски условия и слагам по 10 лева попринцип хич не съм на кяр , незнам в Хасково има 2 бензиностации ЕКО трябва да ги посетя да видя как им е горивото , но предибно на ШЕЛ/ОМВ/Лукойл се слага тук и нищо чудно на ЕКО горивото да не го бива много много (застаряло).
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Днес обърнах внимание когато влезнах ОМВ, просто ей така...и какво да видя ОМВ Алпин Дизел Ви гарантира сигурно запалване при -33... Кажете ми да смея или да плача
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Днес обърнах внимание когато влезнах ОМВ, просто ей така...и какво да видя ОМВ Алпин Дизел Ви гарантира сигурно запалване при -33... Кажете ми да смея или да плача
              Ами за мене си е жива истина това.3-4 дни палене с мъки,на 2-3 цилиндъра,пушене,гаснене и други гадости.Замервах свещи,зареждах акумулатори.Бях с vi-power diesel.Вчера сложих алпин и днес от първия път,абе чакмак,без да тресе всичко ок.-направо онемях
              ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

И аз съм с ОМВ алпин тея дни и нямах никакъв проблем в това отношение...А Шел Ви паур-а наистина се представя по зле на студено
                AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

ОМВ съм ги признал. алфата само там зареждам - лятото с премиум, зимата с алпин и откъм гориво никога не съм имал проблеми. Знаете какви "жегички" бяха тези дни тук и с Алпин запали на -25 все едно е +25 и съм много доволен. (аз едвам дишах, пък тя запали)
                  На ШЕЛ щях да зареждам, но един колега от форума ме отказа

sigpic
                  Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                  http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    Е няма да усетите кой знае каква разлика, аз вече пресушавам втори резервоар от там и насйтина по-малко ми гори колата при равни и други условия, и по-добре си работи колата. Лично мисля че дори по-добре си върви!
                    Напълно подкрепям! Две години колата се радва вече! Още един глас за ЕКО. (100 октанов бензин)
                    Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                    Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                    Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Аз си слагам само от Шел, щото бачкам там и не се налага допълнително да се разкарвам, за да зареждам Доволен съм и от газта и от бензина.

На стария параход Mercedes W124 набор 86 карах само с V-Power Diesel и винаги съм бил много доволен - при -21 си палеше от раз без изобщо да направи опит да се зачуди и буташе яко разхода, падал съм до 6/100 градкско(!), но това беше преди 2+ години и може да са го развалили, щом колегите се оплакват (да не говорим, че направиха разликата между него и Euro Diesel-a от 14 на 20ст. за литър).

95 V-Power нещо никак не ме впечатли, но все пак я дават почистваща добавка дано да има някакъв ефект.

И все пак да знаете, че горивата на всички бензиностанции идват от Лукойл, на шела уж от румъния, на еко от гърция ама грънци - всичко е от лукойл и всяка фирма вече си слага от тяхните си добавки.
                      Last edited by Peak1; d.m.y г., 08:01.
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

зареждам от ОМВ на завоя на 280 към студенстки....и съм най-доволна...зареждала съм от Лукойл и повече няма да го направя,разхода е горе-долу същия но няма тяга и се отаява вода ....
                        Last edited by Alfa_Eli; d.m.y г., 18:17. Основание: допълване
                        sigpic

Comment

Незнам какви добавки слагат, но със сигурност мога да потвърдя че ако говорим за дизел и вървеж съм еднозначен Shell V power Diesel. С никой друг дизел не върви така.Много повече се наема и имам чувството че колата е 100кила по лека...
                          AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                          Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                          AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Аз сега заредих на Ромпетрол 95 , по принип съм на газ и за зимата да имам резерва бензинче. Наблюденията са ми че колата на бензин по добре работи в сравнение с горивата на Лукоил и Пегас (държи сама обороти . Иначе тираджиите казват че на Ромпетрол нафтата е най-добра. Също има едно момче което работи на Лукоил и идва да зарежда при нас 98 защото при него не е хубаво горивото. Оплакват се от Петрола на Ботевградско ( нафтата замръзва) , и на Шела след него (много лъжат с литрите ).

Comment

Здравейте, колеги.
                              Да споделя наблюденията ми от последните месеци.
                              Няколко зареждания от ЕКО, колата е икономична, но нещо доста шумничко работи.........
                              Зареждам на Петрол, колата започва да работи доста по-тихо и спкойно, но ми премигна веднъж лампата за вода в горивния филтър, разхода горе доло същия може би съвсем малко в плюс.......
                              Зареждам пак на ЕКО, колата пак започва да се чува ала TDI.......
                              Онзи ден не ми се ходеше до ЕКО, пък по път ми беше РомПетрол, зареждам там, на другия ден отново чувам звука на JTD........... за разхода още не мога да дам отзив.
                              Последните няколко зареждания съм слагал добавка Хелиос.
                              Първоначално мислех да не е от нея нещо.........
                              Но и при зареждането от РомПетрол също сипах добавка.
                              Също така имам наблюдения и на друга Алфа JTD.
                              Преди тя зареждаше само на Петрол и внаги ми се е струвало, че работи доста тихо.
                              Сега и тя зарежда на ЕКО и момчето ми вика, бе твойта работи по-тихо........... викам му щот твойта е на 500х.к. пък мойта сигурно е на 450х.к.
                              Всичките ми зареждания са от по 60лв. след като започне да ми премигва лампата.
                              Имам друг приятел с Мерцедес 124, той от ЕКО е много доволен, като разход и вървеж, но за шум неможем да говорим щот там ярномелката е голяма и няма как да се предцени..........

Ако някой има подобни наблюдения, ще се радвам да сподели.........
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                                Здравейте, колеги.
                                Да споделя наблюденията ми от последните месеци.
                                Няколко зареждания от ЕКО, колата е икономична, но нещо доста шумничко работи.........
                                Зареждам на Петрол, колата започва да работи доста по-тихо и спкойно, но ми премигна веднъж лампата за вода в горивния филтър, разхода горе доло същия може би съвсем малко в плюс.......
                                Зареждам пак на ЕКО, колата пак започва да се чува ала TDI.......
                                Онзи ден не ми се ходеше до ЕКО, пък по път ми беше РомПетрол, зареждам там, на другия ден отново чувам звука на JTD........... за разхода още не мога да дам отзив.
                                Последните няколко зареждания съм слагал добавка Хелиос.
                                Първоначално мислех да не е от нея нещо.........
                                Но и при зареждането от РомПетрол също сипах добавка.
                                Също така имам наблюдения и на друга Алфа JTD.
                                Преди тя зареждаше само на Петрол и внаги ми се е струвало, че работи доста тихо.
                                Сега и тя зарежда на ЕКО и момчето ми вика, бе твойта работи по-тихо........... викам му щот твойта е на 500х.к. пък мойта сигурно е на 450х.к.
                                Всичките ми зареждания са от по 60лв. след като започне да ми премигва лампата.
                                Имам друг приятел с Мерцедес 124, той от ЕКО е много доволен, като разход и вървеж, но за шум неможем да говорим щот там ярномелката е голяма и няма как да се предцени..........

Ако някой има подобни наблюдения, ще се радвам да сподели.........
                                Сега да кажа и аз мойто наблюдение...
                                Незнам въобще как зареждате на Петрол, просто не искам да ги коментирам...
                                Относно екото за коя нафта говорите, ако е за скъпата там на мен двигателя ми работи много гладко и меко...но в Нова Загора нямаме и си зареждам само на Лукойл...

Веднъж също заредих Шел-В-Пауър и JTD-то се разтрака като трактор и от в пълния смисъл на думната...

За мен Екото от скъпия дизел пак казвам е Номер едно, след това идва и Лукойл...
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X