Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на цифров фотоапарат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Отговарям ти с девиза на фирмата: "It is SONY"
    сони може и да е хубава марка, ама фотоапаратите им са пълно дърво
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от proper Покажи съобщение
      CMOS си е CMOS и винаги е за предпочитане.
      Ето джобен Sony с Xmor R CMOS сензор, поне на характеристики изглежда добре -WX1. Има видео 720p.

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      Далеч си от истината, ама ще разбереш някой ден
      146 1.6 TS '00
      156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
        Ето джобен Sony с Xmor R CMOS сензор, поне на характеристики изглежда добре -WX1. Има видео 720p.

Comment

Всъщност никак не е далеч от истината търтея. Той е избрал правилната марка, вЕрвайте ми...

И конкретно по темата, то сапунерите вече всички са еднакви горе-долу, Mim го каза най-точно от всички дотук, така че колегата да си харесва нещо и после да се похвали.
          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Не той,а ти си далеч от истината,която определено не е СониКанон му е майката
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Дърво, дърво обаче е практична и здрава машинка с лесноразбираем интерфейс, сервизна мрежа - абе изпипана работа.
              Може напоследък да са ги развалили и аз да не съм в час.

Логичният въпрос е - защо ли са най-скъпите. Може би не е случайно.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Дърво, дърво обаче е практична и здрава машинка с лесноразбираем интерфейс, сервизна мрежа - абе изпипана работа.
                Може напоследък да са ги развалили и аз да не съм в час.

Логичният въпрос е - защо ли са най-скъпите. Може би не е случайно.
                Това че са най-скъпи нищо не означава.
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Те освен това не са най-скъпи, както показва бърза справка в няколко онлайн магазина.

Comment

Те освен това не са най-скъпи, както показва бърза справка в няколко онлайн магазина.
                    Това вече съвсем отделен въпрос
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

За тези пари няма големи разлики в качеството на изображението от Canon, Nikon, Panasonic или Sony.
                      156 SW '02

Comment

Първоначално публикувано от blacksnoopy Покажи съобщение
                        За тези пари няма големи разлики в качеството на изображението от Canon, Nikon, Panasonic или Sony.
                        Много правилен отговор!
                        Точно в ниския клас са почти едни и същи, но както и да е!
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
                          Колега виж товаhttp://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-1 наистина си заслужава-цифровия му зуум достига до x81 мисля и си е стабилен апарат-това е от мен-чао
                          Няма оптична стабилизация, което е голям минус

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                          Според мен трябва да избира точно м/у канон и панасоник и от части SONY, но на тях матриците им доста мажат.
                          В този ценови клас нищо друго не си заслужава спрямо тях.
                          Nikon е много добра марка,НО за DSLR.

Та за тези пари

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

или

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0
                          Подкрепям това мнение

Канона е малко над бюджета ти (430лв), има 10х зуум със стабилизация, 10 мпиксела е добре - нито са малко, нито са в повече (ако беше 12 или 14 мпиксела предполагам, че картината щеше да е по-кофти, особено при по-голям зуум)
                          Last edited by blacksnoopy; d.m.y г., 11:57.
                          156 SW '02

Comment

Нещо и мене ме засърбяха ръстите на тая тема.Няма да разисквам матрици,марки,стабилизатори и прочие,защото това изобщо не ме интересува.Кой какво е написал в упътването и в рекламата,няма никакво значение.Ползвал съм различни марки,като Никон,Самсунг,Олимпус и други с камери от 6 до един звяр с 12 Мпиксела и много екстри.Въпроса обаче се свежда до това,какво се вижда на екрана или на снимката.Всеки един от гореизброените си има по един или два недостатъка,които са ме отказали да ги използвам.Хората си мислят,че колкото повече пиксели има,толова по-добри снимки ще направят.Логично, но не съвсем.Има много други фактори,които се забелязват,чак като направиме сравнението.6 Мпикселовия Никон,в условия на светлина с нисък интезитет,прави видимо по-лоши снимки от телефона ми с 3,2 Мпикс. камера.12 Мпикс. Олимпус също,като го ловя,че снима след звука на затвора.На практика само пълни паметта с голям формат снимки, без видим ефект.
                            Цялото ми бръщолевене има за цел да каже,че апарат,както и жена не се избират по каталог,а трябва да се изпробват и докажат!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Над 4 мегапискелите почти нямат никакъв смисъл, ако не правите рекламни плакати в стил Азис - 6 на 5 метра да речем.
                              За типа апарати който ползваме, по нисък е достатъчно добра оптика, добър софтуер и около 4-5 мегапискела.Затова препоръчвам панасоник или олимпус, има и други марки, ама това е моето мнение.Панасоника прави суперапарати от 200-1000 лева.Имат и DSLR модели но там хвата е по друга
                              Last edited by fred; d.m.y г., 22:20.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

..

Нещо не се разбрахме аз лимит нямам, мисля да е около 500 лв. Ако има някой модел който е около тези пари добре
                                BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Working...
                                X