Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на цифров фотоапарат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Един Лумикс Фз 18 или 25 и си пушка

Също имат и доста недостатъци.Писна ми да мъкна моя.... FZ 5 по партита рожденни дни, почивки и кво ли не Един познат си взе един Олимпус... плосък, малък с 4 зуум и 4 цифров, обаче правехме подводни снимки, клипове в аквапарка и какво ли не Удобен е. Също така по концерти искам да снимам ама моя камък не ме пускат. Пък с Олимпуса в малкия джоб и си минаваш на пропуските Качеството на снимките с малкия е удивително добро
    Last edited by DJ Vladic; d.m.y г., 23:07.
    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Само никон и канон за твоите нужди колега!
      Аз позлвам олимпус фе3010 12МГ! малко и джобно
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Според мен трябва да избира точно м/у канон и панасоник и от части SONY, но на тях матриците им доста мажат.
        В този ценови клас нищо друго не си заслужава спрямо тях.
        Nikon е много добра марка,НО за DSLR.

Та за тези пари

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

или

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

и сонито с 15х зуум, което един колега ти предлага по на горе из темите е добро
        Last edited by Walker; d.m.y г., 00:47.
        --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
          Колега здравей!
          Занимавам се с фотография от 5 години и през ръцете ми са минали сума ти камери.
          Ако си зарибен на огледално рефлексните камери, то започваме да говорим при цени над 1800 за качествена техника. Има и нисък клас като д3000 д5000 на никон. Но при тези апарати е важно както матрица, характеристики на самото тяло, така и качеството на стъклото (обектива). Има различни обективи на различна цена с различно качество...
          Иди в магазин Фотосинтезис. Там има голямо разнообразие на любителски и огледално-рефлексни апарати.
          Важно е да знаеш, че в света на този вид техника съществуват само няколко марки: Nikon, Canon, Olympus i Pentax, като първите две са абслолютни доминатори във всички класове от любителски до професионални.
          http://magazin.photosynthesis.bg/off...101008007.html
          този канон е много удачен избор...
          а ако искаш огледално-рефлексен от нисък клас, но все пак със сменяема оптика търси по фотографските форуми. ако желаеш ще ти помогна
          Абсолютно те подкрепям колега...аз се занимавам от почти година и съм заедно с човек който е над 10 год в този бранш и уча всеки изминал ден много от мего...
          И както каза колегата, както и моят шеф, апаратите се класифицират така:

1. Nikon
          2. Canon
          и всички останали...
          Видях и предложения за Sony...да добра марка са само че при видео-заснемането, не и при фото-заснимането

Затова че се ориентирай към Nikon защото са с най-добрите матрици, също обърни внимание и на Canon
          Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 23:59.
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Също така обърни внимание на гаранционните сервизи, ако ще има и гаранция. Те бяха причината преди време да купя Канон, вместо Никон
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Колкото хора , толкова и мнения.
              Всичко опира до бюджет

Само за Панасоник мога да кажа че снимките на тъмно стават доста шумни.

Примерно Самсунг digimax530 (първият ми апарат )
              модел на поне 6 години правеше доста по-добри снимки от панасоник FS-20
              http://www.imaging-resource.com/PRODS/FS20/FS20A.HTM..

Samung-a пък фокусираше ужасно бавно за да компенсира прекрасните снимки.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ако не минаваме бариерата на сериозните апарати за мен лично доста читав вариант е Sony DSC HX1

Никак не им бях фен, обаче за евтин апарат това е страшно добро.

Просто другите повечето са или CCD или други кусури имат.

9.1 megapixels with Exmor™ CMOS sensor
                CMOS си е CMOS и винаги е за предпочитане.
                20x Optical Zoom
                Снима 10 кадъра в секунда!!!
                HD видео с 1080p ... с изумително качество.

Кофти е, че тука надуват цените и е 1000лв.
                В Amazon.co.uk е 340 паунда, няма мито и ддс.
                От Азия идва с екстри за 300 Евро плюс ДДС и мито.

Аз на съвсем друга техника съм фен, но това последно време ми грабна вниманието като съотношение цена/качество в любителския ежедневен клас.

а за 120 евро и телеобектив има

Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Ето ТУК са я поразисквали доста обстойно темата за избор на цифров фотоапрат .
                  Друг е въпроса ,че финансовата част доста ограничава избора но има и доста добри попадения сред "сапунерките" в този ценови диапазон .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

хващаш един от двата магазина фотосинтезис или фотопавилион (асортимента и цените са им еднакви), избираш си 3-4 апарата в твоя ценови диапазон, отваряш ето това: http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp и сравняваш

после отиваш в някой от магазините и пробваш как ти пасва на теб

всичко останало са пристрастия и чесания

и само да кажа: такова нещо като полупрофесионален клас няма, щото с "полупрофесионалните" камери не можеш да свършиш "полупрофесионална" работа, бавни са като аматьорските, само на вид и гъдели са нещо повече
                    и дългата пишка не е особено предимство да не кажа никакво
                    или рошава гарга без лагове, качествена сменяема оптика, добра матрица, роу, М-режими и т.н. и 3 кила раница на гърба поне
                    или сапунерка в джоба да си я ползваш на всякъде за каквото ти скимне

ако искаш дслр за малко пари винаги може да се намери на старо, първо реши какво искаш, за какво ще го ползваш
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Аз от година ползвам Канон Иксус 85 ИС,и смея да твърдя че апарата е уникален
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

..

Мерси за отговорите , сега да кажа и аз моето мнение . Ясно ми е че ще направя много компромиси , но за мен 500 лв. за нещо с което ще си правя снимчици е достатъчно . Много скъпо хоби си имам и това няма да ми е следващото
                        Last edited by hristiqn; d.m.y г., 00:15.
                        BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Първоначално публикувано от hristiqn Покажи съобщение
                          Мерси за отговорите , сега да кажа и аз моето мнение . Ясно ми е че ще направя много компромиси , но за мен 500 лв. за нещо с което ще си правя снимчици е достатъчно . Много скъпо хоби си имам и това няма да ми е следващото
                          То беше ясно, че не питаш за нещо сериозно - просто не е тук мястото за такава информация.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от hristiqn Покажи съобщение

Всички си имаме доволно скъпо хоби - нарича се Алфа Ромео
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение

Всички си имаме доволно скъпо хоби - нарича се Алфа Ромео
                              И аз това казвам и за около 500 лв. мисля че получих добри предложения . Сега да синтезирам малко инфото може да се вземе Канон , Никон и Сони . От тези кой според вас е най-добре . Също преди време познат си го поръча от американски сайт и излезе доволно по-евтин . Някой ако има предложение по този въпрос ,че ме притеснява сега с тия митници и мита колко ще се оскъпи и има ли реален смисъл от цялата работа .
                              BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Отговарям ти с девиза на фирмата: "It is SONY"
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X