Известие

Collapse
No announcement yet.

Никой не иска 156, да се смея или да плача?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    На кой го пишеш и за какво.
    Ами, отговаря на въпроса човека:
    "Никой не иска 156, да се смея или да плача?"
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Не помня кой изтърси преди време една умна приказка във форума - че българинът може всичко да изтърпи, ама ако му посегнеш на цигарите, алкохола и колата, тогава вече ще скочи.
      Аз го изтърсих, но това не пречи на ония маймуни верно да пробват да го направят. Вече посегнаха на цигарите, кой знае, може пък търпението на раята да е безкрайно?!?

---------- Post added at 08:23 ---------- Previous post was at 08:20 ----------

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
      един приятел го каза много точно автомобила е скъпо удоволствие , което може да бъде сравнено с яма в която само наливаш и няма да зълниш . Помили си какво ти е дала красавицата и кажи тия 5 бона колко голяма загуба са ти . Всички те разбираме но почти няма автомобил , които да е купен за едни пари и след време да е продаден без никаква загуба
      Моята я купих преди 2 години за 14 000, сега не мога да я продам за 9 000, то бива загуба, ама чак пък толкова И всичко това е заради нагласата на купувачите в България, че италианската кола трябва да е евтина ?!?
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

напълно нормално си е

Една кола се обезценява между 15 и 20% за година.
        Няма значение дали е нова или на 10 години.
        И така е за всички марки.
        Ако си я взел на "далавера" може и до 10% да го докараш. ако си се набутал с повечко кинти и до 25%.
        и тука не включваме изобщо поддръжката, а само покупната стойност
        ALFA 156 1.9JTD '98
        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
          Една кола се обезценява между 15 и 20% за година.
          Няма значение дали е нова или на 10 години.
          И така е за всички марки.
          Ако си я взел на "далавера" може и до 10% да го докараш. ако си се набутал с повечко кинти и до 25%.
          и тука не включваме изобщо поддръжката, а само покупната стойност
          Кой ти говори за поддръжка, бе друже? Ако под "далавера" разбираш да купиш горублянска бангия на милион километра "много изгодно", може и на печалба да го докараш, нали българина е свикнал да шиба дявола с вазелин
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            Кой ти говори за поддръжка, бе друже? Ако под "далавера" разбираш да купиш горублянска бангия на милион километра "много изгодно", може и на печалба да го докараш, нали българина е свикнал да шиба дявола с вазелин
            взел си я за 14000, три години по-късно я продаваш за 7000, това е повече от нормално. На 3 години колите се обезценяват на 50%. Най-много губят тези с новите коли

Comment

Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
              взел си я за 14000, три години по-късно я продаваш за 7000, това е повече от нормално. На 3 години колите се обезценяват на 50%. Най-много губят тези с новите коли
              Взел съм я декември 2007-ма, сега е януари 2010, т.е. минали са 2 години и един месец Както и да е, аз вече се отказах от продажбата, щото няма смисъл да правя подаръци на разни тарикати, които така или иначе нямат дори и 7 бона кеш
              А в случаят, дори няма и интерес, т.е. алфистите сме бедно племе. Явно ще се минава на Ауди
              Last edited by RPWWD; d.m.y г., 11:11.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

при всички марки има загуба на стойност, при едни малко повече, при други малко по-малко
                един съсед си купи преди 1-2 месеца при бартер Опел Вектра 2003 година, като при бартера даде джип Хюндай Теракан 2002, който беше купил преди 2 години за 25000 лв, при бартера получи Вектрата и още 2000 лв
                такива Вектри сега вървят по 10-12000 лв, това означава че за 2 години е загубил 11000 лв
                за какво говорим тука, всичко си е набутка ако се гледа след време да се продаде
                най-малка е набутката ако имаш кола за 1000-1200 лв, и решиш след 2 - 3 години да я продадеш, тогава може и пак и да и вземеш парите или в най-лошия случай да се прекараш с 200-300 лв

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                  Взел съм я декември 2007-ма, сега е януари 2010, т.е. минали са 2 години и един месец Както и да е, аз вече се отказах от продажбата, щото няма смисъл да правя подаръци на разни тарикати, които така или иначе нямат дори и 7 бона кеш
                  А в случаят, дори няма и интерес, т.е. алфистите сме бедно племе. Явно ще се минава на Ауди
                  Именно не си давай колата на която си вложил доста пари, време и нерви щом ти върши работа На всичкото отгоре е и икономична
                  Аз примерно мойто ЖТД е на една година от както съм си го купил и през ум не ми минава да го продавам...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Е прави сте, ама все пак примерно аз, не искам да карам 156-ца още 10 години.
                    Нали все пак трябва да има разнообразие някакво...
                    И там идваме на тезата : "Кеф цена няма" и така.

Comment

Колега не си давай колата без пари остави си я и по добре си купи нещо да се возиш и да го трошиш по БГ патищата, пък 156-цата може да си я понапомпаш глей тука какво бонуси предлагат http://www.autodeltashop.com/ . Няма по красива кола от алфа ромео както сам си се убедил. Всички които плюят по италянските коли го правят защото са си купили кола пред разпадане и в един момент така и е станало. Не може да се очаква нищо от кола на 15+ години, свали я от витрината и нещата ще са доста по различни според мен. Моя съвет е стегни си колата, и си я карай с кеф! Представи си че я бартеросаш за някой в пъти по голям кофтор от твоита примерно!
                      Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Аз пък отдавна гледам на покупката на кола като на покупка на телевизор, панталон или печка ( от финансова гледна точка ). Никога не можеш да си върнеш паритре и няма смисъл да си тровиш нервите за това .
                        Като дойде време за смяна на колата , просто я даваш за колкото ти я зимат и купуваш друга .

Имам един приятел , който си взе Х5 за близо 150К а след 5-6 месеца тя вече струваше 120 ..... така че купуваш кола кефиш й се колкото трябва и после....- купуваш друга .
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Тук изобщо не говорим за връщане на инвестицията, а че просто тези коли нямат продаване, освен ако не са "нов внос" , 98-99 година, за 3500 - 4000 лева ?!?
                          Last edited by RPWWD; d.m.y г., 16:20.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                            Е прави сте, ама все пак примерно аз, не искам да карам 156-ца още 10 години.
                            Нали все пак трябва да има разнообразие някакво....
                            Добре де, като искаш да сменяш - сменяй, но чрез продажба и последваща покупка, а не чрез бартер. Когато продаваш, трябва някой да я хареса, а когато купуваш, трябва на теб да ти хареса. А при бартера трябва ХЕМ оня да хареса твоята, ХЕМ ти неговата - е, очевидно шансовете са много по-малки. Продавай и това е.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                              Добре де, като искаш да сменяш - сменяй, но чрез продажба и последваща покупка, а не чрез бартер. Когато продаваш, трябва някой да я хареса, а когато купуваш, трябва на теб да ти хареса. А при бартера трябва ХЕМ оня да хареса твоята, ХЕМ ти неговата - е, очевидно шансовете са много по-малки. Продавай и това е.
                              За да го докара до бартер, колегата явно е ударил на камък с опитите за продажба.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
                                Е че аз я продавам на "-5000"
                                Само съвет...за 3500 - 3800..ще я отнесат като топъл хляб...другото е чакане!
                                Ако времето е пари съвета ми приеми, ако не...ти си знаеш!
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X