Малко черен хумор, ама разправят, че болен кръст се лекувал само с дървен
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с кръста ?!?
Collapse
X
-
Колега,от детските си години ,та до към 30 съм се занимавал с тежки спортове и не мога да се сетя,коя става не ми е изкълчена или навяхната.България е много богата от чекръкчии и то със сериозни възможности.Това са знания предавани от поколения и там важи правилото,че от всяко дърво,свирка не става.Поне два пъти са ме спасявали от тежки операции със съмнителен изход.Така,че отивай при някой такъв,но проверен.Защото някога се знаеха тия хора и това не беше бизнес,но сега е пълно с шарлатани.Спортните физиотерапевти по принцип са такива.Има и при тях много добри.Само не се отчайвай.Плувай когато и колкото можеш,а освен това и се захвани с лоста и успоредката.Те също дават добър резултат!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеАми имам усещането че лекарите нищо добро няма да ми кажат . А болките са ми от това че се правих на културист едно време без да разбирам нищо от тая работа
---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:18 ----------
На 29 и вече няколко години не минава. Всмисъл не ме боли постоянно , само сутрин като ставам , вече смених всички видове матраци и легла((
Или някакво междупрешленно увреждане, което се получава пак от такива действия.
Ами пробвай с тоя Космодиск, по лошо няма да стане.
А другото е да си пазиш кръста, да не вдигаш тежко, да не стоиш на течения.
Много добър резултат дава /ама е странно де/ да се провесваш с глава надолу, като краката са над теб.По този начин гръбнака си почива, междупрешлените разстояния и връзки се нормализират донякъде.Не трябва да се перкалява с висенето да не ти се пръсне някой съд в мозъка.Това не се препоръчва ако имаш и високо кръвно.
Най добре е да имаш нещо като лежанка, подпряна на стената, така може да се направи ъгъл по-малък от 90 градуса, на която да можеш да си хващаш краката и да си "полягаш".Нещо като дъска за коремни преси.
Иначе лечение на тая работа няма.
Добри са и баните с минерална вода, доколкото съм чувал в Марикостино, до Петрич имало такъв санаториум с добър ефект.Но базата им била голо вода /това преди 10 тина годи, сега не знам/.Сигурно има и други санаториуми.Плуването също е добре.Last edited by fred; d.m.y г., 09:29.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Колега аз също имам проблеми с кръста. при мен се появява болката от неудобната седалка на опела. може и да си помислите че се вгъзявам, но е истина. седалката на колата ми скапва кръста. когато е студено времето и карам по много после не мога да се изправя. болката тръгва от кръста и се качва нагоре по целият гръб. лекувам се с простички и битови начини, които знам от баба си. Например 1-2 дни си давам почивка. не вдигам тежко, лежа си завит, не се натоварвам, стоя си на топло, пия топли неща - почивам си! освен това приятелката ми ми прави масаж, закупили сме си и едни масажни продукти на "българска роза", които също сериозно допринасят за отпускане на напрежението в гърба. аз съм много против лекарите и лекарствата като цяло. винаги търся природния лек първо и ако не го открия прибягвам до лекарства. има и нещо друго при мен, напоследък бях започнал да забравям какво е да ходиш пеш по-голямо разстояние от входа до колата....това също е много голям проблем. трябва движение. на един човешки организъм му трябват средно 2-4 километра ходене на ден за да функционира в перфектна хомеостаза. това ми го каза един приятел, който е в спец частите на военните и е на 42г , а изглежда на 30г. , но всяка събота 10 км. крос. склонен съм да му вярвам съдейки по здравословното му състояние
с две думи пробвай природните лекове, при нас са много. сигурен съм че проблема при теб е нещо дребно за което дори и не предполагаш, както аз не предполагах за седалката на колата.In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
И аз го бях закъсал. Два пъти при чекракчиика (егати думата). Помен няма вече от болки, при положение че в семейството и сме предразпложени - баща ми е с двойна дискова херния, брат ми и той не е по-добре. Също така задължително упражнения всяка сутрин - вече 1 год. да чукна, проблеми нямам никакви вече година.
Comment
-
Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщениеКолега аз също имам проблеми с кръста. при мен се появява болката от неудобната седалка на опела. може и да си помислите че се вгъзявам, но е истина. седалката на колата ми скапва кръста... .Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Проблемите с кръста идват от схващане на мускулите, които държат един за друг прешлените. Силата на натиск, която се получава в резултат е огромна и това често води до пукане на междупрешлените дискове или тяхното изместване, при което се притискат нерви. В случая е ефективно да се вземе "Диклак", които отпуска мускулатурата. Много е ефективен, но на някои хора дразни стомаха. При мен конкретно няма странични ефекти.
Интересен факт - при вдигане на 50кг.тежест натискът на 5-ти прешлен е 650кг., като при това здрав човек няма проблеми. Направете си сметка каква е силата на схващане на мускулчетата, които крепят прешлените, за да спукат хрущялния диск.
Comment
-
Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщениеПроблемите с кръста идват от схващане на мускулите, които държат един за друг прешлените. Силата на натиск, която се получава в резултат е огромна и това често води до пукане на междупрешлените дискове или тяхното изместване, при което се притискат нерви. В случая е ефективно да се вземе "Диклак", които отпуска мускулатурата. Много е ефективен, но на някои хора дразни стомаха. При мен конкретно няма странични ефекти.
Интересен факт - при вдигане на 50кг.тежест натискът на 5-ти прешлен е 650кг., като при това здрав човек няма проблеми. Направете си сметка каква е силата на схващане на мускулчетата, които крепят прешлените, за да спукат хрущялния диск.
Диклакът не отпуска мускулатурата,а е противовъзпалителен медикамент.Продължителната му употреба води до ерозии и язви на стомаха,ако не е съчетан с други медикаменти.
Иначе,биомеханиката на човешкото тяло е по своему забележителна.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеА, не трябва ли да се спомене нещо все пак за processus spinozum.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеКолега,далече си от истината,както за причините за болковия синдром,така и за архитектониката на гръбначния стълб и функционално свързаните мускулни групи.Нещата са далеч по-сложни.
Диклакът не отпуска мускулатурата,а е противовъзпалителен медикамент.Продължителната му употреба води до ерозии и язви на стомаха,ако не е съчетан с други медикаменти.
Иначе,биомеханиката на
човешкото тяло е по своему забележителна.но другите неща си стоят точно така, не греша. Пред мен стоят дебели книги, които докторчетата дори не са виждали, а ако ги видят ще ги изгорят, а авторите ще анатемосат.
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеА що не и за processi transversi?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщениеДа, за диклакът си прав, обърках го по памет с печения кромид, който отпуска мускулите,но другите неща си стоят точно така, не греша. Пред мен стоят дебели книги, които докторчетата дори не са виждали, а ако ги видят ще ги изгорят, а авторите ще анатемосат.
То,кво е тва медицината?От нея разбират всички,ма не и докторчетата.
Книги горят едни други индивиди.Аз предпочитам да ги прочета.Във всичко има имформация.Другото е духовна нищета.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Тогава ако желаеш, прочети книгата "Радиестезично познание за човека"
на Людмила Пучко. Най-добре започни от първата и книга "Биолокация и приложна радиестезия" след това "Многомерна медицина". Ако ги изчетеш, вече нищо няма да ти изглежда такова, каквото е.
Comment
Comment