Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с кръста ?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Малко черен хумор, ама разправят, че болен кръст се лекувал само с дървен
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Колега,от детските си години ,та до към 30 съм се занимавал с тежки спортове и не мога да се сетя,коя става не ми е изкълчена или навяхната.България е много богата от чекръкчии и то със сериозни възможности.Това са знания предавани от поколения и там важи правилото,че от всяко дърво,свирка не става.Поне два пъти са ме спасявали от тежки операции със съмнителен изход.Така,че отивай при някой такъв,но проверен.Защото някога се знаеха тия хора и това не беше бизнес,но сега е пълно с шарлатани.Спортните физиотерапевти по принцип са такива.Има и при тях много добри.Само не се отчайвай.Плувай когато и колкото можеш,а освен това и се захвани с лоста и успоредката.Те също дават добър резултат!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колега мини първо през един скенер да видиш наистина кво ти има а не да гадаеш само...от опит знам.И аз като теб с кръста е много зле работата....но като цяло плуване,минерални бани забрави с вдигането на тежко..
        Mercedes C 200 compressor

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
          Ами имам усещането че лекарите нищо добро няма да ми кажат . А болките са ми от това че се правих на културист едно време без да разбирам нищо от тая работа

---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:18 ----------

На 29 и вече няколко години не минава. Всмисъл не ме боли постоянно , само сутрин като ставам , вече смених всички видове матраци и легла ((
          От това което казваш е доста вероятно да имаш дискова херния, която почти не се лекува /оперативно, ама без гарнация/.
          Или някакво междупрешленно увреждане, което се получава пак от такива действия.
          Ами пробвай с тоя Космодиск, по лошо няма да стане.
          А другото е да си пазиш кръста, да не вдигаш тежко, да не стоиш на течения.
          Много добър резултат дава /ама е странно де/ да се провесваш с глава надолу, като краката са над теб.По този начин гръбнака си почива, междупрешлените разстояния и връзки се нормализират донякъде.Не трябва да се перкалява с висенето да не ти се пръсне някой съд в мозъка.Това не се препоръчва ако имаш и високо кръвно.
          Най добре е да имаш нещо като лежанка, подпряна на стената, така може да се направи ъгъл по-малък от 90 градуса, на която да можеш да си хващаш краката и да си "полягаш".Нещо като дъска за коремни преси.
          Иначе лечение на тая работа няма.
          Добри са и баните с минерална вода, доколкото съм чувал в Марикостино, до Петрич имало такъв санаториум с добър ефект.Но базата им била голо вода /това преди 10 тина годи, сега не знам/.Сигурно има и други санаториуми.Плуването също е добре.
          Last edited by fred; d.m.y г., 09:29.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Колега аз също имам проблеми с кръста. при мен се появява болката от неудобната седалка на опела. може и да си помислите че се вгъзявам, но е истина. седалката на колата ми скапва кръста. когато е студено времето и карам по много после не мога да се изправя. болката тръгва от кръста и се качва нагоре по целият гръб. лекувам се с простички и битови начини, които знам от баба си. Например 1-2 дни си давам почивка. не вдигам тежко, лежа си завит, не се натоварвам, стоя си на топло, пия топли неща - почивам си! освен това приятелката ми ми прави масаж, закупили сме си и едни масажни продукти на "българска роза", които също сериозно допринасят за отпускане на напрежението в гърба. аз съм много против лекарите и лекарствата като цяло. винаги търся природния лек първо и ако не го открия прибягвам до лекарства. има и нещо друго при мен, напоследък бях започнал да забравям какво е да ходиш пеш по-голямо разстояние от входа до колата....това също е много голям проблем. трябва движение. на един човешки организъм му трябват средно 2-4 километра ходене на ден за да функционира в перфектна хомеостаза. това ми го каза един приятел, който е в спец частите на военните и е на 42г , а изглежда на 30г. , но всяка събота 10 км. крос. склонен съм да му вярвам съдейки по здравословното му състояние
            с две думи пробвай природните лекове, при нас са много. сигурен съм че проблема при теб е нещо дребно за което дори и не предполагаш, както аз не предполагах за седалката на колата.
            In God we trust, all others pay cash.
            Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
            Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

И аз го бях закъсал. Два пъти при чекракчиика (егати думата). Помен няма вече от болки, при положение че в семейството и сме предразпложени - баща ми е с двойна дискова херния, брат ми и той не е по-добре. Също така задължително упражнения всяка сутрин - вече 1 год. да чукна, проблеми нямам никакви вече година.
              http://hopenhagen.org/

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                Колега аз също имам проблеми с кръста. при мен се появява болката от неудобната седалка на опела. може и да си помислите че се вгъзявам, но е истина. седалката на колата ми скапва кръста... .
                При мен се получава от седалка на Пасат, абе немска му работа
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Проблемите с кръста идват от схващане на мускулите, които държат един за друг прешлените. Силата на натиск, която се получава в резултат е огромна и това често води до пукане на междупрешлените дискове или тяхното изместване, при което се притискат нерви. В случая е ефективно да се вземе "Диклак", които отпуска мускулатурата. Много е ефективен, но на някои хора дразни стомаха. При мен конкретно няма странични ефекти.
                  Интересен факт - при вдигане на 50кг.тежест натискът на 5-ти прешлен е 650кг., като при това здрав човек няма проблеми. Направете си сметка каква е силата на схващане на мускулчетата, които крепят прешлените, за да спукат хрущялния диск.

Comment

Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщение
                    Проблемите с кръста идват от схващане на мускулите, които държат един за друг прешлените. Силата на натиск, която се получава в резултат е огромна и това често води до пукане на междупрешлените дискове или тяхното изместване, при което се притискат нерви. В случая е ефективно да се вземе "Диклак", които отпуска мускулатурата. Много е ефективен, но на някои хора дразни стомаха. При мен конкретно няма странични ефекти.
                    Интересен факт - при вдигане на 50кг.тежест натискът на 5-ти прешлен е 650кг., като при това здрав човек няма проблеми. Направете си сметка каква е силата на схващане на мускулчетата, които крепят прешлените, за да спукат хрущялния диск.
                    Колега,далече си от истината,както за причините за болковия синдром,така и за архитектониката на гръбначния стълб и функционално свързаните мускулни групи.Нещата са далеч по-сложни.
                    Диклакът не отпуска мускулатурата,а е противовъзпалителен медикамент.Продължителната му употреба води до ерозии и язви на стомаха,ако не е съчетан с други медикаменти.
                    Иначе,биомеханиката на човешкото тяло е по своему забележителна.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А, не трябва ли да се спомене нещо все пак за processus spinozum.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        А, не трябва ли да се спомене нещо все пак за processus spinozum.
                        А що не и за processi transversi?

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Колега,далече си от истината,както за причините за болковия синдром,така и за архитектониката на гръбначния стълб и функционално свързаните мускулни групи.Нещата са далеч по-сложни.
                          Диклакът не отпуска мускулатурата,а е противовъзпалителен медикамент.Продължителната му употреба води до ерозии и язви на стомаха,ако не е съчетан с други медикаменти.
                          Иначе,биомеханиката на
                          човешкото тяло е по своему забележителна.
                          Да, за диклакът си прав, обърках го по памет с печения кромид, който отпуска мускулите, но другите неща си стоят точно така, не греша. Пред мен стоят дебели книги, които докторчетата дори не са виждали, а ако ги видят ще ги изгорят, а авторите ще анатемосат.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            А що не и за processi transversi?
                            Тук във форума всичко е възможно - някой "брулва" нещо и гледай какво става.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщение
                              Да, за диклакът си прав, обърках го по памет с печения кромид, който отпуска мускулите, но другите неща си стоят точно така, не греша. Пред мен стоят дебели книги, които докторчетата дори не са виждали, а ако ги видят ще ги изгорят, а авторите ще анатемосат.
                              Вервай ми,както казваше батюшка Цар,от книгите дето е видело докторчето,може да построиш завидно здание.Ако говориш за алтернативна медицина,то ще те изненадам,че съм открит за всичките и форми,доказали се във времената и практиката.
                              То,кво е тва медицината?От нея разбират всички,ма не и докторчетата.
                              Книги горят едни други индивиди.Аз предпочитам да ги прочета.Във всичко има имформация.Другото е духовна нищета.

Comment

Тогава ако желаеш, прочети книгата "Радиестезично познание за човека"
                                на Людмила Пучко. Най-добре започни от първата и книга "Биолокация и приложна радиестезия" след това "Многомерна медицина". Ако ги изчетеш, вече нищо няма да ти изглежда такова, каквото е.

Comment

Working...
                                X