If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всеки сам си взима решението дали да си плаща глобите и да кара без колан или да си го сложи. Рискът и при двете положения е доказан. Правилото да се носи се основава на по-големия процент риск. А законът си е закон и в него се казва, че трбябва да си с колан. Иначе реално погледнато никой не може да те задължи да караш с 50, никой не може да те задължи да не караш в насрещното и още куп забрани. Правилата са, както да се спазват така и да се нарушават с тая разлика, че има някои с които не е много здравословно да си играеш!
незнам за вас,лично аз съм претъпявал катастрофа без колан като пасажер возещ се отпред в дясно колата беше алфа155,и лично мога да кажа че бях почти на салата,изместено чене,счупена ръка,потрошени зъби,счупен нос,както и някой друга вътрешна травма след което лежах в болница 20 дни докато ме сглобят и да мога да си стъпя нормално на краката от сътресението на мозъка което имах!имал съм и последваща катастрофа с колан и знаете ли останах само с уплах!за мен ползването на колан лично в моя автомобил е задължително!който не иска да си слага има таксита и автобуси!ако не сте виждали как се свлича човек 100 кила под жабката на 156 аз съм виждал и после в болницата с разместено коляно!и до ден днешен този човек като се качи в колата ми ще скъса колана от дърпане само и само да го сложи!така че "всеки сам си носи кръста и всеки сам си носи последствията"!!
Държавата си гони интереса. След като годишно си спестява 10,20 или 50 мил. лева от лечение на такива, които не са си сложили колана, нормално е да го направи задължително със закон.
забележи, че няма опция да плащаш по-високи здравни осигуровки и да не ползваш колан
не че не плащам максималните от край време
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Пак тема за коланите.и пак ще кажа, да ме задължават със закон да слагам колан е все едно да ме задължават да си нося пантофите в дома ми. На никой не му пречи, че карам без колан.Логиката,че ще бръкна в джоба на някой ако се размажа в предното стъкло издиша. Ако не си нося пантофите мога да пипна ангина и пак да бръкна в на нечии джоба ли?
Това,че не съм носил колан ме е спасявало, все мие тая какво мисли кат по въпроса.
И от какво те е спасявало. Ти да не си от сомалия та да те е спасявало от счупване на ребърца. Когато попаднеш без колан в челен удар или се претъкролиш през таван без колан можем да обсъждаме ако все още си "безсмъртен"
Не го приемай заядливо, но аз лично нося колан не защото закона ме задължава , а защото съм убеден че е по сигурно за мен. Няма пак да обяснявам че коланите които блокират при наклон и висока скорост ми харесват защото ме придържат към седалката.
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая sprint tropheo 155/1.8 156/2.0 Selespeed
Кой прав, кой крив не знам... но аз лично ползвам колан и изисквам от тези които се возят при мен да слагат.
Имаше няколко случая които трябваше да им обясня в прав текст защо им е (става много благо като набиеш всичките спирачки от 50 км и залепне за предното стъкло или за предната седалка) но са рядкост и предимно са хора които не са шофирали никога.
И коланите са задължителни не заради здравното осигуряване а заради застраховките - които изключая нашата родина са си сериозно перо и обезщетенията при смърт са доволно големи.
Пък самозатягащите се колани на Алфа са ми много полезни когато се наложи рязка маневра заради дупка или малоумник на пътя - държат те в седалката а не увисваш на волана за да запазиш позиция.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
И от какво те е спасявало. Ти да не си от сомалия та да те е спасявало от счупване на ребърца. Когато попаднеш без колан в челен удар или се претъкролиш през таван без колан можем да обсъждаме ако все още си "безсмъртен"
Не го приемай заядливо, но аз лично нося колан не защото закона ме задължава , а защото съм убеден че е по сигурно за мен. Няма пак да обяснявам че коланите които блокират при наклон и висока скорост ми харесват защото ме придържат към седалката.
Не го приемам заядливо,ако в конкретната ситуация бях с колан, нега нямаше да стоя тук и да пиша. Щях да стана на въглен и да си изгоря в колата.Мисля, че го споменах вече.
Range Rover Vogue 4.4 Rexton 270 cdi Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500 Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Абе дали коланът помага или не е ясно. Това никой не го оспорва.
Странно е как така ще съм длъжен да го ползвам. Не приемам закон, който ограничава личната ми свобода, като пак казвам - неслагането на колан по никакъв начин не застрашава околните.
А съгласен ли си при катастрофа, в която си пострадал и си без колан, да ти се откаже всякакво обезщетения от всякакъв вид застраховки? Защото май това е единственият начин да не е задължителен колата. Поне според мен, това е основният проблем в "незадължителните колани".
Освен това би било добре на пострадалите при катастрофа без употреба на предпазен колан, да им се таксува болнично лечение с десеткратно увеличение на таксите.... примерно
Лошото е, че това на практика е неприложимо, защото употребата на предпазен колан е недоказуема - може да се закопчае след катастрофата
Странно е как така ще съм длъжен да го ползвам. Не приемам закон, който ограничава личната ми свобода, като пак казвам - неслагането на колан по никакъв начин не застрашава околните.
Нали ти казах в другата тема. Не искаме да те виждаме размазан на предното стъкло само щото не си си сложил колана. Това също е право на обществото и ти трябва да се съобразяваш, за това в някои бели държави като се изплющиш гол до кръста на обществено място изключая плажове и прочие , полицията те глобява.
Не го приемам заядливо,ако в конкретната ситуация бях с колан, нега нямаше да стоя тук и да пиша. Щях да стана на въглен и да си изгоря в колата.Мисля, че го споменах вече.
Колега, не знам какъв е случая. Има микро вероятност в подобен случай да ти блокират ключалките на коланите, ако пожарът е бил в следствие на удар, но се замисли какъв е броя на пожарите и какъв броя на удари. МИсля че разликата е в пъти и цифрата се измерва с 5 или 6 цифрен порядък.
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая sprint tropheo 155/1.8 156/2.0 Selespeed
Статистиките показват, че значително повече помага отколкото вреди, а закона е измислен, понеже на някои им се губят инстинктите за самосъхранение.
Нали ти казах в другата тема. Не искаме да те виждаме размазан на предното стъкло само щото не си си сложил колана. Това също е право на обществото и ти трябва да се съобразяваш, за това в някои бели държави като се изплющиш гол до кръста на обществено място изключая плажове и прочие , полицията те глобява.
Това е несъстоятелно. Аз също може да не искам да те виждам, дори облечен, но
Право на обществото е оксиморон. Права има индивидът.
Comment