Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли нужда коланите да са задължителни

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

не знам дали е вярно,
    но при удар еърбега се пълни мигновенно с контролиран взрив и ако си без колан, лицето ти ще е в/у възглавницата в момента(условно) на взрива.
    ще си опържиш и физиомонията.
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
      не знам дали е вярно,
      но при удар еърбега се пълни мигновенно с контролиран взрив и ако си без колан, лицето ти ще е в/у възглавницата в момента(условно) на взрива.
      ще си опържиш и физиомонията.
      То и с колан я пържи, според това дето съм виждал хората след среща с възглавницата има лек загар

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Въпросът е за чий са задължителни.
        Защото самоубийството е забранено.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Хора, въздушната възглавница се пълни с въздух - не се взривява
          Аз колкото пъти съм катастрофирал (да не прилагам снимки ) без колан, никога не съм се наранявал от въздушната възглавница и тия митове, че възглавницата чупи нос, врат, чене и прочие спокойно можете да си ги избиете от главата!
          sigpic

Comment

Интересна работа, аз колана си го слагам автоматично без да мисля, даже и в такси като седна(нещо като инстинкт ми е станало). Ясно е наистина защо трябва да се носят, спасявал ме е колана и мен веднъж. Хвала на инжинера от Волво за творението му.

Но за задължително, да речем че всички пишешти в темата и защитаващи тезата, че не бива да са задължителни са достатъчно разумни и си правят сметката на рисковете. А я се замислете колко хора има които не си правят тази сметка... Сега някой ще каже, че щом не си я прави е негов проблем... Е да ама НЕ. Представете си, че утре ударите някой(просто хипотетично), да речем, че пряка вина нямате нито вие нито той(не ми казвайте, че не е възможно, виждал съм го!) Обаче отсрещния е решил днес да си кара без колан. Ако тоя човечец загине, дали няма да се водят дела до безкрай и евентуално да го лежите за хубав(или пък някой вас да ви лежи)? А и да не говорим ако пък вие сте виновни за инцидента... тогава ми се струва, че съвсем няма да има оправия и факта, че той е бил без колан ще е нищожен...

П.С. Всеки си е в правото да прави каквото си иска. На практика много от законите нарушават личната свобода(за шума след 22 ч примерно, който коментирахме в друга тема). То ако нищо не ни нарушаваше личните права щяхме да сме в първобитния строй още...
            Last edited by McNicko; d.m.y г., 18:07.

Comment

Колеги, не знам за къв инженер от Волво говорите, НО първите колани в света ИЗОБЩО са сътворени от един хамерикан!
              Волваджията само ги прави триточкови, щото първите не са особено ефективни.
              Има даже и филм...
              sigpic

Comment

Младежи, никой не спори дали коланът помага или не. Това е ясн она всички, които са учили физика в училище.
                За да не ти плащам кръвнина или трайна неработоспособност ако случайно взема, че ти се нахендря с 45 км. в багажника и си строшиш главата в колоната... докато скачаш без предупреждение на спирачките, че си се сетил, че трябва да си купиш цигари чак като видиш будката, а аз вместо теб гледам "претичкващ" по платното пенсионер ... например

С две думи, ако може като някой на пътя сгафи вероятноста да има труп да е по-малка - ще се приемат задължителни правила в тая насока.
                Те почнаха целите купета на автомобилите от пласмаса да правят, ти още за коланите се чудиш.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  За да не ти плащам кръвнина или трайна неработоспособност ако случайно взема, че ти се нахендря с 45 км. в багажника и си строшиш главата в колоната... докато скачаш без предупреждение на спирачките, че си се сетил, че трябва да си купиш цигари чак като видиш будката, а аз вместо теб гледам "претичкващ" по платното пенсионер ... например

С две думи, ако може като някой на пътя сгафи вероятноста да има труп да е по-малка - ще се приемат задължителни правила в тая насока.
                  Те почнаха целите купета на автомобилите от пласмаса да правят, ти още за коланите се чудиш.
                  Нека да приемат правило да сложат и малко мантинелки, да попремахнат някой друго дърво..Ама това е друга тема..

Каква е вероятноста колата ти да закъса на жп прелеза, да си с колан, да виждаш влака как се се приближава, но колана ти да е заял..И влака да мине през теб..

Колана в 90% от ситуациите несъмнено помага и това не мисля, че има човек които да го оспори, Тук говорим за това със закон да ни задължават да го слагаме.По същата логика утре може да ги озари идеята да забранят да се пуши в колата...
                  Range Rover Vogue 4.4
                  Rexton 270 cdi
                  Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                  Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Изпуснал съм и аз темата да поседя с пуканките и колата и да гледам сеира
                    Аз слагам колан и ако отивам до съседната улица, чувствам се сигурно и стабилно, какво ви пречи колана не мога да разбера.
                    @tanatos- ако закъсаш на прелеза и идва влак, дали си с колан или без, все тая. Времето за реакция ти е точно колкото да си разкопчееш колана и толкова
                    146 1.6 TS '00
                    156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                      Изпуснал съм и аз темата да поседя с пуканките и колата и да гледам сеира
                      Аз слагам колан и ако отивам до съседната улица, чувствам се сигурно и стабилно, какво ви пречи колана не мога да разбера.
                      @tanatos- ако закъсаш на прелеза и идва влак, дали си с колан или без, все тая. Времето за реакция ти е точно колкото да си разкопчееш колана и толкова
                      Приятелю, моля те да четеш преди да пускаш постове!

1. Хората преди доста постове казаха, че не успорват ползата от коланите, а спорят за това, че законът ги принуждава.

2. Колегата от предишният пост каза дословно "...ако ти заяде колана..."...
                      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                      Alfa Romeo 90 2.0 '87
                      sigpic

Comment

Шанса да останеш на линиите не е ли доста по-малък от този някой да те блъсне и да му тежиш на съвестта и джоба после или ти да блъснеш някой и да го лежиш...(вече 2-ма подчертаваме тази опасност но хората защитаващи обратната теза отбягват да го коментират това...)?

Що се отнася до вметката с пушенето. В Англия има закон според който ако си участвал в ПТП и си пушил по същото време автоматично повемаш вината за инцидента.

И пак да кажа за нарушаването на личната свобода от тоя закон - нарушаване на личната свобода е и забраната на това да застреляш някой... Нима не е необходимо? Последиците и от липсата на двете забрани могат да бъдат еднакви...

П.С. Някой да не си помисли, че се заяждам, не е така! Просто пиша това което мисля.
                        Last edited by McNicko; d.m.y г., 21:31.

Comment

Младежи, никой не спори дали коланът помага или не. Това е ясн она всички, които са учили физика в училище.
                          Ми задължително е защото всичко, което засташава живота е забранено. В случая карането на кола без колан. Пипането на ел кабели с голи ръце също е забранено.
                          Значи нямате право да рискувате живот, дори и вашия, но без колан рискувате живота на околните първо по този начин. Неосигурено дете в колата може да убие при катастрофа всеки от останалите пасажери, тъй като теглото му се умножава знаем по какво. А какво остава за незакопчан мъж 80 кг. примерно... хвърчи с тонове.
                          Второ, без колан тялото на шофера може да се отмести от седалката при рязка маневра и това да доведе до загуба на контрол. И друго, аз съм катастрофирал със 150 челно в стълб и излязох почти без драскотина точно защото коланът ме задържа плътно за седалката.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Във всички цивилизовани държави е задължително. Няма причина да си мислите че сте по умни от хората които са измислили коланите. По същия пример може да питате и защо ме задължават да си включвам фаровете през деня при положение че колата ми е цветна и се вижда. Напъно безмислена тема според мен

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              Пипането на ел кабели с голи ръце също е забранено.
                              Сериозно? Кой закон го регламентира това?

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Защото самоубийството е забранено.
                              Къде е рагламентирано? Закон, член, алинея?
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщение
                                Приятелю, моля те да четеш преди да пускаш постове!
                                Приятелю, не си ме разбрал
                                Ако заседнеш на релсите и идва влака - даже и да нямаш проблем с колана, времето ще ти стигне точно толкова колкото да си разкопчееш колана ... и да се усмихнеш ... ако нямаш колан можеш само да се усмихнеш.

И аз пак не разбрах какво ви пречи закона, абе важното е да мрънкаме за нещо. Както казах - колана не пречи, освен че е задължителен разправят, че било 'убаво да си го сложа щото можело да ми спаси живота, знам ли, дано да няма такива случки ...
                                146 1.6 TS '00
                                156 2.4 JTD '01

Comment

Working...
                                X