Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли нужда коланите да са задължителни

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    2. защо да не застрашава околните не носенето на колан ?
    представете си следната ситуация - караш автоматик, набиваш спирачки БАМ главата във волана, изпадаш в безсъзнание, но пък още си на D и кракът ти е здраво върху педала на газта ... отма отнасяш нищо неподозиращ човек
    Не мисля че все още стоково в колите се вграждат такива спирачки, дето да те лепнат на волава, че и в безъснание да те приведът......верно че има доста слаботелесни, ама чак пък....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Не мисля че все още стоково в колите се вграждат такива спирачки, дето да те лепнат на волава, че и в безъснание да те приведът......верно че има доста слаботелесни, ама чак пък....
      айде бе, лично съм ставал свидетел на нещо подобно

стига ти да държиш волана само с една ръка и те много силно
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

• мисля че коланите са задължителни и необходими както на предните така и на задните седалки....аз лично слагам колан дори и да трябва да мина 50м....както карам и пасажерите да правят същото ,защото нося отговорност за тях и искам да са обезопасени до колкото е възможно...вярно е че каквото има да става ще стане с колан или без ..но съм на мнение че с колан определено ще се разминем по леко...и все пак най-вече трябва да караме със ВСИЧКИЯ СИ
        Last edited by Alfa_Eli; d.m.y г., 11:35. Основание: поправка
        sigpic

Comment

• Колана може да спасява живот, но и да го отнема при висока скорост. Извънградско винаги слагам колан, както и пасажера до мен, отзад коланите не се ползват, те дори са зад седалките сложени.
          Колана в градски условия мисля, че е простотия лично за мен, извънградско нека задължават. Но нека го направят всеки сам да си решава да носи ли колан, но ако не го използва просто застраховката му да не важи. В америка мотористите не са задължени да носят каска, но при ПТП ако не е носил, застрахователната компания не покрива и цент.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Колана може да спасява живот, но и да го отнема при висока скорост. Извънградско винаги слагам колан, както и пасажера до мен, отзад коланите не се ползват, те дори са зад седалките сложени.
            Колана в градски условия мисля, че е простотия лично за мен, извънградско нека задължават. Но нека го направят всеки сам да си решава да носи ли колан, но ако не го използва просто застраховката му да не важи. В америка мотористите не са задължени да носят каска, но при ПТП ако не е носил, застрахователната компания не покрива и цент.
            цент.[/QUOTE]
            не знам...по желание?...но защо да се хабят животи само защото някой ги мързи..пречи им или пък се правят на гъзари...би трябвало колан да се слага от отговорност и за безопасност,а не само защото застраховката няма да покрие щетите ако си без колан....
            sigpic

Comment

• Добре... понеже усилено се твърди, че темата била "ограничаване на личната свобода ли са коланите, при положение, че ако не си сложиш си опасен само за себе си", как ще коментирате факта, че ако не си с колан си опасен за останалите пасажери в същия автомобил?
              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                Добре... понеже усилено се твърди, че темата била "ограничаване на личната свобода ли са коланите, при положение, че ако не си сложиш си опасен само за себе си", как ще коментирате факта, че ако не си с колан си опасен за останалите пасажери в същия автомобил?
                съгласявам се...в една кола ли сте делите една отговорност...при по-силен удар всеки хвърчи на някъде...ако е без колан може да нарани някои от другите пасажери ......
                sigpic

Comment

• Нещо се изпуска аспекта при който пътник или шофьор без колан може директно да застраши чужд живот, заради полет из купето или загуба на контрол над автомобила при рязка маневра.

Коланите са задължителни щото това изнася повече на застрахователната и на осигурителната система.
                  По логиката трябва ли ... отиваме на - трябва ли да са задължителни и осигуровките, застраховките, профилактичните прегледи, годишните технически прегледи и т.н. - изобщо трябва ли да са задължителни социалните аспекти на едно общество.
                  Е примерите по света доказват, че държави в които се прави това са по успешни - скандинавските например.
                  Масата от хора няма достатъчно високо самосъзнание за да съществува без рамки... за съжаление.

И стига мърморили с/у коланите, направете нещо по въпроса с тия дето ползват коланите (заедно с куп други неща) за да ви доят и стрижат... ако искате от целия дърлеж да има и 1% полза.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Коланите СА задължителни. Има или няма нужда е субективна преценка. Ползването им е въпрос на ЛИЧНА (БЕЗ)ОТГОВОРНОСТ.
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

• Добре що като са задължителни в закона пише,че таксиджиите в рамките на населено място могат да не изолзват колани?С кво е повече от мене таксижията?

Comment

• Първоначално публикувано от k_valkanov Покажи съобщение
                        Добре що като са задължителни в закона пише,че таксиджиите в рамките на населено място могат да не изолзват колани?С кво е повече от мене таксижията?
                        Задружни са
                        И си издействаха отстъпката - като имат клиент в колата да могат да карат без колани - със идеята, че риска от насилие/обир/завличане е по-голям от този от ПТП.
                        Друга тема е, че куките като цяло не ги закачат, та си карат без колани и когато нямат клиент (то пък една идея тъпоумна - да го слагат и свалят нон стоп).
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          Нещо се изпуска аспекта при който пътник или шофьор без колан може директно да застраши чужд живот, заради полет из купето или загуба на контрол над автомобила при рязка маневра.

Коланите са задължителни щото това изнася повече на застрахователната и на осигурителната система.
                          По логиката трябва ли ... отиваме на - трябва ли да са задължителни и осигуровките, застраховките, профилактичните прегледи, годишните технически прегледи и т.н. - изобщо трябва ли да са задължителни социалните аспекти на едно общество.
                          Е примерите по света доказват, че държави в които се прави това са по успешни - скандинавските например.
                          Масата от хора няма достатъчно високо самосъзнание за да съществува без рамки... за съжаление.

И стига мърморили с/у коланите, направете нещо по въпроса с тия дето ползват коланите (заедно с куп други неща) за да ви доят и стрижат... ако искате от целия дърлеж да има и 1% полза.
                          А, ей с това мнение съм напълно съгласен. С цялото

Първоначално публикувано от k_valkanov Покажи съобщение
                          Добре що като са задължителни в закона пише,че таксиджиите в рамките на населено място могат да не изолзват колани?С кво е повече от мене таксижията?
                          Като почнете да се хващате за тия подродности... Това с таксиджиите го въведоха скоро, след като намериха убит таксиджия. В случай, че го нападнеш, да може да избяга бързо, за това е направено. До колкото знам важи и за клиентите в случай, че таксиджията те нападне.
                          И с тоя въпрос "с кво е повече от мене" изглежда сякаш, разглеждаме като привилегия освобожаването от носене на предпазен колан, пък аз изобщо не виждам привилегированост в това да си мъртъв... въпреки, че ако е вярно, че задгробния живот съществува и е по-хубав, си е чиста привилегия да си без колан
                          Last edited by Sm0k; d.m.y г., 14:53.
                          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Като почнете да се хващате за тия подродности... Това с таксиджиите го въведоха скоро, след като намериха убит таксиджия. В случай, че го нападнеш, да може да избяга бързо, за това е направено. До колкото знам важи и за клиентите в случай, че таксиджията те нападне.
                            Мда той си кара бавно,следи си пътя,а аз седя отзад,вадя един нож,забивам му го във врата и изскачам от колата,нека да бяга тогава....

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                            А
                            И с тоя въпрос "с кво е повече от мене" изглежда сякаш, разглеждаме като привилегия освобожаването от носене на предпазен колан, пък аз изобщо не виждам привилегированост в това да си мъртъв... въпреки, че ако е вярно, че задгробния живот съществува и е по-хубав, си е чиста привилегия да си без колан
                            Питам щото си мисля че на пътя всички имат еднакви права и задължения,но явно бъркам...

а инструкторите по време на обучение защо им е разрешено да са без колани,ученика да не го нападне щото му е направил забелека за нещо ли?

Предлагам и каските да стаат задължителни за шофьорите на леки коли
                            Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 15:05. Основание: .

Comment

• Първоначално публикувано от k_valkanov Покажи съобщение
                              Питам щото си мисля че на пътя всички имат еднакви права и задължения,но явно бъркам...

Предлагам и каските да стаат задължителни за шофьорите на леки коли
                              Ми по принцип си прав, че сме равни на пътя, ама за тяхното изключение, това е основанието. За интрукторите не знам така ли е и ако е така, не мога да ти кажа защо е направено. Вероятно щото трябва да е подвижен, да се пресяга да държи волана на курсиста и т.н. Все пак... не ми дреме особено, нито съм бакшиш, нито инструктор. За всички останали са задължителни.

И стига с тия неподходящи примери. Изобщо не можеш да сравняваш носенето на каска в лека кола и носенето на колан

Comment

Ми по принцип си прав, че сме равни на пътя, ама за тяхното изключение, това е основанието. За интрукторите не знам така ли е и ако е така, не мога да ти кажа защо е направено. Вероятно щото трябва да е подвижен, да се пресяга да държи волана на курсиста и т.н. Все пак... не ми дреме особено, нито съм бакшиш, нито инструктор. За всички останали са задължителни.

И стига с тия неподходящи примери. Изобщо не можеш да сравняваш носенето на каска в лека кола и носенето на колан
                                Курсиста да не кара без ръце?Що да е мога,каската ще ми пази главата от наранявания?

Comment

Working...
                                X