Известие

Collapse
No announcement yet.

От 02.03 НЕ глобяват за невключени фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Всъщност някой наясно ли е колко са държавите, в който е задължително шофирането с включени фарове през светлата част от денонощието?
    Интересен факт - в Шотландия е разрешено шофирането нощем дори само на габарити, стига да е в населено място. Защо?
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      Обратния довод веднага ще го дам - в мрачно време,
      Мрачно време - няма проблеми - съгласен съм.....

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
      Интересен факт - в Шотландия е разрешено шофирането нощем дори само на габарити, стига да е в населено място. Защо?
      Веднъж карах близо 60 км нощем по белгииски магистрали само на габарити, без да разбера че не съм на къси....то си е осветено ебаси......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Мда, и кой ще определя мрачно ли и или не? Опираме до субективна оценка, а това не води до нищо добро... Червеното е червено за всички, зеленото - тоже... Въпроса с фаровете трябва да бъде решен категорично - за всички!

Comment

Хубу де, къв ви е проблема да карате на фарове - електромер? разход на бензин/дизел? често изгаряне на лампи?
          Не,не,не...
          Нито в закона.
          Нито в полицаите дори.
          Проблемът е в липсата на мозък
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Обратния довод веднага ще го дам - в мрачно време, светлоотразителя в детските дрешки или уч. чанти, ще светне от късите светлини, доста хора вече си карат велосипедите и скутерите със светлоотразителни жилетки ...
            Колега, ако следваме логиката ти, то добре е със закон да се въведе задължителното носене на светлоотразителни гащи и якета за пешеходците, но дори и да е така - отразената от тях светлина ще се забелязва нощем, когато така или иначе шофираме на фарове.
            Според твърдението ''шофирам с включени фарове, защото така ме забелязват", няма как да не се съгласите, че същото трябва да отнесем и към пешеходците - всеки от тях с фенер в ръка и насочен в посоката му на движение, а отзад - светлини тоже. По този начин ще се забелязват по-добре от шофьорите.

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
              Не,не,не...
              Нито в закона.
              Нито в полицаите дори.
              Проблемът е в липсата на мозък
              Сори, не Ви разбрах добре, че и аз имам някакви липси ...

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                Колега, ако следваме логиката ти, то добре е със закон да се въведе задължителното носене на светлоотразителни гащи и якета за пешеходците, но дори и да е така - отразената от тях светлина ще се забелязва нощем, когато така или иначе шофираме на фарове.
                Според твърдението ''шофирам с включени фарове, защото така ме забелязват", няма как да не се съгласите, че същото трябва да отнесем и към пешеходците - всеки от тях с фенер в ръка и насочен в посоката му на движение, а отзад - светлини тоже. По този начин ще се забелязват по-добре от шофьорите.
                Всъщност, идеята е много добра.
                Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                My Red Love
                AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Сори, не Ви разбрах добре, че и аз имам някакви липси ...
                  А,не ме разбра...
                  Предлагам,да почакаме сериозните доводи за Не каране на фарове през деня.
                  След което ,очаквам съфорумците да ги представят в писмен вид пред Европарламента.
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Аз ще си бия камшика от спора, щото е безмислено.....това е като забраната да говориш по гсм - отвличало вниманието.......като има още 15256215 неща дето могат да го направят, независимо дали ти оставят една ръка свободна или не......но това е нещо което обхваща 100% от шофьорите - всички имат жисиемка - жените например могат да се гримират безпроблемно, мъжете могат да блеят по русите кучки, едните могат да си отвлекат вниманието с 1, другите с друго, но това което обединява сички, е че 95% от тях имат жисиемка......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Който от Вас има малко дете знае, че на ученическата чанта, маратонки, якета - има светлоотразителни елементи. Ако само един детски живот спасят - имало е нужда от тях! А те са най-ефективни - при включени светлини!!! , дами и господа, настоящи и бъдещи родители!

И не ми излизайте с номера за КПД-та и енергийни ефективности, щото е смешно! Повече от половината тук сте с чипове и ремапове, гоните мощности - едва ли ви е до 6% преразход.... Ша падна ....

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                        А,не ме разбра...
                        Предлагам,да почакаме сериозните доводи за Не каране на фарове през деня.
                        След което ,очаквам съфорумците да ги представят в писмен вид пред Европарламента.
                        Вики, по-горе писах за личния си избор и по една или друга причина той е целогодишно шофиране с включени фарове. Въпреки това, аз пък очаквам сериозните доводи ЗА каране на фарове през светлата част на денонощието (изключвам Скандинавските държави - там и прес светлата част на деня е тъмно).
                        А за Европарламента - мама му стара, всичко ли започва и свършва с него? И защо ако нещо, което не все още не е прието там, все пак бъде прието, се смята че ще е правилно
                        А за това, че всичко иде от главата - да, дяволски си права!
                        Last edited by Pepo; d.m.y г., 21:17.

Comment

Я да питам аз феновете на икономията от тока за светлини, лятоска пускат ли си климатика в колата?
                          Като си говорим за преразход някак си това ми изникна в простата кратуна.
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

@Pepo

Светлоотразителите по детските дрешки несериозен довод ли е според теб?

Comment

Я да се самоцитирам, че като гледам, голяма част от защитниците на постоянното каране на фарове са малко "чукчи писатели":
                              Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                              Toва сме го дъвкали вече.
                              Дали те виждат (добре) не зависи от това дали са ти включени светлините, а от зрението на този, който трябва да те види.
                              Става въпрос за през деня, разбира се - по тъмно и аз съм за използването на фарове.

Пояснявам, че аз съм такъв случай - на дълъг път и през деня, когато колата в насрещното е с пуснати фарове ми е много по-трудно да преценя, на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи.

Моля, тези неща да се взимат предвид, когато се говори толкова смело за задължително каране на фарове целогодишно.

Mного хора, включително и в тази тема говорят за същото. Дадоха ви и ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА.
                              Колко по-сериозни доводи искате?

Гледам, и светлоотразителите намесихте.
                              Нужно ли е да ви "светвам" (открийте иронията), че светлоотразителите "работят" само при сумрак или по-тъмно?
                              Който не вярва, да спре срещу някой знак или табела в ясен слънчев ден и да го освети с де що има фар по-колата - да видим, дали ще види някаква отразена светлина.
                              Last edited by Fear; d.m.y г., 21:55.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6
                              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Покажи ми този статистик, дето ще ме убеди, че карането на фарове пред деня е увеличило броя на жертвите. А дали броят им не се е увеличил заради намаления брой учебни часове на курсовете? Или увеличения брой на автомобили с огромни мощности, връчени в рецете на невръстеници-шофьорчета? Шофьори, употребили алкохол и накротици? Да изброявам ли още?

Comment

Working...
                                X