Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо карам Алфа Ромео!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

.

уникално поднесена тема,ако не беше така най-вероятно щяха да я заключат защото темата е стара колкото света.мордохи ,евала и адмирации за личната ти история която сподели с нас.
    "Защо карам Алфа?"...трябва да започна по отдалеч,като малък никога няма да забравя,бях на гости на вуйчо ми в едно село до варна.беше лятото и имаше летуващи чужденци,тогава за пръв път видях "Полонез".реших че това е моята кола защото е различна от всичко останало.още тогава реших за себе си че искам автомобил който не е масов.
    преди 11 години работих в софия при един баровец,шофъора му караше алфа 33,чичка на около 55-60 години,купил я от съседа си който имал роднини в италия и т.н.колата беше невероятно запазена.край,за мен не съществуваха други коли.отначало не я продаваше,4-5 месеца му досаждах докато не ми я даде,нямаше по щастлив от мен,1.5 мотор,но всеки който е карал боксер знае на какви звуци е способен когато го поомачкаш.година след това видях бялата 155-ца в бургас в автокъща.тогава вече си намерих "майстора".продадох 33-та.теглих заем и 1 година лизинг,това ми костваше.и пак беше моя и не ще бъде на друг.
    баща ми навремето караше волга от старите с еленчето,като се срещнеха с друга и си махат и спираха да си побъбрят.каквото съм видял от него и аз така сега,какво по-хубаво от това да помахаш на непознат на пътя и да го поздравиш за избора му.всички си знаем какво ни коства да ги караме,поздрави на всички сектанти,сигурен съм че всеки има своята история.
    да я чуем!

Comment

През 1999 колегата ми от университета дойде една вечер и каза : 'Ела да видиш как върви дизела' (понеже винаги съм спорил с него по темата). Излизам аз и гледам една 164-ка. Бях впечатлен много - и като екстериор, и като вървене, и като возия. Все пак не бяха много тогава западните коли, в които съм се возил. И така тогава реших един ден да си купя такава. Макар доста години по-късно (2007) успях. Просто с нещо тази кола ми влезе под кожата.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Декември 2007 ходих до Рим след Коледа и останах за Нова година Та там постоянно виждах Алфи...147, 156, 159 по улиците. Накрая като си тръгвах към БГ вече знаех, че ще си купя Алфа 147 Януари 2008 вече търсех за 147-ци в БГ, регнах се във форума, огледах няколко 147-ци и в края на април 2008 си купих 147-цата С нея имам, както много приятни, така и много неприятни моменти Но никога не ми е било скучно
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз до преди 8 месеца въобще не щях и да чувам за тия "италиански спе**и" но докато бях в процес на търсене на кола (гледах за Golf 3 GTI или BMW 318is) един приятел, който внася коли от Германия и има автокъща ми каза - "Пич, имам една много добра Алфа, която в момента никой от семейството не кара, а само събира паяжините, но съм сигурен че ще ти хареса повече от голфовете и бмв-тата!" Аз първо му отказах категорично "Аз да карам Алфа - да да " За мен алфите просто съществуваха - мислех си че харчат, но не вървят.... Ама човека настояваше да не се набутам с някоя кочина дето после ще съжалявам и от любопитство един ден му казах да ми я докара да я покарам малко - и така на другия ден пристигна той с една лъскава 146тица, седнах аз вътре - положението на седалката беше идеално, скоростния лост е точно там където трябва, волана е с перфектна позиция, и въобще в нея се чустваш супер, седалките ме обгърнаха отвсякъде...Запалих я отпуснах съединителя....и ми угасна Както и да е, покарах я 5минутки с един кой приятел - заклет фен на BMW. След като слязохме и човека си тръгна го попитах какво мисли и той каза "Имах съвсем друго мнение за тия коли", и аз бях съгласен с него! Веднага купих колата! Не знам какво точно ме привлича в нея - не е по-красива от BMW, не е по-модерна, супер непрактична е - вътре няма къде една бутлика с минерална вода да оставиш, обаче всеки ден като я видя на паркинга нямам търпение да се кача и да я подкарам нанякъде!!

п.п. Накрая се оказа че съм бил в тотална грешка - върви повече от което и да е BMW до 140 коня стоково и харчи с поне 1-2л по-малко....ама предразсъдъци, какво да ги правиш!
          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
          BMW 328i

Comment

Стил, удобство, усещане... абе харесват ми и това си е
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ами преди 155-цата имах фиат темпра и понеже не обичам да сменям колите през една година си го покарах доста...беше доста здрава кола в интерес на истината,проблеми съм имал само с газта(и от тогава газ да не видя).Но просто я ползвах за превоз и за работа.Всеки път в последните месеци преди да я продам(и да си купя отдавна мечтаната 155),се качвах с досада в нея,просто нямаше с какво да ме изненада.
              И така настъпи момента,в който 155 вече се побираше в бюджета ми(е пак взех някой лев на заем,то не се търпеше вече) и си взех една,а още не бях продал фиата...след 2 месеца го продадох и си върнах част от заема за алфата,после започнаха ремонтите...и не след дълго вече знаех,че колата си е лично моя и не дължа на никой нищо...и тогава се отдадох напълно на детската си мечта...
              Минаха се години и ми се роди момченце...най-щастливият момент в живота ми...а 155-цата ще попитате,какво стана с нея?-ами тя винаги е била част от семейството и винаги ще има място в сърцата ни...
              Просто това е колата,която те кара да се усмихваш безпричинно като малко дете,кара те да се чувстваш щастлив и като седнеш в нея те кара да я чувставаш част от себе си,а не просто машина,която трябва да управляваш и да те закара от точка А до точка Б...

П.П. Карам Алфа Ромео,защото няма друга кола за мен,която да те кара да се чувстваш зависим от нея,а не тя от теб...Малко преувиличено ще кажете,но така го усещам аз...и винаги детето ми ще е на първо място(както и майка му и цялото ни смейство),но когато ми се разболее колата се разболявам и аз!
              sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
              Ex...
              Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Аз карам Алфа Ромео, защото:morfius: И не сме си купили Алфа да си избиваме комплексите, а да ни е удобно, елегантно, стилно...

Comment

Мен вируса ме вана преди 2 години и малко.Сега малко предистория.През 2005 наще одиа до София да вземат кола,някакво комби да има да носи разни работи.Мисле си,че ще вземет някой Хлопол,понеже само такива гледаха,ама като се върнаха и изненада.Някаква непозната кола(не бях виждал 33 до тогава,камо ли комби).В началото си беше само кола,обикновена.Е да ама не.Един ден като ходихме на гости при баба ми се оказа,че майка ми е забравила котлона включен и трябваше да се върнем много бързо.Качаме се в колата и гааааззззз.Е тогава беше когато се влюбих в тая кола.137 кончета и рева на боксера,който не го е чул няма как да разбере за какво говоря,но е УНИКАЛНО.После дойдоха и проблемите с нея Седя няколко месеца в гаража и бащата се опитваше да я оправи,ама нищо не разбираше и само и навреди.Успяхме да я извадим един ден и си мислехме,че вече е наред,излязохме за разходка в града и...... едвам се прибрахме.Беше зарязана на 3 пресечки от нас,защото беше нагорнище и нямаше как да я бутнем,а и нямаше кой да ни дръпне Две години седя там и ми се късаше сърцето,ама нямаше какво да направя(бях ня 15,кой щеше да ми даде кола да я правя).Само ходех през 3-4 дни да и помпя гумите.Като станах на 18 отидох и казах на майка ми:"Взимам ключовете за колата и ще я правя".Така и стана.Започнах да я правя и след 1 година безпаричие и изключителни трудности откъм майстори и информация успях да съжива наново.За мое най-голямо съжаление бащата вече беше опропастил дебитомера и ел.системата и нямаше как да я съживя.Тъй като щях да бъда студент ме накараха да я продам.Така на 22 Септември 2009г. си отиде.Остана за части за една друга 33 1.7 16в.Сега съм се заканил като събера пари пак да си взема 33,независимо кой,какво ми казва.
                  Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                  Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                  Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от 155_8000rpm Покажи съобщение
                    ...и като седнеш в нея те кара да я чувставаш част от себе си,а не просто машина,която трябва да управляваш и да те закара от точка А до точка Б...
                    ....няма друга кола за мен,която да те кара да се чувстваш зависим от нея,а не тя от теб...но когато ми се разболее колата се разболявам и аз!
                    ТИя неща са валидни и за мен
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

91-ва година баща ми беше бизнесмен и имаше възможности тогава и купи чисто ново Фиат Уно. Много му се кефех. Много пъргава машинка беше за времето си и нямах търпение да я подкарам един ден.

Мина време станах 4-ти курс в техникума и там си изкарах и шоферските курсове. Подкарах и Уното. Страшно му се кефех понеже беше все още като чисто ново и си вървеше прекрасно.

От как съм го подкарал до като не завърших университета все с него. Баща ми почти беше спрял да го кара вече

И тъй като имах много спомени с тази кола и страшно много ми харесваше италианския и нрав бях решил вече, че на италиянското няма да изневеря.

Тогава нямах възможности кой знае какви и понеже ми писна да карамна баща ми колата трябваше да купя моя. Търсих какво ли не Уни Турбо, после Алфа 145, Фиат Брава и на края след цялото това търсене и умиване се оказа, че съм събрал пари за 156-ца. И така купих я.

Никога не бях сядал в 156. Още с първото сядане ми направи впечетление директноста и на управление. Казах си това е моята кола и я отнесох. И не съжалявам въпреки проблемите които имах с нея.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Защо карам Алфа?При мен въпроса може да се разглежда и по друг начин:Защо влагам времето,мечтите си и всичките си финанси в единственото материално нещо което ме вълнува?
                        Отговора е защото е различна(Алфа Ромео спрямо другите коли)Защото винаги изпъква,има ярка индивидуалност и характер.
                        На мен Алфата не ми прилича на кола.Разглеждам я като произведение на изкуството,като една подвиждна скулптура.Италианската марка ми харесва заради вида й(дизаина)При нея всичко е изкуство:волана,фаровете,скоростомера,багажника,дв игателя и др.Та затова карам Алфа.
                        Другата част от отговора е в моето аз.А аза се формира в детството.То беше като на всички момченца,по цял ден игри(футбол,воиници,колички,корабчета и др.)Като дете(все още се смятам за такова)моя баща имаше много коли.През година-две сменяше семеината кола(то и сега е така)Имали сме всякакви коли:лада,москвич,застава,волга,фиат,ситроен,митшу биши,форд,пежо и др.Но само две коли заинтригуваха детското ми съзнание.Първата бе Алфа Ромео Спринт.Колата бе на приятел на баща ми,но тъй като татко я подържаше често я използвахме и бе почти като наша кола.Беше червена,ниска с вид непознат дотогава и с много широки гуми.Чувството да си в такава кола е неописуемо,да си в нещо което не се среща често,което всеки заглежда и се диви колко е хубава.Бях на седмото небе,моя баща караше най-хубавата кола.Всеки ни гледаше и обсъждаше(става дума за94-97г.)Накрая имаше повреда и остана да гние пред нашия блок.Седя 1-2години и някои я купи.Още помня този ден.Седях на терасата и гледах как я взимат с камион.Може би тогава се е зародило чувството да притежавам някои ден алфа.
                        Втората кола беше на братовчет ми.Имаше Алфа 90.За пръв път виждах такава кола,беше уникална,като някои стар блогородник.Изглеждаше доста расова и звука бе като на някоя състезатална кола.Тогава осъзнах колко са различни алфите.Не се различаваше кои знае колко външно,но имаше нещо много различно-духът.
                        Затова карам Алфа и няма да взема друга марка кола.

Comment

Харесва ми защото има изтънчен дизайн, своеобразен нрав и необуздана мощ.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

преди 5-6 години забелязах едно gtv, което ме грабна с визията си (беше понаправено) и почнах да се интерисувам от алфи, гледах, четях повозих се - постепенно вируса ме хвана доста силно , всичките ми приятели викат - не недей, няма смисъл, алфа таралясник и т.н. но на мен не ми пукаше исках си алфа и туй то исках да взема спайдър, но за съжаление тази кола за мен е прекалено неадекватна на начина ми на живот... та се бях влюбил и в 159 и... останалото е история
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Дълги години в странство мечтаех за книжка и кола ... можех да си позволя да изкарам курсовете там,но не можех да си позволя да поддържам автомобил понеже данъците и процентите на които те застраховат като новобранец са убийствени ... та реших,че не ми трябва книжка без кола и така ... върнах се и веднага се записах на курсовете ... с нетърпение очаквах поредният урок ... купих първата си кола месец преди да взема книжка ... Фиат Браво 1,9 ЖТД 2001 на има няма 80 000 км,с всички екстри + кожен салон.Като визия не ми допадаше особено,но бе икономичен и в същото време доста динамичен автомобил....след като му навъртях 50 000 км за 6 мес а през това моите "майстори" не си бяха направили труда да му сменят водната помпа се наложи основен ремонт на двг ... аа след това колата вече не бе същата

Реших да я сменя ... първо исках Волво В40 ама не намерих добро,по време на търсенето вече бях забелязала една 156-ца вагонче в нашият град и не можех да откъсна поглед от нея....започнах да сънувам тази кола и ми стана ясно,че това е ТЯ!
                              Търсих 6 мес до като намеря НЕЯ,моята кола...в сливенска авто къща...няма да забравя реакцията на момчетата от Фиат форума които я тестваха ... правих се на интересна пред джамбазина още 1 седмица за да свали от цената и я купих!
                              От тогава ме мога и да си помисля за друг автомобил .. ако я сменя ще е само за по-нова Алфа...примерно за 159 спортвагон 2,4 ЖТД

Та да караш Алфа означава да си естет , да си с млад дух , да си динамична и борбена натура!
                              Да влагаш в шофирането нещо много повече от това да натискаш педала на газта ...
                              Алфа Ромео не е автомобил за всеки и не всеки би могъл да я оцени по достойнство ,но запали ли се веднъж обичта ти към марката огъня ще тлее цял живот
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                              140 HP + Chip Tuning -> ex
                              Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                              Born to make me happy

Comment

Аз бях като Abar7h.Исках астра93-94,тъмно син металик,1,8 мотор,ел.стъкла и огледала.Точно това си взех.Излъгаха ме с годината 91, а не 93 както ми казаха, но тогава незнаех за цифрите на стъклата.Бях много щастлив, но не за дълго.Постянно нещо имаше за правене и ноември 2008 я разкарахме.С жена ми се чудехме какво да изберем,защото имаше разминаване.Един от колегите и си беше взел 156 1,9jtd 105коня.В мобилето ги разгледахме и жена ми се влюби в 156-та.Аз обаче останах резервиран.Една вечер излязохме с нейния колега и приятелката му и колата ми хареса.Аз обаче исках 115 к.с. двигатела.От декември следях една точно такава(8500).Началото на януари я намалиха на 7500.На другия ден бяхме в автокъщата да я огледаме.Колата ми хареса, но имахме 6000.Цяла нощ не спях ,а мислех как да я вземем(смятах с лизинга който автокъщата предлагаше,да взема от брат ми и да я закарам в Берковица в гараж, все подобни варианти).Брат ми каза , че май месец ще прави сватба и аз се отказах със сълзи на очи.1 месец бях като болен.В същата автокъща стоеше и колата от подписа(тя беше точно това , което неисках-2,4мотор,дървения интериор,джантите,98г. производство и гумите пирели).Една неделя(5.04.2009) се ядосах , защото нямаше с какво да закараме детето до мед.център и отидох до автокъщата и капарирахме АРИЕЛ.В четвъртък си я взех , а в петък през ноща се наложи да закараме детето в болница.Все още не я харесвах ,но след първото ходене до Берковица се влюбих в тази кола.Завоите преди Понор съм ги взимал с 100-110 в проливен дъжд, колата ненаправи и опит да поднесе.Един ден се прибирах сам от Берковица и на един обратен завой успях да намаля до 60(изпреварих голф3 и бях с около 110).Очаквах колата да поднесе, но влезе и излизе перфектно.

П.С. Ариел(името е от песента на Rainbow) ще я сменя само с 166 2.4JTD фейслифт.
                                АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                                http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
                                X