Известие

Collapse
No announcement yet.

За играещите тенис на корт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За играещите тенис на корт

Здравейте колеги
    Тази година реших да започна някакъв нов спорт и така реших да покоря тенис кортовете
    Пускам темата заради няколко питания и други разни

Като начало да разкажа, че съм начинаещ,но съм играл 1-2 месеца когато бях 13-14годишен...Все пак имам чувството, че няма да съм зле и бързо ще вляза в ритъм ... Та като изключим времето бих желал скоро да започна да удрям топката и ще ми трябват съвети
    1. Аз съм в студ. град и знам че е фраш от кортове...Все пак да ми дадете инфо за цени и време в което може да се играе. И кои кортове

2. Чудя се докато навляза малко в ритъм дали няма да е по-добре да играя сам срещу стена(или някой начинаещ колега от форума). И къде да намеря тази стена пак някъде в Сф в района и дали и колко се заплаща

3. Някой колега, който би имал желание за игра с мен(въпреки че съм начинаещ или пък след като напредна малко?) И евентуално някой колега ако знае да ми покажа и обясни някои тънкости и други такива ососбенности

Ами това е Ако се сещате и дадете някой съвет няма да откажа

ААааа забравих и причичната да пусна темата Отдавна не бях толкова развълнуван, както когато днес тя дойде...
    Dunlop Venom Power
    Pro tennis racket brand new with full body carry case

As used and recommended by ATP player Jurgen Melzer
    The absolute latest from Dunlop, the Venom Power is constructed from carbon chronium material, and features M-Fil (multi-filament) fibres for instant response to impact.

Another new feature is the foamtech construction which limits vibration within the racket, and vibrotech system which gives you the most comfortable playing environment.

At 27.25 inches in length, the Venom is a little longer than the standard racket, and comes in a sleek beautifully crafted blacj and geen livery, with a bespoke full body carry bag.
    *** Grip size L3 (4 3/8 inch)
    *** Vibration reduction technology
    *** 105 sq inch head
    *** Beam width 24 mm
    *** 275g strung frame weight
    *** smart livery
    *** Full body zip-up padded case

Иии дали ще мога да играя с тази ракета поне година и нещо преди да се наложи да купя следващата?? И цената от 100лв. които дадох като изгодна ли да я приема Никъде в БГ не видях колко струва, но пък се порових по форумите преди да я избера и попрочетох малко
    Отзиви и такива работи...

Ами това е. Който има желание нека драсне
    Attached Files
    Last edited by VFTI; d.m.y г., 23:45.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Първо си намери си някой да ти събира топките, че много зор-работа.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

А как знаеш дали ти е удобна с найлона на дръжката ? Това в кръга на квадрата, екстра е, поне 1 година няма да разбереш дали става или не То и моите ракети не са вече цвете. Иначе е хубаво да вземеш 2-3 урока, за да се ориентираш правилно и после има хиляди варианти. Аз лично съм играл и срещу стена, но си взимай за там стари топки, че на асфалта стават на нищо Може и да поиграем, стига да има къде и да е сгодно. Инфо за кортовете знаеш - скорошно нямам, преди играех на кортовете в парка Заимов.
      Arena Coast Customs

Comment

Скоро подарих много готин Хед на мойта пр-ка , която е начинаеща и е в Студентски ... Ако си търсиш партньор мога да говоря с нея и да играете
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

За топките ще се оправя...Ще потичвам

А всъщност това ми е въпроса От къде и какви топки да си купя? Бях си поръчал от англия за 4лв. 3 топки на Дънлоп спорт, ама се изчерпаха и не ми доставиха Таа какви са цените в БГ от къде да си купя и къде е най-изгодно Ии някакви изисквания към топките?

Тока писах ти за приятелката
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Топки си взимай и от тук Дънлоп . В Англия бяха в едни варели и идваха много евтино , ама повечето им кортове са на една странна настилка ( като цимент с мозайка седи ) и за 1 час къса по 1-2 топки щото е много грапаво
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

ако ви се бие път до "преди майнатаун в ляво" до офиса ми има 2 корта в двора на БББ 10лв/час/корт
              има и учител, но за него не знам цифри
              мен това търчане не ми е в кръвта, може с някой кибик да цъкам табла
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Може, стига и Венци да се навие Изсипваме се и играем колкото си решим, тъкмо да се посмея на формата си. Мога да помогна малко на някой начинаещ с ударите и правилните стойки при удар - не съм капацитет, но знам как би трябвало да бъде.
                Arena Coast Customs

Comment

Венци, аз преди 3-4 години играех уж редовно, но в последно време непрекъснато си намирам оправдания да не ходя

С удоволствие може да се разберем нещо и да ходим да "играем" - така като гледам и двамата сме на едно ниво

П.П. Аз последно ходих с колеги на кортовете на Парк хотел Витоша - по спомени около 15 лева на час беше таксата.
                  Alfa Romeo 155 1.8TS '93
                  Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Владко вземете и Яна ... че ракетата дето и подарих стои опакована още
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

Така и аз да дам съвета си хи-хи-хи
                      Дали тази ракета ти пасва или не само ти може да прецениш как я чустваш. Запомни само едно ракета трябва да е продължение на ръката ти(надявам се знаеш как правилно да я хванеш хи-хи-хи). Това означава, че си улучил твоята ракета. Колкото по- лека е толкова по добре за ръката ти. Ракетите които имат по -големи глави са по удобни за игра.
                      За начин на игра много немога да ти дам съвети защото всеки си има стил. Наистина поиграй няколко пъти на стена за да свикнеш и да си прецениш силата с която удряш.

П.П За топките си има цака за събирането ама немога да я напиша
                      П.П2Хубаво е топките с които играеш да са тежки. Примерно като хванеш две различни по марка топки да избереш тази която е по тежка и да си вземеш нея. Топката трябва да отскоче на 1/2 от разтоянието от което я пускаш. Примерно пускаш я от един метър тя трябва да отскочи 50 см. Надявам се да съм ти била полезна хи-хи
                      Last edited by Mirela; d.m.y г., 11:44.
                      .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                        За топките си има цака за събирането ама немога да я напиша
                        Сутрешни разходки около кортовете с ловжийско куче - пълни торби с топки.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Сутрешни разходки около кортовете с ловжийско куче - пълни торби с топки.
                          Абе да ти кажа за 10 години игра никога не съм ги събирала така ))
                          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Да, но в парка Заимов има доста народ, който точно така ги събира )
                            Arena Coast Customs

Comment

A нещо бадминтонче да ви влече, да ви покажа там как се събират пера? То пак с ракета само дето мрежата е по-високо и има перо вместо топка
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Working...
                              X