Известие

Collapse
No announcement yet.

Не мога да повярвам какво ми се случи миналата нощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
    Това е чл.12, ал.2 от НК за превишаване пределите на неизбежната отбрана. НО ал.3 и ал.4 на същия член гласят: Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище; .....Деецът не се наказва,...,ако това се дължи на уплаха ии смущение."
    Колега, тоя член 12, и производните му, отнасящи се за тоя тип неща, търпят широко тълкувание, в зависимот на това кой е стрелящия, и кой е отстреляния, както и още много други фактори.....
    Затва е силно желателно ако трябва да се стреля, да се цели от пъпчето надолу......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

знам колега, за това написах, че всеки казус си е за себе си.

-и член 12 си съществува още. иначе главния прокурор доц. Велчев щеше да ме поправи на държавния изпит,когато ме изпитваше преди 1 месец...

sigpic
      Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
      http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Абе тия работи навсякъде стават, само че зависи и от района в който живее човек, имам предвид така наречените бели държави.
        Вярно, е че в Белгия или Австрия примерно шанса да те оберат е минимален, но винаги пък може да ти се случи друго, например-български студент тази Нова година е бил пребит два път за минути, първо за това че случайно заснел някаква група празнуващи и при протеста им изтрил снимките, но въпреки това е жестоко пребит иизхъврлен на релсите на метрото-това от белгийски младежи, излизайки от станцията попада на група негра, които го пребиват отново, това в Брюксел.....да не говорим за разни педофили и други извратени истории, които се вършат с години пред безличния или просто незаинтересования поглед на съседите им.Раят не е на Земята или поне не в цивилизованите общества, както си мислим.А че тука си имаме бая греди за реносване е друга работа.
        Last edited by fred; d.m.y г., 19:21.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Наркомански е почерка в кражбата.Те пипат толкова смело и обикновено търсят нещо лесно продаваемо,като пари и злато.Ако полицаите се поразмърдат нищо чудно и да намерят имената им в картотеката на местното РПУ,но те разбира се нищо няма да направят.Най-много само да регистрират кражбата и да попълнят статистиката.А за държавата на реда,то държава няма та камо ли правова.Явно на някои така им е изгодно.Пък и ние като народ се славим с търпение.Аз му казвам страх,но това вече е друга тема.
          Last edited by gkalinov; d.m.y г., 21:18.

Comment

И аз по-същия начин съм назад с лап топ и бижутата на майка ми
            мамка им
            ALFA ROMEO 156 1.9JTD биячката
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD на мацката колата
            ALFA ROMEO SPRINT хобито ми
            ALFA ROMEO 145 TD на стария рокер колата

Comment

рискувам много да ме наплюете обаче не мога да се съглася че полицията е виновна за всичко. ДА те са дебели неприятни, НО ти ако взимаш 500 лв заплата и по цял ден се занимаваш с изроди, цигани, крадци, пияници и тъпанари ще се оскотиш и няма да искаш да се занимаваш с нищо. Относно държавния бензин - колеги на патрулка се полага 8 литра на вечер за дежурство. Осем литра...къде да обиклаяш и да се разхождаш? повечето полицаи си купуват принтери и компютри със собстъвени пари за РПУ-тата щото иначе трябва да се оправят с пишещи машини....абе положението е 50:50 те са абсолютни мързели и мърди, НО държавата има голяма вина за това. Докато не им се плаща като хората те няма да си вършат работата и ние няма да ги уважаваме
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                рискувам много да ме наплюете обаче не мога да се съглася че полицията е виновна за всичко. ДА те са дебели неприятни, НО ти ако взимаш 500 лв заплата и по цял ден се занимаваш с изроди, цигани, крадци, пияници и тъпанари ще се оскотиш и няма да искаш да се занимаваш с нищо. Относно държавния бензин - колеги на патрулка се полага 8 литра на вечер за дежурство. Осем литра...къде да обиклаяш и да се разхождаш? повечето полицаи си купуват принтери и компютри със собстъвени пари за РПУ-тата щото иначе трябва да се оправят с пишещи машини....абе положението е 50:50 те са абсолютни мързели и мърди, НО държавата има голяма вина за това. Докато не им се плаща като хората те няма да си вършат работата и ние няма да ги уважаваме
                Така е, освен това, трябва ни и работеща правосъдна система, за да не се разхождат престъниците на следващия ден пак на свобода.
                sigpic Alfasud/156 1.8ex
                156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

абсолютно съм съгласен с това.

как да си рискуваш живота или да си напълно изряден и да работиш с желание при положение, че трябва да мислиш - детето ти ще има ли да яде довечера, парното ще успея ли да платя, а ток ще имаме ли ?

вместо тези хора да са обезпечени в битовите си нужди за да могат да изпълняват дълга си както трябва, се получава точно обратното.
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Редовият полицай не взима 500 лв заплата. Повече е. Не много, но все пак. Полицаят има редица писани и поне още толкова неписани привилегии. Държавата му плаща осигуровките.
                    Като на г-н полицая не му допада работата и се оскотил - ами никой не го е бил по главата да се цани кукер. Редовият полицай в БГ е невеж задник и скодоумен простак, на когото се плаща да пази властимащите от гнева на раята. От престъпниците? Всеки случай НИКОГА от едрите. Защото, най-малкото, те са от ченгеджийското люпило. БГ е ченгеджийница, в най-лошия аспект на тази дума.
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Колега, няма оправия с крадците. Слагаш едни решетки и СОТ и това е.

П.П.Това ми е любимият извод за решението на проблемите на хората, които по ред причини не взимат много пари и не са доволни от нещо. "Кой го е карал да е едикакъв си?" Чудно просто.

Начи оставаме без полицаи, лекари, учители, професори, учени и т.н. Също така всеки извън София, който не е HR,PR,рекламист,програмист,IT специалист и скъв ист е пълен галфон, защото не е успял да се реализира в условията на пазарното обещество.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:31.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

а и освен това я се замисли ако някой почне да ти блъска по врата късно вечер да крещи че ще те зколи примерно какво правиш? обаждаш се на полицията те да му мислят. Като те спрат с превишена скорост какво правиш - предлагаш подкуп. И после те са кукери, боклуци и простаци. А без тях? имам приятели полицаи и катаджии и неведнъж са ми разказвали как спират кола за нарушение пишат акт и после ги мумрят щото този бил не знам къв си...заплатата на полицая с всички дежурства, добавки и премии я стигне 800 - 1000 лв я не. а за тези пари какво? навън си. мръзнеш, рискуваш всеки идиот да те гръмне и ако се защитиш като те нападне мангал или друг идиот си виновен и видиш ли полицейско насилие! Ти имаш ли идея ако кажеш на полицай в америка кукер колко бързо ще се озовеш в затвора? знаеш ли раликата в техните заплати и у нас съпоставени към стандарта на живот? ако посегнеш на полицай в нормалните страни си труп. за секунди. а у нас? боклуци били, простаци били...ами какви да са? нали ако има малко акъл и се справя добре веднага ще го дръпнат в частния сектор с 10 пъти по-голяма заплата. какво да го кара да стои на държавно, да хподи със скъсаните кубинки и разбитата патрулка като може да си докарва и 10 пъти повече като частен офранител? какво искаме всъщност? да има качествена полиция, да ни защитава и ние да ги плюем и да ги обиждаме? А колега можеш ли да изкараш без полиция? можеш ли без КАТ? не можеш.

Comment

Да стреляш напосоки е крайно некоректно. Аз лично НИКОГА не съм предлагал подкуп на катаджиите. Да, имало е поводи, и то не един и два. Но НИКОГА не бих предложил подкуп. Под достойнството ми е. Колкото до това, че имаме нужда от тях - имаме, разбира се. Но не проформата, която ни се предлага. Катаджията, примерно, не е там, за да прибира кинти нерегламентирано, а за да се върши стриктно работата. И когато му казвам: "Виновен съм. Пишете.", да пише, а не да го мързи и да ми каже: "Абе, колега! Ама защо със 30 и кусур отгоре. Хайде с 20 разбирам, ама...", и да ме пусне поживо-поздраво. Кой си върши работата, казваш, колега?

ПС. Да сравняваш роден с американски полицай е комично. Онези вдъхват респект, от нашите те напушва смях. Казвали са ми, че там, когато минава полицай тонът на разговора се снижава с десетина децибела. Защо? Защото уважават закона. Защо? Явно има защо.
                            Last edited by DanewRomeo; d.m.y г., 12:21.

Comment

съгласен съм с почти всичко което казваш но пак ще ти посоча основната причина - ниското заплащане и високото ниво на стрес не могат да задържат качествени кадри на тази позиция и поради тази причина е пълно с недотак образовани и много комплексирани полицаи. ОБАЧЕ колега на тебе ако ти плащат толкова пари за толкова работа ще имаш ли мотивация на работиш ид а се раздаваш? КАто хванеш един престъпник било и дори дребен кокошкар 3-4 пъти и виждаш че го прибирате и после след 2-3 месеца пак е навън за кво да го хващаш изобщо? като ти се налага да вадиш от собствения си джоб пари да си задеждаш служебната кола за да можеш да си вършиш работата, а децата ти да не могат да си купят дрехи и да идат на почивка ще се раздаваш ли? май не. Както аз стрелям напосоки така и ти не можеш да кажеш че маргинално всички полицаи са боклуци. В случая с грабежа полицаите какво могат да направят в апартамента? проверяват за отпечатъци и за свидетели. отпечатъци няма, защото дори и селските кокошкари вече ползват гумени ръкавици, а свидетели ако имаше щехе да знаеш и те да ги разпитат. Реално нищо не могат да свършат. Ако са ти откраднили нещо тогава го описваш и ако хванат обирждии и намерят в тях нещо твое те викат да го разпознаеш и след делото си го получаваш обратно.

Comment

Пожелавам на всеки един добронамерен форумен член да няма повод да потърси непосредствено съдействие от полицията. Това е. Ходене по мъките, разочарования и мили родни картинки.
                                Колега, bouncer, бяха ти разбили колата преди време, нали? След фитнес, някъде към студентски. Обърнахте ли се към органите на реда? Какво стана?

Comment

Working...
                                X