Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против свободния обмен на данни по интернет!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Чакай, бе, джингиби (този, който е писал блога). Нали се сети, че правата се държат от къщите, така че е нормално те да оберат печалбите. Ако искат повече % изпълнителите, нека си дистрибутират сами песните и да си прибират печалбите. Но тогава по- далече от кварталната кръчма едва ли ще стигнат.

А отностно споделянето- изобщо не е все едно аз да дам назаем едно ЦД, защото ако си взел назаем от мен ЦД, то можеш да го слушаш само докато е в теб. След като си го взема обратно ще слушаш дедовия. И всяко копиране на ЦД-то е забранено.
    Айде по точки...

- Тогава да си ги наричат монополни издателски права и да не плачат за автори... че ако отпочна нашенци (особено книгоиздателите... дето вземат поредици, издават една или две книги и после само държат правата) трябва да се върнем до основите на това що е монопол, картел и диктатура.

- Копирането от диска ти НЕ Е забранено... но само ти можеш да си го копираш, нарича се резервно копие.
    Подобно понятие има и при софтуера, особено при Майкрософт които имат споразумения с фирми ползватели даващи право служителите им да ползват такова копие на домашните си машини.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Айде по точки...

- Тогава да си ги наричат монополни издателски права и да не плачат за автори... че ако отпочна нашенци (особено книгоиздателите... дето вземат поредици, издават една или две книги и после само държат правата) трябва да се върнем до основите на това що е монопол, картел и диктатура.

- Копирането от диска ти НЕ Е забранено... но само ти можеш да си го копираш, нарича се резервно копие.
      Подобно понятие има и при софтуера, особено при Майкрософт които имат споразумения с фирми ползватели даващи право служителите им да ползват такова копие на домашните си машини.

Е така де, така, в интернет като дадеш на хххх човека да си копират, твойто копие, колко копия стават, май не е само едно за бек ъп? Така, че си е чисто пиратство това и никакво споделяне не е. Аз обаче твърдо го подкрепям 30 лв за диск няма да дам.
      Lexus IS200

Comment

А ако го пусна в колата докато съм на паркинга и го слушат още ХХХ души какво става бре

Тая материя е толкова мътна, че не е за приказване...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А ако го пусна в колата докато съм на паркинга и го слушат още ХХХ души какво става бре

Тая материя е толкова мътна, че не е за приказване...
          Дори така да е, в момента в, който си спреш радиото и слушателите ти окапват. Те отново нямат копие от музиката. Докато свалайки песен от торент, ти вече имаш копие (нелегално).

В крайна сметка да му мислят те.
          Lexus IS200

Comment

Tочно пък за изпълнителите или тези, които реално създават продукта са се замислили, как ли пък не!
            Това по-горе с 3-те цента е много показтелно - срещу "пиратите" реват именно тези, които трупат милиони на гърба на музикантите.

Май миналата година беше, когато някакъв руски "разпространител" oт тези, много ощетените, беше осъдил Deep Purple, че изпълняват СОБСТВЕНИТЕ СИ песни на концерт!

ИНФО
            Last edited by Fear; d.m.y г., 16:08.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Нема да се плашите. Това се случва всяка година по това време . Оня с голата глава ще затвори един-два тракера, като преди това ги изкара виновни за световната икономическа криза, след това ще миряса. В нашия форум има един пич дето при една от тези показни акции си беше пуснал компа от терасата, няма го казвам кой е, че може да го е срам. От тогава насам не ми прави впечатление да е особено затруднен даунлода.... Та на всички, които са против така наречените пирати пускам един интересен скрийншот.
              Крадеца вика: Дръжте крадеца!!! Както обикновено се надупихме на посланика на САЩ, естествено .
              Attached Files
              "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Когато конвертираш диска от оригиналния формат към МП3 или какъвто и да е друг формат, на нещата се гледа като твое авторско право над новия формат. Проблема идва, когато търгуваш с него. Е тук им е проблема на всички - реално за филми и музика с торент обмен нищо не могат да ти направят, ти просто сваляш, слушаш и ако ти хареса тичкаш уж да купиш. А пък p2p обмена си е абсолютно легален, единствено могат да затворят тракер, защото не е съблюдавал дали нещо не е наистина авторско(ама собствениците на лиценза трябва да му пратят писмо със съответните документи). Естествено, че винаги има начини за натиск.Макар да не го признават, много продукти толерират пиратството, защото иначе кой щеше да ползва Уиндоус, ако не е толкова разпространен с пиратска дейност? Хората се учат на него и после се притискат корпорациите да закупят продукта, защото хората им са вече обучени на него. Така е с всичко. На запад проблема е решен в много случаи радикално и тоталитарно - филтър и няма торенти
                Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                  Добре съгласен съм че трябва да и тия дето правят програми , филми и всичко което може да бъде свалено от 1 торент сайт трябва да ядат те това работят и с това се издържат ОК . До тука всичко добре ама да попитам кварталната библотека не е ли също в нарушение на този закон и не работи ли на същия принцип взимаш 1 книга от там четеш я връщаш я , чете я друг и тоя връща и така много хора го правят така не се ли погазват правата на авторите на книги и тяхната интелекуална собственост вмсето да са продали примерно 100 книги те продават 1 не ли същото с въпросните торент сайтове а пък библиотеки от кога има
                  не е същото, защото напечаната книга която ти четеш е има цена, в която влиза и хонорара на автора.А ако четеш книга, която някой друго е преписал от оригинала и ти си дал пари за нея, това е пиратство, това е тезата ми че и торента не е пиратство.
                  Пиратство е, когато някой напраска дискове и ти си ги плащаш, но парите отиват само за него, а за автора остава едно голямо нищо.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                    На запад проблема е решен в много случаи радикално и тоталитарно - филтър и няма торенти
                    Я пак... че тогава що пиратския залив стана исторически, ако беше толкова лесно?
                    А да ти казвам ли, че тия тракери и програми поддържат криптиране на трафика, иди разбери какво има в него.

Единствените места които филтрират наистина трафик са корпорациите, не заради това какво ще теглиш, а заради цените на гарантираните канали които ползват.

Comment

Имам предвид, че филтрират сайта за обмен, не торентите
                      Arena Coast Customs

Comment

Е това пък е толкова лесно заобиколимо, че даже не мисля да задълбавам.

Comment

Дам, но повечето юзъри си нямат идея.
                          Arena Coast Customs

Comment

Никой не е казал, че българските граждани ще бъдат следени, каза вчера началникът на сектор "Компютърни престъпления" към МВР Явор Колев.
                            В общи линии отново прах в очите ама айде...

Източник

А по темата - против съм. Има доста неща, които не се намират по пазара, а по тракерите ги има. КОгато осигорят нормален пазар (човек да може да си набави всичко без да заплати солено за това) съм съгласен да има промени и да спрат тракерите.
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                            BMW 316 Compact '95

Comment

А защо да ги спират... все едно да ти спират кабелната, вместо това да го направят като там, абонаментче от което се плащат правата... и си тегли на воля.
                              Но тогава как ще трупат свръхпечалби разпространителите?

Comment

А защо да ги спират... все едно да ти спират кабелната, вместо това да го направят като там, абонаментче от което се плащат правата... и си тегли на воля.
                                Но тогава как ще трупат свръхпечалби разпространителите?
                                Тогава обаче няма да е трякер Все пак всеки качва нещо и другите го теглят после го трие но остава в пространството чрез другите. Т.е. след като вече няма от кой да го изтеглиш остава само заглавието му. Освен това няма как да знаят кой какво ще качи за да купят правата му
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                                BMW 316 Compact '95

Comment

Working...
                                X