Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос?Харчене на и без ....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Човек се учи докато е жив, лично аз толкова мн съм наувил от форума.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Интересна работа.На наща кола(Шкода Фабиа 1.9 дизел)като е иключена от скорост показва раход на час не на 100 км и пак е от порядък на 1-2 литра.А ако кола гори на празен ход 3.6 л (това са между 850-950 оборота),то докато се кара трябва да е истинска ламя
      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

А тези въпроси щяха да са напълно излишни, ако на курсовете се втълпява постоянно, че никога не се кара на изключена предавка. Ама пуста българска икономия от едно време на зил-ове и газ-ки, още държи влажно.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Аз винаги карам на скорост - спускане, изкачване, равно и понеже съм дизел не съм от тези дето се стремят да пестят от гориво. Но искам да попитам, трябва ли от време на време да изключвам от скорост за малко, за да "почине" двигателя или нещо подобно. Защото и това се коментира между хората.
          Last edited by soldier; d.m.y г., 20:27.

Comment

Не, не трябва.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

Карането на скорост без газ е полезно защото:
              1. мазането е по-ефективно
              2. охлаждането е по-ефективно
              3. алтернатор, хидравлика, серво работят по-добре
              4. разходът е нула
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                3. алтернатор, хидравлика, серво работят по-добре
                Ехоууу, тия неща ако са наред, работата им не зависи от оборотите

ПП Разходът при ППХ е нула дори на кола с най-идиотския карбуратор
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Напълно съм съгласен с това, че колата по-добре да е на скорост и обороти при спускане, а те да са ~1700-1800

Аз имам малко по-лоши навици от карането ми на двутактови коли, вартбург и повече трабант. Няма как да забравя едно време как дядо ми, при спускне се гаси колата и се пести 100%, спирачките работят. Има и друго интересно при вартбурга се включва така наречен фройлаиф и при пускане на газта няма подаване на гориво и колата няма моторна спирачка, при трабанта до колкото съм запознат е само на 4 скорост.

Рядко още имам навика да спускам не на скорост, добре, че зимата карането ми е по стандартите и само на скорост.
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

# брей ма тука няколко човека се оказаха много умни ВЕ! ...явно тука винаги ще си останат няколко бройки дето винаги им знае устата ...
                    На колегите ,които обесниха спокойно ,мерси!
                    155 96' 1.6 16v 1++hp???
                    Mazda 626 84'
                    Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
                    ex' 145 97' 16V TS

Comment

Когато си ходя до Берковица, разхода е един , а към София е по-голям.Петрохан го спускам на скорост без газ.При предишната ни кола беше същото.От дядо ми знам , че кола не се изключва от скорост, макар той варшавата да я гасеше при спускания.Когато дядо ми е карал шофьорските курсове закона е забранявал да се изключва от скорост колата , сега незнам как е.
                      АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                      http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                        Интересна работа.На наща кола(Шкода Фабиа 1.9 дизел)като е иключена от скорост показва раход на час не на 100 км и пак е от порядък на 1-2 литра.А ако кола гори на празен ход 3.6 л (това са между 850-950 оборота),то докато се кара трябва да е истинска ламя
                        Tова да показва на час е нормално. Защото тогава реално не се движиш и разходът ти зависи само от това колко време ще седи колата запалена. Но разход от 1-2 литра на час на празен ход е много. При мен се върти между 0,6-0,7. Говоря ти пак за дизел. Иначе има моменти, в които качва на 3,2 но това трае известно време, след което се нормализира. Аз лично така и не успях да разбера това защо го прави. Който и да питам всеки ми казва "нормално е" ама никой не може да ми го обясни просто и ясно с едно изречение. В сервиза ми казаха, че така се самопрочиствал филтъра за твърди частици ама на тия от сервиза на София Ауто са последните хора, на които бих повярвал та било то и официален!
                        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Благодарности на всички обяснили всичко това,но аз имам едно питане!!!Откъде се спира притока на гориво в целия процес?Моля някой запознат да обясни,за да знаем ние/колегите от форума/ с обикновените ГО дали това важи и за нас.
                          МЕТАН

Comment

Управляващия блок на двигателя спира притока на гориво, след като е получил информация от датчици, които следят какво се случва с двигателя.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                              Управляващия блок на двигателя спира притока на гориво, след като е получил информация от датчици, които следят какво се случва с двигателя.
                              Добре ама спира ли и притока на въздуха,защото при обикновена ГО точно от там влиза горивото
                              МЕТАН

Comment

Първоначално публикувано от bocko Покажи съобщение
                                Добре ама спира ли и притока на въздуха,защото при обикновена ГО точно от там влиза горивото
                                При обикновенната газова това не важи!
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X