Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо има толкова алфи и толкова малко посетители тук ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Според мен основен проблем е, че и досега не е ясно кое точно е "клуб алфа ромео", какво точно представлява форумът, кои в такъв случай са алфисти.бг и каква е връзката между тези 3 субекта. Кой точно, какво и кога организира от 2-те мероприятия годишно и с какво по-точно аз бих спомогнал за популяризиране на марката, ако стана член, при положение, че посещавам съборите, италфестовете и т.н. и си плащам вход на място и карам със стикери и разправям насам натам колко са хубави алфите и как има Италфест.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
      Вики , както казах ,марката е достатъчно популиазирана вече( последните няколко години) . Това да мисля на по- високо ниво , не го разбрах ,но личното ми мнение е,че няма да стана по- малко фен ,ако не съм член ,или по- голям фен ,ако съм член на клуба. Плюс твоа съм фен на марката ,не на бюрократичната машина . Ако е просто ей така ,за да съм в кюпа ,просто няма смисъл .
      Пак мое мнение не ме разбирайте погрешно. Нека се повторя ,че целта ми е да погледна вашите обективни мнения ,не да се заяждам ,или съмнявам в ефективността на клуба
      да си член на форума и член на клуба са две тотално различни нива на светоусещане. Клуб Алфа Ромео България не е за отстъпки, за повече права или облаги. Да си член на клуба за мен означава да си събричастен с всичко свързано с любимата марка. Да даваш нещо - не парите - част от себе си, от времето си, от вниманието си без да очакваш нищо в замяна. За мен е гордост че съм член на КАРБ, защото се чувствам официална част от едно общество, чиито членове споделят моята страст към Алфа Ромео. Никога не съм ползвал отстъпки с картата си като член и не съм ламтпл да си върна парите. За мен е по-важно да се чувствам част от клуба, от колкото да мисля как ще си върна 60-те лева. Да, миналата година имахме някои проблеми, но кой няма?!? Сега работим по разрешаването на всичко трудности. Учим се и правим грешки, но се стараем до коклото можем. За мен да си фен не означава да търсиш отстъпки с карта, не означава да си болен сектант и да не виждаш нищо освен твоята кола. Фенщина е да обичаш Алфа Ромео с всичките й недостатъци и предимства. Фенщина е като видиш друга Алфа на пътя да се ухилиш до уши и да светкаш и мигаш като обезумял. Фенщина е да имаш една малко пластмасово картонче с надпис Клуб Алфа Ромео България в портфейла и дори никой да не знае е че там, самият факт че го имаш да те кара да се усмихваш.

Не знам дали ще ме разбереш и ще мога да ти предам дори частичка от чувствомо ми за принадлежност към общността на клуба, но се надявам да е така. Защото клуба не съм аз, Фиоре, Пинко, Пинки, Иво, Григор, Горица, Вики, Бобо, Търтея и останалите членове (моля не се обиждайте, че съм ви пропуснал в бързината). Клуба сме всички ние, които си мигаме по светофарите, кефим се на всяка Алфа, изпитваме сексуално удоволствие пред абсолютно всяка класика и само при качване в колата си се нахилваме до уши. Клуба са всички онези, които са помогнали от нищото да се изгради нашата общност на алфисти. Клуба са всички настоящи, бивши и бъдещи членове, които с много или малко са допринесли да я има тази общност и да се развива!
      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Аз като нечлен на клуба, напълно разбирам смисъла, който описахте до момента
        Но си мисля, че все пак трябва да се измисли някакъв вид членство различно от "член на клуба", срещу което да се получава отстъпка в редица магазини и т.н. Това ще е от плюс за всички потребители на марката и ще доведе до допълнителни приходи за клуба.
        И аз съм от болните алфисти, дето махат на всяка срещната алфа и светкат по светофарите и само като се сетя за алфата ми и ми светват очите. Но това е различно от това да имам карта, която да ми спестява някой лев, като си купувам консумативи или части (да чукнем на дърво това да е по-рядко) и когато ходя в определни сервизи, например тези в раздела подолу, също да ползвам някакви предимства.
        Last edited by soldier; d.m.y г., 20:13.

Comment

Аз да си призная не съм член на клуба, вероятно скоро няма и да бъда, въпреки че съм фен на марката, святкам на всяка срещната алфа, заглеждам се, кеф ми е когато на пътя настигна някоя и почнем да си караме комплект, и т.н и т.н.
          Въпроса е по-скоро като дам тези 60лв какво ще стане с тях, ще се инвестират в списание ли, ще се наеме писта на която да ползваме някакви предимства ли, ще се почне проект на някоя кола със силов и оптичен тунинг която всеки член да може да покара 2-3 обиколки веднъж в годината, или да се подготви клубен рали автомобил, все нещо трябва да стане с тия пари. Другата причина вероятно е че членовете предимно са от София и дори и да се измисли нещо интересно, аз едва ли ще мога да се докосна до това, тъй като съм на 400-500км. Та така...
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Както не може всички да са директори, а трябва да има и кой да бачка, така и не може всички да сме членове на клуба. Аз лично не искам да бъда член, тъй като имам опит от един друг фен клуб и знам, че винаги се почва едно мерене на ония работи, кой е по-велик и т.н. Не виждам никакъв смисъл в това да се определят някакви правила при положение, че колкото хора - толкова характери и вкусове. Изобщо аз не обичам казионни структури и прояви.
            Форумът е достатъчно представително място, където да се обсъжда марката и нейните плюсове, минуси, проблеми и т.н. Една членска книжка не те прави алфист и не виждам къде е проблемът в това, че колите били вече доста често срещани, пък нямало много членове на клуба.
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Аз да си призная не съм член на клуба, вероятно скоро няма и да бъда, въпреки че съм фен на марката, святкам на всяка срещната алфа, заглеждам се, кеф ми е когато на пътя настигна някоя и почнем да си караме комплект, и т.н и т.н.
              Въпроса е по-скоро като дам тези 60лв какво ще стане с тях, ще се инвестират в списание ли, ще се наеме писта на която да ползваме някакви предимства ли, ще се почне проект на някоя кола със силов и оптичен тунинг която всеки член да може да покара 2-3 обиколки веднъж в годината, или да се подготви клубен рали автомобил, все нещо трябва да стане с тия пари. Другата причина вероятно е че членовете предимно са от София и дори и да се измисли нещо интересно, аз едва ли ще мога да се докосна до това, тъй като съм на 400-500км. Та така...
              колега, на сайта на клуба има календар на събитията за 2010 г. На тези събития са поканени всички фенове на АЛфа Ромео и италианските коли. Членаовете на КАРБ, обаче, влизат и участват в мероприятията безплатно. Ето ти отговора на въпроса. Сега на 22-ри май има драг дей.

Идеята за клубен автомобил, който да участва по ралита е много стара и много добра, но повярвай ми няма как да се осъществи на този етап. Подготовката на един такъв автомобил струва ужасно много. Само гумите (които при тези коли са консуматив) не можем да купим за една година.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                Да си член на клуба за мен означава да си събричастен с всичко свързано с любимата марка. Да даваш нещо - не парите - част от себе си, от времето си, от вниманието си без да очакваш нищо в замяна. За мен е гордост че съм член на КАРБ, защото се чувствам официална част от едно общество, чиито членове споделят моята страст към Алфа Ромео. Никога не съм ползвал отстъпки с картата си като член и не съм ламтпл да си върна парите. За мен е по-важно да се чувствам част от клуба, от колкото да мисля как ще си върна 60-те лева. Да, миналата година имахме някои проблеми, но кой няма?!? Сега работим по разрешаването на всичко трудности. Учим се и правим грешки, но се стараем до коклото можем. За мен да си фен не означава да търсиш отстъпки с карта, не означава да си болен сектант и да не виждаш нищо освен твоята кола. Фенщина е да обичаш Алфа Ромео с всичките й недостатъци и предимства. Фенщина е като видиш друга Алфа на пътя да се ухилиш до уши и да светкаш и мигаш като обезумял. Фенщина е да имаш една малко пластмасово картонче с надпис Клуб Алфа Ромео България в портфейла и дори никой да не знае е че там, самият факт че го имаш да те кара да се усмихваш.

Не знам дали ще ме разбереш и ще мога да ти предам дори частичка от чувствомо ми за принадлежност към общността на клуба, но се надявам да е така. Защото клуба не съм аз, Фиоре, Пинко, Пинки, Иво, Григор, Горица, Вики, Бобо, Търтея и останалите членове (моля не се обиждайте, че съм ви пропуснал в бързината). Клуба сме всички ние, които си мигаме по светофарите, кефим се на всяка Алфа, изпитваме сексуално удоволствие пред абсолютно всяка класика и само при качване в колата си се нахилваме до уши. Клуба са всички онези, които са помогнали от нищото да се изгради нашата общност на алфисти. Клуба са всички настоящи, бивши и бъдещи членове, които с много или малко са допринесли да я има тази общност и да се развива!
                Ок ,съгласих се за всичко казано от теб ,спор няма..Но аз това го правя и Без да съм член на клуба и без да си дам парите ,които ,както някой се изрази по- долу отиват ,ама не знаем къде. Мисълта ми е ,че все още в моя мозък не клони везната към това да СЪМ член,клони да НЕ съм .Защо,защото всичко изброено от теб го правя и без да давам пари . Ей това ми е мисълта. Ако някой успее да пречупи призмата на възгледа ми ,с радост ще променя мнението си .Но до сега мотивирано мнение не прочетох ,освен едно ,което леко ме накара да се замисля
                От друга гледна точка ,чисто икономическа ,популиаризирането на нещо е равно на реклама. Получава се според мен един порочен кръг - даваш пари ,за да правиш реклама.. а принципно е обратното(медиите от това живеят)
                Да не дава господ на никого ,но четох една тема тук за Пазаджишките алфисти,били помогнали на някакво момче от форума и му дърпали колата 130 км по магистралата (или нещо такова) Не вярвам да са отишли и да са го питали ,ти ,ако си член ще те дърпаме ,ако не си ,няма. Отново клоня към извода ,че ОСВЕН лично удовлетворение ,това членство не ти дава друго. И на мен са ми помагали юзери ,никога не са ме питали аджеба член ли съм ,или не.До момента залючвам ,че в единия вариант ,че в единия случай плащаш ,за да помагаш на останалите,в другия го правиш ,но без да плащаш
                Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 15:05.

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ок ,съгласих се за всичко казано от теб ,спор няма..Но аз това го правя и Без да съм член на клуба и без да си дам парите ,които ,както някой се изрази по- долу отиват ,ама не знаем къде. Мисълта ми е ,че все още в моя мозък не клони везната към това да СЪМ член,клони да НЕ съм .Защо,защото всичко изброено от теб го правя и без да давам пари . Ей това ми е мисълта. Ако някой успее да пречупи призмата на възгледа ми ,с радост ще променя мнението си .Но до сега мотивирано мнение не прочетох ,освен едно ,което леко ме накара да се замисля
                  членския внос отива директно в касата на клуба. За тази каса отговаря касиер - в нашия случай Пинки. Събраните средства се използват при организирането на клубни събития и мероприятия (Италфест, Събори, Драг дей, Трак дей ако има и т.н.). С тези пари се плащат членските карти и оперативните разходи на клуба. Всяка година на общото събрани касиера на клуба прави подробен отчет какво и защо е похарчил от клубните средства и колко са останали в сметката на клуба. Там отиват парите. Останалите се трупат в сметката на КАРБ.

Отново клоня към извода ,че ОСВЕН лично удовлетворение ,това членство не ти дава друго.
                  и така би трябвало да бъде!!! Лично удовлетворение и чувство за принадлежност към клуба. Идеята да си член на сдружение с идеална цел, според мен, е да даваш и да се бориш за въпросната идеална цел. Ако се чудиш какво ще ти даде....просто вече не следваш идеала на сдружението. По-просто не мога да го кажа.
                  Last edited by bouncer; d.m.y г., 15:10.

Comment

членския внос отива директно в касата на клуба. За тази каса отговаря касиер - в нашия случай Пинки. Събраните средства се използват при организирането на клубни събития и мероприятия (Италфест, Събори, Драг дей, Трак дей ако има и т.н.). С тези пари се плащат членските карти и оперативните разходи на клуба. Всяка година на общото събрани касиера на клуба прави подробен отчет какво и защо е похарчил от клубните средства и колко са останали в сметката на клуба. Там отиват парите. Останалите се трупат в сметката на КАРБ.
                    Зададох въпроса си(ако беше въпрос ) просто риторично. Аз не съм никой в случая ,че да се представя такава информация пред мен в частност ,или пред друг юзър ,който не е члан на клуба.
                    В първия си пост обобщих ,че много обичам тези мероприятия ,ходя ,когато и ,ако мога ,но не мога да се съглася съвем с теб ,защото ето миналата година трак дей си платих вход 10 лв ,което е нормално. Но един ЧЛЕН на клуба си плати входа също .Няма да казвам кой е (няма значение) ,но това е факт . Е защо тогава трябва и 60 лв за членска карта ?

"и така би трябвало да бъде!!! Лично удовлетворение и чувство за принадлежност към клуба. Идеята да си член на сдружение с идеална цел, според мен, е да даваш и да се бориш за въпросната идеална цел."

В този случай не трябва да се плаща ,за да си член . Идеализъм му е майката
                    Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 15:15.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Зададох въпроса си(ако беше въпрос ) просто риторично. Аз не съм никой в случая ,че да се представя такава информация пред мен в частност ,или пред друг юзър ,който не е члан на клуба.
                      В първия си пост обобщих ,че много обичам тези мероприятия ,ходя ,когато и ,ако мога ,но не мога да се съглася съвем с теб ,защото ето миналата година трак дей си платих вход 10 лв ,което е нормално. Но един ЧЛЕН на клуба си плати входа също .Няма да казвам кой е (няма значение) ,но това е факт . Е защо тогава трябва и 60 лв за членска карта ?

"и така би трябвало да бъде!!! Лично удовлетворение и чувство за принадлежност към клуба. Идеята да си член на сдружение с идеална цел, според мен, е да даваш и да се бориш за въпросната идеална цел."

В този случай не трябва да се плаща ,за да си член . Идеализъм му е майката
                      Нищо тайно няма в информацията, която ти дадох. Да, наистина до сега и членовете на клуба си плащаха входа, но вече променяме нещата. А ти колко мислиш, че всъщност струва организирането на един Итлафест??? Парите от входа не покриват дори половината от разходите. НО пак се връщаме на изходно положение. Ако за теб е важно да не плащаш вход ако си дал 60 лв, то тогава идеалната цел на клуба леееко не отговаря на очакванията ти. Иделаизъм му е майката - много си прав. Ама за да се подкрепя идеализма се изискват жертви - и финансови и лични.

Comment

В идеален свят - да, можем и без членски внос. Пари, обаче, отиват в големи количества при всяко мероприятие. Дори и при наличие на сравнително сериозни спонсори. На италфест, приходите от такса вход средно покриват по 1/6-та от разходите. И те така. Иначе отчет следва да се дава за всяка стотинка, похарчена от клуба.
                        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                        Roosevelt

Comment

Нищо тайно няма в информацията, която ти дадох. Да, наистина до сега и членовете на клуба си плащаха входа, но вече променяме нещата. А ти колко мислиш, че всъщност струва организирането на един Итлафест??? Парите от входа не покриват дори половината от разходите. НО пак се връщаме на изходно положение. Ако за теб е важно да не плащаш вход ако си дал 60 лв, то тогава идеалната цел на клуба леееко не отговаря на очакванията ти. Иделаизъм му е майката - много си прав. Ама за да се подкрепя идеализма се изискват жертви - и финансови и лични.
                          Така е ,не отричам ,но трябват жертви от двете страни ,иначе едната страна ще се чувства използвана .

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                            Аз като не член на клуба, напълно разбирам смисъла, който описахте до момента
                            Но си мисля, че все пак трябва да се измисли някакъв вид членство различно от "член на клуба", срещу което да се получава отстъпка в редица магазини и т.н. Това ще е от плюс за всички потребители на марката и ще доведе до допълнителни приходи за клуба.
                            И аз съм от болните алфисти, дето махат на всяка срещната алфа и светкат по светофарите и само като се сетя за алфата ми и ми светват очите. Но това е различно от това да имам карта, която да ми спестява някой лев, като си купувам консомативи или части (да чукнем на дърво това да е по-рядко) и когато ходя в определни сервизи, например тези в раздела подолу, също да ползвам някакви предимства.
                            Такааа, отново стигнахме до предимствата.
                            И за да открехна малко завесата, ще ви кажа че в момента политиката на клуба е да се осигурят удобства и привилигии за всички фенове. Членовете на клуба , обаче се ползват със специални облаги. Те имат глезотии, недостъпни за другите.
                            Като се заговори за полза- елементарната сметка показва че ако един член посещава и участва в мероприятията на клуба, това което получава като отстъпка е повече от членския внос(всеки може да погледне програмата на КАРБ и да направи сметка какво спестява от отстъпките и безплатните входове) Това обаче основната причина членовете да са такива.

Съдиш по това което е било до сега. Идеите са добри но не стават с магическа пръчка. Едва ли КАБР ще потготви рали автомобил или някой със силон тунинг на който да се яхат всички членове, но да се надяваме че ще възстанови някой стар рядко срещан по улиците модел, до който всеки член ще може да се докосне и който ще се показва по събори на ретро автомобили.
                            Обсъждаме в момента въпроса за равнопоставеност на членовете от провинцията с тези в софия относно облаги и участие в мероприятия. Стремежът е мероприятията да са на различни места и да са удобни за всички.

З...... ,но не мога да се съглася съвем с теб ,защото ето миналата година трак дей си платих вход 10 лв ,което е нормално. Но един ЧЛЕН на клуба си плати входа също .Няма да казвам кой е (няма значение) ,но това е факт . Е защо тогава трябва и 60 лв за членска карта ?

Трак дей не е мероприятие на клуба. Входа се плаща на собствениците на пистата а не на организаторите. На мероприятия, организирани от КАРБ членовете влизат и участват БЕЗПЛАТНО

Така е ,не отричам ,но трябват жертви от двете страни ,иначе едната страна ще се чувства използвана .
                            Защо ли винаги някой се мисли за използван. Не мисля че членството е жертва. Ако някой смята така , то няма смисъл да става член.
                            А не е ли използване това да искаш да си член сам о щото ще си ремонтираш колата и ако си член ще получиш отстъпка 200 лв а членския внос е 60. Какво сде получава. Някой си може да мрънка че е използван , защото платил членски внос, а клуба не може да мрънка.
                            Last edited by fiore; d.m.y г., 15:39.
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

че ОСВЕН лично удовлетворение ,това членство не ти дава друго.
                              A какво повече
                              Най-хубавото е пожелателната част. Ако не може да си отговориш "защо да съм член?" просто не ставаш. Опасявам се че не може да бъде обяснено и с думи.
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Понеже виждам, че някои хора гледат нещата от икономическа гледна точка. Ами момчета и момичета- сметнете само колко време и нерви отнема поддъжката на форума, след това прибавете организацията на някакво събитие и още куп други неща. Ако някой от вас се заеме безплатно с тях и го направи, като хората съм сигурен, че и без да е член, ще се почувства, като такъв, пък може и да му подарят членска карта. Но за сега май, май няма много ентусиасти да помагат

Въпросът не е дали ще си член или не. Никой не ви е опрял ножа, за да станете, както и никой не ви забранява. Също съм сигурен, че няма да ви затворят вратата, ако не сте членове, но имате някакви идей.

Голям проблем стана за тия 60 лв
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X