Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо има толкова алфи и толкова малко посетители тук ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Чудя се, на кого не са удобни подобни теми!?Всеки път, когато се зачекне темата, се заключва.
    Темата е тиха, кротка, и по правилата.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
      Жалко колега, нищо не си разбрал!
      Надявам се някога дребнавостта и сметкаджийството да престане да е сред най-възвишените ни "добродетели"!

Моля модератора на раздела да заключи темата!
      Ами подплати с доводи ,моля те ,кое и как не съм разбрал . Чета ,чета и до това заключение стигам.

А за ключа на темата, не знам защо искаш да се заключва тема ,в която никой не е излязъл от добрия тон ,просто си споделяме ,водим дебат (така да го нарека) Няма нищо недобронамерено,рекламно или всъщност нищо ,което да е извън правилата . Освен ,ако на някой не му изнася воденето на диспута.
      Поздрави

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Мдам,трудно е да се надскочи собствения мироглед.Явно "далаверата" е движеща в отношенията и с хората.
        Голяма тема,чудно
        Разлика между неудобна и безсмислена някой да прави ?
        Стефчо не разбира ,Кукера се хапе 'уеко,едни се самонавиват как -няма смисъл,друг пък иска да е получлен...
        Направо в раздел чат да ходим
        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Хах, може и така да е, но управляващите ще се опитат да стимулират по някакъв начин нас заблудените душички, от което ще намажат и сегашните членове. Така че не виждам какво се оплаквате толкова.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

А..не се оплаквам,моля ти се.Просто имам време за глупости
            Да споделя една женска тайна(работи винаги)-мрънка се само там,където се знае ,че минава номера
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

моите 2 цента:

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
              Явно "далаверата" е движеща в отношенията и с хората.
              На шега или на сериозно -- така е. Като далавера не включва само отстъпка в "ЕТ асд".

Моето "вътрешно" не се "удовлетрорява" с детелинка над аватара.

Колкото и да мисля, че моята кола и марката са по-по-най, толкова е и обратното за клуба. В момента едиствената ми "далавера" (да не се приема буквално) като потенциален член от Пловдив е, че Калояново ми е близо. Но ми е също толкова близо всеки уикенд без организирано от клуб $RANDOM матине.

Миналия уикенд, по време на BMW събора, 50% от колите в града имаха стикер с информация за или номер от мероприятието на стъклата. За банерите по големи кръстовища да не говорим. Присъстваха страшно много хора доста от които не са фенове на марката или притежатели на "дрифтачка".

Сега, АР наистина е по-ексклузивна марка и виждане от BMW/VW/Nissan, но ексклузивно не означава 20 души, а подбрани единици. Аз примерно съм съгласен членския внос да се увеличи за обикновените юзъри, за сметка на разходите по събиране на класиките по различни мероприятия.

Пример: на изложението ан ретро автомобили през 2007-ма и 2008-ма в Пловдив в х-л Ленинград не видях нито една италианка, а работех баш баш над паркига.

Пример2: Предложих wiki като разширение към сайта, но нямало кой да го поддържа. Нека тогава ние хората с малко познания и "нов внос" 156 да платим малко по-голям членски внос, като допълнителните приходи отидат при някои(й) с достатъчно познания да напълнят wiki-то с поне елементарна техническа информация. Така и модераторите ще трият/заключват по-малко теми за масло/носачи/климатик/etc.

Пример3: Във форума/сайта/alfisti.bg, колкото и свързани или не-свързани да са те, няма клубен сервиз в Пловдив.

Не-точно-пример4: Никъде няма съобщение от какво има нужда клуба в момента освен темата за стюардесите. Ако мога да вложа уменията и знанията си в нещо нужно на клуба с удоволствие бих го направил без значение дали съм член или не. Предполагам и с други е така. Един mass-mail няколко пъти годишно няма да попречи на никого.

Темата за стюардесите, която някой спомена в предните страници -- ако беше пусната по-рано щяхме да сме поне +2 доброволеца. Мисля и повече. В момента не е отпускарски сезон и повечето от нас нямат възможност да си направят планове за толкова кратък срок.

Предложение: Аз понеже не мога да карам и не знам при излизане от завой газта натиска ли се или се отпуска, клуба може да организира лекции и практика с инструктор седмица-две-три преди трак дните където професионалист да ни обясни какво аджеба се прави с десния педал.

Предложение2: За улеснение на желаещите членския внос може да се събира и чрез по-мързеливи методи като PayPal, Moneybookers.

Заключение: не искаме надпис КАРБ на картите за отстъпка на Лукойл, а инициатива правеща впечатление. Не искаме ефтини части, а нещо, с което да покажем, че сме различни. Както винаги до сега е била марката.

NB: за тези, които мислят, че съм се ориентирал грешно и трябва да си купя BMW -- прави сте.
              Last edited by savamane; d.m.y г., 00:53.
              “It is easier for a camel to go through the eye of a needle, than for a rich man to enter the kingdom of God”

Comment

Ето защо не трябва да се заключва темата,хубаво е да има повече мнения, не само смъцафръцани обяснения кой кой е.
                sigpic
                "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Колеги bouncer и fiore - не исках да се караме и нападаме, а да има малко градивни дискусии по даденатото от автора на темата направление и съжалявам че начинът ми на изразяване е малко по-груб! Идеята ми е просто да обсъдим дали не е по-добре да има повече членове (повече постъпления, които значително биха улеснили организаторите) или е по-добре малцината богоизбрани членове на клуба да се мъчат със скромния си бюджет да организират нещо като фест или състезание? Тази идея отдавна е успешно реализирана във Фау-Ве и БМВ клуба и мисля че работи? Вие сте на ход, кажете си мненията, но без излишни нерви, все пак не забравяйте че сме обединени тук от общи интереси!

п.п. Под организиране на състезание нямам предвид да напишете на сайта че еди кога си ще се кара на някое летище...
                  Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                  Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                  BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от savamane Покажи съобщение
                    моите 2 цента
                    - много добри попадения. За мързел като мен ПейПал плащането щеше да ми дойде много от полза и досега да съм ги превел с два клика Въобще плащането трябва да е максимално лесно за всички

Момчетата които организират клуба наистина имат нужда от помощ - все пак сега започват с организацията на клуб. Не е срамно да се копира работещ модел на клуб.

Много може да се напише какво му липсва в момента, както и какво може да се подобри. От опита ми с чуждестранни клубове разликите по които може да се работи са няколко:
                    - чувството че получаваш нещо различно(exclusive) под каквато и да е форма.
                    - информацията, всеки клуб на който съм член в чужбина ме държи информиран за всичко. Дори някъде имам ежеседмични мейли с новини.
                    - примерно един клубен мейл щеше да е от полза - който да го получаваш автоматично, а не да си го просиш!

За лично пожелавам успех на организаторите, също така им пожелавам да развият клуб с който да са горди. Клуб който да е уреден и с кеф да си подам отново молбата за членство. Клуб който да успее отново да приюти старите членове всички под един знаменател(както беше преди)!
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

• Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                      За такива членове лично ще се застъпя

И да го направим рекламно лице на клуба направо?
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Понеже ми триете майтапчийските постове, да взема да напиша нещо сериозно, в иначе крайно НЕсериозната тема, подходяща само за кофата!
                        Гледам, вече има 100 поста.... и гледам, все още има около 90 безсмислени - това показва само и единствено, че около 10 човека разбират идеята на КАРБ, разбират смисъла на думата "членство" и разбират идеята да участваш в нещо, заедно с няколко други човеци!
                        "Алфа Ромео" е ексклузивна марка в България, точно колкото и "Голф" е ексклузивен модел в Перник
                        Сега, това, че някой си мисли, че е ексклузивен, вече е друг въпрос! В което пък няма нищо лошо, защото всеки има право да не може да мисли.
                        Таааа, за кво говорехме.... ааааа, да, за това, че некой не схваща нещо..... миии, нема как да схванете, щом до сега не сте схванали
                        Пък, ако толкова много искате да сте като в друг клуб - ходете там
                        За да обобщя в едно изречение написаното до тук, то трябва да изглежда така: Щом не ви харесва - довиждане!!!
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                          ...няколко други човеци...
                          Taka се изразявахме в детската градина и лелката ни даваше червена точка....

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                          Щом не ви харесва - довиждане!!!
                          Защо ли си мислите,че на някого толкова му пука за тоя клуб и ако не стане член ще си избоде очите с лъжица.В този форум по-скоро са се събрали хорица които търсят помощ,предлагат помощ,имат сходни идеи и виждания за марката,искат да се събират с други фенове като тях и изведнъж се появяват 20 човека ,които са си направили клуб(браво,евала,супер) и започват да обясняват на останалиоте как нищо не става от тях и как са прекалено мизерни за да имат право да влязат в свещения им клуб.И какво става-мнозинството май е извън клуба,а малцинството плюе всичко живо.А като чета и по-назад само членовете на клуба защитават идеята му и не приемат чуждо мнение.......ма вие си знаете де.

Comment

• Първоначално публикувано от Kondoliza Покажи съобщение

Защо ли си мислите,че на някого толкова му пука за тоя клуб и ако не стане член ще си избоде очите с лъжица.В този форум по-скоро са се събрали хорица които търсят помощ,предлагат помощ,имат сходни идеи и виждания за марката,искат да се събират с други фенове като тях и изведнъж се появяват 20 човека ,които са си направили клуб(браво,евала,супер) и започват да обясняват на останалиоте как нищо не става от тях и как са прекалено мизерни за да имат право да влязат в свещения им клуб.И какво става-мнозинството май е извън клуба,а малцинството плюе всичко живо.А като чета и по-назад само членовете на клуба защитават идеята му и не приемат чуждо мнение.......ма вие си знаете де.
                            Къде някой от членовете на клуба е обяснявал на алфист, който не е клубен член, че от него нищо не става?

Приемането на чуждо мнение не означава непременно неговото споделяне. Обратното би значело, че изискващият неговото мнение да бъде споделено/прието, не допуска възможността този, пред когото излага собственото си мнение, да има свое.

Изобщо не разбирам смисъла на целия тоя спор.
                            Нито някой от членовете, които са такива, защото имат желание да бъдат, ще убеди останалите, че идеята за КАРБ е добро начинание, ще успее да го направи, нито пък алфистите, които не са членове на КАРБ, но всячески желаят да убедят членовете, че КАРБ за нищо не става, ще постигнат целения резултат.

Преливане от пусто в празно.
                            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Kondoliza
                              Аз на детска градина не съм одил, шо баба ми беше лелка у яслата и карах ясла докато не стана време за училище

Първоначално публикувано от Kondoliza
                              Са да ти каем, че ме боли фаро за всичкото човек дето има некви претенции към некого и точно поради тая причина никой не кара никого насила да става член на квото и да е, сешшш се?!

Очевадно, форумчето е обществено достъпно за всеки, който има желание да го посети, да го прочете, да пише в него или да помогне с нещо.
                              Като не те кефи - довиждане.
                              Абсолютно същото е и с клубчето.
                              А в същото време, двете ПЪК са коренно различни, като идея
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                                Щом не ви харесва - довиждане!!!
                                Държа да отбележа, че това далеч не е официална позиция на ръководството на КАРБ. Всяка критика, отправена с цел да е градивна, е полезна.
                                Предложенията се гледат и обмислят.
                                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                                Roosevelt

Comment

Working...
                                X