Известие

Collapse
No announcement yet.

Подневни санкции за липсваща ”Гражданска отговорност”

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Застраховката ТРЯБВА да се плаща, това е ясно и никога не ми е минавало през ума да не го правя(плащам си и Каско, разбира се...а и застраховка живот имам...ама не за това говорим, де)!
    Аз си мисля че ще е по-справедливо да е организирана във варианти като винетките. Седмица, месец, година и съответно със стикер от дата до дата.
    И все пак не разбрах защо не може да е на човек, а ТРЯБВА да е на автомобил? Не е ли само заради финансовата изгода на застрахователите?
    Не трябва ли ШОФЬОРЪТ на колата да има застраховка, все пак колата не се движи сама а някой я кара?
    Нещо може би изпускам, не знам, аз все пак съм доста далече от този бранш?
    Някой ако разясни като за лаици ще съм му много благодарен.
    Поздрави!
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      и застраховка живот имам
      Браво! Най-после да видя някой в този форум (нищо, че е автомобилен), който да не свързва застраховането само с куп ръждиви тенекии на 4 колела
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Колега, темата е за автозастраховането и по-специално за принудителната му част.
        А горчивото в устата е не само от цената... а от отношението към "клиента", което все така напомня на позабравените "застраховки" с които стартираха повечето компании.
        Значи за неплащащи граждани всякакви санкции, а за компании търсещи всякакви телета само и само да не платят, няма такива?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Колега, темата е за автозастраховането и по-специално за принудителната му част.
          А горчивото в устата е не само от цената... а от отношението към "клиента", което все така напомня на позабравените "застраховки" с които стартираха повечето компании.
          Значи за неплащащи граждани всякакви санкции, а за компании търсещи всякакви телета само и само да не платят, няма такива?
          Компании на пазара - бол, недоволните от дадена такава винаги могат да пробват в друга. Казва му се саморегулиране на пазара, що трябва да си давате парите на мутрите от "Инс"-овете. Те са по прибирането, не по плащането.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            Компании на пазара - бол, недоволните от дадена такава винаги могат да пробват в друга. Казва му се саморегулиране на пазара, що трябва да си давате парите на мутрите от "Инс"-овете. Те са по прибирането, не по плащането.
            затова еин френд адвокат води дело с/у твоята любима компания за откраднат мерцедес за който си правиха оглушки за плащането.... и те едни плащачи та нема що
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
              затова еин френд адвокат води дело с/у твоята любима компания за откраднат мерцедес за който си правиха оглушки за плащането.... и те едни плащачи та нема що
              Чаках те да се обадиш, бе Росенчо Айде да не си говорим за разни случки с твоите любимци от двете ЗК с които работиш, че свят ще ти се извие Не забравяй, че имам разни внедрени агент-провокатори в тяхната система и ми казват разни пикантерийки Гледам, че малко по-нагоре от магазинчето ти са открили офис на "любимата" ми компания и почвам да правя връзка между неприязънта ти към нея и това събитие
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Винаги съм си мислел, не е ли по-правилно шоферите да имат "гражданска отговорност", а не колите? И тя да бъде обвързана с възраст, стаж зад волана и "чиста книжка"!
                Така или иначе една кола се кара от човек и по този начин винаги ще има "отговорен"!
                Във Великобритания мисля е така.

Защо ако имам две коли, трябва да плащам и за двете, а реално съм само с едната на пътя?
                Някой имат по повече)
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

З Не е ли само заради финансовата изгода на застрахователите?
                  Може и така да е
                  Обаче,не знам някъде другаде ,да се прави застраховка с цел да "изкяриш".
                  Разбирай -дал си парите,ама после ако трябва сам ще си потрошиш нещо по колата ,за да ти го платят.Да си ги "избиеш"Колегите,които се занимават със застраховане съм убедена,че могат да ни заринат с примери по темата
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Гледам, че малко по-нагоре от магазинчето ти са открили офис на "любимата" ми компания и почвам да правя връзка между неприязънта ти към нея и това събитие
                    като им гледам събраните премии и виждам една много опасна конкуренция в бранша
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                      като им гледам събраните премии и виждам една много опасна конкуренция в бранша
                      Оня ден по новините даваха наградите на Асоциацията на застрахователите - познай кому връчиха наградата за най-голям дял изплатени обезщетения

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

Ние с тебе още малко ще вземе да се бъзикаме из тоя форум като Блек ейнджълс и Екстрийма... Спокойно, не съм тръгнал да правя кинти чрез форума, просто много мразя мутренския капитал
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Оня ден по новините даваха наградите на Асоциацията на застрахователите - познай кому връчиха наградата за най-голям дял изплатени обезщетения

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

Ние с тебе още малко ще вземе да се бъзикаме из тоя форум като Блек ейнджълс и Екстрийма... Спокойно, не съм тръгнал да правя кинти чрез форума, просто много мразя мутренския капитал
                        Е то у таа държава друг капитал има ли? Само питам.
                        sigpic
                        Subaru Legacy 3.0 H6
                        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                        0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                          ...
                          Обаче,не знам някъде другаде ,да се прави застраховка с цел да "изкяриш".
                          Хехе, застрахователните измами не сме ги измислили ние, вярвай ми! По света е пълно с хора, които се чудят как да измуфтят по един или друг начин. Но за това хората си имат изградени механизми за справяне с мошениците и може да не е на 100 %-та, но действат.
                          Други ми бяха въпросите, но май отговорите без да са казани директно, са ясни за всички!
                          Както и да е, пак ще правим каквото ни кажат, това е - мутренска държава!

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
                            Е то у таа държава друг капитал има ли? Само питам.
                            Чуждият
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Е аз писах какво друго да Ви кажа. Според мен бъркате ГО с каско, и проблемите който имате или са парвени "измами" са по скоро насочени към каското. От ГО ЗК са на загуба, или поне за тези дето знам аз.

Не мога да разбера какво не Ви харесва сега? Цената ли?

А за хората със застраховка "Живот" казвам само браво!
                              sigpic
                              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                              0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                                ...

Не мога да разбера какво не Ви харесва сега? Цената ли?
                                Не ми харесва това, че трябва да плащам за три коли(примерно). Искам да има вариант да платя застраховка на мое име и да си карам която кола искам, това е! Като карам едната другите две стоят на паркинг и там не им трябва застраховка! Елементарно е( но не и изгодно, нали)!

Comment

Working...
                                X