Първоначално публикувано от souze
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Поръчител на необслужван кредит?
Collapse
X
-
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
-
Бе не знам ,ама един приятел от 4 години дължи ,около 50 000 лв ,осъдиха го , идва му веднъж годишно съдия изпълнител и ,понеже няма нищо на негово име ,не могат да му вземат нищо Води се на минимална работна заплата ,не могат да му я запорират. Под определен минимум не можели да правят запори ,защото влияят на стандарта на живот. В тях има на негово име една пералня ,един телевизор и един касетофон ,не могат да му ги вземат - променят му стандарта на живот . По закон е така . Допитвал се е до висш градски прокурор и е установено ,че кредита има давност 10 години от момента в Който стане изискуем. След това духат супата .Целия номер е ,като те осъдят ,да няма какво да ти запорират ,или вземат.
И това не го знам от 2-3-4 ръка ,човека ми е приятел и живее в съседния апартамент ,демек ,виждаме се взеки ден .
Самите банки го знаят това ,затова си продават лошите кредити (за да са ПО-малко назад) и ,затова тормозят така заемателите. Ако минте номерът е точно. Отделно от това ,самата банка е предвидила процент невъзвръщаемост (мисля ,че сега нече е 20 % )
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениеБе не знам ,ама един приятел от 4 години дължи ,около 50 000 лв ,осъдиха го , идва му веднъж годишно съдия изпълнител и ,понеже няма нищо на негово име ,не могат да му вземат нищо Води се на минимална работна заплата ,не могат да му я запорират. Под определен минимум не можели да правят запори ,защото влияят на стандарта на живот. В тях има на негово име една пералня ,един телевизор и един касетофон ,не могат да му ги вземат - променят му стандарта на живот . По закон е така . Допитвал се е до висш градски прокурор и е установено ,че кредита има давност 10 години от момента в Който стане изискуем. След това духат супата .Целия номер е ,като те осъдят ,да няма какво да ти запорират ,или вземат.
И това не го знам от 2-3-4 ръка ,човека ми е приятел и живее в съседния апартамент ,демек ,виждаме се взеки ден .
Самите банки го знаят това ,затова си продават лошите кредити (за да са ПО-малко назад) и ,затова тормозят така заемателите. Ако минте номерът е точно. Отделно от това ,самата банка е предвидила процент невъзвръщаемост (мисля ,че сега нече е 20 % )Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеПак не може да се лежи на тая кълка. Трябва да се е освободил от имуществото преди да е спрял да плаща. Иначе банката може да предяви отменителен иск, т.е. да обяви сделките, с които се е освободил от имуществото, за недействителни.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеТва ако изобщо е имал нещо на свое име някога
Взе ми го от устата. Момчето никога не е имал недвижимо имущество ,а на негово име ,има само тв,касетофона и пералнята. Апартамента е на майка му на името
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеТва ако изобщо е имал нещо на свое име някогаАко ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеА ако не е имал как аджеба го е взел тоя кредит? (говоря за по-сериозни суми)
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениети някое кредиторче ли си ?! или работиш за такова ?!
много инкогнито го раздаваш ... и да .. минава номера .. не е длъжна да плаща за някой друг .. лихвите предварително са разнесени по погасителния план на заема .. отворко ...
Аз съветвам колежката да държи изкъсо длъжника, защото първата фаза на длъжниците е да обещават всичко, да му дава конкретни срокове за всичко и лично да следи дали обещанията се спазват, а не да се крие и да минава на 4 часа. Утре като стане майка при при такива осигуровки, знаеш ли колко ще взима по майчинство. А трудовия стаж, цял живот на 4 часа колко ще е трудовия и стаж, а? И никога няма да си намери нова по-добра работа щото трябва да е на 4 часа, за да се крие, това ли я съветваш. А някога ако реши сама да си тегли кредит, ти ли ще и дадеш, щото като е влезнала в регистрите никой няма да и даде. или и за заличаване от регистрите знаеш някой номер.
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениенаказателните лихви са актуални при предсрочно погасяване на заем в повечето случаи, като доста от банките злоупотребяват с това още при подписване на договор за отпускане .. при изискуем кредит предсрочно се дължат всички неустойки по договора ведно със законните лихви за забава .. и ти гарантирам отърване има .. стига да си запознат и да има някой вещ юрист около теб .. на никого не пожелавам да се случва ...
Точно за тези наказателни лихви говоря, които не се начисляват, единствено за времето през което делото е в съда, и които не са за подценяване. Ако има отърване, дай на колежката координати на адвоката дето отървава!
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениеБе не знам ,ама един приятел от 4 години дължи ,около 50 000 лв ,осъдиха го , идва му веднъж годишно съдия изпълнител и ,понеже няма нищо на негово име ,не могат да му вземат нищо Води се на минимална работна заплата ,не могат да му я запорират. Под определен минимум не можели да правят запори ,защото влияят на стандарта на живот. В тях има на негово име една пералня ,един телевизор и един касетофон ,не могат да му ги вземат - променят му стандарта на живот . По закон е така . Допитвал се е до висш градски прокурор и е установено ,че кредита има давност 10 години от момента в Който стане изискуем. След това духат супата .Целия номер е ,като те осъдят ,да няма какво да ти запорират ,или вземат.
Самите банки го знаят това ,затова си продават лошите кредити (за да са ПО-малко назад) и ,затова тормозят така заемателите. Ако минте номерът е точно. Отделно от това ,самата банка е предвидила процент невъзвръщаемост (мисля ,че сега нече е 20 % )
Аз също познавам един човек дето държавата го осъди за 2 500 000лв невнесен ДДС, един идиот (дето съм му поръчител за съжаление) го осъдиха за 250 000лв., обаче това не означава, че всички можем да живеем по този начин, нали така???
Аааа относно давностния период мисля че бъркаш жестоко....
"Относно давностния срок на парични задължения този срок принципно е 3 години, но съществуват редица особености.Обичайно, според действащата нормативна уредба, ако в рамките на три години дължимите суми не бъдат потърсени от кредитора, то с изтичането на този срок задължението се погасява по давност. Обаче, ако в рамките на тези три години бъде започнато изпълнително производство от кредитора за събиране на дължимите суми – то давностния срок се прекъсва. Особеното е, че докато трае изпълнителното дело – давност не тече, а след приключването на делото (което често може да бъде с продължителност 2 – 3 години) – започва да тече нова давност, т.е. нови три години. Така през определен период изпълнителното производство се подновява и по този начин вземането си остава дължимо и търсено практически през неограничен период от време. Ето защо не считаме, че трябва да се разчита на давностните срокове за погасяване на задължения. Съществуват достатъчно много законови механизми, за да не се случи нещо подобно. ""Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Преди години когато се занимавах с това, имах един случай с отпуснат от нас кредит на физическо лице с трима поръчители, които не се познаваха и станаха приятели покрай плащането на закучения кредит на общият им познат - разбраха се помежду си поравно да му го плащат.
Даже ходиха често заедно да пият бири, когато дойдат да донесат парите - веднъж ме викаха и мен.
Случва се понякога - при този случай в момента на отпускането кредитоискателят беше военен, работеше на хубава работа със стабилни доходи, но закриха летището. В последствие след известно време човекът им върна парите когато му дадоха на куп една сума за обезщетение.
Но си има случаи когато е тъпо да се отпуска кредит на хора, на които явно се вижда, че не могат да го издължават - тези банки, които са им дали парите да си им теглят теглото.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениети някое кредиторче ли си ?! или работиш за такова ?!
много инкогнито го раздаваш ... и да .. минава номера .. не е длъжна да плаща за някой друг .. лихвите предварително са разнесени по погасителния план на заема .. отворко ...
Добре, да кажем, си се разминал с плащането примерно на тези 5000лв по твоя, или друг начин... знаеш ли какво става?!
Ми става това , че в някакъв момент от живота ти, искаш нещо - жилище, кола , телефон , новата плазма от технополис , не дай си боже ти трябва някаква солидна сума за здравето на теб, децата ти и т.н. но по разбираеми причини нямаш КЕШ - извода го оставям на теб!
Според мен трябва да се търси не начина да "преебеш" банката и да си затвориш всички врати, а да намериш оптималното, дори и в дадения момент да си в загуба.
Банката и е през онази работа за тези 5000лв и ще ги преживее без да разбере дори , но това е институция която се движи по някакви правила все пак.
Ще платят още 5000лв разход за дела и реално ще загубят 10000лв, но ще те съдят!
Comment
-
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеВ случая говорим за забавяне на вноските, не за предсрочно погасяване, ако правилно съм разбрал?
Точно за тези наказателни лихви говоря, които не се начисляват, единствено за времето през което делото е в съда, и които не са за подценяване. Ако има отърване, дай на колежката координати на адвоката дето отървава!
Бате Стефчо, в случая става дума за една колежка от нашия форум, която според мен, иска да живее нормален живот, което предполага - лична собственост, заплата, банкови сметки без запори и т.н.
Аз също познавам един човек дето държавата го осъди за 2 500 000лв невнесен ДДС, един идиот (дето съм му поръчител за съжаление) го осъдиха за 250 000лв., обаче това не означава, че всички можем да живеем по този начин, нали така???
Аааа относно давностния период мисля че бъркаш жестоко....
"Относно давностния срок на парични задължения този срок принципно е 3 години, но съществуват редица особености.Обичайно, според действащата нормативна уредба, ако в рамките на три години дължимите суми не бъдат потърсени от кредитора, то с изтичането на този срок задължението се погасява по давност. Обаче, ако в рамките на тези три години бъде започнато изпълнително производство от кредитора за събиране на дължимите суми – то давностния срок се прекъсва. Особеното е, че докато трае изпълнителното дело – давност не тече, а след приключването на делото (което често може да бъде с продължителност 2 – 3 години) – започва да тече нова давност, т.е. нови три години. Така през определен период изпълнителното производство се подновява и по този начин вземането си остава дължимо и търсено практически през неограничен период от време. Ето защо не считаме, че трябва да се разчита на давностните срокове за погасяване на задължения. Съществуват достатъчно много законови механизми, за да не се случи нещо подобно. "
За давността си прав до някъде,защото( не съм юрист ,обясни ми го момчето) като минат десет години ,вече не могат да подновяват и прекъсват давността. Затова не написах ,че давностния срок е 3 години. Те поради тази причина вече втори път му викат съдия изпълнител (бях у тях) .Беше им сложил един 60 сантиметров розов вибратор на кухненската маса . Голям смях падна .
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениеЗа давността си прав до някъде,защото( не съм юрист ,обясни ми го момчето) като минат десет години ,вече не могат да подновяват и прекъсват давността. Затова не написах ,че давностния срок е 3 години. Те поради тази причина вече втори път му викат съдия изпълнител (бях у тях) .Беше им сложил един 60 сантиметров розов вибратор на кухненската маса . Голям смях падна .Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеЕ хубаво де, прав ли е сега според теб този твой приятел? Най- тъпото е, че сигурно с тия 50 000 лв дето ги е взел е ходил по кръчми, напред назад и сега пак е същия прошляк, като преди, вместо да ги инвестира в нещо и с кеф да ги върне на банката и да си живее добре сега.
Колкото до това какво е направил с парите , ами баце , че е прошляк не мисля ,щот моята,твоята и на още 3-4 колеги ще нитрябват да си продадем алфите ,за да му покрием само гардероба и козметиката. Че не ги е инвестирал ,не ги е ,което си е негово право(но и той да си призная е с малко по-различно мислене). С тия пари обиколи света ,дори и сега много често излиза . Няма запор ,защото адвоката му написа някаква жалба ,че било противоконституционно ,след като сме в евро съюза да не го пускат ,или нещо от сорта...пак казвам не съм юрист (разбирам само от наказателно право) . Но факт е ,че му дреме на шапката .Бях свидетел какво ги прави съдия изпълнителя и помощника му ,когато отидоха на втори оглед у тях .
Comment
Comment