Известие

Collapse
No announcement yet.

Пешеходните Пътеки?За какво са те?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пешеходните Пътеки?За какво са те?

Дали поне 50% от Българските шофери знаят ,за какво са ПЕШЕХОДНИТЕ пътеки??!!....
    в Европа (една Испания) например ,там като видях ,че има пешеходец ,ще спрат движението едва ли не ...а тук какво става ?
    Пред моя си блок ,си пресичам преди 5 минути и накакъв "голфаджия"(не искам да обидя никои) ми се засвяткал и неще да спира ,ама аз понеже малко акъл ми е останъл и му изкочих нарочно пред колата и той спря ...
    Пък с цялата си наглост ми обръща посредата на улицата с мръсна гаС и ми излизат 2ма загУбеняка и ми крещат да ме бият ,аз се дърпам по назад да не правим селаниий на улицата и викам ,айде ,айде елате ...така и се разминахме без селаниий ,ама просто нямам думи ,още треперя ...така съм насабрал ,че така щях да си го изкараммм елелелел

кажете ми ,това нормално ли е ?
    Миналата годиана пред нас бяха бутнали семейство пенсионери ,просто пффф не знам дали имаше смисъл да пускам темата ,но съм много много много много много , , , , , ядосан и яростно настроен към такива глупаци и мизерници ,дето си избиват комплексите на улицата !!!
    Хранете ме ,псувайте ме ,но докогато има такива (тоест винаги) ,до тогава ще храна ,псувам и бия !

Внимавайте ,защото не знам какво е да бутнеш човек,но майче не е приятно ...
    155 96' 1.6 16v 1++hp???
    Mazda 626 84'
    Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
    ex' 145 97' 16V TS

За съжаление у нас масата от шофьорите И пешеходците не знаят що е то пешеходна пътека и пресичане и с що се аджаба яде.
    И процеса е двустранен, едни и същи хора докато са пеша се бутат да пресичат дето им падне, като седнат в колата и псуват пресичащите.
    Манталитет... нашенски... и пусто желание да не е някой с нещо по или преди теб, че ще спадне пишкомера
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Тръгвам чевръсто по пътеката и с пръст я соча докато гледам шофера ! Писнало ми е от тъпанари , които не спазват правилата . Винаги спирам и пропускам , и пешеходци и автомобили . И винаги им показвам , че пешеходеца има право като е на пътека .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Манталитет...непоправим.
        Arena Coast Customs

Comment

във вторник бласнаха на пешеходна пътека баща ми и ония избяга ама му видхме номера и го хванаха полицаите добре че му няма нищо само много натъртен и син иначе ония го убивах без да се замислям
          sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
          Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

За съжаление, не смо шофьорите не знаят за какво служат пешеходните пътеки. Днес няколко пъти освирках такива дето не пресичат там където е определено. Една баба на Стамболийски, не само, че не пресичаше на пътеката (която е на 15 метра), ами го правеше и диагонално - възможно по-дълго време да е на платното. Още двама млади хора пресичаха Дондуков между партийния дом и президенството при наличието на подлез точно там. Проблема ни е в манталитета - ако има правила те не са за нас, а за другите. За това трябва да се предвидят по-високи глоби (и за шофьори и за пешеходци). Българина си взима поука само като му бръкнат в джоба.
            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 18:04.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
              За съжаление не смо шофьорите не знаят за какво служат пешеходните пътеки. Днес няколко пъти освирках такива дето не пресичат там където е определено. Една баба на Стамболийски, не само,
              Ей внимавайте със суисидалните баби - много са опасни а по повод темата тия в голфа що не ги пусна да си минат ами се заяждаш със кретени ? нещо ще ги промениш ли? ще ги накараш да се замислят? друг път научи се да ги познаваш и живей спокоен и щастлив живот в тази лудница, в която живем
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                Ей внимавайте със суисидалните баби - много са опасни а по повод темата тия в голфа що не ги пусна да си минат ами се заяждаш със кретени ? нещо ще ги промениш ли? ще ги накараш да се замислят? друг път научи се да ги познаваш и живей спокоен и щастлив живот в тази лудница, в която живем

Първо ,честит рожден ден!Бест,бест,бест оф дъ бест ,да ти е живота

Не ги пуснах ,защото ,ако ги пусна ще ме е яд много повече!Знам,така падам на тяхното ниво,но ми е през к*ра ...Следващия път ще съм с още някои ,и няма да се замисля ,да скачам с "еленски" на някои в муцуната,щото и така ще скоча ,но не знам какви са те ,а когато съм с някои поне ще съм доволен ...Щото дори и да не успееш ,да набиеш един такъв "Жмел" ,аз съм сигурен на 100 ,че той ще се замисли ,дори и за една минутка,какво могло да стане или какво е станало
                155 96' 1.6 16v 1++hp???
                Mazda 626 84'
                Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
                ex' 145 97' 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                  Първо ,честит рожден ден!Бест,бест,бест оф дъ бест ,да ти е живота

Не ги пуснах ,защото ,ако ги пусна ще ме е яд много повече!Знам,така падам на тяхното ниво,но ми е през к*ра ...Следващия път ще съм с още някои ,и няма да се замисля ,да скачам с "еленски" на някои в муцуната,щото и така ще скоча ,но не знам какви са те ,а когато съм с някои поне ще съм доволен ...Щото дори и да не успееш ,да набиеш един такъв "Жмел" ,аз съм сигурен на 100 ,че той ще се замисли ,дори и за една минутка,какво могло да стане или какво е станало
                  Благодарско за пожеланията!!!! виж сега понякога е по-добре да отстъпиш иначе стават яко глупости ... шофирам от маса години и съм се нагледал на секви работи и като помисля повечето нямат смисъл а това да ги накараш да се замислят ич не го мисли - няма да стане дори и за пет секунди
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Имам чувството, че на някой хора просто им е по-лесно да карат на принципа "като не знам ми е по-лесно"
                    Последно заради такъв специалист (по ирония на съдбата с голф 3-ка) щях да си смачкам колата доброволно. Спрял съм на пешеходната преди мола на Стамоблийски, за да пресече майка с количка. В последния момент виждам, че някакъв се е засвяткал по линиите и няма намерение да спира, а жената вече беше тръгнала да върви. Предполагам се сещатате, че при такава ситуация бебето в количката го отнасяше първо, тъй като майката бута количката пред себе си. Махнах на майката да спре като в същия момент вкарвам първа и тръгвам да го засека заставайки напряко на пътя. Олигофрена не просто, че не пипна спирачките ами и с постоянно увеличаваща се скорост ме заобиколи в линиите за насрещното движение, че даже май левите му гуми бяха и в платното за насрещно движение. И всичкото това, за да може да хване светофара на мола зелен. Явно е бил с мисленето, че 40 секунди на светофара са повече от 10 години затвор (ех, де да им даваха поне по толкова на тия). Та в тоя ред на мисли, ако този се движеше по от рано зад мен и го виждах, че се слили нямаше да спра на пешеходната пък нека ме псува после майката. Така че гледайте си все пак в огледалата когато спирате (не само не пешеходни), че тоя път се размина, но съм виждал как бутат човек от същата ситуация и ви казвам, че понякога наистина е по-добре да ви напсуват отколкото да сътворите глупост от примерност!
                    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Не знам за вас, но аз забелязвам все повече хора, които спират на пешеходните пътеки още преди хората да са им на капака едва ли не....пък аз, като човек, който не живее постоянно тук имам по-добро око за промените, които са настъпили през времето, което ме е нямало.....това наблюдение важи с особена сила за центъра на София...и за София, като цяло.

Другото, което е, на Запад съвсем не е чак толкова розово с пешеходните пътеки...случвало ми се е бая да си повсия, докато някой благоволи да ме пусне....

Важното е да станем малко по-толерантни един към друг и крайно нетолеранти към селяндурите...а кретени винаги ще има...не само в България!
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Нито едните са виновни, нито другите......или ако искате обратното - и едните са виновни, както и другите.......нито за едните условията са благоприятни, нито за другите, и както едните, така и другите не искат да губят време, отдавайки, или отнемайки предимството на другите......но пък закона е така направен че в 90% от случайте само едните духат супата.....щото нашата любима, мила, загрижена и заинтересувана за поданниците си държава не си върши работата.....
                        Някой дето е ходил във белите държави на запад дали е виждал пешеходна пътека да пресича 6(шест) пътни платна, в центъра на града, на основна пътна артерия......или да се боцне пешеходна пътека на път с 8 пътни платна......ми тва е дивотия......и затва държавата за да и е по лесно да изкара коя да е от двете страни виновни(а тя да изглежда суха) създава абсурдните условия и за двете страни, който нямат никакъв избор, освен да ги нарушават.......повече от елементарно е......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Така един веднъж реши да мине през нас и отнесе стабилен ритник в страничната врата, която порядъчно се изкриви. Слиза ония, а то навънка тъмно и почва да се дърви нещо, вика кой ще плати вратата, но в един момент осъзна ситуацията, която беше- той сам в тъмното срещу мен и 2-ма приятели. Качи се на колата и замина...
                          Lexus IS200

Comment

Надлези подлези, каквото искат да слагат, пътното платно е за автомобили, а тротоарите и площадите за пешеходците. Неможе да има пешеходни пътеки на невероятно кухи места, както по горе каза Ферариста.. Винаги спирам на пешеходни пътеки и пускам пешеходците, но видя ли някой да прескача ограждение или вместо подлеза да пресича отгоре през полянките и островите въобще не го отразявам. А най се кефя на майки с детски колички извъшваяи такива маневри..Направо са си за шамари..Аман от камикадзета...

Требва да има закони и за пешеходците, неможе само шоферите да носим отговрност за всичко по пътищата..
                            Range Rover Vogue 4.4
                            Rexton 270 cdi
                            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              ...щото нашата любима, мила, загрижена и заинтересувана за поданниците си държава не си върши работата.....
                              Някой дето е ходил във белите държави на запад дали е виждал пешеходна пътека да пресича 6(шест) пътни платна, в центъра на града, на основна пътна артерия......или да се боцне пешеходна пътека на път с 8 пътни платна......ми тва е дивотия.....
                              Изпревари ме тука. Тия дето решават къде да има зебра и изобщо тия галфони, дето слагат маркировката в БГ не знам КАТ ли са кои са ама трябва да им се търси наказателна отговорност. Няма такива идиоти. Заради тях стават голяма част от катастрофите с жертви. Първо, не може през 30 метра да има зебри и да очакваш, че някой ще спира на тях. Не може да има зебра на 8 лентов път, нито на прав участък, където просто е опасно да се спре. В Сф срещу 1-во РПУ има една зебра, където сгазиха вече няколко деца от близкото 138 училище. Сложили пешеходна пътека на широк бърз булевард на сляп завой, дето ти трябва 10 метров перископ, за да видиш дали пресича някой. Само, че децата знаят, че трябва да пресичат на зебра и не мислят за това дали е завой и дали ги виждат, пресичат и... на тия смотаняци от РПУ хич не им дреме, че през месец се газят хора там, да подадат сигнал да я махнат тая зебра, а такива в БГ са стотици. Ако махнат половината пътеки и оставят само безопасните, току виж почнат да спират всички, даже и голфаджиите. А пешеходците ще си пресичат точно на пътеките, не на 15м. от тях, щото ще знаят, че ще им спрат.
                              За маркировката по извънгардските пътища е същото престъпно безхаберие. Направен пътя преди 50 години и сложили прекъсната линия, само дето през годините пораснала гората и на завоя вече няма никаква видимост. Е да ама бай Иван пак си праска прекъсната линия отгоре, щото така си е било винаги и на никой не му пука, че на тоя завой ше мине някой 20 годишен келеш и ще се размаже и той и тоя срещу него.
                              Е затова в БГ умират 1000 човека годишно, а в Германия - 5000, само че те са 80 млн., а ние 8 и те пътуват поне 2 пъти повече от нас.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                              X