Известие

Collapse
No announcement yet.

Пешеходните Пътеки?За какво са те?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На Цариградско пред Пежо и малко по към СФ, две зебри минават през 8 платна......
    До Софийския към паметника, зебра през 6(толкова мисля че бяха), тва е такъв капан за драйверите че ако един спре, другите до него също трябва да заковат, щото ако минава някое бабе тапашонка, и вана или джипа я скрива, ти не я виждаш и заради това или трябва да спреш, или да минеш на сляпо......това е абсолютна глупост - навсякъде по света на такива места има или подлез, или надлез.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      На Цариградско пред Пежо и малко по към СФ, две зебри минават през 8 платна......
      До Софийския към паметника, зебра през 6(толкова мисля че бяха), тва е такъв капан за драйверите че ако един спре, другите до него също трябва да заковат, щото ако минава някое бабе тапашонка, и вана или джипа я скрива, ти не я виждаш и заради това или трябва да спреш, или да минеш на сляпо......това е абсолютна глупост - навсякъде по света на такива места има или подлез, или надлез.....
      Според теб, като сложат на СУ един надлез, колко ще минават по него и колко пак ще си карат през шосето?
      Хора пресичат Цариградско, ти за пред СУ ще ги спреш
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Според теб, като сложат на СУ един надлез, колко ще минават по него и колко пак ще си карат през шосето?
        Те нещата са навързани - ще турят надлез, ще сложат перила или ограда, ще намачкат двама трима, и ще ги оставят на пътя, и те останалите 1-2 милиона ще поемат за какво иде реч......плюс това предполагам знаеш че манталитет се гради трудно, но пък все някога трябва да се почне.....а лошото е че изгледите това да започне изобщо някога ,са никакви......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ако им се бръкне в джобчето на минаващите не окъдето трябва ще се научат и то бързо. А колкото до пресичането на Цариградско - за такива ако блъснеш трябва бонус точки към талона да ти дават.
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Ами а де....ама ти глобен пешеходец или глобен селяк, дето си хвърля фаса на улицата да си видял?

Цялата работа тръгва от полицията и респекта към полицията...
            и малко да ги посвият онея с големите джипове и големите възможности...там НСБОП ли който е отговорен

Трябва да ги съберат цялата полицейска пастмина на националния стадион, една хубава чистка, начело с онея, дето се търкалят вместо да ходят, да ги направят на 1/2 бройка....после заплатите Х4 и който го хванат с подкуп -затвор или да си драпа макарите цял ден-уволнение...и да видиш как всички ще цъфнем и ще вържем след точно нула време....ще цари култура и толерантост навсякъде....
            Last edited by Satanism; d.m.y г., 22:42.
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

В Младост на ХМС направиха надлез и махнаха светофара и зебрата и всички минават отгоре.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Колеги, ма нали тия дето правят пътищата и маркировките са със същия манталитет бре

Докато не се сформират граждански обединения които да натискат със съдебни и законови действия за промени в начина на носене на отговорност в държавните служби - нищо няма да се промени.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                  ....... А най се кефя на майки с детски колички извъшваяи такива маневри..Направо са си за шамари..Аман от камикадзета...

.....
                  Мислех, че тези само аз ги виждам.... Уникална простотия - айде за себе си не мислиш, ама това в количката е дете, твоето дете!

Иначе манталитета няма да се промени скоро, аз се надявам обаче повечко участници в движението (пешеходци и шофери) да започнат да мислят докато карат или докато вървят по пътя - пример случката на колегата detelazurno
                  166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                  x145 1.6 boxer

Comment

Аз, пък имам един чадър на Ферари с диаметър 1,38м. и като стъпя на пешеходната пътека винаги се заглеждат по него и ме пускат без проблем.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Трябва да ги съберат цялата полицейска пастмина на националния стадион, една хубава чистка, начело с онея, дето се търкалят вместо да ходят, да ги направят на 1/2 бройка...
                      Трябва и да ги накарат да слушат и пеят химна си поне 10-15 пъти за "надъхване".....

---------- Post added at 08:45 ---------- Previous post was at 08:45 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Аз, пък имам един чадър на Ферари с диаметър 1,38м. и като стъпя на пешеходната пътека винаги се заглеждат по него и ме пускат без проблем.
                      Лете, зиме????

Comment

Лете, зиме????
                        E, когато вали независимо от сезона, иначе в Плевен се понаучиха водачите да спират на големите улици, но имаше преди това доста акции на полицаите.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

много е интересна темата. първо да кажа че пешеходна пътека се води продължението на тротоара по пътното платно на кръстовище независимо дали е означена като такава и като цяло пешеходците се ползват с доста големи права като могат да пресичат и когато няма пешеходна пътека. така е щото за пешеходец не ти трябва книжка нито пък медицинско, ние като шофьори не трябва да съдим кой пресича правилно и кой не, независимо от ситуацията , пешеходеца тръгнал ли е - трябва да го пуснеш. това не означава да спреш, а просто да дадеш знак на човека и да върнеш леко газта. Забелязал съм че в някои градове в бг се спира на пешеходци и даже се дава и път на мпс-та без предимство. в други градове, ако махнеш с ръка и дадеш път , те гледат все едно си направил нещо немислимо. тука обаче не става въпрос за манталитет, а всичко е на принципа на стадото. примерно като си спомня бащата със жигулката си намяташе колана само като има ченгета, така правиха и всички други. сега е рядкост да видиш човек без колан. същото е и с дневните светлини зимния сезон. като излезеш на платното и ги включваш щото и другите са ги пуснали, не защото е задължително или глобите са високи. така че вие като спирате на пешеходци и давате път на мпс без предимство, ще пускат и вас докато в един момент се наложи като правило и само дежурните няколко процента идиоти ще останат.
                          точка

Comment

в комшийска румъния забелязах, че шофьорите са много по-спокойни и толерантни, спрямо другите и пешеходците
                            спират доста на пешеходец на пътека
                            е, ще ти избипкат да тръгваш като светне светофара или направиш някоя глупост, но мисля че се кара доста по-спокойно там
                            както на междуградските пътища, така и в градовете, малки и големи

и има мнооого повече пътна полиция от тук, и не, не се крият в шубраците
                            това за около 1200км за 4 дена
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

E не на всякъде по света е с надлези или подлези!!
                              Всичко е въпрос на култура на шофиране ,манталитет на нацията и глоби.
                              А предтави си ако бяха пуснали и две ленти за велосипедисти както е супер на мода вече е колко жертви ще има не е истина.

---------- Post added at 10:20 ---------- Previous post was at 10:16 ----------

Друг е въпроса че има много луди пешеходци ,непредвидими камикадзета !!
                              Но това оак води до култура и самосъзнание и Глобииии и за тяххх!!
                              Ще кажа само че при нас, като те хванат да пресичаш неправилно освен глобата, те карат да се върнеш и да Оттренираш правилно пресичанее!!
                              А за глобите кат нямаш кешовица имаа Апаратец за карти веднага !!

Comment

Добре де, аз също имам навика да спирам принудително колите, за да мина на пешеходната пътека, ама защо досега никой не ми е излизал от колата, за да ми скача?!? Хем съм ги и канил някои, обаче само нареждат отвътре и не слизат. Може да е, защото рядко ходя пеш, знам ли
                                Същото е и когато кара жена ми, а аз се возя. Свирят й, обаче като се покажа, смегчават тона. Не съм бабаит в никакъв случай (нито на вид, нито душевно ), обаче ми прави впечатление, че селективно се репчат тарикатите
                                _______
                                146 JTD - ex
                                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                                X