Известие

Collapse
No announcement yet.

Високо октаново гориво или загуба на пари за нашите коли.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

100 oктана Фор да уин
    И то специално Кинитрона на Еко
    Разхода ми беше с 1л по-нисък градско, което горе-долу идваше на една цена с 95, само дето колата вървеше много по-добре....
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
      100 oктана Фор да уин
      И то специално Кинитрона на Еко
      Разхода ми беше с 1л по-нисък градско, което горе-долу идваше на една цена с 95, само дето колата вървеше много по-добре....
      Същото е и при мен! Кинитрона цепи! Никой не може да ме убеди че няма разлика, понеже просто си се усеща пауъра. Но и двамата сме с чипове се пак, мисля че има разлика.
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

Не ми се искаше да пиша по темата, защото е ставало въпрос и в други теми за съотношението октаново число/цена и все се намират всезнайковци оплюващи използването на 100-октановия бензин заради икономическата неизгодност.
        Откакто са при мен и двете ми Алфи се карат със 100-октанов бензин, вследствие на което двигателите са перфектни - не са сменяни свещи, катализатори, ламбда сонди, няма прекъсвания и проблеми със запалване заради гориво.
        Спестил съм си доста нерви, време и пари.
        Това са факти - не съм правил сметка дали ако не карам с този бензин няма да е по изгодно, защото трудно може да остойности разликата.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 10:59.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Без чип ми даваше зверски разход със 100 октана... С чип нещата бяха в полза на 100 октана, сега не знам, нямам наблюдения още при 8V.
          Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
            Без чип ми даваше зверски разход със 100 октана... С чип нещата бяха в полза на 100 октана, сега не знам, нямам наблюдения още при 8V.
            Ето начи, доказано: чипосаните коли си искат 100 октана!
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
            BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
              Ето начи, доказано: чипосаните коли си искат 100 октана!
              Ами моята не е чипосана и въпреки това е по-мощна от много чипосани коли... но още не съм я пробвал с 98 или 100 октана понеже на моято любима бензиностанция просто такъв бензин нема. Сега ще ме пратите на друга верига бензиностанции където го има това разнообразие... само дето аз май предпочитам да си ръчкам обикновен 95 и да не знам какъв ще е ефекта от 98 или 100 октана, вместо да набухам в цилиндрите 95 омагьосан кой знае с какво за да стигне другите два по-високи коефицента
              BMW E39 528i

Comment

Винаги съм карал със 100 октанов бензин, дори и Peugeot-о, което беше 1.6 моно инжекцион, 90к.с.
                И има разлика и във вървежа и в разхода, не мисля, че е самовнушение.
                Освен това, също съм на мнение, че нашият "100 октанов" бензин е в най-добрия случай АН-95, така че слагайте смело.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

от омв карера 100 колата определено се чувства по добре
                  sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                  Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Не ми се искаше да пиша по темата, защото е ставало въпрос и в други теми за съотношението октаново число/цена и все се намират всезнайковци оплюващи използването на 100-октановия бензин заради икономическата неизгодност.
                    Откакто са при мен и двете ми Алфи се карат със 100-октанов бензин, вследствие на което двигателите са перфектни - не са сменяни свещи, катализатори, ламбда сонди, няма прекъсвания и проблеми със запалване заради гориво.
                    Спестил съм си доста нерви, време и пари.
                    Това са факти - не съм правил сметка дали ако не карам с този бензин няма да е по изгодно, защото трудно може да остойности разликата.
                    Еми аз незнам дали съм от тези сезнайковци, но хората си го показаха как е тествано професионално и резултатите са черно на бяло. Аз не пуснах темата, за да оплювам нещо, а за да бъда полезен, защото на фона на тая криза да дадеш с 40ст. на литър повече си е чиста загуба на пари. А по повод, че нямаш проблеми с колата, защото караш само със сто октанов бензин: ами аз и двете ми коли съм ги карал и настоящата продължавам да я карам само с 95 и също нямам никакви проблеми от към двигател, генерация или датчици => и двете неща вършат една и съща работа
                    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

само да запитвам-в радиус от около 200км от ню йорк съм зареждал почти навсякъде и никоя бензиностанция нема 100 октана гориво-макс- 93+/супер , обаче отдолу под този надпис пише с големи букви-биетанол N %... какво прави тоз биетанол освен по - равномерно изгаряне и по- ниска температура на горене в цилиндъра? на тойотката и слагам от супера, че е препоръчан в ръководството-да не мърля денсо свещичките явно...
                      блаженни са низшите духом...

Comment

В уса няма как да видиш 100 октана, щото системата за измерване на октановото число е съвсем друга.
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Да,така е и бензина смесен с биоетанол се смята за по-екологичен.
                          Alfa 155 1.7,1.8 ex
                          Alfa 166 2.4 3 ex
                          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                          X